Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Maksimalna snage karte za AMD 965 3.8GHz
STRANA 1 OD 2  
Dejzan Maksimalna snage karte za AMD 965 3.8GHz 22.05.2012. 00:09 T45802

status: user
broj poruka: 3730
Ovako imam par pitanja a vi ste mi nekako naj vise merodavni.
Zanima me koja graficka karta moze najvise da pruzi uz moj amd 965.
Trenutno posedujem 6870
Po vasem misljenju koliko ce godina ovaj amd cpu da se koprca ?

AMD 965 X4 3.8 Ghz
Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H
2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power
HD 6870 Sappiher
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
LOGITECH G400
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic >> 22.05.2012. 00:13 #418839

broj poruka: 19012
GTX570 glavom i bradom

Dejzan e sad i t o 22.05.2012. 00:18 #418840

broj poruka: 3730
Koliko je jaca od 6870 i kako saradjuju amd i nvida ?. Znam da intel ne ferma nesto amd da je vise povezan sa nvidia .To kazem jer citam po forumima najvise americkim da nvida i intel daju ultimate gaming

AMD 965 X4 3.8 Ghz
Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H
2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power
HD 6870 Sappiher
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
LOGITECH G400

nidzo86 hmm 22.05.2012. 00:28 #418842

broj poruka: 277
6950 ili gtx 570 , gtx 670 , ili ako malo ocujes tu tvoju 6870

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: e sad i t o 22.05.2012. 00:30 #418843

molim? saradjuju odlicno, pusti te glupe price

:: Koliko je jaca od 6870 i kako saradjuju amd i nvida ?. Znam da intel ne ferma nesto amd da je vise povezan sa nvidia .To kazem jer citam po forumima najvise americkim da nvida i intel daju ultimate gamin
::
:: AMD 965 X4 3.8 Gh
:: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H
:: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe
:: HD 6870 Sappiher
:: LC Power Arkangel 850 W
:: Samsung SyncMaster P247
:: LOGITECH G40
DmasteRNo1 RE: e sad i t o 22.05.2012. 00:47 #418847

broj poruka: 6102
Serem se ja tim sa američkih forumima u čarapu. Ultimativni gejming daje samo dovoljno dubok džep, a ne ova ili ona kombiancija.
I nemoj još da mi kažeš da ti nešto ne radi dovojno dobro na toj mašini.

i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2×4GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS

Milos22 re 22.05.2012. 01:07 #418849

broj poruka: 1720
Mislim da nece AMD-ov procesor da se ljuti ako budes uzeo nvidijinu karticu na pocetku nece da se gotive ali navici ce se vremenom :))) inace GTX 670 svakako najbolje resenje

Bobi4ever Btw 22.05.2012. 02:32 #418856

broj poruka: 4879
Pogledaj koliko fps-a vise izvlaci 2500k iz gtx 560Ti od Phenoma 955...
A onda sam izracunaj koliko bi fps-a izgubio sa gtx 570 na tom Phenomu.
Jeste gtx 570 super karta, ali s obzirom na procesor koji ima, bolja mu je kupovina neka 7850 ili 7870, normalno ne sad po ovim bahatim cenama.
6870 je dobra karta za danasnji gejming.

http://tinyurl.com/buo37sf

Miskonius Re: Btw 22.05.2012. 02:49 #418857

broj poruka: 4420
Gde da pogleda?
Jer ako je onaj tvoj link dole to, onda bolje da batali.

Inace evo linka kako to sve skalira u bf3
http://goo.gl/cgAwf
i generalno
http://goo.gl/wQRwa

PS
@Dejzane

Sto ne kupi nekog Mac-a nego se zajebevas sa ovom Windows sirotinjom?

