Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
ERC Commerc jajare oko 931BW mrtvog piksela
STRANA 1 OD 1
neXus2000 ERC Commerc jajare oko 931BW mrtvog piksela 04.06.2007. 02:50 T4606

status: user
broj poruka: 3350
Pre jedno 2 nedelje sam uzeo 931BW, i pored mrtvog piksela kojeg sam dobio u roku od 4 dana od kupovine mogu reci da je odlican. Ne izgleda malo, vise je stvar navike. Nego ove jajare u ERC Commercu su mi, kada se stvorio mrtav piksel, napricali svasta kojesta. E sad me zanima ovo firma u kojoj sam kupio 931BW mi je dala garanciju od ERC commerca, gde je navedeno 3 mrtva piksela ovo-ono, ali kada sam gledao po drugim firmama, ako se pojavi 1 mrtav piksel za isti taj monitor, cak i par monitora na isti nacin garantuju, vraca se na zamenu ili u servis. Sto znaci da ERC commerc od tih firmi prihvata 1 mrtav piksel, a meni nece da prihvate. I sta sad??
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sve4pc tft 04.06.2007. 03:04 #20954

broj poruka: 1
Neko pravilo je 3 - 4 mrtva pixela s`tim da je jedan od njih u centralnom delu ekrana.
Sve se svodi na koliko para toliko slike. U ponudi ima mnogo monitora a iskreno uglavnom je neka druga , traca klasa u odnosu na zapad. Mada ima i modela koji imaju garanciju na sve u kompletu ali o tome si trebao ranije da vodis racuna. Inace firma koju si naveo je vec dugo godina zastupnik za SAMSUNGA kod nas a ujedno i ovlasceni servis tako da to ti je to ....

pozz

DaSickSyst re 04.06.2007. 03:09 #20955

broj poruka: 2909
::I sta sad?
Nadaj se da ce se u skorije vreme pojaviti jos 3.

Na nasem trzistu Philips,Sony,LG daju 3 god. fabricku garanciju 1 mrtvi piksel i reklamacija.
Samsung sa max rezolucijom 1280x1024 mora imati 4 mrtva piksela za reklamaciju...
Uvek procitati garanciju proizvodjaca pre kupovine.

DaSickSystem

laca12 Vise mi lici na reklamu a nebi trebalo 04.06.2007. 09:43 #20960

broj poruka: 65
Korektnosti radi NIKO od navedenih proizvodjaca ne daja navedenu garanciju. Garancija koju svi daju vrlo je slicna za sve proizvodjace i zavisi pre svega koje je kategorije mrtav pixel ( svetli, tamni ili subpixel ) kao sto i kolicina mrtvih piksela zavisi na kojoj je povrsini rasporedjena. SAMO odredjeni modeli imaju nula pixela toleranciju ( kao sto je philipsov X model ). NAzalost u ovom slucaju ERC nece pomoci, ali ako ti se mrtav SUBPIXEL STVORIO tj nije ga bilo fabricki postoji velika mogucnost da se oporavi programima.

:: ::I sta sad?
:: Nadaj se da ce se u skorije vreme pojaviti jos 3
::
:: Na nasem trzistu Philips,Sony,LG daju 3 god. fabricku garanciju 1 mrtvi piksel i reklamacija
:: Samsung sa max rezolucijom 1280x1024 mora imati 4 mrtva piksela za reklamaciju..
:: Uvek procitati garanciju proizvodjaca pre kupovine
:: DaSickSyste
gamil Re: ERC Commerc jajare oko 931BW mrtvog piksela 04.06.2007. 11:35 #20962

broj poruka: 242
Ovo sam procitao na jednom forumu:
Popravite MRTVE pixele na svom PSP-u:
1. Ugasite PSP
2. Prekrijte ekran sa nekom štracom (starom odjećom ili krpom)
3. Napravite pritisak na dio ekrana gdje je mrtvi pixel (ili rukom jako ili neki teški predmet) ali SAMO NA MJESTU MRTVOG pixela jer ako pritisnete drugdje, imat ćete još više mrtvih pixela
4. Upalite PSP dok je ekran pritisnut i ekran nebi trebao imati više mrtvih pixela/i]

i ovo:
OTKRIVANJE = DPT https://www.dps.uk.com
BAD PIXEL = Beli i Crni - NEPOPRAVLJIVI
STUCK PIXEL = Zaglavljeni = Sve ostale boje - POPRAVLJIVI
RESENJE = Tretiranje sa
1.UDPixel21 - Potreban framework kao podrska
2.JScreenFix - Potrebna java kao podrska

Dali je to moguce NEZNAM, ali verovatno neko ima vise iskustva sa time pa ce se javiti. Kako izgleda mrtav pixel?

