KAKO SAM IZLECIO LGU i FPS d-r-o-p KOJI SAM IMAO NA 5850,gtx 460 i sada sa gtx 470
STRANA 1 OD 1
Milunka
KAKO SAM IZLECIO LGU i FPS d-r-o-p KOJI SAM IMAO NA 5850,gtx 460 i sada sa gtx 470
03.05.2012. 18:23
T45532
status: user broj poruka: 1624
Vec godinu dana sam mucio muku,naime prodao sam stari sistem i napravio i7 kombo sa SSD-om..i imao gtx 280 grafiku... sve je radilo super,i uzeh gtx 460 1gb oc, gigabyte windforce, odlicno radilo,odlicno se klokovala... Ali u mnogim igrama,imao sam ogromne skokove iskoriscenosti grafike... Npr... igram GTA 4 ne modovan u to vreme,cista instalacija, imao sam recimo oko 50 fps,i nakon nekog vremena FPS krene da opada, dok ne zavrsi na 20 fps... Pri tom, iskoriscenost grafike je bila recimo 50 %... ja klokujem grafiku,i shodno tome koliko je klokujem , toliko opadne JOS VISE ISKORISCENOST.. dakle ako je bila 50 % ona jos ode ispod... Slican problem i u MAFIA II itd...
Pazarim gtx 295, identicni problemi... Kupim Sapphire 5850,isti problem... Na kraju pazarim moju miljenicu GTX 470 i OPET ISTI PROBLEM... Na kraju naviknem se... Napominjem da nisam probao sa reinstalacijom sistema,ali nakon svakog menjanja graficke karte, uredno sam cistio sve drajvere , kako driver sweeperom, tako i drugim varijantama,tako da bude sve sredjeno...
Skoro sam poceo da igram World of Tanks, i tu sa svim detaljima fps mi je bio konstantnih 25 - 30 FPS ... nekada grune 50-60 i to je to... Smanjim detalje na minimum, opet isto,sta god radio igra je radila KATASTROFA...
I jednog dana SLUCAJNO, Sredim svoj racunar... Tokom instalacije sims 3 i 15 dodataka,koji su zauzimali 56 GB, i moje devojke koja je igrala svaki dan po 2-3 sata.. Prostor na mom 60 gb ssd-u se polako smanjivao, jer su samo save-ovi od igre zauzimali oko 16 gb... Jedan dan uzmem da cistim hard, i to, ukljucio sam folder opcije,da vidim sve skrivene foldere, cistio sam svaku moguci TEMP folder, i folder sa temporary internet files, i slicne direktorijume... Nakon gomile ociscenih podataka na C , display na mojoj Logitech G15 tastaturi samo je davao logo tastature...
Posto su mi sve vreme tokom ciscenja bili upaljeni tenkici ( world of tanks ) primetio sam skok od 30 fps na 100 fps... jedno 2-3 minuta sa kezom buljio sam u ekran i nisam verovao sta se dogadja... Udjem u gta4 iskoriscenost 99 %, mada i ako je manja,fps je bio oko 60- 70 cak i na 80 % ... Dakle NIJE VISE NI BITNA TOLIKO ISKORISCENOST koliko mi je FPS SKOCIO...
Na kraju, problem je bio u logitech g15 programima koje sam ubacio davno,a koji su mi sve vreme pokazivali raznorazne opcije. Uglavnom custom programi za tastaturu... nakon ovoga obrisem ceo sistem i nisam ubacivao LOGITECH SET POINT, Kao ni programe za tastaturu...
Imam logitech g15 tastaturu i logitech g400 misa,i oni sad rade odlicno bez tih dodatnih programa, a iskreno to sto vise nista ne vidim na ekrancicu logitech g15 tastature,uopste mi ne smeta, ona i dalje normalno svetli i rade usb ulazi.dakle sve funkcije su tu kao...
Ali IGRE . Sada radi sve kako valja, nema vise KocenjA ! Nema tripovanja i bagova i nema Low Gpu usage... cak i ako iskoriscenost nije 99 % , FPS je daleko veci nego ranije , i svuda se primeti ogromna razlika...
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
da predpostavljam da gomila nas koji su imali probleme sa Low gpu usage i Fps drop ocigledno smo imali konflikt medju softverom...i ocigledno harver tu i nije problem.
