Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Specikacije monitora - sta traziti za gaming +pomoc oko izbora
STRANA 1 OD 1
Lujone Specikacije monitora - sta traziti za gaming +pomoc oko izbora 22.05.2012. 15:56 T45816

status: user
broj poruka: 200
Masina ce biti koriscena uglavnom za gaming pa me interesuje koje karakteristike monitora treba da gledam? Naime, osvetljenje (cd/m2) , odziv (ms), kontrast, ugao vidljivosti i tako dalje.

Ja u svojoj potrazi za monitorom za novu konfiguraciju dodjoh do Dell-a. Modeli im se uglavnom oslanjaju na jake kontraste a spor odziv, za razliku od Samsunga koji uglavnom svi imaju 2ms danas. Medjutim neki ljudi tvrde da vide razliku vec izmedju 2ms i 5ms, a drugi pricaju da nema razmazivanja (ghosting) ni sa 8ms, pa zelim da cujem misljenja clanova ovog foruma :) Mislim da sam suzio izbor na Dell ili samsung, ali hocu da cujem i *druge predloge* ! Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djokosrb Ako imash pare 22.05.2012. 16:17 #418975

broj poruka: 6876
http://emmi.rs/monitori-monitor-23-dell-u2312hm-led-ips.11.html?productId=18019
Price oko odziva batali,ti ,,neki ljudi`` su budale.

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

Daum ... 22.05.2012. 16:34 #418977

broj poruka: 12796
Ne drami mnogo oko specifikacija, ni pro gameri to ne rade. Ako hoćeš dobar monitor samo su dva u opticaju: Dell u2412 ili ako ti je 200 evra mnogo onda u2312. Treće nema.

Postoji još i LG sa iPS panelom, ali sa piano black sjajnom površinom ne bih ti poželeo taj košmar.

Ti koji ti kažu da vide razliku izmedju 2ms i 5ms gutaju neke pilulice ili se dubokoumno proseravaju.

Lujone Hvala puno 22.05.2012. 18:45 #419000

broj poruka: 200
Hvala na odgovorima :) Ova dva modela, DELL U2312 i U2412 su zaista dobar izbor.

Jedina razlika koju vidim je da 2412 ima inch vise dijagonalu, i LG IPS panel. Moze li mi neko reci kakav je to panel, zaista se ne razumem u monitore . I ako neko moze da mi kaze sta je DELL display port, koji ima na oba modela. Da li je to neka zamena za HDMI? Oprostite ako lupetam. Pozdrav
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs