Pre sat vremena sam igrao world of tanks sve na ultra high itd itd i osetim toplotu iz kompa pogledam temperaturu i vidim ovo : cpu 32 , maticna 34 , hd 37 , graficka 85... napajanje 45 ... o cemu se radi ... Sto se greje ovoliko ... http://imageshack.us/f/444/kompx.png/
Jedino temperatura grafike,nije to josh kriticno,ali generalno ja bih na tvom mestu uzeo neki cooler za nju(recimo neki Artic Cooling odlicni su). Meni npr. Sapphire hd 6870 ide na u Wotu sve na max 75 stepeni,sto je manje-vishe ok,al zato ovaj sapphirov referenti cooler se derendza samo tako,pa skupljam oko 2700 dinara za artic cooling twin turbo pro.
1. Možda se nakupilo malo više prašine/dlaka u kuleru, pa transfer toplote sa kulera na okolni vazduh nije više toliko dobar, a ni izduvavanje toplog vazduha napolje
2. Za grafičke kartice je NORMALNO da imaju više radne temperature od procesora. Grafički čipovi/GPU-i imaju VEOMA različitu arhitekturu u odnosu na CPU, i NE TREBAJU se porediti, a ni o.ekivati slične radne temperature, kao što se ne očekuju ni slični klokovi.Ne znam kolika je normalna temp. za tu grafičku, ali ne treba očekivati da grafička radi na istim ili sličnim temperaturama kao procesor
3. Neka svako radi šta hoće, i poštujem svačije pravo da sa sopstvenim hardverom radi šta hoće, ali PREDLAŽEM da prestanete da drk*ate grafičke BESPOTREBNIM BUDŽENJEM `CUSTOM` HLAĐENJA, i da BESPOTREBNO BACATE NOVAC, pri tom PONIŠTAVAJUĆI SOPSTVENU GARANCIJU - jer ste modifikovali karticu. Samo je potrebno da karticu redovno čistite od prašine, i da imate iole normalno provetreno kućište. Custom budževina od hlađenja koja košta 30EUR vam REALNO ne treba. Sve ispod 90 stepeni je nešto što moderne grafičke MOGU da izdrže bez problema - bez da se pokvare (osim ako nisu falične i u drugim aspektima, a ne samo što se tiče crkavanja GPU-a... Prve nvidia 8800GT kartice, sa single-slot kulerima (zujavcima) su često dostizale vrlo visoke temperature, pa su opet radile, i radile, i radile.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Ma neeee... Koja po redu je ovo tema ove godine samo? Sve AMD kartice, HD ova HD ona... samo se pregrevaju. Vazno da se ismeva `termi` i tortojed, a ovamo pakao...
Zavisi gde kupujesh,kod lopova sigurno da,al (i oni su lopovi)u ovom slucaju ispadaju ok: Radi se o Altiju kao zvanicnom uvozniku moje karte,zvao sam lika,i lepo mi je rekao,garancija ti ostaje bez obzira sto bi stavio cooler,bilo gde da kupish i bilo ko ti ugradi. Meni bilo malo sumljivo zovnem drugara koji ima lika koji radi tamo i decko mi lepo kaze da je sve ok.
Naravno uzecu kod njih jer su zvanicni uvozini Artic Cooling hladnjaka koji najvishe nude za ulozen novac od svih na nasem trzistu i msm da 25e za cooler koji ce odlicno i PRE SVEGA TIHO(sto mi je najvaznije)ohladi kartu od 150e nije mnogo.Prosto derendza se,to me nervira a i poprilicno se zagreva i potreba je po meni sasvim logicna.I ovde nije poenta prica dal to radi(kao te 8800gt)nego kako radi>?Preterano bucno i toplo.
Mixer the fan boy:Isto sranje i sa referentnim modelima nvidia-e,naravno kod vecine ne kod svih,dvojica drugara uzela i za nvidia-u. Poenta price je da lopine(kao i slucaju cpu box coolera)stede i prave sve gore i gore referentne coolere,znaci sad sam uzeo referentnu kartu i vishe nikad.
