Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Treba mi predlog tihe grafike u cenovnom rangu do 120e
STRANA 1 OD 1
SaleB Treba mi predlog tihe grafike u cenovnom rangu do 120e 04.05.2012. 02:49 T45541

status: user
broj poruka: 46
Ovih dana sam shvatio da je najglasini venilator u mom kucistu onaj na grafici, a posto vec ima tri godine dolazi joj vreme za zamenu.

U pitanju je palit 9800gt karta, kupljena kada je racunar bio Athlon X2 4400+, M2N Sli Deluxe. U medjuvremenu je racunar, 955BE na 890 ploci (Gigabyte UD3, ne secam se cele oznake) i 4x2gb rama. Ne mogu da kazem da mi smetaju performanse karte, jer retko igram, to je uglavnom 2d, dva monitora i kad igram to je neka voznjica gde nivo detalja ne mora da bude max, dovoljno je da na low-mid ima prihvatljiv framerate i ja sam zadovoljan.

Zamenska karta treba da bude nVidia, u rangu do 120-130eur. Tisa, ne sa pasivnim hladjenjem, ali svakako tisa i pogodna da radi naredne tri do cetiri godine i da prezivi zamenu procesora (ploce i memorije) za dve godine. Favoriti su GTX460 i GTX560SE.

Imam dva pitanja, prvo da li ce napajanje izdrzati zamenu karte. U pitanju je LC power v1.3 550W, u racunaru osim navedenog ima 4-5 hardova, optika, 4-5 ventilatora i tv karta, 5-6 usb periferija sa tendencijom da ih uskoro bude vise. Ja sam nesto preracunavao, pa mi deluje knap !?

I drugo, koju kartu odabrati, u cilju smanjenja buke. Moj je favorit pre neki jaci model nize serije nego najslabiji model vise serije, ali ne znam kako bi se ta odluka odrazila na buku

Hvala unapred, pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Adzem ... 04.05.2012. 02:59 #415913

broj poruka: 3797
I naravno idealno resenje opet u korist AMD-karti, zasto NV u tom cenovnom rangu ?

:: Ovih dana sam shvatio da je najglasini venilator u mom kucistu onaj na grafici, a posto vec ima tri godine dolazi joj vreme za zamenu
::
:: U pitanju je palit 9800gt karta, kupljena kada je racunar bio Athlon X2 4400+, M2N Sli Deluxe. U medjuvremenu je racunar, 955BE na 890 ploci (Gigabyte UD3, ne secam se cele oznake) i 4x2gb rama. Ne mogu da kazem da mi smetaju performanse karte, jer retko igram, to je uglavnom 2d, dva monitora i kad igram to je neka voznjica gde nivo detalja ne mora da bude max, dovoljno je da na low-mid ima prihvatljiv framerate i ja sam zadovoljan.
:: Zamenska karta treba da bude nVidia, u rangu do 120-130eur. Tisa, ne sa pasivnim hladjenjem, ali svakako tisa i pogodna da radi naredne tri do cetiri godine i da prezivi zamenu procesora (ploce i memorije) za dve godine. Favoriti su GTX460 i GTX560SE.
:: Imam dva pitanja, prvo da li ce napajanje izdrzati zamenu karte. U pitanju je LC power v1.3 550W, u racunaru osim navedenog ima 4-5 hardova, optika, 4-5 ventilatora i tv karta, 5-6 usb periferija sa tendencijom da ih uskoro bude vise. Ja sam nesto preracunavao, pa mi deluje knap !
:: I drugo, koju kartu odabrati, u cilju smanjenja buke. Moj je favorit pre neki jaci model nize serije nego najslabiji model vise serije, ali ne znam kako bi se ta odluka odrazila na buk
:: Hvala unapred, pozdra
Bobi4ever Izdrzace napajanje kad nakacis gtx460 04.05.2012. 06:12 #415914

broj poruka: 4879
al` u vidu logorske vatre...

http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg
Sapphire 5770 Flex
Da li je ova graficka neka osakacena verzija?
-Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...

