Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Problem kod fleshovanja
STRANA 1 OD 1
ljuki Problem kod fleshovanja 29.05.2007. 21:24 T4555

status: user
broj poruka: 324
Posle flesovanja novog bios
graficka i dalje nije u funkciji. Posto nisam imao original bios skinuo sam sa nekog sajta bios koji je za graficku sa 256mb ostalo je isto na tom istom sajtu sam procitao da bios odgovara i za graficku sa 128mb. ufleshujem bios kod ortaka na njegovoj masini pomocu pci graficke sve protekne ok ali windows xp nece da se podigne. U safe modu radi `normalno` probali smo nesto sa kulerom tj ocistili dodali malo paste i kod njega je uspeo da podigne xp bez drivera jer ima ATI pa da se ne bi mesali driveri ili vec. donesem graficku kuci i instaliram xp kod prvog podizanja komp blokira. Samo se iskljuci monitor a posle nekog vremena restartuje i tako u krug. da li je los bios na grafickoj ili se ne slaze sa plocom neki sis741 cipset ili je graficka neispravna kuler ili sta vec Pomoc bi mi dobro dosla sada cu da probam da uflesujem bios od Leadek graficke posto su potpuno iste pa ako proradi javljam.
graficka je Asus v9570ge/td/128m na njihovom sajtu nema nikakve podrske pa od daljnjeg izbegavacu Asus.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vuk125 Problem kod fleshovanja 29.05.2007. 21:34 #20519

broj poruka: 2929

Ucitao si los bios za karticu i sada je ona izgubila funkciju.
Asus je kvalitetan proizvodjac, ni jeda proizvodjac kartica ne postavlčja na sajt nove biose, to sto su uradio je bio rizik, moze da se dobije a moze i da se izgubi, tako ti je to, upisi sad staru bios na karticu onaj sti je bio fabricki i trebalo bi da proradi, ako si ga sacucvao i ako prilikom fleshobvanbja nisi nesto sj....
Modovanje se cesto puta ne isplati

pozz Vuk
ljuki flesh 29.05.2007. 21:42 #20523

Nisam ga je fleshovao iz dosade nego zato sto mi graficka nije radila kako treba tj desavalo se isto kao i sad pa sam probao da problem resim flaesom ali nije uspelo
Pozdrav
VMARC Moje saucesce 29.05.2007. 21:43 #20525

broj poruka: 9425
Ako nisi sacuvao stari (originalni) BIOS. Kod flesovanja BIOSa graficke, OSNOVNA i NAJVAZNIJA stvar je SACUVATI STARI BIOS!!!!

Ako njega nemas, lepo ces se napatiti dok ti sve ne proradi a ako ga imas samo ga vrati i nemas frke.

ljuki flesh 29.05.2007. 21:44 #20526

Nisam ga je fleshovao iz dosade nego zato sto mi graficka nije radila kako treba tj desavalo se isto kao i sad pa sam probao da problem resim flaesom ali nije uspelo
Pozdrav
ljuki flash 29.05.2007. 21:47 #20529

Ja mislim da nije problem u biosu jer mi se ovkav problem javljo i pre flesha

Jarisha Znachi.. 29.05.2007. 22:02 #20533

broj poruka: 70
..da nije problem kod Flashovanja nego je nesto drugo....
posto si rekao da ti graficka radi kod ortaka na kompu bez problema i posto imas varijantu da to uradis kod njega, ja bih ti predlozio jednu stvar.
Da instaliras XP sa svojim HDD-om i svojom grafikom na njegovom kompu i da vidis sta se desava. Proces ne bi trebao da traje dugo a resio bi problem tj znao u cemu je isti. Onda ces znati da nije grafika (ako proradi)!

Pozdrav
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs