Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
IMA VEZE SA GRAFIKOM ALI NE DIREKTNO!!!
STRANA 1 OD 1
kobe IMA VEZE SA GRAFIKOM ALI NE DIREKTNO!!! 18.05.2012. 14:44 T45757

status: user
broj poruka: 427

Mozda nije ni vreme ni mesto ali iskreno smucio mi se bezobrazluk pojedinaca na ovoj berzi i osecao sam potrebu da pokrenem jednu ovakvu temu a nisam siguran da je ovo mesto za to ... svejedno ako je u redu ja vas molim da se prikljucite i razmislite !?

Malo vrtim oglase sa vremena na vreme i gledam konkretno graficke kartice, neverovatno je ali neverovatno je koliko odredjeni ljudi traze para za pojedine kartice , sobzirom da tacno znamo i koliko su jake i sta nude i koliko para realno vrede procentualno u odnosu na istu takvu novu karticu ... Znaci ako mogu da dam primer ako u jednoj radnji kartica ATI 6850 kosta nova 100 e , kako onda istu takvu staru godinu dana moze covek da prodaje za 95 e ??!! da li ovde neko vidi gresku ili se ja varam ? Ja razumem da ti ljudi veruju da ona toliko vredi ali to nije realno i smatram da se treba tome ` ODUPRETI ` ... svako na svoj nacin naravno ! a da ne spominjem kartice tipa nvidia 260 i tako to sto treba da kosta 40e do 50 , sto kostaju 70 i vise evra na berzi mislim zaista sramota, to je ljud moji kradja !!! Bez obzira iako znam da nema zakona koji moze da regulise tu vrstu ponude i traznje jednsotavno je sramotno i verujem da vecina ljudi to vidi ali cuti a zato oni to i rade ... Ruku na srce ima postenih ljudi ! Bio sam u svetu kao i mozda dosta ljudi ovde sa foruma i berze i smatram da i na samom trzistu nasem je opsta kradja kada uporedim cene u Americi npr i ovde .... sramota je to sve ...ali tu smo vec nemocni ! Pozdrav dobri ljudi
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dragance re 18.05.2012. 15:11 #418355

broj poruka: 144
nazalost, to se tako u srbistanu radi... Ja recimo imam leadtek 8800 gts, i kako vidim, ja da se napravim bezobrazan, mogao bi ladno da je prodam za 40 evra, mozda cak i za 50 (ako se pretvorim u arhidjubre od coveka). Ja sam ocekivao, da cene padnu, ali cini mi se da se to ne desava. Mislio sam da cu ove godine ovu moju graficku u penziju, a da kupim nesto malo bolju, npr 4890 za 50ak evra, ali ona, izgleda jos uvek kosta 100. Meni, recimo, ne pada na pamet da bacam pare na to planinarenje, ali, nazalost jos uvek ima ljudi koji su vatani na Kosmaju, i koji se yalecu i bacaju pare na takve nerealne cene.

Smrt fasizmu, a sloboda narodu!
Simon72 ... 18.05.2012. 15:12 #418356

broj poruka: 2799
U pravu si pogotovo za starije grafike. Ima tu još jedna stvar. Ljudi pa i ja tih 100 evra racunamo i dalje nekako da su oko 10 000 al je sad 100 evra 11 300 dinara. U principu svako trazi onoliko kolko misli da može da je proda odnosno onoliko kolko traze i drugi. Da kartu otvoris pa je malo koristis i oces da je prodaš ili bilo koju drugu komponentu koliko bi skinuo cenu. Kolilo vredi nesto korišceno samo par dana. E sad ako neko nereferentne modele prodaje za te pare normalno da ce traziti vise. Druga stvar je koliko vrede karte tipa 9800 ili 9600 u konkurenciji drugih novijih a iste snage ili koliko vredi razlika od 20-30-40 posto jace karte. Ako 6770 kosta sad 8700 dinara koliko može da vredi polovna 5770 ili neka slicne snage. U svakom slucaju stanje je takvo kakvo je.