A predpostavljam da ste svi i culi i videli kako sa Frapsom ljudi imaju manji fps , nego bez frapsa... Mada ja to jos nisam uocio kod mene..
Sav prikaz pratim iz MSI AFTERBURNERA, tu se ukljucu opcije da se prikazuje Iskoriscenost grafike, gpu usage i FPS, i program po meni daleko bolje to radi od Frapsa...
Dakle MSI AFTERBURNER , pored klokovanja, sve moze da prikaze na ekranu, i klokove , i fps i temperature i fan obrtaje. bukvalno sve o grafici mozete pratiti na ekranu.
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
A otkud znas da ti se sve ne bi sredilo da si stavio svez sistem, sa sve logi drajverima? Ko zna sta si ti pobrisao po tim temp folderima sto je smetalo grafici. Nije ovo nikakvo resenje, realno. Da ti je bio svez sistem, pa ajde, al ovako moze da bude cista koincidencija. Ne kazem da jeste, ali ne mozes da znas sa sigurnoscu. Dok ne stavis svez sistem, nista nije merodavno.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
Ja imam tu tastaturu i ubacem MSI AB kao i Everest inzinjersko izdanje sa gomilom ubacenih prikaza na ekranu i to na vishe strana i sve radi rock solid. Moguce je sve, ali ne bih generalizovao problem. Treba svakako obratiti paznju. :)
Eto, da si na vreme proverio sta se ZAISTA dogadja u tvom sistemu...
03.05.2012. 21:41
status: user broj poruka: 10999
pomocu programa kao sto su Process hacker, Code stuff starter i slicno, iskljucujucu 1 po 1 proces, sinhrono prateci neku igru u `windowed mode-u`, mogao si odavno da ubijes bubice... - - - - - A lepo, JAKO lepo si srocio ono `...pazarim moju miljenicu GTX 470...`...
Amd je imao koliziju sa Logitechevim drajverima pre nekoliko meseci, pa su posle i jedni i drugi pravili update pa je to sanirano. Sto se tice Nvidije nisam cuo da je imala problema sa Logitechovim drajverima pre ce da bude da je bilo konflikta medje samim display drajverima. To sto si brisao sve zivo po C particiji je pomoglo da sistem prodise, npr My Documents->AppData->Roaming i slicno... Sve nesto planiram da uradim jednu temu sto se tice deinstalacije drajvera, ali me mnogo mrzi...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
Svaka cast kad si uspeo da resis problem. Ja sam 3 puta reinstalirao sistem(razlicite verzije), bez ikakvih drajvera samo sa drajverom za grafiku i nista. Morao sam da prodam bas tu 460 koju si imao. Mafija 2 mi je zivce pokidala + jos par igara :(
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Gligo, brate, sta da ti kazem ako ne da ti izjavim najiskrenije saucesce.
04.05.2012. 00:21
Menjati 460-ku za 6850 znaci sjahati sa Peugeot-ovog bicikla i uzjahati kineski. Jos ako je to ucinjeno zbog problema sa softverom za jednog mouse-a, stvar je toliko zalosna da nije ni smesna...
Re: Gligo, brate, sta da ti kazem ako ne da ti izjavim najiskrenije saucesce.
04.05.2012. 00:36
status: user broj poruka: 4641
Ma kakav mouse, niti imam Logitec, niti sam instalirao bilo sta za mis-a i tastaturu. Jednostavno LGU se javljao kao i u vecini slucajeva. Uzrok nepoznat ?
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Menjati 460-ku za 6850 znaci sjahati sa Peugeot-ovog bicikla i uzjahati kineski. Jos ako je to ucinjeno zbog problema sa softverom za jednog mouse-a, stvar je toliko zalosna da nije ni smesna.. :: :: ::
@gliga79 Malo tortojed pretjeruje. Dosta ljudi je imalo problema sa GTX460 1 GB uglavnom sa PowerColor, PixelView(Tul) grafikama. Bilo je i sa Gainward, mada slicnih problema nije bilo sa ASUS, MSI i EVGA. NA dosta sistema koje instaliram primjecujem da NVidia graficke prave probleme sa Intel procesorima, bez da hocu da omalovazavam NVidia graficke. Kao sto je slican problem bio sa ATI 2900 XT grafikama, tako je bilo problema sa GTX 460/560 grafikama.