Lično sam imao posla sa X pacijenata koji su se žalili na `pregrevanje` nvidia GTX260, 8800GTS i 8800GT kartica. Nije samo pitanje da li se kartica greje, nego i KO PROCENJUJE da li se `pregrejala`, i koliko vodi računa o toj kartici, to jest, da li je IKADA čisti od prašine.
:: Ma neeee... Koja po redu je ovo tema ove godine samo? Sve AMD kartice, HD ova HD ona... samo se pregrevaju. :: Vazno da se ismeva `termi` i tortojed, a ovamo pakao...
Re: Koji tebi rekao da se ponistava garancija ja nzm
12.05.2012. 00:58
status: user broj poruka: 1886
:: Zavisi gde kupujesh,kod lopova sigurno da,al (i oni su lopovi)u ovom slucaju ispadaju ok :: Radi se o Altiju kao zvanicnom uvozniku moje karte,zvao sam lika,i lepo mi je rekao,garancija ti ostaje bez obzira sto bi stavio cooler,bilo gde da kupish i bilo ko ti ugradi :: Meni bilo malo sumljivo zovnem drugara koji ima lika koji radi tamo i decko mi lepo kaze da je sve ok
Zar na grafičkim karticama, preko šrafova kojima je zategnut kuler sa donje strane, nema nalepnice na kojoj piše `Removal voids warranty` (uklanjanje poništava garanciju)?
PhatPhuck:Znaci ja sam pacijent,ok.Kazem ti,napravi lepu temperaturu a i derendza se.
Za tu nalepnicu,to stoji,al tako su drugari u Altiju stvaljaju na svoje i garancija im je i dalj trajala?Tu nalepnicu nije nalepio onaj iz Altija sigurno,tako da su sa te strane korektni.
:: PhatPhuck:Znaci ja sam pacijent,ok.Kazem ti,napravi lepu temperaturu a i derendza se
Nisam ništa uputio TEBI, nego sam nailazio na pacijente koji dozvole da im se kuler od grafe PREPUNI prašine i dlaka, pa UMESTO DA IM PADNE NA PAMET DA TO OČISTE, oni dr*aju i menjaju ceo kuler, BEZ POTREBE... Umesto da samo očiste kuler.
Manite me tih prica, nisam ja rekao da se NVIDIA ne zna pregrevati, nego se cesce desava AMDekama... Zato se i prodaju te kartice za dz, cuj 110e 6850. Namamis se i onda se pregreva, pa dodaj muke sa drajverima... Muke koje NVIDIA nema(u toj meri kao AMD).
:: Za tu nalepnicu,to stoji,al tako su drugari u Altiju stvaljaju na svoje i garancija im je i dalj trajala
Ne znam šta radi Alti, da li to tolerišu i druge firme, samo znam šta piše na tim nalepnicama. A da bi zamenio kuler, moraš da odlepiš - ili pocepaš tu nalepnicu.
Kazem za moj slucaj,cistim redovno,solidno provetreno kuciste,redovno iduvavam i usisavam celo,al dzabe,derendza se pa se derendza,grejanje ne toliko strasno.
Nzm sta rade sa tim nalepnicama ,al ja sam dobio potvrdu od dva coveka,da zadrzavam.
:: Kazem za moj slucaj,cistim redovno,solidno provetreno kuciste,redovno iduvavam i usisavam celo,al dzabe,derendza se pa se derendza,grejanje ne toliko strasno
A smeta ti derendžanje kartice - u odnosu na EKSPLOZIJE u igrici? :) Šalim se...
