Dakle sta je bolja kupovina za ove novce, 1080p je rezolucija na kojoj bi se igrali malo stariji naslovi? Dakle koja je realno brza u igrama i za koliko? Da napomenem da 5750 ima garanciju od 1 god i nova je dok 4870 je polovna bez garancije.
Uzmi HD 5750 i uzivaj, bolja driver podrska 1GB memorije, i smesna potrosnja su bitnije od 15-20% performansi sto je diskutabilno opet sto se novih igara tice.
Dakle, 5750 je slabija, ali pošto je nova, ima garanciju (ali na koji štos od samo godinu dana), mnogo manje troši i manje se greje + DirectX 11 ja bih pre uzeo nju.
Možda tebi DirectX 11 ne znači ništa, ali nekom drugom možda znači. Ja sam ga neveo sam kao jednu, ali ne i ključnu prednost očigledno slabije karte. Uostalom, AMD ukida podršku u drajverima posle 12.6 za DirectX 10 karte, tako da se i to može da navede kao plus u korist 5750.
Eno, FetFak okačio temu. Možda nisam dobro skontao, jer sam samo površno preleteo preko teksta. A Skaj ne samo da neće kupiti ATi-ja, neće taj kupiti ni nVidiju. Zato i smara za desetku. Pritisla ga ekonomska kriza, a i jedni i drugi nabili cene.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Neke stvari nikad nece umreti....... :: :: Uzeti slabiju kartu zato sto ima 11 Bilijevih Jaja......, hmmm deal of the century.... go for it Homer :: :: :: Lala 4ever! :: http://youtu.be/6sTfzzdemj :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran` :: ::
Ako ti treba bolja kupivina, onda 5750, zbog svega navedenog od strane kolega i najvaznijeg dela - garancije. 4870 je bolja ali ne toliko bolja u tvom slucaju.
GTX260 vs 9800GTX+ - sta je bolje? I koliko bolje?
Ne bih bas rekao da je razlika zanemarljiva.
:: Ako ti treba bolja kupivina, onda 5750, zbog svega navedenog od strane kolega i najvaznijeg dela - garancije :: 4870 je bolja ali ne toliko bolja u tvom slucaju :: :: F650GS Daka :: ::
Manja je razlika izmedju HD 5750 i HD 4870, to se moze lako nadomestiti mali overklok to je vec druga prica nebitno za temu, bolja kupovina u ovom slucaju je HD 5750. Plus driver podrska u buducnosti ce biti slaba za HD 4870 ja to ne bih uzimao danas iskreno.
:: 4870 jeste bollja :: :: Gledaj na to ovako :: :: GTX260 vs 9800GTX+ - sta je bolje? I koliko bolje :: :: Ne bih bas rekao da je razlika zanemarljiva :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Ako ti treba bolja kupivina, onda 5750, zbog svega navedenog od strane kolega i najvaznijeg dela - garancije :: :: 4870 je bolja ali ne toliko bolja u tvom slucaju :: :: :: :: F650GS Daka :: :: :: ::
lik ce da se igra u 1080p tako da 1gb memorije kod 5750 ce znaciti koliko toliko u odnosu na 512mb kod 4870 ...inace 4870 je stara karta koja se dosta i greje i trosi sto znaci da moze ubrzo i da rikne,a ako je referentni model poprilicno se i cuje..dok tih problema neces imati sa 5750 pa o bilo kojoj da je rec...inace bolje se i klokne ova 5750,a tek je i garancija tu...pa ja ne znam cemu uopste pitanje koju da izaberes...inace za dx11 necu da komentarisem jer nije umesno,to samo nubare gledaju :D
Ma sta mi naprica ? Idi sad lepo u kucicu i lanac oko vrata pod obavezno. Ne mesaj se u nesto u sta se ne razumes :)
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: lik ce da se igra u 1080p tako da 1gb memorije kod 5750 ce znaciti koliko toliko u odnosu na 512mb kod 4870 ...inace 4870 je stara karta koja se dosta i greje i trosi sto znaci da moze ubrzo i da rikne,a ako je referentni model poprilicno se i cuje..dok tih problema neces imati sa 5750 pa o bilo kojoj da je rec...inace bolje se i klokne ova 5750,a tek je i garancija tu...pa ja ne znam cemu uopste pitanje koju da izaberes...inace za dx11 necu da komentarisem jer nije umesno,to samo nubare gledaju : :: :: :: :: CIrkuzanti su medju nama :: ::
A ti si zaklucio da se on ne razume na osnovu cega ? ? ?
pored 3 iskusna coveka koji govore jedno , ti zadnjeg prozivas na najgorem mogucem nivou....
Pritom se jos meda oglasio,a kako ces ti u temi o AMD-u da se poredis sa medom,ne vidim poentu daljeg tvog objasnjavanja ni rasprave...
Zavuci se ti lepo u jazbinu u kojoj zivis pa ne izlazi napolje, inace ako se ovom odozgo otkaci lanac od vrata - najebo si .
: - D
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio- Pioneer A9, dayens Premium monitori, vufer JBL sub 135.
:: Ma sta mi naprica :: Idi sad lepo u kucicu i lanac oko vrata pod obavezno :: Ne mesaj se u nesto u sta se ne razumes : :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: lik ce da se igra u 1080p tako da 1gb memorije kod 5750 ce znaciti koliko toliko u odnosu na 512mb kod 4870 ...inace 4870 je stara karta koja se dosta i greje i trosi sto znaci da moze ubrzo i da rikne,a ako je referentni model poprilicno se i cuje..dok tih problema neces imati sa 5750 pa o bilo kojoj da je rec...inace bolje se i klokne ova 5750,a tek je i garancija tu...pa ja ne znam cemu uopste pitanje koju da izaberes...inace za dx11 necu da komentarisem jer nije umesno,to samo nubare gledaju : :: :: :: :: :: :: :: :: CIrkuzanti su medju nama :: :: :: ::
Znam da je manja, ali opet, ta 4870 se isto dobro klokuje, pogotovo ako nije referentna, idu one i na taktove 4890 bez problema.
Svakako, ja bih izabrao 4870 za sebe ukoliko sam siguran da kartica nije popralvjana i ukoliko nije referentna.
U suprotnom, isao bih na tu 5750. Jedina prednost 5750 i jeste ta manja potrosnja. DX11 manje-vise, lepo je imati, naravno, ali nije neophodno.
:: Manja je razlika izmedju HD 5750 i HD 4870, to se moze lako nadomestiti mali overklok to je vec druga prica nebitno za temu, bolja kupovina u ovom slucaju je HD 5750. Plus driver podrska u buducnosti ce biti slaba za HD 4870 ja to ne bih uzimao danas iskreno :: :: :: 4870 jeste bollja :: :: :: :: Gledaj na to ovako :: :: :: :: GTX260 vs 9800GTX+ - sta je bolje? I koliko bolje :: :: :: :: Ne bih bas rekao da je razlika zanemarljiva :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: Ako ti treba bolja kupivina, onda 5750, zbog svega navedenog od strane kolega i najvaznijeg dela - garancije :: :: :: 4870 je bolja ali ne toliko bolja u tvom slucaju :: :: :: :: :: :: F650GS Daka :: :: :: :: :: ::
Ulepsa mi dan :) Meda je lizao sladoled snesko, kad sam ja imao kompjuter i kad sam pratio HW. Ne omalovazavam Medu vec naprotiv, decko ima interesovanja kao i ja nekada i cenim njegov trud i zalaganje. Ima se sta cuti pametno od njega. To sto je Fanboy je njegova stvar. Ima razloga za to, ali gde si ti u toj prici i ciji si ti advokat ? Nemas veze sa Hw-om, a lupetas ovde sve i svasta, da ne kazem izigravas dvorsku ludu ?
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Znam da je manja, ali opet, ta 4870 se isto dobro klokuje, pogotovo ako nije referentna, idu one i na taktove 4890 bez problema :: :: Svakako, ja bih izabrao 4870 za sebe ukoliko sam siguran da kartica nije popralvjana i ukoliko nije referentna :: :: U suprotnom, isao bih na tu 5750. Jedina prednost 5750 i jeste ta manja potrosnja. DX11 manje-vise, lepo je imati, naravno, ali nije neophodno :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Manja je razlika izmedju HD 5750 i HD 4870, to se moze lako nadomestiti mali overklok to je vec druga prica nebitno za temu, bolja kupovina u ovom slucaju je HD 5750. Plus driver podrska u buducnosti ce biti slaba za HD 4870 ja to ne bih uzimao danas iskreno :: :: :: :: :: 4870 jeste bollja :: :: :: :: :: :: Gledaj na to ovako :: :: :: :: :: :: GTX260 vs 9800GTX+ - sta je bolje? I koliko bolje :: :: :: :: :: :: Ne bih bas rekao da je razlika zanemarljiva :: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ako ti treba bolja kupivina, onda 5750, zbog svega navedenog od strane kolega i najvaznijeg dela - garancije :: :: :: :: 4870 je bolja ali ne toliko bolja u tvom slucaju :: :: :: :: :: :: :: :: F650GS Daka :: :: :: :: :: :: :: ::
JEdno je poznavati hardver a jedno je biti REALAN...Pritom ima i onih koji se bore da ovaj forum izgleda normalno,a ne ko cirkus...javljas se u temi i kritikujes na pokvarenom i bezobraznom nivou...
poznato je da kod svih tih karti koje se dosta greju jave hladni lemovi itd... Lek je da se karte zagreje,pece u rerni itd... I takvih karti su puni oglasi. A savetovati onda nekog da uzme takvu kartu, zarad malo boljih performansi, je zaista suludo.
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio- Pioneer A9, dayens Premium monitori, vufer JBL sub 135.
:: Ulepsa mi dan : :: Meda je lizao sladoled snesko, kad sam ja imao kompjuter i kad sam pratio HW :: Ne omalovazavam Medu vec naprotiv, decko ima interesovanja kao i ja nekada i cenim njegov trud i zalaganje. Ima se sta cuti pametno od njega :: To sto je Fanboy je njegova stvar. Ima razloga za to, ali gde si ti u toj prici i ciji si ti advokat :: Nemas veze sa Hw-om, a lupetas ovde sve i svasta, da ne kazem izigravas dvorsku ludu ? :: :: :: :: :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: Znam da je manja, ali opet, ta 4870 se isto dobro klokuje, pogotovo ako nije referentna, idu one i na taktove 4890 bez problema :: :: :: :: Svakako, ja bih izabrao 4870 za sebe ukoliko sam siguran da kartica nije popralvjana i ukoliko nije referentna :: :: :: :: U suprotnom, isao bih na tu 5750. Jedina prednost 5750 i jeste ta manja potrosnja. DX11 manje-vise, lepo je imati, naravno, ali nije neophodno :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: Manja je razlika izmedju HD 5750 i HD 4870, to se moze lako nadomestiti mali overklok to je vec druga prica nebitno za temu, bolja kupovina u ovom slucaju je HD 5750. Plus driver podrska u buducnosti ce biti slaba za HD 4870 ja to ne bih uzimao danas iskreno :: :: :: :: :: :: :: 4870 jeste bollja :: :: :: :: :: :: :: :: Gledaj na to ovako :: :: :: :: :: :: :: :: GTX260 vs 9800GTX+ - sta je bolje? I koliko bolje :: :: :: :: :: :: :: :: Ne bih bas rekao da je razlika zanemarljiva :: :: :: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ako ti treba bolja kupivina, onda 5750, zbog svega navedenog od strane kolega i najvaznijeg dela - garancije :: :: :: :: :: 4870 je bolja ali ne toliko bolja u tvom slucaju :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: F650GS Daka :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
To sto volim nvidiju i intel , ne znaci da omalovazavam amd ...
Ali ovde omalovazavas mog ortaka i samo zato sam se i javio u temi , jer na temu je ovde vec vise puta zacetnik dobio odgovor...
Ti si se javio ovde samo radi verbalnog sukoba,jer ocigledno nemas gde da ispraznis svoje mentalne frustracije...
Moj savet izadji napolje , istrci malo,odradi ako mozes par sklekova,dovati devojku/zenu/desanku sta imas, istresi se malo ko covek,pa se onda javi na forumu...Mozda tad dozivis prosvetljenje pa nas pocastis lepim recima...
:: Ulepsa mi dan : :: Meda je lizao sladoled snesko, kad sam ja imao kompjuter i kad sam pratio HW :: Ne omalovazavam Medu vec naprotiv, decko ima interesovanja kao i ja nekada i cenim njegov trud i zalaganje. Ima se sta cuti pametno od njega :: To sto je Fanboy je njegova stvar. Ima razloga za to, ali gde si ti u toj prici i ciji si ti advokat :: Nemas veze sa Hw-om, a lupetas ovde sve i svasta, da ne kazem izigravas dvorsku ludu ? :: :: :: :: :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: Znam da je manja, ali opet, ta 4870 se isto dobro klokuje, pogotovo ako nije referentna, idu one i na taktove 4890 bez problema :: :: :: :: Svakako, ja bih izabrao 4870 za sebe ukoliko sam siguran da kartica nije popralvjana i ukoliko nije referentna :: :: :: :: U suprotnom, isao bih na tu 5750. Jedina prednost 5750 i jeste ta manja potrosnja. DX11 manje-vise, lepo je imati, naravno, ali nije neophodno :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: Manja je razlika izmedju HD 5750 i HD 4870, to se moze lako nadomestiti mali overklok to je vec druga prica nebitno za temu, bolja kupovina u ovom slucaju je HD 5750. Plus driver podrska u buducnosti ce biti slaba za HD 4870 ja to ne bih uzimao danas iskreno :: :: :: :: :: :: :: 4870 jeste bollja :: :: :: :: :: :: :: :: Gledaj na to ovako :: :: :: :: :: :: :: :: GTX260 vs 9800GTX+ - sta je bolje? I koliko bolje :: :: :: :: :: :: :: :: Ne bih bas rekao da je razlika zanemarljiva :: :: :: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ako ti treba bolja kupivina, onda 5750, zbog svega navedenog od strane kolega i najvaznijeg dela - garancije :: :: :: :: :: 4870 je bolja ali ne toliko bolja u tvom slucaju :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: F650GS Daka :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Generalno gledano,Gliga je donekle u pravu, jer 4870 niti je toliko stara, niti 5750 moze da iskoristi tih 1GB sto ima, pa da to prikaze neke rezultate u 1080p.
E sad, sto se tice vredjanja, tu se slazem. Mnogi ljudi ovde na forumu nesvesno ili svesno vredjaju ostale clanove, sa punim pravom, kao da su oni nesto bolji/superiorniji od njih.
Bilo bi lepo kada bi se to sankcionisalo.
moji utisci: 1) skyrim sve na max: 5750 ~ 20 fps 4870~25 fps. ovako ne izgleda mnogo, ali to je razlika izmedju klizanja i seckanja 2) 5750 na dodir mlaka, 4870.. hm, poprilicno topla 3) dx11: 4870- nema, 5750- ima, al ko da nema. ne racunati kao plusprilikom izbora 4) 4870- vec tri-cetiri godine se vec przi sa ~150w, u proseku toliko i traje kod gaymera koji se igra svaki dan. 5750- boli ke qjuratz, nek lipshe, imas artiju.
f0rever: des ti vido single slot 4870? msm, ima, al to pocrkalo davnooooo DmasteRNo1: ::ukida podršku u drajverima posle 12.6.. lupio si jako :: Eno, FetFak okačio temu.. e ondak dobro, sry ::driver podrska u buducnosti ce biti slaba za HD 4870 .. pa tolko je matora karta da nemakud vise da se pegla, jebo podrsku, radi i sa ovim driverima ::Pritom se jos meda oglasio,a kako ces ti u temi o AMD-u da se poredis sa medom.. medjede oplodi ga :))) ::Meda je lizao sladoled snesk ne, meda je lizao med
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647183. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.