ICEsd re: 04.05.2012. 12:27 #415944

broj poruka: 2158

Napajanje nece i ovako je prenapregnuto.Ako menjas grafiku samo zbog buke onda lepo skini cooler sa nje i ocisti ga i bice manje bucan, veoma lako se skidaju 3-4 srafa odvrnes i eto ti ventilator u ruci.Preko MSI AFTERBURNER mozes da kontrolises brzinu ventilatora, posto radi samo 2d nema potrebe da se vrti na 100% cak i 50% je mnogo, ako je lepo ociscena, isprati temp. pa stavi brinu ventilatora i eto manje buke a tebi 120e na stednju do 160-200 za neku normalnu karticu i napajanje.

Dexter013 E jbg... 04.05.2012. 12:50 #415947

broj poruka: 17093
gtx 460 kad se kaze
ja mislim na punokrvnu koja trazi 2x6 pin konektore i ne onu sa 768 rama

bilo kakva druga ti je krsh resenje

isto vazi i za gtx 560 SE

Ne znam sto si zapeo za nvidiju,
uzmi 6850 ili 6870 koje ce da pojedu te osakacene 460/560 nvidija karte.

Inace za te pare imas jedino novu gtx 550 ti od nvidije.

Mani se gledanja na it svetu i raznih extra jeftinih gtx 460/560 tamo, kad nazoves konkretno radnju kazu nemamo ih vise ali mozemo da vam ponudimo nesto drugo bla bla...

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gliga79 Re: ... 04.05.2012. 13:04 #415951

broj poruka: 4641
Pojedinci vise vole da imaju n vidija-graficku nego bolje performanse na AMD-kartici u istom cenovnom rangu(srednji ili nizi rang).
Ja sam nailazio na takve. Nastavak koji sledi je je ovakav:
Posle mesec, mesec i po dana, (od prilike za toliko se izgostira graficka) desava se preobrazaj. Cita sve i svasta i ubedi sebe da je ATI bolji (Manja potrosnjam, bolje performanse, manje se greje itd.), panicno prodaje kartu(koju je hvalio pre toga i dizao u nebesa) i postaje okoreli fan AMD grafickih karti.
Takvih sam se nagledao i sablon je uvek isti.
Naravno problem nije u kartama i proizvodjacima vec u licnosti.
Uvek je bolje ono sto se nema, kao i kod ribolovaca pocetnika, riba je uvek sa druge strane :)
Pravilo je:
Ako zelis kvalitetnu N vidiju (i najbolje) mora da platis !!!!

Ja bih platio, ali nemam potrebe za tim.

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

:: I naravno idealno resenje opet u korist AMD-karti, zasto NV u tom cenovnom rangu ?
:: :: Ovih dana sam shvatio da je najglasini venilator u mom kucistu onaj na grafici, a posto vec ima tri godine dolazi joj vreme za zamenu
:: ::
:: :: U pitanju je palit 9800gt karta, kupljena kada je racunar bio Athlon X2 4400+, M2N Sli Deluxe. U medjuvremenu je racunar, 955BE na 890 ploci (Gigabyte UD3, ne secam se cele oznake) i 4x2gb rama. Ne mogu da kazem da mi smetaju performanse karte, jer retko igram, to je uglavnom 2d, dva monitora i kad igram to je neka voznjica gde nivo detalja ne mora da bude max, dovoljno je da na low-mid ima prihvatljiv framerate i ja sam zadovoljan.
:: ::
f0rever Re: Treba mi predlog tihe grafike u cenovnom rangu do 120e 04.05.2012. 15:02 #415992

broj poruka: 3821
Napajanje ce gurati gtx460 lagano.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: Ovih dana sam shvatio da je najglasini venilator u mom kucistu onaj na grafici, a posto vec ima tri godine dolazi joj vreme za zamenu
:: U pitanju je palit 9800gt karta, kupljena kada je racunar bio Athlon X2 4400+, M2N Sli Deluxe. U medjuvremenu je racunar, 955BE na 890 ploci (Gigabyte UD3, ne secam se cele oznake) i 4x2gb rama. Ne mogu da kazem da mi smetaju performanse karte, jer retko igram, to je uglavnom 2d, dva monitora i kad igram to je neka voznjica gde nivo detalja ne mora da bude max, dovoljno je da na low-mid ima prihvatljiv framerate i ja sam zadovoljan.
:: Zamenska karta treba da bude nVidia, u rangu do 120-130eur. Tisa, ne sa pasivnim hladjenjem, ali svakako tisa i pogodna da radi naredne tri do cetiri godine i da prezivi zamenu procesora (ploce i memorije) za dve godine. Favoriti su GTX460 i GTX560SE.
:: Imam dva pitanja, prvo da li ce napajanje izdrzati zamenu karte. U pitanju je LC power v1.3 550W, u racunaru osim navedenog ima 4-5 hardova, optika, 4-5 ventilatora i tv karta, 5-6 usb periferija sa tendencijom da ih uskoro bude vise. Ja sam nesto preracunavao, pa mi deluje knap !
:: I drugo, koju kartu odabrati, u cilju smanjenja buke. Moj je favorit pre neki jaci model nize serije nego najslabiji model vise serije, ali ne znam kako bi se ta odluka odrazila na buk
:: Hvala unapred, pozdra
SaleB >> 04.05.2012. 21:50 #416062

broj poruka: 46
@ICEsd:

To sam vec radio, u prvoj fazi sam skidao cooler, a kad to nije pomoglo, lepo sam je rasturio, skinuo hladnjak, ocistio karticu i hladnjak starom cetkicom za zube, izduvao supljine u hladnjaku, uklonio staru pastu sa obe povrsine, stavio novu (dobru) i na kraju jako malo time dobio. Ali, nisam znao da postoji softversko resenje, probacu i to. Mada nije jedini razlog zamene buka, jedan od razloga je i starost karte. Karta koja 24h dnevno radi u racunaru u kome generalno jeste toplo ne moze vise od ctiri godine tako, posle pocinju da posustaju elekroliti. E sad kod nas se tesko nalaze tako mali LowESR elektroliti, pa ne bih bas da bude kod mene kad se odluci da pocne da crkava.

@gliga79:

Slazem se s tobom, meni generalno nije problem da platim kartu, cisto nema potrebe. Volim nVidia karte, bilo je tu i par Radeona, ali nekako su se bolje pokazale nVidia karte. Ja bih pre uzeo najjaci model slabije karte (460), nego ogoljeni noviji model (560SE), ali sam zeleo da cujem misljenja onih koji su u ovom trenutku bolje upuceni u promene na trzistu nego ja.

Ako podjemo od predpostavke da je sto jaci 460 model bolje resenje u konkretnom slucaju, da li postoje neke znacajne razlike u buci izmedju modela pojedinacnih proizvodjaca?

Trenutno mi cenovno najvise paznje privlaci Gainward GTX460 GS-R u varijantama 1024 i 2048 mb gddr

f0rever Re: >> 05.05.2012. 00:31 #416080

broj poruka: 3821
To su reparirane kartice, batali.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: @ICEsd
:: To sam vec radio, u prvoj fazi sam skidao cooler, a kad to nije pomoglo, lepo sam je rasturio, skinuo hladnjak, ocistio karticu i hladnjak starom cetkicom za zube, izduvao supljine u hladnjaku, uklonio staru pastu sa obe povrsine, stavio novu (dobru) i na kraju jako malo time dobio. Ali, nisam znao da postoji softversko resenje, probacu i to. Mada nije jedini razlog zamene buka, jedan od razloga je i starost karte. Karta koja 24h dnevno radi u racunaru u kome generalno jeste toplo ne moze vise od ctiri godine tako, posle pocinju da posustaju elekroliti. E sad kod nas se tesko nalaze tako mali LowESR elektroliti, pa ne bih bas da bude kod mene kad se odluci da pocne da crkava
:: @gliga79:
:: Slazem se s tobom, meni generalno nije problem da platim kartu, cisto nema potrebe. Volim nVidia karte, bilo je tu i par Radeona, ali nekako su se bolje pokazale nVidia karte. Ja bih pre uzeo najjaci model slabije karte (460), nego ogoljeni noviji model (560SE), ali sam zeleo da cujem misljenja onih koji su u ovom trenutku bolje upuceni u promene na trzistu nego ja
:: Ako podjemo od predpostavke da je sto jaci 460 model bolje resenje u konkretnom slucaju, da li postoje neke znacajne razlike u buci izmedju modela pojedinacnih proizvodjaca
:: Trenutno mi cenovno najvise paznje privlaci Gainward GTX460 GS-R u varijantama 1024 i 2048 mb gdd
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs