Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
tv karta ispada iz slota pci slota
STRANA 1 OD 1
alexbg tv karta ispada iz slota pci slota 12.05.2012. 14:21 T45668

status: user
broj poruka: 53

ima ili neko ideju kako to resiti ? karta mora u drugi slot jer graficka zauzme 2 slota pci express ukljucujicu i taj pci.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 12.05.2012. 14:26 #417346

broj poruka: 9459
Vidi da li ti na tom mestu m. ploca upada ka desnoj strani kucista. Stavi izmedju m. ploce i kucista u tom delu parce kartona (presavij na neku potrebnu debljinu) i ubodi kartu i prisafi je i ne bi trebala da mrda. Imao sam vise puta takvo njesra.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alexbg re 12.05.2012. 14:28 #417348

kad se prisrafi deluje nekako napeto,ko da ce karta svakog momenta da izleti iz slota,a vizuelo deluje kao da je jedan kraj vishe upao od drugog

gilopile ... 12.05.2012. 14:38 #417349

broj poruka: 9459
Pa to, proveri m.plocu da li je lepo legla u tom delu i ako treba potkajlaj iza sa karonom i obrati paznju na samu karticu da li je lepo usla u onaj prorez (tanji deo lima na PCI kartici). Ne mogu ti drugacije pomoci, jer nemam vizuelni prikaz stanja...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

toothless Možda ti prednji limčić kartice udara u kućište... 12.05.2012. 14:42 #417350

broj poruka: 3241
pa neće da legne kako treba.Dešavalo se kod šajze kućišta da mora malo da se gurne lim kućišta prema spolja pre nego što se kartica ubaci.Tačnije, donji deo limčića koji je uži u odnosu na ostali deo bracket-a.
99% je to problem jer donji deo limčića koji treba da upadne ne legne kako treba i samim tim karta ne leži dobro tj `napregnuta` je.Probaj prvo da ubaciš ukoso na dole prvo taj vrh limčića, pa onda kartu u slot.Samo pažljivo da ne sjebeš kartu ili slot.

Konkretno mislim na ovaj deo koji je označen na slici: http://tiny.cc/p836dw

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

alexbg re 12.05.2012. 14:48 #417351

e,taj deo koji si naglasio mi se cini da legne,ali da deo karte tj ovo od kad pocinje zelena ploca na samom vrhu ima viska tako da dodiruje nesto,ali ne moze nikako da se vidi lepo.kuciste je termaltake v4 ako nesto znaci :)

toothless E pa moraš da provališ gde zapinje... 12.05.2012. 15:23 #417359

broj poruka: 3241
pogledaj kad izvadiš karticu da li ispod tog dela gde naleže karta ima na ploči neki USB ili audio konektor uboden pa možda to smeta.
Pogledaj i da li je možda tesno između same ploče i zadnje strane kućišta pa zbog toga ne leži kako treba.U najgorem slučaju ako možeš skini bracket sa kartice pa probaj onda da je ubaciš u slot(obično ima 2 šrafa koja drže bracket za štampanu ploču same kartice).Ako tada legne, onda bracket ne naleže dobro, a ako je isto, onda je najverovatnije problem u razmaku između matične ploče i zadnjeg zida kućišta gde se šrafi karta i onda moraš da malo iskriviš zadnji lim kućišta na spolja, na mestu gde ide bracket.

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

VMARC Moras da uradis sledece: 12.05.2012. 15:56 #417373

broj poruka: 9425
Moras da ispravis onaj G deo gde se nalazi otvor za sraf na TV katrici
Potom ubacis karticu u slot, pogledas gde treba ponovo da se savije
Klestima napravis novi G
Vise neces moci da usrafis karticu, ali ona nece biti napeta
Oturpijaj levu stranu otvora, dok se ne slozi sa rupom na kucistu
Usrafi karticu

F650GS Dakar

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs