starija masina athlon3,2. abit nf7ploca graficka9250 kad se poveze skajpom zvuk je ok ide preko kamere logitech 110 1,3mp dok se ne ukljuci video tada zvuk pocinje uzasno da krci,to prestane naravno kad se iskljuci video skidani su novi drajveri i za plocu i za kameru ima li neko ideju sta je u pitanju
Stvar je softverske prirode, i biće je ubuduće. Starija mašina je duplo brža od dovoljne za teranje skype video poziva, koji je štucao u video delu ali ne i audio još kada sam bio na dial-up liniji. Međutim, danas sve to nije dovoljno, prvo, zato što i što će i u budućnosti - softver i drajveri međusobno dolaziti u sukob, prvenstveno sukob prioriteta izvršavanja, a drugo zato što nije ono što na tarabi piše. Vide se speed testovi, vide se karakteristike računara, ali, jednostavno to nije to - kanda net za pojedine stvari kao što su p2p i voip, ne radi jednako kao za speed i ping-testove. Zavisno od provajdera naravno. Linux je izvanredan test, i to Ubuntu, da li se radi o kombinaciji OS-drajveri-windows verzija skype-a i načina na koji win operiše sa usb periferijama ili se radi o nekoj hardverskoj grešci. Primetite da često problem leži u kombinaciji usb web kamera sa integrisanim mikrofonom, pa na drugom mestu integrisane zvućne karte a poprilično retko zasebne pci zvučne kartice... mada kod mene radi savršeno i do distorzija dolazi isključivo kod nekontrolisana uplouda sa bilo koje strane (p2p i slično npr. u vreme razgovora).
Uglavnom je do provajdera sa losim upload-om. PAr masina rtako radi u servisu, ali ne i kod musterija kod kuce. Prva instanca su provajderi za to. Linux trazi manji propusni opseg a info od Win-a za video i audio.cca oko 20%, sto je na paketima od 1.5 Mbit-a dovoljno da propusti i zvuk i sliku. NA 2 Mbit-a ne bi trebalo biti tih problema, osim ako nesto se ne pokrece u pozadini od servisa ili nametljivaca.
Od formalnog obrazovanja plaćaćeš račune. Od samoobrazovanja ćeš se obogatiti, ali ne u Srbiji. :D
Ljudi meni isto puca skype tj stuca i komp se uspori malo a quad i 16gb... Dok sa skype 3.0 na xp na laptopu radi ko zmaj... Znaci kad nesto microsoft uzme mozemo ocekivati megalomsko i ne optimizovano... Sad sam video da nisam jedini.....
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.