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

:: Pogledaj koliko fps-a vise izvlaci 2500k iz gtx 560Ti od Phenoma 955..
:: A onda sam izracunaj koliko bi fps-a izgubio sa gtx 570 na tom Phenomu
:: Jeste gtx 570 super karta, ali s obzirom na procesor koji ima, bolja mu je kupovina neka 7850 ili 7870, normalno ne sad po ovim bahatim cenama
:: 6870 je dobra karta za danasnji gejming
:: http://tinyurl.com/buo37s
Bobi4ever Nije taj link al` evo mu jedan. 22.05.2012. 02:51 #418858

broj poruka: 4879
http://www.google.com/
Jedna igra nije merodavna.

http://tinyurl.com/buo37sf
inemanja Re: Re: Btw 22.05.2012. 07:12 #418868

broj poruka: 50
mmm.. da... da sam juce umro mislio bi da je glupo praviti veliku razliku izmedju gpu-a i cpu-a zato sto ovo sporije postaje usko grlo, a ne da ako cpu nije vrh, racunar sa brzom karticom radi sporije (!?) nego sa sporijom...
a sto neko rece: imam pi-si od `98 xD

:: Gde da pogleda
:: Jer ako je onaj tvoj link dole to, onda bolje da batali.
:: Inace evo linka kako to sve skalira u bf
:: http://goo.gl/cgAw
:: i generaln
:: http://goo.gl/wQRw
:: P
:: @Dejzan
:: Sto ne kupi nekog Mac-a nego se zajebevas sa ovom Windows sirotinjom
:: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: :: Pogledaj koliko fps-a vise izvlaci 2500k iz gtx 560Ti od Phenoma 955..
:: :: A onda sam izracunaj koliko bi fps-a izgubio sa gtx 570 na tom Phenomu
:: :: Jeste gtx 570 super karta, ali s obzirom na procesor koji ima, bolja mu je kupovina neka 7850 ili 7870, normalno ne sad po ovim bahatim cenama
:: :: 6870 je dobra karta za danasnji gejming
:: ::
:: :: http://tinyurl.com/buo37s
philaemos nVidia GTX680 ili AMD HD7970 22.05.2012. 09:22 #418878

broj poruka: 2743
Kada budes kupio bolji procesor radice ti jos bolje...

Ako su ti igrice primarne, uvek treba uzeti sto bolju graficku, cak i na ustrb procesora.
Vise ces imati FPS-a sa boljom grafickom nego sa brzim procesorom (pod uslovom da procesor nije neko dual core djubre).

imarkovic Re: Re: Re: Btw 22.05.2012. 09:26 #418881

..da..znas kako, treba uloziti veliku lovu ako bi hteo da apsolutno nemas usko grlo.. jer ako je uskladjen procesor sa grafikom, onda ebe hard disk, doduse to je sve.. elem, mislim da bi tebi najbolje bilo da ostanes na toj 6870, realno, nvidia je ala koja mnogo trazi procesorske snage, o ovome se kolje vec dugo na forumu i najvise je bilo aktuelno dok je user Wlada bio prisutan:).. Nije da se prepucavam sad sta je bolje amd ili intel, ali realno sa intelom imas vise potencijala, ne kazem da je slab AMD, naravno da nije i da zavrsava posao, i lepo bi ti radila 570, 670 pa i 680 sa njim, nista ja to ne osporavam, ali pun potencijal se postize sa jacim procesorima kao i5, i7.. a ovo ti je taman koliko ti treba po mom misljenju, 965+6870, super kombinacija.

@philaemos, tacno je da ce sa boljom grafikom imati vise fps-a, ali takodje ce jos vise imati sa boljim procesorom, itekako pospesuje cpu i gura grafiku jace

:: mmm.. da... da sam juce umro mislio bi da je glupo praviti veliku razliku izmedju gpu-a i cpu-a zato sto ovo sporije postaje usko grlo, a ne da ako cpu nije vrh, racunar sa brzom karticom radi sporije (!?) nego sa sporijom...
:: a sto neko rece: imam pi-si od `98 x
:: :: Gde da pogleda
:: :: Jer ako je onaj tvoj link dole to, onda bolje da batali.
:: :: Inace evo linka kako to sve skalira u bf
:: :: http://goo.gl/cgAw
:: :: i generaln
:: :: http://goo.gl/wQRw
:: :: P
:: :: @Dejzan
:: :: Sto ne kupi nekog Mac-a nego se zajebevas sa ovom Windows sirotinjom
:: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: :: :: Pogledaj koliko fps-a vise izvlaci 2500k iz gtx 560Ti od Phenoma 955..
:: :: :: A onda sam izracunaj koliko bi fps-a izgubio sa gtx 570 na tom Phenomu
:: :: :: Jeste gtx 570 super karta, ali s obzirom na procesor koji ima, bolja mu je kupovina neka 7850 ili 7870, normalno ne sad po ovim bahatim cenama
:: :: :: 6870 je dobra karta za danasnji gejming
:: :: ::
:: :: :: http://tinyurl.com/buo37s
philaemos @imarkovic 22.05.2012. 09:33 #418883