:: Pre jedno 2 nedelje sam uzeo 931BW, i pored mrtvog piksela kojeg sam dobio u roku od 4 dana od kupovine mogu reci da je odlican. Ne izgleda malo, vise je stvar navike. Nego ove jajare u ERC Commercu su mi, kada se stvorio mrtav piksel, napricali svasta kojesta. E sad me zanima ovo firma u kojoj sam kupio 931BW mi je dala garanciju od ERC commerca, gde je navedeno 3 mrtva piksela ovo-ono, ali kada sam gledao po drugim firmama, ako se pojavi 1 mrtav piksel za isti taj monitor, cak i par monitora na isti nacin garantuju, vraca se na zamenu ili u servis. Sto znaci da ERC commerc od tih firmi prihvata 1 mrtav piksel, a meni nece da prihvate. I sta sad??
vampirbg ... 04.06.2007. 12:44 #20966

broj poruka: 711
Nisi dobro citao garanciju... Obicno ona glasi: Jedan mrtav pixel ako je u centru ekrana ili tri koja nisu... Zato je vazno da ga isprobas... Takodje, izgleda da si bio baksuz posto se mrtvi pixeli retko pojavljuju kasnije (sem usled fizickih ostecenja) tj. meni se za 6 godina i isto toliko monitora nije pojavio nijedan naknadno...

Zato je bitno da monitor prvo isprobas i istestiras... To mozes samo u firmama koje ti daju garanciju da ga npr u roku od 24h mozes vratiti bez obzira da li je ispravan ili ne... Takvo nesto nudi BCGroup... (doduse malo su i skuplji od nejjeftinijih)

Kad smo vec kod 24h garancija, napisite ako znate jos neku firmu koja nudi hardver po tom principu (ove sam nasao slucajno, ali sam siguran da nisu jedini)
neXus2000 Eurolink 04.06.2007. 13:18 #20969

Znam za to, ali Samsung New Zeland i Australija, mislim da ide i Kina i Tajvan u to, imaju garanciju od Zero Dead Pixel policy. Sto znaci da ako je monitor uvezen iz tih zemalja moraju da postuju takvu garanciju. E sad jebeno je to sto ovaj monitor je uvezen iz Slovacke, a na njihovom sajtu nema Bilo kakav `Policy` oko defektnih piksela. A piksel sad nemam pojma da li je zelen i bright. Meni se cini zelenim, pokusao sam sve fore sa wikipedije oko stuck piksela, ali nista. A ida sam testirao monitor na licu mesta, opet bi mi se pojavio posle 4 dana.
laca12 A jesi li probao Samsung preporuku 04.06.2007. 15:15 #20978

broj poruka: 65
http://erms.samsungusa.com/customer/sea/jsp/faqs/faqs_view.jsp?isARS=Y

inace JScreenFix i slicni programi treba da rade nekih pola sata min pa ako imas srece ..
isti nacin je i za oporavljanje sony PSP ali je kod njih tolerancija josh i veca

:: Znam za to, ali Samsung New Zeland i Australija, mislim da ide i Kina i Tajvan u to, imaju garanciju od Zero Dead Pixel policy. Sto znaci da ako je monitor uvezen iz tih zemalja moraju da postuju takvu garanciju. E sad jebeno je to sto ovaj monitor je uvezen iz Slovacke, a na njihovom sajtu nema Bilo kakav `Policy` oko defektnih piksela. A piksel sad nemam pojma da li je zelen i bright. Meni se cini zelenim, pokusao sam sve fore sa wikipedije oko stuck piksela, ali nista. A ida sam testirao monitor na licu mesta, opet bi mi se pojavio posle 4 dana.
drax Re: 04.06.2007. 15:56 #20980

broj poruka: 246
Ja sam kupovao nekoliko komada Samsung monitora u raznim prodavnicama u protekla dva meseca i za sada nisam imao problema. Trazio sam probu na licu mesta, sto mi je i omoguceno. Da ne spominjem firme, negde mi je receno da se u garanciji prihvata tek cetvrti mrtvi piksel, a negde i jedan jedini.

jedy Zakon o zastiti potrosaca 05.06.2007. 10:27 #20983

broj poruka: 2

Imas Zakon o zastiti potrosaca neznam tacno na kom je sajtu ali ga ima i na netu.Procitaj ga pa ukoliko imas elemenata za zalbu ti otici kod njih i zali se.Bilo je slucajeva da nece cak ni da daju garanciju.To sto pise da ima firme koje daju 24 casa garanciju od kupovine je nesto sto je u suprotnosti sa tim zakonom.Cuo sam da mnogi nisu hteli da zamene neispravne uredjdaje ali kada se pozoves na zakon oni okrenu list.

