Posto je proslo vec neko vreme i ne nabavih inverter trafo (cekam jos jedan odgovor) za samsung 22` resio sam da ubacim LED diode umesto fluo cevke. Ako neko ima iskustva ili je vec radio neka napise koju recenicu.
Pre svega me zanima koje ledice staviti? Koja je dovoljna jacina svetlosti diode, toplina...? Koliko i u kojem razmaku bi bilo dovoljno? Da li je bolje sa LED trakom...? Svaka informacija bi mi puno znacila, jer nema bas puno da se izgugla. Hvala unapred!
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
ja od svega toga znam da kolega sa posla stavlja led trake kupuje na metar na pancevackom buvljaku i stavlja ihii dere sa cenom(pojma nema sa elektronikom) ja cu sutra da vidim sa njim za tvoj monitor (samsung 22`) da mi kaze koje uzima i koliko ide
EDIT: Gledam neke segmente led trake, ima od 50mm i 100mm od po 3 diode. Duzina panela mi je ~50cm...Sta bi bilo bolje: 10 segmenata od 50mm ( sto mu dodje 30 ledica na jednoj strani) ili 5 kom od 100mm (15 ledica)?
Dovraga, mislio sam da ce mi biti dovoljno 15-ak u jednom redu, hm. Evo, bas sam iskopao neke trake duzine 500mm (tacno bi mi duzina odgovarala) sa 30 ledica, mozda to da kupim i probam, a? Bem li ga, sve trake koje sam nasao su iste, tj razdaljina izmedju dioda i u segmentima od po 3 kom. Bice cupavo ako moram 100kom da lemim za jedan red, aaah.
EDIT: Evo upravo mi je burazer poslao sliku te iste trake koju mislim da stavim i deluje mi sasvim ok, mislim jacina svetla, ugao svetlosti...
Evo i sa kartonom u pozadini i koliko vidim lepo rasipa svetlost i ne bi trebalo da se nazire svaka dioda posebno, a mozda i da stavim neki mat providan materijal ako se vide diode ( onako, svaka zasebno u snopu).
Tesko da cu da iskopam toliku duzinu pertinakasa. Najverovatnije cu ih nalepiti na neku plastiku odgovarajuce debljine/duzine, pa cemo videti kako ce da sljaka. Deluje stvarno zadovoljavajuce jer odlicno rasipa svetlost i svaki mm je pokriven koliko vidim. Samo da jacina svetla bude ok i bice extra.
:: moze .. stavi ... niz na pertinaksu vec .. bolje je nego niz na samolepljivoj traci :: :: ::
Bravo mjstore, ne sumnjam da ces uspeti samo treba volje, vremena, zivaca i znanja za sve to. Nekada sam radio kojekakve prepravke na televizorima, VN trafoa, pal dekodera, mf stepena,...npr. trafo sa Niskog tv-a na Philips i sl. kazem nekada ali vise nemam nerava za to, NE ISPLATI SE!!! Evo ti jedna dresa pa ces mozda kod njih naci sta ti treba http://tvberza.com/prestashop/category.php?id_category=64 mislim da je jednostavnije zameniti neispravan modul i guraj dalje, pozdrav svima!
Videcu sa tv berzom, mada mi nesto visoke cene celog modula, ali bar imam nekog izbora sada + cekam odgovor iz Orbit-a, jer su kontaktirali proizvodjaca i javice mi u vezi trafo-a.
U svakom slucaju hvala Vam svima na savetima, a ja cu javiti sta sam na kraju odlucio.
Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.