broj poruka: 2743
Slazem se.
Zato i napisah da kada bude uzeo bolji cpu, radice jos bolje...
Ali od viska gpu snage glava ne boli, dzabe ti intel SB i7 klokovan na 5GHz ako imas npr amd HD 5770.

imarkovic Re: @imarkovic 22.05.2012. 09:45 #418884

yep. Evo i dokaza, maltene istu konf. imam, grafickoj jos uvek nista ne fali, mislim da ce kod mene da ode u penziju ako ostane ziva http://3dmark.com/3dmv/4001961

:: Slazem se
:: Zato i napisah da kada bude uzeo bolji cpu, radice jos bolje...
:: Ali od viska gpu snage glava ne boli, dzabe ti intel SB i7 klokovan na 5GHz ako imas npr amd HD 5770
f0rever Re: Re: Re: Re: Btw 22.05.2012. 10:02 #418890

broj poruka: 3821
To da nVidia trazi `mnogo` procesorske snage je netacno.

Ja sam svojevremeno na 960t Fenomu na 4GHz terao i gtx465, GTX460, GTX470, GTX570.. Nisam imao nikakav LGU, ili bilo sta slicno.

Sto se tice samog Intela, Intel se ne uzima za gejming, ako je prioritet neka ekonomicna masina koja treba da izvuce sto vise FPS-a.

Mnogo puta se ovde vec polemisalo - i ja sam imao Sendija koji, doduse, u nekim igricama zaista pokazuje superiornost u odnosu na Deneb/Thuban procesore, dok negde apsolutno nema boljitka od njega.

Dakle, generalno gledano - ja sam misljenja da 80% igrica rade veoma slicno sa oba procesora.

Intel jeste bolji, za rendering, i ostale stvari od kojih ljudi zive - ili za one koji imaju para, Intel je naravno uvek bolja solucija(barem trenutno).

Fenom II 965 je apsolutno dovoljan za sve do HD6970/GTX570, a verovatno i za vise.

E sad, kome treba vise od toga, meni to nije jasno? I sta tebi ne radi sa 6870 kako treba? :)

LGU je vise stvar nekompatibilnosti, nego stvar AMD&Intel konkurencije. LGU se cesto javlja kada se ne poklopi maticna ploca-chipset, sa grafickom. Takodje, javlja se i kod dosta slabijih masina.

Recimo, kada neko na AMD 5000+ instalira GTX470 u PCI-E slot, sto je, rekao bih - logicno da nece da radi kako treba.

Dakle, rezimiram:

