Moj primerak je bio vrlo bucan, a sto je najgore imaju nalepnicu na srafovima kulera, tako da ne mozes ni da ga zamenis nekim krstenim, jer gubis garanciju. Generalno nije losa karta, ali kao sto rekoh bucna je. Radije bih nekog Asusa. Intel 2700K, Noctua NH D14, MSI Z68A GD80, 4gb ddr3 2133 CL7, Palit GTX460 768mb, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Thermaltake V9 BlacX.
Ako se greje mnogo, to znaci da sama kartice nije bas 100% ispravna, nije to karta koja se greje... Sve do 75-80c je ok, mislim da ne bi smela vise da predje... edit: Naravno, uz sve ovo stoji da se ima krstenih 500w
:: Osim buke kako radi jel se greje mnogo :: :: ::
To znaci da je njena radna temp. do 100c, posle toga karta puca i blokira, sto ne znaci naravno da ces ti to postici... Kazem ti, ne bi smeo da imas vise od 75-80c nebitno da li je referentna karta ili ne... Sve preko 85c ja bih se zapitao u ispravnost bilo koje grafike, ne racunajuci gf100(gtx470/480) kod kojih skoro ni ne mozes da imas ispod 85c u zahtevnom radu...
:: Na nvidia sajtu pise da ide do 100c zato pitam koliko se greje. :: :: ::
Naravno da vredi samo proveri tu garanciju. Nisam cuo da se prodaju gtx 5xx reparirane. Uzgred koji procesor imaš. Ako je neki amd plus sa dva jezgra ne uzamij to ako nemaš nameru i procesor da menjaš. Temperatura od 100 stepeni je maksimum gde bi sama graficka trebala da se gasi. Graficke sa refernentnim kulerima su toplije i bucnije zato su i jeftinije. Temperatura ti zavisi i od dobre provetrenosti kucišta kao i od same temperature u sobi. Meni su sve grafike postizale dobre temperature pogotovo leti :) 5770 kolko se secam isla je do 86 stepeni a 4870 (nereferentna) i preko 90. Normalno zavisi i od igre. Dešavaju se razlike i do 15-ak stepena na celzijusovoj skali :) . Ove koje imam trenutno ne prelaze 80 ali još nije leto. Pozz.
Imas dobru plocu za klok kao i procesor, samo nabavi neki aftermarket kuler i klokni to. Inace grafa vredi taj novac ako je nova i ima garanciju.
http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg Sapphire 5770 Flex Da li je ova graficka neka osakacena verzija? -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...
:: Processor amd phenom II X4 965 , 8GB DDR3 rama , ploca je M5A99X EV :: ::
Mašina ti je i više nego dobra za tu kartu. Da li je reparirana videćeš po poslednjem slovu na sticker-u kartice i ono treba da je `R` kao što reče Simon. Oznaka je nešto tipa `....DVI-VGA-HDMI-GS-R` tako da ćeš lako prepoznati, mada i ja još nisam video repariranu 5xx generaciju. Što se tiče temperature mislim da tu neće biti nikakvih problema, eventualno možda malo buke pri velikom opterećenju pošto je single fan hlađenje. Imao sam brdo Gainward kartica i sve su radile savršeno (trenutno imam GTX560Ti) osim repariranih modela od kojih mi je jedna crkla posle 10 dana a druga istog dana kad sam je ubacio. U pitanju su bile stare GTX275 i GTX285.
Postoji GTX570 Gainward iz PIN-a koji je repariran.
Upravo jedan takav, nereferentni je preminuo pre nekih dva meseca.
Lik je za zamenu dobio GTX560ti. Doduse, nerepariran.. No.. :)
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Mašina ti je i više nego dobra za tu kartu. Da li je reparirana videćeš po poslednjem slovu na sticker-u kartice i ono treba da je `R` kao što reče Simon. Oznaka je nešto tipa `....DVI-VGA-HDMI-GS-R` tako da ćeš lako prepoznati, mada i ja još nisam video repariranu 5xx generaciju. Što se tiče temperature mislim da tu neće biti nikakvih problema, eventualno možda malo buke pri velikom opterećenju pošto je single fan hlađenje. Imao sam brdo Gainward kartica i sve su radile savršeno (trenutno imam GTX560Ti) osim repariranih modela od kojih mi je jedna crkla posle 10 dana a druga istog dana kad sam je ubacio. U pitanju su bile stare GTX275 i GTX285. ::
Ако примерак у огласу има писану гаранцију са фискалним рачуном на 3 године сигурно није репарирана. Ако је са 2 године гаранције треба проверити ознаку модела. Температура без load-a треба да буде око 55 степени. Када је оптерећена може да иде и преко 70 степени али најчешће је ту негде до 70 при пуном load-у. Док је не користиш за игре или тестове и не чује се али када нешто потераш чује се у прихватљивим границама јер тај примерак је single fan док је рецимо 560 Ti са два fan-a мало бучнији али опет ништа претерано. Провери да ли је примерак на 3 године гаранције па ако јесте то је добра куповина.
Graficku sam testirao kod njega u windows bez opterecenja je nekih 30c u full loadu posle 3 sata je nekih 80c jel to normalno ? Nije R oznaka i ima jos 2 godine i 2 meseca garanciju.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.