kobe ah pa 18.05.2012. 15:20 #418358

Upravo tako Simon-e znam ja to ali zato sam i pokrenuo temu da vidim opste misljenje kod ljudi kakvo je ...
filipos ... 18.05.2012. 15:29 #418359

broj poruka: 123
kobe kod nas trziste diktira cenu. Dokle god ljudi budu kupovali po tim cenama bice tako ce i biti. Seti se koliko je dugo opstajao cuveni barton.

mixer93 Re: 18.05.2012. 15:33 #418360

broj poruka: 4187
Covece, mislim da nisi napravio dobru razliku, tj, ne vidis razliku.
Jedno je sto za te graficke traze silne pare, ali jel ti vidis koliko se ti oglasi vrte? Znam da nisam uzeo GTX460 pre tacno godinu dana od jednog lika, evo jos je vrti trazi 130e!!!
Znaci, da ima oglasa sa velikim cenama, ima. Da se bas toliko prodaju ne bih rekao.

imarkovic >> 18.05.2012. 15:56 #418366

broj poruka: 19012
pazi, ima ok likova, ali ima i bezobraznih za taj primer sto si naveo, nisam doduse nesto naletao ovde na pcb za grafike vec na limundu ali boze moj.. hard diskove isto nerealno prodaju najvise ja mislim.. skoro sam bas kupio graficku 220gt po krajnje korektnoj ceni ovde na pcb.. bio kod coveka kuci, izvrteo test, sve u full-u..

A postoji i sledeca varijanta, BRAND te graficke karte, moras i to da gledas.

Stripy Re 18.05.2012. 16:06 #418370

broj poruka: 4163
Po tebi će onda Ljubiša pančevac da gori u paklu zajedno sa njegovom ATI9200 sa 128Mb u PCI (ne -E) verziji od 100€. To što oni traže tolike pare ne znači da ih i prodaju po toj ceni. Onaj koji je otvorio list sa oglasima berze je najmanje 50 puta do te strane video koliko koštaju nove grafike i slično...

imarkovic Re: Re 18.05.2012. 16:12 #418371

broj poruka: 19012
Ljubiša i Maša :)

:: Po tebi će onda Ljubiša pančevac da gori u paklu zajedno sa njegovom ATI9200 sa 128Mb u PCI (ne -E) verziji od 100€. To što oni traže tolike pare ne znači da ih i prodaju po toj ceni. Onaj koji je otvorio list sa oglasima berze je najmanje 50 puta do te strane video koliko koštaju nove grafike i slično..
::
codeus ... 18.05.2012. 16:35 #418377

broj poruka: 4054

sta se vi jedite oko toga ..

kobe sto se ti sine nebi drogirao kao sva druga deca umesto da trazis graficke po oglasima ..

i napustite vise taj koncept cena/frejm .. nerealan je

i jos jedna star kada kupujete hteli bi najjeftinije .. a kada prodajete vase onda to vredi u PM ...

savatije eh, to me podseti 18.05.2012. 22:32 #418451

broj poruka: 1121
bio jednom jedan LJubisa iz Panceva

DELL INSPIRON 17R N7110
i7-2670QM
6 GB RAM
Nvidia M525

genuine W7 home premium 64 bit

pmfrulez +1 za codeusa 18.05.2012. 23:20 #418466

broj poruka: 997
posebno za ovo zadnje
`i jos jedna star kada kupujete hteli bi najjeftinije .. a kada prodajete vase onda to vredi u PM ...`
najbolesnije cene koje sam video do sad za gr.karte pa i za sve ostalo nalaze se na kupindu...nije da ih nema na drugim mestima ali tamo je pravo rasulo i carstvo nerealnosti...deluje mi kao da je ceo sajta napravljen kao neka sprdnja,ironija ili nesto slicno...
Vezano z\a gore navedeni citat...
Svi mi bi hteli da sto bolje prodjemo kad kupujemo ,odnosno prodajemo nesto...
Jedan moj primer...
Lik postavio gore pomenutu 4890 referentnu za 100 evra ili u prevodu 11 i kusur k dinosaurusa...
Pogledam ja ti i onda kazem sebi kad on moze referentnu za 11 i kusur k,sto ja ne bi mogo vapor-x za 9250 din...
kazem sebi mozda se i upeca neko...
naleti lik i pita me sto sam ovako jeftin kad imam bolju karticu od ove referentne za 100 evra...ja kazem da je lik budala i da nikad nece prodati po toj ceni... :)
ovog mog kupca posavetovao neki prijatelj da je kartica ekstra i da je on pre par godina platio duplo vise...
ja jos izadjem coveku u susret i sam bez njegovog insistiranja da spustim cenu stavim troskove slanja na svoja ledja i prodam mu je za 9k...ima likova koli su neupuceni i koji zagrizu...a da ne pricam o tome sto sam
atlon 1.700+
hdd 80gb
radeon 9200 se agp
neki jadni asus usb 1.0 plocu
512 ram
dvd rom
i kinez napajanje
prodao za 80 evra pocetkom godine
a par dana posle istom liku prodao agp fx5400
prodao za 25 evra

za fx sam stavio cena po dogovoru i on lik kaze zadovoljan jer sam poslao paket tj ovu konfiguraciju brze nego iko do sad s kim je saradjivao ...da li mi odgovara 25 evra...ja kazem ma ok je moze ...i to je to...ispostujem coveka...kaze ja sam vlasnik neke privatne televizije i trebace mi jos koja slicna kombinacija sa agp grafikom i s-video izlazom

Phenom IIx4 955BE 3.8GHz
Gemin II
Asus M5A97 PRO
Sapphire HD 6870
NZXT Lexa S
Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz
Benq G2220HDA
LC Powe LC6650GP3 V2.3
http://alturl.com/jrvku

:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ravenoss hm 18.05.2012. 23:59 #418472

broj poruka: 486
Ova tema itekako ima smisla..

Naime bilo bi veoma interesantno kad bi svi likovi koji se izjasnjavaju kao kobe,a ima ih podosta kako mi se cini,prodavali hw po ceni koja je realna u ovom nerealnom svetu i nerealnim oglasima..ali naravno to se nije desavalo i nece se desiti..
Iskeno i meni nije pravo kad pogledam te cene,takve su kakve su,ima i onih bolesnih ali boze moj sta sad..ko je pametan snalazi se nakako i u takvom ludilu..

CIrkuzanti su medju nama

JOSILENKO ... 19.05.2012. 00:23 #418475

broj poruka: 1013
nije mi jasno sto se strecate oko toga. Pravo svakog prodavca je da stavi cenu koja mu odgovara. A ti ako si neobavesten kupac neka te oderu, tvoj problem.
Meni je mnogo vise frka oko stanja opreme, da mi neko ne proda poluispravno/havarisano sto tera 2 dana i posle crkne. I li da mi ne daj boze posalje UPS sa ciglom unutra.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
f0rever sadad 19.05.2012. 07:54 #418490

broj poruka: 3821
Kao sto je ovde neko rekao.

Kada cenite tudje komponente, sve vam je mnogo i uvek oni preteruju.

Kada prodajete svoje komponente, onda vam je u redu da trazite neke nenormalno-bolesne cifre.

Cast izuzecima!

Kobe, bez da se sada ljutis nesto, ali 50e GTX260 jos uvek ne moze da kosta.

Realna cena za GTX260 jeste oko 60e ukoliko ima kutiju i ostale gluposti, eventualno Radeon HD4870 za 50 do 55e, tj., 9800GT/8800GT za 30 do 35 eura, u zavisnosti kakav model/brend je u pitanju.

Ja smatram da su to u redu cene, a sto se tice 6850 za 95e, opet treba pogledat i KOJA 6850.

I za kraj, ako se fokusiramo na starije 65nm/55nm chipove, na primer.

4890 - cenim da takva kartica vredi od 60 do 65e, tj., GTX275/GTX280 za oko 65 do 70e.

Skoro sam video GTX275 Lighting ona sa 17xxMB memorije, za 100e. E, to je vec preterivanje.

Ili recimo, kada vidim da ljudi i dalje za LGA775 CPU traze po 60/90/130 eura, tj, glupave AGP kartice.