Od formalnog obrazovanja plaćaćeš račune. Od samoobrazovanja ćeš se obogatiti, ali ne u Srbiji. :D
Ja sam dosao do istog zakljucka, ali nisam nikad komentarisao o tome. Bez obzira sto sam prodao kartu, i dalje me interesuje ovaj fenomen i uzrok zbog kog se javlja?
:: @gliga7 :: Malo tortojed pretjeruje :: Dosta ljudi je imalo problema sa GTX460 1 GB uglavnom sa PowerColor, PixelView(Tul) grafikama. Bilo je i sa Gainward, mada slicnih problema nije bilo sa ASUS, MSI i EVGA :: NA dosta sistema koje instaliram primjecujem da NVidia graficke prave probleme sa Intel procesorima, bez da hocu da omalovazavam NVidia graficke :: Kao sto je slican problem bio sa ATI 2900 XT grafikama, tako je bilo problema sa GTX 460/560 grafikama :: :: :: Od formalnog obrazovanja plaćaćeš račune. Od samoobrazovanja ćeš se obogatiti, ali ne u Srbiji. :D :: ::
Evo, Miskonius je negde naisao na informaciju koju je gore opricao...
04.05.2012. 02:17
Ne bi to bio prvi slucaj svoje vrste. Ja se nejasno secam toga problema (cini mi se da je rec bila o kartama 4xxx i 5xxx) odnosno AMD-ovim drajverima, pre jedno godinu i po - dve... Ljudi su, izmedju ostaloga, prijavljivali nekontrolisano `klizanje` i podrhtavanje `strelice` misa itd. itd.
Mrzi me da sada trazim, ali se secam da su se i kolege na nasem forumu zalile na, otprilike, ovo:
Re: Evo, Miskonius je negde naisao na informaciju koju je gore opricao...
04.05.2012. 02:34
status: user broj poruka: 4420
Torto mani odma` da vantaziras i generalizujes (istina, premda bi bilo cudno da to ne radis) Logitechov softver je pravio problem, i to je bilo aktuelno kod ljudi koij su imali G tastature. Naime, logi softver je crashovao openGL, i problem je bio aktuelan kada su izlazili drajveri za igru Rage. Slican problem je bio sa Nvidijinim drajverima kada su ljudi imali problema sa SLI-jem, i kada ni update ForceWare-a nije bio moguc upravo zbog Logitech Gaming Software-a...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: Ne bi to bio prvi slucaj svoje vrste. Ja se nejasno secam toga problema (cini mi se da je rec bila o kartama 4xxx i 5xxx) odnosno AMD-ovim drajverima, pre jedno godinu i po - dve... Ljudi su, izmedju ostaloga, prijavljivali nekontrolisano `klizanje` i podrhtavanje `strelice` misa itd. itd :: :: :: :: ::
Evo ja imam gtx480 i prezadovoljan sam, pre nje imao 6850 i tako dalje... Znaci nema govora o tome da preferiram amd ili nv, pa te opet pitam kako je moguce da je pogresio sa 100 puta kompletnijim proizvodom(po pitanju vise tacaka) i cak za nijansu(jako malu, ali postoji)jacom kartom ? Znam ja dobro da vise volis nv, volim i ja, moram da priznam, ali imaj milosti... Pa ovo citaju ljudi koji ne znaju da ukljuce kompjuter, a kamoli low gpu usage, bla, bla, pa ce reci drugaru ,,e nemoj tu 6850, ja procitao tamo negde ispljuvao je iskusni clan foruma`` sto zaista i jesi, barem u mojim ocima, ako je uopste i bitno...