Fenom je dovoljan i dan danas, i bice verovatno jos dugo za sve, a sto se tice nVidia & AMD LGU terminologije, misljenja sam da to ima vise veze sa maticnom plocom & chipsetom, nego li sa AMD Fenom procesorima.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: ..da..znas kako, treba uloziti veliku lovu ako bi hteo da apsolutno nemas usko grlo.. jer ako je uskladjen procesor sa grafikom, onda ebe hard disk, doduse to je sve.. elem, mislim da bi tebi najbolje bilo da ostanes na toj 6870, realno, nvidia je ala koja mnogo trazi procesorske snage, o ovome se kolje vec dugo na forumu i najvise je bilo aktuelno dok je user Wlada bio prisutan:).. Nije da se prepucavam sad sta je bolje amd ili intel, ali realno sa intelom imas vise potencijala, ne kazem da je slab AMD, naravno da nije i da zavrsava posao, i lepo bi ti radila 570, 670 pa i 680 sa njim, nista ja to ne osporavam, ali pun potencijal se postize sa jacim procesorima kao i5, i7.. a ovo ti je taman koliko ti treba po mom misljenju, 965+6870, super kombinacija.
:: @philaemos, tacno je da ce sa boljom grafikom imati vise fps-a, ali takodje ce jos vise imati sa boljim procesorom, itekako pospesuje cpu i gura grafiku jac
:: :: mmm.. da... da sam juce umro mislio bi da je glupo praviti veliku razliku izmedju gpu-a i cpu-a zato sto ovo sporije postaje usko grlo, a ne da ako cpu nije vrh, racunar sa brzom karticom radi sporije (!?) nego sa sporijom...
:: :: a sto neko rece: imam pi-si od `98 x
:: :: :: Gde da pogleda
:: :: :: Jer ako je onaj tvoj link dole to, onda bolje da batali.
:: :: :: Inace evo linka kako to sve skalira u bf
:: :: :: http://goo.gl/cgAw
:: :: :: i generaln
:: :: :: http://goo.gl/wQRw
:: :: :: P
:: :: :: @Dejzan
:: :: :: Sto ne kupi nekog Mac-a nego se zajebevas sa ovom Windows sirotinjom
:: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: :: :: :: Pogledaj koliko fps-a vise izvlaci 2500k iz gtx 560Ti od Phenoma 955..
:: :: :: :: A onda sam izracunaj koliko bi fps-a izgubio sa gtx 570 na tom Phenomu
:: :: :: :: Jeste gtx 570 super karta, ali s obzirom na procesor koji ima, bolja mu je kupovina neka 7850 ili 7870, normalno ne sad po ovim bahatim cenama
:: :: :: :: 6870 je dobra karta za danasnji gejming
:: :: :: ::
:: :: :: :: http://tinyurl.com/buo37s
imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: Btw 22.05.2012. 10:20 #418895

LGU(framework ok..).. mislio sam ne da trazi, tj. da zahteva, da je neophodno, vec da sa boljim procesorom ti daje mnogo vise.. niko ne kaze da ce neko imati problema sa uskom grlom i sl. ali svakako bolji potencijal.. ne razumem samo ovo `intel se ne uzima za gaming`.. ali u neku ruku se i slazem, ako si hteo da kazes `intel se ne uzima za gaming vec i za ostale korisne stvari`.. mislim ali AMD takodje moze da se uzme i za gaming i za ostalo, zar ne? `Intel je ekonomicna masina koja treba da izvuce sto vise FPS-a` - sta si ovim hteo da kazes, citam i ne kapiram? :)

Opet, intel je bolji i za gejming i za rendering, a 965 je `dovoljan`, eto, mislim da je ovo ok recenica:)

:: To da nVidia trazi `mnogo` procesorske snage je netacno
:: Ja sam svojevremeno na 960t Fenomu na 4GHz terao i gtx465, GTX460, GTX470, GTX570.. Nisam imao nikakav LGU, ili bilo sta slicno
:: Sto se tice samog Intela, Intel se ne uzima za gejming, ako je prioritet neka ekonomicna masina koja treba da izvuce sto vise FPS-a
:: Mnogo puta se ovde vec polemisalo - i ja sam imao Sendija koji, doduse, u nekim igricama zaista pokazuje superiornost u odnosu na Deneb/Thuban procesore, dok negde apsolutno nema boljitka od njega
:: Dakle, generalno gledano - ja sam misljenja da 80% igrica rade veoma slicno sa oba procesora
:: Intel jeste bolji, za rendering, i ostale stvari od kojih ljudi zive - ili za one koji imaju para, Intel je naravno uvek bolja solucija(barem trenutno)
:: Fenom II 965 je apsolutno dovoljan za sve do HD6970/GTX570, a verovatno i za vise
:: E sad, kome treba vise od toga, meni to nije jasno? I sta tebi ne radi sa 6870 kako treba? :
:: LGU je vise stvar nekompatibilnosti, nego stvar AMD&Intel konkurencije. LGU se cesto javlja kada se ne poklopi maticna ploca-chipset, sa grafickom. Takodje, javlja se i kod dosta slabijih masina
:: Recimo, kada neko na AMD 5000+ instalira GTX470 u PCI-E slot, sto je, rekao bih - logicno da nece da radi kako treba
:: Dakle, rezimiram
:: Fenom je dovoljan i dan danas, i bice verovatno jos dugo za sve, a sto se tice nVidia & AMD LGU terminologije, misljenja sam da to ima vise veze sa maticnom plocom & chipsetom, nego li sa AMD Fenom procesorima
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: ::
f0rever Re: Re: Re: Re: Re: Re: Btw 22.05.2012. 10:56 #418902