Recimo, 3850 80e, 4650 60e and so on.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

kobe za korisnika Forever... 19.05.2012. 11:49 #418507

Kada je u pitanju 6850 kartica radi se o tome da sam Powercolor novu u emmi-u video za 100 e a covek istu tu polovnu prodaje za 95 ....realno ali realno ta kartica vredi u poredjenju na novu oko 70-75 e i to je to, jer ako je nesto polovno znaci nije novo i samim tim se oduzima neka vrednost RABLJENJA znaci oduzima se procentualno oko 25-30 posto cene !
Simon72 Re: za korisnika Forever... 19.05.2012. 13:34 #418516

broj poruka: 2799
Al problem je sto toliko traze za recimo 5770 koja je puno slabija, I još jedna stvar. Ta karta košta toliko u emmiju. Pogledaj po prodajnim mestima u gradu odakle si. cena je veca bar za 2000 dinara. Mnogi neznaju da kupuju preko neta a mnogi neznaju ni internet da koriste.Prodaja se i dalje u 99 posto slucajeva obavlja direktnom kupovinom u prodavnicama,

:: Kada je u pitanju 6850 kartica radi se o tome da sam Powercolor novu u emmi-u video za 100 e a covek istu tu polovnu prodaje za 95 ....realno ali realno ta kartica vredi u poredjenju na novu oko 70-75 e i to je to, jer ako je nesto polovno znaci nije novo i samim tim se oduzima neka vrednost RABLJENJA znaci oduzima se procentualno oko 25-30 posto cene
f0rever Re: za korisnika Forever... 19.05.2012. 14:46 #418524

Ako nesto ima pisanu garanciju, i ako je korisceno izuzetno malo, ne vidim razlog zasto bi skresao cenu sa 100, na 70 eura?

Realna cena za tu 6850 PowerColor je oko 85e, i to je sasvim u redu cena.

Ja je licno, da je imam - ne bih dao ispod te cifre.

:: Kada je u pitanju 6850 kartica radi se o tome da sam Powercolor novu u emmi-u video za 100 e a covek istu tu polovnu prodaje za 95 ....realno ali realno ta kartica vredi u poredjenju na novu oko 70-75 e i to je to, jer ako je nesto polovno znaci nije novo i samim tim se oduzima neka vrednost RABLJENJA znaci oduzima se procentualno oko 25-30 posto cene
mixer93 Re: Re: za korisnika Forever... 19.05.2012. 20:11 #418542

broj poruka: 4187
Zato se ti i bavis prodajom komponentama, ti od toga zivis. Normalno da ces ceniti vise graficku. Tako jeste...

:: Ako nesto ima pisanu garanciju, i ako je korisceno izuzetno malo, ne vidim razlog zasto bi skresao cenu sa 100, na 70 eura
:: Realna cena za tu 6850 PowerColor je oko 85e, i to je sasvim u redu cena
:: Ja je licno, da je imam - ne bih dao ispod te cifre
:: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: ::
:: :: Kada je u pitanju 6850 kartica radi se o tome da sam Powercolor novu u emmi-u video za 100 e a covek istu tu polovnu prodaje za 95 ....realno ali realno ta kartica vredi u poredjenju na novu oko 70-75 e i to je to, jer ako je nesto polovno znaci nije novo i samim tim se oduzima neka vrednost RABLJENJA znaci oduzima se procentualno oko 25-30 posto cene
f0rever Re: Re: Re: za korisnika Forever... 20.05.2012. 08:31 #418572

Aha.

Zivo me zanima kada neko bude prodavao svoju GTX460/6850, da li ce je dati za tih famoznih 75e.

:: Zato se ti i bavis prodajom komponentama, ti od toga zivis. Normalno da ces ceniti vise graficku. Tako jeste..
:: :: Ako nesto ima pisanu garanciju, i ako je korisceno izuzetno malo, ne vidim razlog zasto bi skresao cenu sa 100, na 70 eura
:: :: Realna cena za tu 6850 PowerColor je oko 85e, i to je sasvim u redu cena
:: :: Ja je licno, da je imam - ne bih dao ispod te cifre
:: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: ::
:: :: :: Kada je u pitanju 6850 kartica radi se o tome da sam Powercolor novu u emmi-u video za 100 e a covek istu tu polovnu prodaje za 95 ....realno ali realno ta kartica vredi u poredjenju na novu oko 70-75 e i to je to, jer ako je nesto polovno znaci nije novo i samim tim se oduzima neka vrednost RABLJENJA znaci oduzima se procentualno oko 25-30 posto cene
:: :: ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs