Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Eagle 7600 GT
STRANA 1 OD 1
SkyFire Eagle 7600 GT 02.06.2007. 16:58 T4592

status: user
broj poruka: 18472
Neki dan sam kod drugara testirao na njegovom kompu tek kupljenu Eagle 7600 GT.Sto se tice performansi tu sam relativno zadovoljan ali me je jedna stvar jako iznenadila.Kartica na default-u u stanju mirovanja ima temperaturu 80 c,nekad 70 c a nekad 65 c ali ispod ne silazi i uglavnom je na 70-80 c.Kad se pokrene neka igra da ne pominjem neku zahtevniju kartica prelazi i preko 90 c!Ovo mi je jako cudno i do sad nisam naisao na tako nesto.Cudno mi je pogotovu sto kartica ima dupli pasivni hladnjak i jos odozgo jedan kuler a temperatura joj je astronomska,zamislite sta bi se desilo da sam je jos clockovao?! Po svim testovima ona odradjuje kako treba i igre idu normalno osim sto u nekim malo zahtevnijim nekad secka ali to moze biti nekad i do drugih stvari.Da li je kartica po vasem misljenju ispravna ili ipak sa njom nesto nije u redu?P.S.Jos nesto,karticu je platio 135 eur i nesto...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Oglasnik 02.06.2007. 18:07 #20839

broj poruka: 726
Pasivni kuler (+ dodatni),u tvom slucaju,nemaju narocitog efekta.To sto je temperatura iznad 90 stepeni,znaci da ti je ventilacija unutar kucista slabija (uz lose pasivno hladjenje na samoj kartici).Pravilna instalacija (kvalitetnog) dodatnog kulera za kuciste bi pomogla u smanjivanju temperature graficke za minimum 5 stepeni.Takodje,mozes da uzmes bolji dodatni kuler za graficku koji se montira na pasivni (postojeci).Druga varijanta je da maknes pasivno hladjenje i postavis aktivni kuler.
Sto se tice temperature,ona ne bi trebala da bude bas tolika,ali ne vjerujem da je to problem,s obzirom na proizvodjaca koji ima nesto losije kartice sa pasivnim hladjenjem.Osim toga,sada je ljeto + haos u kucistu - eto pakla.
Preporucujem ti dodatni kuler za kuciste (npr. Titan Double blower) koji se montira ispod graficke i vuce vazduh napolje.Meni je pomoglo.
U drugim varijantama - dodatni + pasivni ili uklanjanje pasivnog - mislim da je Zalman najbolje resenje.

SkyFire Re: 02.06.2007. 18:28 #20843

:: Pasivni kuler (+ dodatni),u tvom slucaju,nemaju narocitog efekta.To sto je temperatura iznad 90 stepeni,znaci da ti je ventilacija unutar kucista slabija (uz lose pasivno hladjenje na samoj kartici).Pravilna instalacija (kvalitetnog) dodatnog kulera za kuciste bi pomogla u smanjivanju temperature graficke za minimum 5 stepeni.Takodje,mozes da uzmes bolji dodatni kuler za graficku koji se montira na pasivni (postojeci).Druga varijanta je da maknes pasivno hladjenje i postavis aktivni kuler
:: Sto se tice temperature,ona ne bi trebala da bude bas tolika,ali ne vjerujem da je to problem,s obzirom na proizvodjaca koji ima nesto losije kartice sa pasivnim hladjenjem.Osim toga,sada je ljeto + haos u kucistu - eto pakla
:: Preporucujem ti dodatni kuler za kuciste (npr. Titan Double blower) koji se montira ispod graficke i vuce vazduh napolje.Meni je pomoglo
:: U drugim varijantama - dodatni + pasivni ili uklanjanje pasivnog - mislim da je Zalman najbolje resenje
::

Sve je to meni jasno ali kompjuter nije moj,protok vazduha i sam tok u mom kompjuteru je extremno dobar tako da sam oborio i sa CPU-a i sa VGA derasticno temperaturu.Savetovao sam drugara da ubaci dodatne kulere ali decko nije pri nekoj lovi.Mislim da mu je bolje da tu Eagle 7600 GT menja za neku bolju 7600 GT ili cak 8600 GT kao jos bolju verziju.Ta temperatura me zaista iritira kod njegove karte.Ja imam 7900 GTO koja sa podignutim clockovima na 710/1600 Mhz na idle radi na temperaturi od 45 c a nikad ne ide preko 55 c kad je maksimalno opterecena i plus da uzmem u obzir da su dosli topli dani!Ipak 90 c i preko nije malo za 7600 GT,ja mislim da tu nesto nije u redu!U ostalom Eagle nije bas nesto specijalno kvalitetna firma tako da smatram da to sve govori...
Oglasnik 02.06.2007. 18:54 #20845

broj poruka: 726

Ne bih da ovo pogresno tumacis - razumijem kada neko nije u situaciji da izdvoji vecu sumu za komponentu,ali ako je bio spreman da plati 135 e karticu,ne vjerujem da ce mu dodatnih 400 - 500 din ciniti problem.Toliko sam ja izdvojio za Double blower,koji,stvarno,odradjuje posao.Naravno,ne mora to biti taj kuler,ima i drugih opcija.
Sto se tice prodaje kartice - 90 i kusur jeste visoka temperatura i meni bi smetalo,ali prvo neka pokusa sa hladjenjem kucista,ako ne uspije - neka je proda.

Anonymous EAGLE 02.06.2007. 19:02 #20846

broj poruka: 340
Ja imam bas tu karticu i u idle rezimu temperatura je 45-50 stepeni, pod punim opterecenjem dostize oko 75 stepeni. na kartici imam veliki plavi metalni deo, pretpostavljam da je aluminijumski, i kuler od 4cm koji solidno hladi.
SkyFire Re: 03.06.2007. 02:48 #20886

:: Ne bih da ovo pogresno tumacis - razumijem kada neko nije u situaciji da izdvoji vecu sumu za komponentu,ali ako je bio spreman da plati 135 e karticu,ne vjerujem da ce mu dodatnih 400 - 500 din ciniti problem.Toliko sam ja izdvojio za Double blower,koji,stvarno,odradjuje posao.Naravno,ne mora to biti taj kuler,ima i drugih opcija
:: Sto se tice prodaje kartice - 90 i kusur jeste visoka temperatura i meni bi smetalo,ali prvo neka pokusa sa hladjenjem kucista,ako ne uspije - neka je proda

Ma nije to problem,u pravu si ti,tako bih i ja uradio ali momak je tek uzeo komp i ne razume se i znam da nebi nista budzio,radije bi se pomucio i dodao za nesto bolje da mu radi besprekorno nego da ispravlja krive drine.Kapiras?Generalno karta se previse pregreva i za mene je to s_anje od kartice,mislim Eagle,necu ni da pocenjujem ali pored ostalih firmi kao sto su MSI,Gigabyte,Leadtek itd...Smesno je i pomenuti.Ja cu mu predloziti da to vrati liku sa kojim trguje i uzme bolju karticu!
VMARC Procitaj... 03.06.2007. 17:36 #20916

broj poruka: 9425

http://www.pcberza.co.yu/forum/topic.php?topid=4582&forid=12&katid=2

Isto se odnosi i na tu 7600GT, i resenja su ista.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs