Zanima me kolika je vama temperatura kod ove grafičke kartice (ko je ima ili ko ima iskustva)! Meni je oko 64 stepena i to kad se ne igra ništa ,tj kada nije pod opterećenjem i mislim da to može da bude manji ili veći problem! Njena radna temperatura je malo veča ali da li je ovo previše? Hvala
... bar su pricali tako na forumima .Ovo vazi za pasivno hladjene, posebno za 7600gs ,a valjda i za GT.Koliko je to dobro ne znam, al da te utesim dok se ne javi neki vlasnik sliucne kartice...`Ajd u zdravlje!
Re: Normalna temperatura Gigabyte 7600 AGP, 256 mb
31.05.2007. 23:38
status: user broj poruka: 9425
Ova kartica ima pasivno hladjenje. Temperatura u full loadu ide do 85 stepeni, nemoj to da te brine. Meni je radila, sad skoro pre par dana, 36 sati test i imala konstantnu temperaturu od 85 stepeni. Toliko se greje da ne mozes drzati prst na hladnjaku, ali sve je to ok, tako je napravljena. Ako bas hoces da se obezbedis, ugradi joj neli mali ventilator negde sa strane, mada ponavljam, nije neophodno i nista zabrinjavajuce.
Pozdrav.
:: :: Zanima me kolika je vama temperatura kod ove grafičke kartice (ko je ima ili ko ima iskustva)! Meni je oko 64 stepena i to kad se ne igra ništa ,tj kada nije pod opterećenjem i mislim da to može da bude manji ili veći problem! Njena radna temperatura je malo veča ali da li je ovo previše :: Hvala
ja sam imao 12 cm ventilator na kućištu koji je temperaturu držao na nekih 10 stepeni manje nego sada ali pošto je bio jako bučan morao sam ga ugasiti pa sam se sad našao iznenađen vininom temperatura! Hvala svima na odgovorima ,pozdrav
Pre par meseci sam prijatelju montirao bas tu kartu. Kupio je novu i cim ju je raspakovao poslao sam ga da kupi ventilator od 8cm. Montirao sam ventilator, ubo kartu, upalio komp ali sam ventilator ostavio iskljucen cisto da vidim koliko ce da se usija pre nego sto ga ukljucim. Temperatura je bila 65 stepeni bez ikakvog opterecenja kartice. Posle 2-3 kruga 3Dmark-a dostigla je skoro 90 stepeni. Kada sam prikjucio ventilator na 12v, temperatura je pala na oko 35 stepeni a pri najvecem opterecenju (visecasovno igranje) nije presla 40 stepeni. Moja ti je preporuka da uradis isto ukoliko ti ne smeta zvuk ventilatora a pri tom jos zelis i da je overclock-ujes. Inace, ljudi su u pravu, nista joj se nece desiti i bez ventilatora ma koliko da se usija. Ako odlucis da stavis ventilator montiraj ga dijagonalno bas u obliku pasivnog hladnjaka a sredina ventilatora gde je stator ce ti se poklopiti bas sa plocicom na kojoj pise Gigabyte tako da ces postici maximalan efekat hladjenja jer ce vazduh strujati preko svih rebara. U tom polozaju ga pricvrscujes sa dva srafa koji tacno upadaju izmedju rebara na hladnjaku sto je i vise nego dovoljno da ventilator ne otpadne. Posle ovog zahvata i pri najvecem opterecenju pokazatelj temperature u driver-u nece se pribliziti ni zutoj zoni. Po default-u ta kartica radi na gpu400/mem800MHz a izvukao sam iz nje odprilike 480/950 MHz koliko se secam, sto priznaces nije zanemarljivo. Nadam se da sam ti pomogao, pozdrav svima i ziv bio!
.................a ako te nervira buka koju pravi ventilator ti ga zakaci na 5V. I dalje ce da ima odlican efekat hladjenja a buka ce biti mnogo manja.
hvala svima na odgovorima,ako nije problem ta temperatura neću za sada ništa da stavljam od ventilatora, a kod dođu one vrućine onda o tom po tom! Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.