Nije loše ostaviti otvoren slot odmah ispod grafičke na kućištu, to jest, ne zatvarati ga limčićem... Tako grafička može bolje da se hladi, tiše da radi, jer može direktno da usisava HLADAN vazduh od spolja, umesto da prežvakava već zagrejan vazduh iz unutrašnjosti kućišta.
ali ce pomoci, ako je u garanciji, pravac servis, ako nije, 2700din za twin turbo je dobra cena i to ti je jedina opcija. Moja nekadasnja PowerColor 6850 se grejala do 71c bez venta na stranici kucista ali u Furmarku! Zamenom paste bi takodje pomoglo.
http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg Sapphire 5770 Flex Da li je ova graficka neka osakacena verzija? -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...
upali vsync da ti ne vuce vise od 60 frejmova i samim tim ne radi na 100% grafika bez potrebe, ako ta opcija postoji u wot-u, ako ne onda podesi u drajverima alwause on.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
hvala dexter , probacu i to . Ima jedan mali termostat koj meri do 100c , brat ga je podesio da je u napajanju pa tako meri . http://imageshack.us/f/444/kompx.png/
Imam istu, samo MSI. Ne greje se toliko ali se cuje kao avion kad zasednem za Dotu 2, posle treceg, cetvrtog gejma. Moze li se nesto uraditi po tom pitanju? : D Da li bi zamena kulera resila problem?
My sword can cut through armor and still cut a tomato.
Namesti profil za vent, recimo u Trixx-u, da ide do 60-70% max, tako ces smanjiti buku ali ce ti se grafa grejati neki stepen vise. Zamena samog kulera ti se ne isplati.
http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg Sapphire 5770 Flex Da li je ova graficka neka osakacena verzija? -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...
:: Imam istu, samo MSI. Ne greje se toliko ali se cuje kao avion kad zasednem za Dotu 2, posle treceg, cetvrtog gejma. Moze li se nesto uraditi po tom pitanju? : D Da li bi zamena kulera resila problem :: :: :: My sword can cut through armor and still cut a tomato :: ::
@mixer93 Sto si fanboy,nemoj Djoleta da nerviras :) Nazalost si u pravu,sve vise i vise prijavljenih crknutih kartica. Em se pregrevaju,em crkava memorija,em drnda GPU..Neke se cak i samospaljuju :) Toliko o kvalitetu serije 6xxx.A kad se samo setim prica Thermi,crkotina itd.A thermi radi na 90c stabilno kao stena..Jao..A sve sam to jos davno pricao..Eto kako sve dodje na svoje hahaha.
Baci pogled na temu,ova kartica je izvrsila harikiri :
Ako pod tim mislis na msn, trenutno radim, pa pisem sa telefona ovde jbga.
Nema veze..Cucemo se ovih dana..Pozdrav i laku noc.
:: Ako pod tim mislis na msn, trenutno radim, pa pisem sa telefona ovde jbga :: :: http://i52.tinypic.com/1o64b8.jp :: Sapphire 5770 Fle :: Da li je ova graficka neka osakacena verzija? :: -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno.. :: ::
:: Nema veze..Cucemo se ovih dana..Pozdrav i laku noc :: :: :: Ako pod tim mislis na msn, trenutno radim, pa pisem sa telefona ovde jbga :: :: :: :: http://i52.tinypic.com/1o64b8.jp :: :: Sapphire 5770 Fle :: :: Da li je ova graficka neka osakacena verzija? :: :: -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno.. :: :: :: ::
Ma ne treba da bezis,nije sve tako crno ali realno da imas bolji izbor imas i zove se nVidia. Kvalitetniji hardver,brzi,inovativniji,driver podrska je malte ne besprekorna itd.. ATI i nvidia dve razlicite klase grafickih kartica.
U svakom slucaju budzet odredjuje,doduse sad mozes da uzmes nV po istoj ceni sa ATI a u boljem kvalitetu ,nekad cak i brze..Recimo GTX570 naspram ATI 6970 ili ti sad GTX670 naspram ATI 7950 pa cak i 7970.
Opet,sve je stvar izbora..Ali kad jednom osetis cari nVidia-e kao moj prijatelj Adzem vise se nikad ne vracas na stare navike,vecno ostajes zelen :)
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.