1. Intel se ne uzima za gejming konstatacija se vezuje za onaj deo: `ekonomicna masina koja treba da da sto vise FPS-a`

2. Ekonomicna masina koja treba da da sto vise FPS-a: To su one masine od 350-400e, na granici budzeta, vecita polemika oko toga, tj., nove teme s nazivom: `KOMP DO 400 EVRA,HITNO!!`..

Ne mozes u takvim masinama stavljati 2500k i Z68/Z77 ploce. U redu, neko ce reci: `ali moze i3-2100` - e pa, ja samo mislim da je i pored tog i3-2100 Phenom II x4 bolja solucija, generalno gledano, pa sam zato napisao da AMD ide u masine gde je budzet ogranicen, a onaj deo `sto vise FPS-a` se odnosi na kombinaciju tog Fenoma, sa recimo nekom 6850, ili nesto poput toga.

Dakle, poenta je da ne mozes za 400e sklopiti 2500k sa 6850, vec Fenom II x4 sa 6850.

Recenica: `intel je bolji, AMD je dovoljan` jeste tacna, i tu nema polemike - ali samo treba imati na umu jednu stvar:

U cemu je to Intel bolji za gejming od AMD-a, generalno gledano? U sintetickim testovima aka 3D Markovima? Ili u 10 igrica od 100? Ili opet, u tome sto ce da umesto 60 FPS-a pokaze 120?

Razumes me sta zelim da kazem.

Opet, ova moja poslednja konstatacija pada u vodu pred nekim ko ima para da priusti sebi Intel, i to stoji.

Pocevsi od sebe, ja bih pre isao na 2500k na primer, nego na Fenom II x4, iako mi cak ni taj Fenom II x4 nije potreban za ono cime se JA generalno bavim.

Stvar je prosto u entuzijazmu i u zelji, da ti imas jaci CPU. Onaj ko moze, sebi priusti i to je to.

A sto se tice recenice: `Intel se uzima za korisne stvari, AMD ne` - ja nisam rekao da AMD ne moze da se uzme za korisne stvari, vec da je Intel bolja solucija, jer obicno ljudi kojima posao zavisi od racunara ne pitaju koliko kosta, vec da to sto brze-bolje radi.

Eto. :)

:: LGU(framework ok..).. mislio sam ne da trazi, tj. da zahteva, da je neophodno, vec da sa boljim procesorom ti daje mnogo vise.. niko ne kaze da ce neko imati problema sa uskom grlom i sl. ali svakako bolji potencijal.. ne razumem samo ovo `intel se ne uzima za gaming`.. ali u neku ruku se i slazem, ako si hteo da kazes `intel se ne uzima za gaming vec i za ostale korisne stvari`.. mislim ali AMD takodje moze da se uzme i za gaming i za ostalo, zar ne? `Intel je ekonomicna masina koja treba da izvuce sto vise FPS-a` - sta si ovim hteo da kazes, citam i ne kapiram? :)
:: Opet, intel je bolji i za gejming i za rendering, a 965 je `dovoljan`, eto, mislim da je ovo ok recenica:
:: :: To da nVidia trazi `mnogo` procesorske snage je netacno
:: :: Ja sam svojevremeno na 960t Fenomu na 4GHz terao i gtx465, GTX460, GTX470, GTX570.. Nisam imao nikakav LGU, ili bilo sta slicno
:: :: Sto se tice samog Intela, Intel se ne uzima za gejming, ako je prioritet neka ekonomicna masina koja treba da izvuce sto vise FPS-a
:: :: Mnogo puta se ovde vec polemisalo - i ja sam imao Sendija koji, doduse, u nekim igricama zaista pokazuje superiornost u odnosu na Deneb/Thuban procesore, dok negde apsolutno nema boljitka od njega
:: :: Dakle, generalno gledano - ja sam misljenja da 80% igrica rade veoma slicno sa oba procesora
:: :: Intel jeste bolji, za rendering, i ostale stvari od kojih ljudi zive - ili za one koji imaju para, Intel je naravno uvek bolja solucija(barem trenutno)
:: :: Fenom II 965 je apsolutno dovoljan za sve do HD6970/GTX570, a verovatno i za vise
:: :: E sad, kome treba vise od toga, meni to nije jasno? I sta tebi ne radi sa 6870 kako treba? :
:: :: LGU je vise stvar nekompatibilnosti, nego stvar AMD&Intel konkurencije. LGU se cesto javlja kada se ne poklopi maticna ploca-chipset, sa grafickom. Takodje, javlja se i kod dosta slabijih masina
:: :: Recimo, kada neko na AMD 5000+ instalira GTX470 u PCI-E slot, sto je, rekao bih - logicno da nece da radi kako treba
:: :: Dakle, rezimiram
:: :: Fenom je dovoljan i dan danas, i bice verovatno jos dugo za sve, a sto se tice nVidia & AMD LGU terminologije, misljenja sam da to ima vise veze sa maticnom plocom & chipsetom, nego li sa AMD Fenom procesorima
:: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: ::
TheBear ... 22.05.2012. 11:01 #418903