vampirbg Re: Zakon o zastiti potrosaca 05.06.2007. 12:11 #20997

broj poruka: 711
::daju garanciju.To sto pise da ima firme koje daju 24 casa garanciju od kupovine je nesto sto
::je u suprotnosti sa tim zakonom.Cuo sam da mnogi nisu hteli da zamene neispravne uredjdaje

Nisi me razumeo... U toku tih 24h mogu da vratim uredjaj i uzmem pare nazad cak i u slucaju da je on potpuno ispravan, jedino sto sam se ja predomislio... Onda mi vrate lovu i to je sve... Na kvarove i sl. garancija je 3 godine :)
vuk125 ERC Commerc jajare oko 931BW mrtvog piksela 05.06.2007. 13:45 #21004

broj poruka: 2929
Imao sam slican problem sa jednom plocom.
Naime kupoio sam pplocu u jednoj od tih firmi i nako tri sata od kupovine sam otkrio da ploca nije 100% ispravna, naravno radila je ali ne kako treba. Otisao sam isti dan u firmu u kojoj sam plocu kupio i objasnio o cemu se radi i zatrazio sa mi daju drugiu ili da mi novac vrate, a oni su mi odgovorili kako drugu nemaju da je to jedna jedina a da novac ne vracaju jer su navodno takva pravila firme, i da ostavim plocu na servis i da ce oni to testirati i pokusati da poprave ako ne uspeju vratice pare ili ce mi dati neku drugu robu kao kompenzaciju i da je to procedura koja traje min 40 dana, ja se tu nbnakostresim i ne budem vise onako fin, i izdeklemujem im zakon o zastiti potrosaca koji sam dobro naucio i kazem da je taj zakon iznad njihovih pravila firme i da me uostalom ta pravila ni ne zanimaju. Nakon moje rasparave sa njima oni su i dalje vrteli svoje pravila firme pa pravila firme.
Ja se jos vise naljutim i odem kuci odstampam taj zakon i sve projeve telefona na koje semogu obratiti u takvim situacijama, i odem opet sa tim papririma tamo.
Jos besniji i ni malo fin sa svima sam se svadjao i i rekao da cu da pozovem prvo inspekciju pa policiju ako mi pare ne vrate i da od njih ovoga puta trazim novac i nista me drugo ne interesuje jer su bili bezobrazni i pokazem i onaj zakon i kazem da je zakon tu telefoni su tu mobilni telefon mi je spreman u svakom momentu da pozovem te brojeve i namestim im kaznu od jedno par stotina hilada dinara ako ovo sto pise ne ispostuju.
I naravno vrate mi pare bez reci, videse da vrag odneo salu i da uopste nisam naivan.
Ako monitor nisi kupio u ERC Commercu ti nemas nista sa njima, firma u kojoj si kupio je duzna da izvrsi zamenu ili povracaj novca bez obzira sto je ERC generalni zastupnik i uvoznik samsung monitora.
Zivis u drzavi u kojoj jos uvek ima dosta firmi koje mute lazu i pprodaju maglu to ce biti jos dugo tako. Medjutim njih je jako mnogo i drzava trlja ruke kada neka od njih zgresi, a mnogi privatnici toga nisu svesni dok ih kazne koje su ogromne dobro ne puknu po dzepu.
U jajarskoj drzavi gde je 90% delatnosti jajarenje moras poznavati i zakon da bi imao sto manje posledice, drugim recima moras znati sve.
Svi oni koji imaju slican problem,i oni koji bi zeleli da nesto vise saznaju osvojim pravima, i svi oni koji ce u buducnosti `ne daj Boze` imati ovakve ili slicne probleme mogu saznati sve sto im je potebno na ovome linku
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=119544
odakle se moze skinuti kompletan zakon u PDF i DOC formatu.
Neka svako ko je u mogucnosti mislim na sve na forumu obavesti sve ljude sa kojima je u kontaktu i prosledi ovaj link mailovima porukama itd., JAJARENJA JE BILO DOSTA, prodavaci magle moraji da ispastaju ukoliko imaju zelju da istu prodaju.

Odstampaj zakon mob u ruke upisi borijeve na koje ces zvati i idi trazi pare!!!!!!!. alii uopste te ne interesuje bilo sta drugo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pozz VUK
vuk125 ERC Commerc jajare oko 931BW mrtvog piksela 05.06.2007. 13:48 #21006

broj poruka: 2929
EVO TELEFONA NA KOJE SE MOZETE OBRATITI

VAZNI TELEFONI
Trzisna inspekcija
Odeljenje Beograd, Omladinskih brigada 1, tel. 602-555, faks 3117-417
- Odsek za rešavanje prijava građana (dežurna služba), 27. marta 43-45, 3227-376, 3227-788 (07.30-22.00)
- Automatska telefonska sekretarica za prijavu slučajeva neizdavanja fiskalnih računa: 3620-932

pozz VUk
DaSickSyst RE:Vise mi lici na reklamu a nebi trebalo. 05.06.2007. 17:34 #21021

broj poruka: 2909
Iskeno...nije de me interesuje na sta ti lici,ali ja ne vidim nikakvu reklamu nego savet(sto je i svrha foruma)...ali...kako god ti drago.

:: Korektnosti radi NIKO od navedenih proizvodjaca ne daja navedenu garanciju. Garancija koju svi daju vrlo je slicna za sve proizvodjace i zavisi pre svega koje je kategorije mrtav pixel ( svetli, tamni ili subpixel ) kao sto i kolicina mrtvih piksela zavisi na kojoj je povrsini rasporedjena.

KOREKTNOSTI RADI:
Prvo se informisi pa onda pricaj.Garancija vazi za sve Philips monitore... Philips radi LGu svu elektroniku,a oni rade samo masku(dizajn monitora).Brat u firmi ima Sony tft 22` i u garanciji lepo pise ZERO DOT WARRANTY.

Za vise informacija idi na Philips.com pa procitaj:
Bright dots and dark dots are defects in a LCD panel.While some manufactureres still consider bright and dark defects in a LCD panel an inovatible part of the manufacting process,Philips doesn`t.Globally valid warranty providing repair or replacement of any LCD monitors that display even a single defective bright or dark dot.

Toliko o tome.

DaSickSystem
neXus2000 ISO Standard 09.06.2007. 19:09 #21346

Ajde da kazemo da ISO standard je standard koji vazi za sve proizvode nezavisno gde se prave. Na wikipediji moze se naci koje su zemlje ukljucene u ISO standard, a to su skoro sve zemlje, jedno 98% njih. Sada ako ERC commerce uvozi iz razlicitih zemalja, to moze biti i Slovacka, Kina, Koreja, Tajvan...itd. To ja ne mogu da znam to se oni time bave. e sad kako sam napomenuo da npr. Australija, Kina, Koreja, Tajvan, Novi Zeland, su u ISO 13406-2 ISO standardu za monitore i taj standard vazi za sve zemlje, evo samsungovog sajta koji isto govori o tom standardu, ali dole stoji ako za 14 dana, an 19` monitoru, se pojavi 1 mrtav piksel da menjaju monitor.

http://erms.samsungelectronics.com/customer/au/jsp/faqs/faqs_view.jsp?SITE_ID=41&PG_ID=1&AT_ID=25057&PROD_SUB_ID=28
sbjelovuk ISO 13406-2 29.06.2007. 16:34 #22627

broj poruka: 2
ISO 13406-2 je standard koji je ustanovljen 2001. godine i definise broj dozvoljenih mrtvih piksela i sub-piksela na LCD panelima.

Ovaj standard su od 2001. do danas prihvatili skoro svi proizvodjaci TFT monitora.

Bez obzira na to sta vam u maloprodaji kazu, racunajte sa 99% verovatnoce da monitor koji zelite da kupite podpada pod ovaj standard.

A tolerancije na mrtve piksele su:

Dijagonala____Rezolucija______ Br. piksela______ Br. prihvatljivih CRNIH mrtvih piksela
15`__________1024 x 768______ 786,432_________ 2
17`-19`_______1280 x 1024_____ 1,310,720_______ 3
20.1`_________1600 x 1200_____ 1,920,200_______ 4
22`__________2048 x 1536______ 3,145,728_______ 6

Dijagonala____Rezolucija______ Br. piksela______ Br. prihvatljivih BELIH mrtvih piksela

Dijagonala____Rezolucija______ Br. piksela______ Br. prihvatljivih mrtvih sub-piksela
15`__________1024 x 768______ 786,432_________ 4
17`-19`_______1280 x 1024_____ 1,310,720_______ 7
20.1`_________1600 x 1200_____ 1,920,200_______ 10
22`__________2048 x 1536______ 3,145,728_______ 16

>>U polju 5x5 piksela (KLASTER) dozvoljan je samo 1 mrtav piksel, ako ih ima 2 displej >>se menja.

Tolerancija na mrtve sub-piksele u polju 5x5 piksela je sledeca:

Dijagonala____Rezolucija______ Br. piksela______ Br. prihvatljivih mrtvih sub-piksela

UKRATKO:
17` TFT moze da ima 3 CRNA piksela + 3 BELA piksela + 7 neispravnih sub-piksela i TO JE NORMALNO

Vama koji kupujete TFT monitor neka je Bog u pomoci.

VAZNO !!!

Prema ovom standardu NOV monitor kod koga LCD panel ima defektne piksele, a pri tome je njihov broj u navedenim granicama tolerancije, se smatra ISPRAVNIM i ne moze se zameniti za drugi koji nema defektne piksele.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs