ima li iko pomenuti monitor ? Bukvalno me izludjuje njegov brightness.. Kakvu god kalibraciju da uradim contrasta i brightness-a i dalje nenormalno bljesti i umara oci . Najradije bih ga prodao..
koji vi monitor koristite a da vas ne umara posle vise sati ?
ja koristim ViewSonic 22` non-led, moj ti je savet da smanjis i britness i contrast na minimum koliko je moguce da tebi odgovara, mnogo je prijatnije ocima, f0rever je skoro imao problem
Ako ti je i tada prejako, pokusaj da postavis neku lampu iza monitora (sa,recimo, obicnom sijalicom od 60-75W), dosta ublazuje to neprijatno blestanje.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Koristim Dell U2412M od Septembra prosle godine, pravio mi je problem u pocetku u smislu da me je hvatala glavobolja posle dva-tri data rada ma njemu. Posle par dana sam se na neki nacin navikao, tako da mi sada ne predstavlja nikakav problem da na njemu visim i po par sati dnevno.
Ja koristim Dell U2311h, bez LED osvetljenja i ne zamara mi oči a znam po 8 sati da sedim za njim. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Mislim da ti vise smetaju presitna slova nego osvetljenje. Spusti rezoluciju. Ja na 24` sa full hd spustam na 1280x720 kad radim, i to je jos uvek previse. Dodje mi da za rad kupim neki 17` sa 1024x768.
Mozda nema veze kod tebe, kod mene ima. Mozda i kod njega. Otkud znas? Si oftamolog? :)
:: Nema veze sa rezolucijom :: :: Ja sam presao sa Acer-a 21,5 na Samsung P2370, i imao sam taj problem :: :: Vremenom sam oguglao na to, i dalje me oci peckaju, ali prosto sam se navikao, sada vise nije toliko strasno :: :: Poceo sma vise da trepcem, mislim da je i to pomoglo :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: ::
itekako ima veze sa rezolucijom, kada je veca oko se vise umara da fokusira i vece je opterecenje mnogo vise nego na manjoj rezoluciji, mislim to je sasvim logicno.
:: Nema veze sa rezolucijom :: :: Ja sam presao sa Acer-a 21,5 na Samsung P2370, i imao sam taj problem :: :: Vremenom sam oguglao na to, i dalje me oci peckaju, ali prosto sam se navikao, sada vise nije toliko strasno :: :: Poceo sma vise da trepcem, mislim da je i to pomoglo :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: ::
Covek, ne diraj rezoluciju, samo povecaj dpi na recimo 144 i bice ti mnogo bolje. Oci te peckaju zato sto je sve mnogo sitno- upravo ovo sto je imarkovic rekao: oko se ubi da fokusira i zato te pecka. Isto kao kad se zagledas na nekoj, recimo, novcanici u sitan tekst i zasuze ti oci. Dakle- dpi gore i vidi da li je bolje.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
btw bio sam kod oftamologa, vid je super, ( diotrija 0.25, ali je to zbog toga sto imam 2m i cudi ga sto nemam vecu ) elem ali je misic oka oslabio i prenapregnut je...i sad moram da odmaram i radim neke glupave vezbe...
zato moj savet pazite koliko ste ispred kompa...meni je ovo odjednom doslo
:: Covek, ne diraj rezoluciju, samo povecaj dpi na recimo 144 i bice ti mnogo bolje. Oci te peckaju zato sto je sve mnogo sitno- upravo ovo sto je imarkovic rekao: oko se ubi da fokusira i zato te pecka. Isto kao kad se zagledas na nekoj, recimo, novcanici u sitan tekst i zasuze ti oci. Dakle- dpi gore i vidi da li je bolje :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll :: ::
desni klik na desktop, personalize, desktop, `set custom text size` (DPI)
kako izgledaju vezbe koje su ti preporucili? ja sam mnogo za kompom na poslu, kupio sam antirefleksione naocare da me zastite, i naravno retko kad ih nosim
:: kako dpi gore :: :: btw bio sam kod oftamologa, vid je super, ( diotrija 0.25, ali je to zbog toga sto imam 2m i cudi ga sto nemam vecu ) elem ali je misic oka oslabio i prenapregnut je...i sad moram da odmaram i radim neke glupave vezbe.. :: :: zato moj savet pazite koliko ste ispred kompa...meni je ovo odjednom doslo :: :: :: I7 2600 + TX3 + P67 C4 :: 8gb Ripler 1600 cl :: 5850 OC edition 1 gb :: Samsung F4 raid 0 + F1 1T :: Xonar D2 + Creative Inspire T6100 :: Raven RV01 + Arkangel 850w :: VX 2450-led :: :: MacBook Air 13.3` :: :: Ajd uzdravlje :: :: :: Covek, ne diraj rezoluciju, samo povecaj dpi na recimo 144 i bice ti mnogo bolje. Oci te peckaju zato sto je sve mnogo sitno- upravo ovo sto je imarkovic rekao: oko se ubi da fokusira i zato te pecka. Isto kao kad se zagledas na nekoj, recimo, novcanici u sitan tekst i zasuze ti oci. Dakle- dpi gore i vidi da li je bolje :: :: :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S :: :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll :: :: :: ::
Rado cu ti reci brate ali ti ne preporucujem da ih radis dok se ne pregledsas....Zato sto je meni oslabio neki misic sa leve strane i onda mi se text ne znatno duplira- zamucuje... Ali te antireflex naocare nosi obavezno konstantno !!! ja sam juce na pregledu probao i 20 x je prijatnije raditi za kompom sa njima
Elem vezba je da drzis olovku u visini ociju i gledas vrh olovke, focusiras ga i onda polako priblizavas olovku prema glavi - nosu ...u nekom momentu meni se duplira jer misic ne moze da prati.
Kada kod kuce radim nesto za firmu preko vikenda, imam obicaj da ceo dan gledam u monitor, ovaj Dell je stvarno jako prijatan za oci, a mislim da su za to zasluzne CCFL. Mogu da zamislim kakva je milina gledati u neki skuplji profi monitor. Dok na poslu imam neki HP monitor od 22``` sa LED pozadinskim osvetljem. Ima ok sliku, ali nekako ubija oci, i boje su malo neprirodne. Sta god da sam podesavao, ne vredi. Kada se previse smanji osvetljenje i kontrast, onda je slika katastrofa. Najvise smeta kada ima dosta svetlih boja na pozadini.
Izgleda da ne prija svakome LED, ili jednostavno zavisi od monitora do monitora.
:: Ja koristim Dell U2311h, bez LED osvetljenja i ne zamara mi oči a znam po 8 sati da sedim za njim :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
idi u control panel, zatim PERSONALIZATION, zatim kliknes na DISPLAY, pa ipcija `Set custom text size (DPI)`
:: Rado cu ti reci brate ali ti ne preporucujem da ih radis dok se ne pregledsas....Zato sto je meni oslabio neki misic sa leve strane i onda mi se text ne znatno duplira- zamucuje... Ali te antireflex naocare nosi obavezno konstantno !!! ja sam juce na pregledu probao i 20 x je prijatnije raditi za kompom sa njima :: :: :: Elem vezba je da drzis olovku u visini ociju i gledas vrh olovke, focusiras ga i onda polako priblizavas olovku prema glavi - nosu ...u nekom momentu meni se duplira jer misic ne moze da prati :: :: 30 min dnevno :: :: :: p.s. ne mogu da nadjem dpi , ja sam na win 7 ? :: :: :: I7 2600 + TX3 + P67 C4 :: 8gb Ripler 1600 cl :: 5850 OC edition 1 gb :: Samsung F4 raid 0 + F1 1T :: Xonar D2 + Creative Inspire T6100 :: Raven RV01 + Arkangel 850w :: VX 2450-led :: :: MacBook Air 13.3` :: :: Ajd uzdravlje :: ::
ljudi ajd please help...sta kod monitora utice na ergonomiju-zamaranje ociju ? uzecu najbolji monitor koji postoji , skupicu nekako pare samo jer mi posao od ovoga zavisi. naravno ne mopa preporuka za 1000e monitor ako nemam vajde od toga.
p.s. da..izgleda da je ovaj fake led kriv...znaci bez led-a
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.