broj poruka: 6502
Kod mene je HD 7950 defualt i overklokvoana radila lepo na Phenom II 960T na 3.7GHz... Kada sam je overklokovao nije bas idealno skalirala kao sto bi sa nekim Intel procesorom ali je skalirala dosta dobro.

Tako da rekao bih da je Phenom II overklokovan dovoljan cak i za karte tipa HD 7970, GTX 680, u vecini igara ce biti neprimetne ralzike izmedju njega i nekog i5/i7 Sandy procesora, dok ce u nekim igrama koje su procesorski zahtevne Intel kombinacija raditi dosta bolje, medjutim takve igre su u velikoj manjini.

Bitno da napomenem da se ovo gore sve odnosi na 1920x1080 rezoluciju, maksimalne detalje sa 4xAA ili vise. Sto se rezolucija i detalji vise smanjuju tako ce Intel biti primetnije bolji, ali posto su brze karte pravljene za high res gmaing sa najvisim nivoem detalja ta prednost nema nekog znacaja.

f0rever Re: ... 22.05.2012. 11:03 #418904

Tacno tako. Meda je sve lepo napisao, i sve sto je rekao je ziva istina.

+1

:: Kod mene je HD 7950 defualt i overklokvoana radila lepo na Phenom II 960T na 3.7GHz... Kada sam je overklokovao nije bas idealno skalirala kao sto bi sa nekim Intel procesorom ali je skalirala dosta dobro
:: Tako da rekao bih da je Phenom II overklokovan dovoljan cak i za karte tipa HD 7970, GTX 680, u vecini igara ce biti neprimetne ralzike izmedju njega i nekog i5/i7 Sandy procesora, dok ce u nekim igrama koje su procesorski zahtevne Intel kombinacija raditi dosta bolje, medjutim takve igre su u velikoj manjini
:: Bitno da napomenem da se ovo gore sve odnosi na 1920x1080 rezoluciju, maksimalne detalje sa 4xAA ili vise. Sto se rezolucija i detalji vise smanjuju tako ce Intel biti primetnije bolji, ali posto su brze karte pravljene za high res gmaing sa najvisim nivoem detalja ta prednost nema nekog znacaja
Dexter013 Dejzan 22.05.2012. 11:11 #418906

broj poruka: 17093
U principu ne boj se,
bice to ok procesor bar jos godinu dana dok ne izadju nove konzole
a i tad nesto sumnjam da ce x4 phenom biti los za igranje,
60% ti je graficka karta odgovorna za igre, a sve ostalo zajedno 40%...

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
f0rever Re: Dejzan 22.05.2012. 11:17 #418908

Ma i vise od 60%.

:: U principu ne boj se,
:: bice to ok procesor bar jos godinu dana dok ne izadju nove konzole
:: a i tad nesto sumnjam da ce x4 phenom biti los za igranje,
:: 60% ti je graficka karta odgovorna za igre, a sve ostalo zajedno 40%..
:: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh
:: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH
:: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1
:: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: Case:CoolerMasterElite43
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: CpuCooler:TitanVanes
:: Mis: Mx51
:: Dell 22
imarkovic Re: ... 22.05.2012. 11:21 #418909

Realno gledano i jeste tako, u vecini igara se nece osetiti razlika i tu se slazem ako se gleda u tom smeru.

:: Kod mene je HD 7950 defualt i overklokvoana radila lepo na Phenom II 960T na 3.7GHz... Kada sam je overklokovao nije bas idealno skalirala kao sto bi sa nekim Intel procesorom ali je skalirala dosta dobro
:: Tako da rekao bih da je Phenom II overklokovan dovoljan cak i za karte tipa HD 7970, GTX 680, u vecini igara ce biti neprimetne ralzike izmedju njega i nekog i5/i7 Sandy procesora, dok ce u nekim igrama koje su procesorski zahtevne Intel kombinacija raditi dosta bolje, medjutim takve igre su u velikoj manjini
:: Bitno da napomenem da se ovo gore sve odnosi na 1920x1080 rezoluciju, maksimalne detalje sa 4xAA ili vise. Sto se rezolucija i detalji vise smanjuju tako ce Intel biti primetnije bolji, ali posto su brze karte pravljene za high res gmaing sa najvisim nivoem detalja ta prednost nema nekog znacaja
mixer93 Re: 22.05.2012. 11:31 #418910

broj poruka: 4187
Evo malo da trolujem.
Istina je da ce raditi jaca NVIDIA graficka sa AMD procesorom, konkretno sa ovim 965. Zbog solidnog kloka, izvlacices dosta frejmova cak i iz grafickih tipa GTX570, GTX670, GTX680...
Tu je jedna druga stvar u pitanju, a to je minimalni fps. Svakako ces sa INTEL procesorom kao sto je i5 2500(K) imati veci min. fps. To je cinjenica.
A kad smo kod gaming-a, meni je najbitniji min. fps. Sta ti vredi da izvude procesor iz graficke 100fps u jednoj igri, ako ne moze da zadrzi min.fps da bude igrivo.

imarkovic Re: Re: 22.05.2012. 11:40 #418912

sve u svemu i elem, covek ce se naigrati posteno sa ovom 6870 i 965-com, da ne palamudimo dalje.. pre jedno 6 meseci sklapao sam 945+6870 i 8G rama, komp stvarno radi lepo kao i sve igre..

:: Evo malo da trolujem
:: Istina je da ce raditi jaca NVIDIA graficka sa AMD procesorom, konkretno sa ovim 965. Zbog solidnog kloka, izvlacices dosta frejmova cak i iz grafickih tipa GTX570, GTX670, GTX680..
:: Tu je jedna druga stvar u pitanju, a to je minimalni fps. Svakako ces sa INTEL procesorom kao sto je i5 2500(K) imati veci min. fps. To je cinjenica.
:: A kad smo kod gaming-a, meni je najbitniji min. fps. Sta ti vredi da izvude procesor iz graficke 100fps u jednoj igri, ako ne moze da zadrzi min.fps da bude igrivo
srm81 Dal ce moci? 22.05.2012. 12:07 #418920

broj poruka: 171

Da ne otvaram novu temu,posto je moje pitanje dosta vezano za ovu temu.
Pazario sam MSI GTX 460 Talon Hawk Attack,kartica ima jos preko godinu dana garancije i svi znate o kakvoj se kvalitetnoj kartici radi i da moze dobrano da se klokne,sto cu ja naravno i uciniti :)
E sad posto imam,phenom b55 na 3.3ghz bez l3 kesa,dal ce moci on da iscedi maksimum iz ove kartice-dobrano klokovane
Da ne bude posle da sam imao bolji fps sa 5770,zbog Low gpu usage -koji je kod ove kartice dosta izrazen,ja sam misljenja da bi to trebalo da radi u fulu,ali bi voleo da cujem misljenje nekog iskusnijeg,hvala i pozzz
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs