Drug planira da kupi nov monitor koji ce mu sluziti prevashodno za gledanje filmova, a normalno i za svakodnevni rad. Nista zahtevno, internet, office, slusanje muzike. E sad on bi zbog gledanja filmova da uzme monitor od 27`, a ja mu kazem da je to preveliko za svakodnevni rad i gledanje sa udaljenosti od pola metra...
Kazite vase misljenje i preporuku monitora za cca 250e. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Ma kakvi veliko, evo mu moja 24` a meni dajte 27`. I to internet i office je najzahtevnije, ima da izbulji oci od sitne buranije. Jedino da povecava DPI, al` sto da budzi ako moze da priusti veliki ekran.
OK... Onda 27`... Recite samo koje modele predlazete za nekih 250e. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Pored Dell U2412M ne postoji nijedna bolja 27-ica u tom cenovnom rangu.
Imao sam slicnu dilemu, odabrao sam Della, jer za te pare ne postoji bolji monitor. IPS, LED, 16:10, 1920x1200, mogucnost podesavanje uglova, USB Hub... I sve to za 220e.
Koju god 27-icu da uzme dobice monitor sa TN pamelom, koji nema sta da trazi pored IPS.
:: Sto veca dijagonala to je bolje. :: Moj sledeci monitor ce biti 27``, koliko vidim i cene su prihvatljive :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: ::
ipak je bolje imati TN 27` nego IPS 24`. Intel 2700K, Noctua NH D14, MSI Z68A GD80, 4gb ddr3 2133 CL7, Palit GTX460 768mb, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Thermaltake V9 BlacX.
:: Pored Dell U2412M ne postoji nijedna bolja 27-ica u tom cenovnom rangu :: :: Imao sam slicnu dilemu, odabrao sam Della, jer za te pare ne postoji bolji monitor. IPS, LED, 16:10, 1920x1200, mogucnost podesavanje uglova, USB Hub... I sve to za 220e :: :: Koju god 27-icu da uzme dobice monitor sa TN pamelom, koji nema sta da trazi pored IPS :: :: ``They call me... Prophet`` :: ::
Ne po svaku cenu. Kada jednom probas IPS, TN vise neces pogledati...
27-ica je previse nezahvalna za surfovanje, za filmove je premala, a za igrice prevelika.
``They call me... Prophet``
:: ipak je bolje imati TN 27` nego IPS 24` :: Intel 2700K, Noctua NH D14, MSI Z68A GD80, 4gb ddr3 2133 CL7, Palit GTX460 768mb, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Thermaltake V9 BlacX :: :: :: Pored Dell U2412M ne postoji nijedna bolja 27-ica u tom cenovnom rangu :: :: :: :: Imao sam slicnu dilemu, odabrao sam Della, jer za te pare ne postoji bolji monitor. IPS, LED, 16:10, 1920x1200, mogucnost podesavanje uglova, USB Hub... I sve to za 220e :: :: :: :: Koju god 27-icu da uzme dobice monitor sa TN pamelom, koji nema sta da trazi pored IPS :: :: :: :: ``They call me... Prophet`` :: :: :: ::
Zamoliio bih svakoga ko daje komentar da na kraju stavi i predlog za model monitora. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Jos jedan glas za Dell U2412M. Bas sam se bio nameracio, ali finansije nisu dozvoljavale. Inace, drugar ga uzeo pre 5-6 dana na moju preporuku, tj. preporucio sam mu ga zahvaljujuci temi koju je Skyter otvorio kada ga je kupio. Neverovatno je dobar, kontrast, ostrina, boje, podesivost...ma nema nikakve zamerkre.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Inace, imam Samsung 2243sn i ogromna je razlika i u velicini i kvalitetu slike, tako da 24` uopste nije malo za PC ako se standardno zasedne na ~metar od monitora. Kao sto je receno, za film uzeti neki TV od 42` i pici.
Reprodukuju i jedan i drugi, samo je druga tehnologija pa kod ipsa su boje dosta vernije prikazane. ips - bolji kontrast, ugao gledanja tn - bolji odziv
:: Nisam 100% siguran, ali rekao bih da je razlika u tome sto TN paneli ne mogu da reprodukuju zaista onih `16,7` mil. boja, jer imaju 6 bita :: :: Dok IPS, pored 8 bita ima i bolji kontrast, i koliko sam upoznat, manje zamara oci, ima bolji odziv. :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! ::
Jok ja, ali moja frizura itekako zna. Znali su pramenovi da pootpadaju, jbt:O A tek glavoboljke, umor...Sa TFT ne pamtim kad me je posledji put bolela vugla.
:: :: U pravu si, nisam izucio zakonik celovito. Ali se sa kaznom za CRT slazem :: :: Pa da li ti covece znas koliko to zraci ? :: :: ::
Kao sto rece Scyter. Imam doticnog Dell-iju i imam samo reci hvale, a ako ce ga gleda filmove neka onda kupi neki veliki TV (moja sledeca kupovina TV-a ce biti 40`) i resio je problem. Jednostavno TN panel nema sta da trazi pored IPS panela, progledace (bas kao i ja ).
:: Pored Dell U2412M ne postoji nijedna bolja 27-ica u tom cenovnom rangu :: :: Imao sam slicnu dilemu, odabrao sam Della, jer za te pare ne postoji bolji monitor. IPS, LED, 16:10, 1920x1200, mogucnost podesavanje uglova, USB Hub... I sve to za 220e :: :: Koju god 27-icu da uzme dobice monitor sa TN pamelom, koji nema sta da trazi pored IPS :: :: ``They call me... Prophet`` :: ::
Dobro... Za 24` ste rekli model... Koji model predlazete za 27`? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.