:: Menjati 460-ku za 6850 znaci sjahati sa Peugeot-ovog bicikla i uzjahati kineski. Jos ako je to ucinjeno zbog problema sa softverom za jednog mouse-a, stvar je toliko zalosna da nije ni smesna.. :: :: ::
:: Evo ja imam gtx480 i prezadovoljan sam, pre nje imao 6850 i tako dalje... Znaci nema govora o tome da preferiram amd ili nv, pa te opet pitam kako je moguce da je pogresio sa 100 puta kompletnijim proizvodom(po pitanju vise tacaka) i cak za nijansu(jako malu, ali postoji)jacom kartom ? Znam ja dobro da vise volis nv, volim i ja, moram da priznam, ali imaj milosti... Pa ovo citaju ljudi koji ne znaju da ukljuce kompjuter, a kamoli low gpu usage, bla, bla, pa ce reci drugaru ,,e nemoj tu 6850, ja procitao tamo negde ispljuvao je iskusni clan foruma`` sto zaista i jesi, barem u mojim ocima, ako je uopste i bitno.. :: :: :: :: Menjati 460-ku za 6850 znaci sjahati sa Peugeot-ovog bicikla i uzjahati kineski. Jos ako je to ucinjeno zbog problema sa softverom za jednog mouse-a, stvar je toliko zalosna da nije ni smesna.. :: :: :: :: :: ::
Neverovatno ali uvek imas neki intergalakticki post (po strukturi) koji je pisan jezikom koji ja ne razumem. Takodje za sve imas resenje,odgovor i sve si u zivotu doziveo sto eto cak ni oni koji provedu neprespavane noci sa hardverom nisu ni culi..Razni brendovi,fenomeni i sl.. Sve,sve,sto sam do sad procitao od kako pises a procitao sam svasta reci mi od kad Power Color pravi nVidia?!!!
Ako do sad nisam sastavio 100-tine konfiguracija i to za kratko vreme ,nigde nisam primetio problem sa nV u Intel konfiguraciji pa cak ni sa AMD (osim direktnog uticaja na iskoriscenje potencijala karte) Sa GTX460 sam sastavio ne znam ni sam broj konfiguracija i sve sam ja odrzavao.Niko da se pozali.. Kad cekiram masinu uvek odigram malo live gaming,pustim live monitoring,imam izrazito ostro oko i primecujem i najmanji stuttering ,mogu da pogodim broj frejmova od 10 do preko 100,do 60-70 fps gadjam u centar,ono preko vec vidim i osecam ali ne mogu tacno da odredim ali znam kad je preko 70 fps-a! I kako neko sa takvim sposobnostima da ne dozivi to o cemu pricate?!
Ljudi hocu da vidim taj LGU ili ,los rad graficke karte ili se ostavite tog hype,anti kampanje jer i ovako pisate uz vetar !
:: @gliga7 :: Malo tortojed pretjeruje :: Dosta ljudi je imalo problema sa GTX460 1 GB uglavnom sa PowerColor, PixelView(Tul) grafikama. Bilo je i sa Gainward, mada slicnih problema nije bilo sa ASUS, MSI i EVGA :: NA dosta sistema koje instaliram primjecujem da NVidia graficke prave probleme sa Intel procesorima, bez da hocu da omalovazavam NVidia graficke :: Kao sto je slican problem bio sa ATI 2900 XT grafikama, tako je bilo problema sa GTX 460/560 grafikama :: :: :: Od formalnog obrazovanja plaćaćeš račune. Od samoobrazovanja ćeš se obogatiti, ali ne u Srbiji. :D :: ::
:: :: Ako do sad nisam sastavio 100-tine konfiguracija i to za kratko vreme ,nigde nisam primetio problem sa nV u Intel konfiguraciji pa cak ni sa AMD (osim direktnog uticaja na iskoriscenje potencijala karte :: Sa GTX460 sam sastavio ne znam ni sam broj konfiguracija i sve sam ja odrzavao.Niko da se pozali. :: Kad cekiram masinu uvek odigram malo live gaming,pustim live monitoring,imam izrazito ostro oko i primecujem i najmanji stuttering ,mogu da pogodim broj frejmova od 10 do preko 100,do 60-70 fps gadjam u centar,ono preko vec vidim i osecam ali ne mogu tacno da odredim ali znam kad je preko 70 fps-a :: I kako neko sa takvim sposobnostima da ne dozivi to o cemu pricate? :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ::
Da li ti citas sta ja pisem?Ja sam govorio u svoje ime a to sto su drugi imali i na koji nacin i sta su imali me se ne tice!Iskljucivo verujem samo sebi i zelim sam da se uverim ali isto tako postujem i tudja iskustva i prihvatam cinjenicu da neki problem postoji!
Mogao bi za promenu malo da se potrudis da postanes bolji covek ,da smanjis mrznju i da se ne sluzis podlim stvarima.Mnogo ce ti biti lepse u zivotu ..Ovako samo prizivas negativnu energiju koja se akumulira licno u tebi a jednog dana ces da prsnes kao tikva ili ce ti se nesto lose dogoditi!
Ako nemas nesto pametno da mi kazes,nemoj ni da mi se obracas.Posteno?Ok?U redu.. Vaya con dios!
:: Ajde ne lazi, tvoj drugar gliga je imao taj problem i ko zna koliko jos njih.. :: A tvoje sposobnosti sto se tice laganja i licemerja su legendarne.. :: :: http://goo.gl/LYHR :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: :: :: :: Ako do sad nisam sastavio 100-tine konfiguracija i to za kratko vreme ,nigde nisam primetio problem sa nV u Intel konfiguraciji pa cak ni sa AMD (osim direktnog uticaja na iskoriscenje potencijala karte :: :: Sa GTX460 sam sastavio ne znam ni sam broj konfiguracija i sve sam ja odrzavao.Niko da se pozali. :: :: Kad cekiram masinu uvek odigram malo live gaming,pustim live monitoring,imam izrazito ostro oko i primecujem i najmanji stuttering ,mogu da pogodim broj frejmova od 10 do preko 100,do 60-70 fps gadjam u centar,ono preko vec vidim i osecam ali ne mogu tacno da odredim ali znam kad je preko 70 fps-a :: :: I kako neko sa takvim sposobnostima da ne dozivi to o cemu pricate? :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: :: :: :: :: :: ::
Pa vidis problem je sto ne postujes jer da postujes ti ne bi pricao to sto pricas. Nisi ti osoba sa kojom vredi diskutovati o bilo cemu, ona napomena je bila zbog onih koji bas i nisu u toku... Jel ti to pretis? Ajd` posalji mi mail sa svim sto ti je na dusi, nemoj ovako uvijeno (licemerno).
:: Da li ti citas sta ja pisem?Ja sam govorio u svoje ime a to sto su drugi imali i na koji nacin i sta su imali me se ne tice!Iskljucivo verujem samo sebi i zelim sam da se uverim ali isto tako postujem i tudja iskustva i prihvatam cinjenicu da neki problem postoji : :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Hehe.Jel vidis koliko ne razumes?Ne shvatas? Ipak,sve je u frekvencijama..Sta ces..
Zelim ti da dozivis prosvetljenje..
:: Pa vidis problem je sto ne postujes jer da postujes ti ne bi pricao to sto pricas :: Nisi ti osoba sa kojom vredi diskutovati o bilo cemu, ona napomena je bila zbog onih koji bas i nisu u toku.. :: Jel ti to pretis :: Ajd` posalji mi mail sa svim sto ti je na dusi, nemoj ovako uvijeno (licemerno) :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. ::
Pa pazi,moze se desiti da neko takodje ima slican problem... I sad mozda neko nije u mogucnosti odmah da reinstalira sistem...
Ja sam na logitech g 15 tastaturu,ubacio 2 CUSTOm programa koje sam nasao na LOGITECH forumu za G15.
jedan je prikazivao raznorazna obavestenja sa neta,drugi vreme temperaturu itd...
Al kontam da je zbog toga,jer jedino programe za nju i SET point sam bio obrisao,to jest nisu vise radili,sve ostalo sto imam od softvera je radilo.. Tada su moji problemi nestali ...
:: A otkud znas da ti se sve ne bi sredilo da si stavio svez sistem, sa sve logi drajverima? Ko zna sta si ti pobrisao po tim temp folderima sto je smetalo grafici. Nije ovo nikakvo resenje, realno. Da ti je bio svez sistem, pa ajde, al ovako moze da bude cista koincidencija. Ne kazem da jeste, ali ne mozes da znas sa sigurnoscu. Dok ne stavis svez sistem, nista nije merodavno :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll :: ::
Stvarno i mene je zbunilo, jer moj dobar drugar koji je clan ovog foruma,revenoss,stalno se cudio kako mi cudno rade igre...
Ja sam se vremenom navikao,ali kada sam video WORLD OF TANKS u 1920 x 1080 sa 20-25 fps,tek sam tad skapirao da imam ozbiljan problem... Al naravno lenja buba ,pa i dalje nista dirao nisam,jer ne igram po ceo dan igre,vec 1-2h,kad mi se igra....
Ponovo sam instalirao sistem bez set point-a, bez logitech g15 custom programa,i mogu ti reci nemam problema kao i pre...
Sto je najvaznije,tenkici u fullu rade od 60-120 fps, jedino sto drzim iskljuceno je onaj enchanted shadows,tako nesto,jer u drajverima sam nakljukao AA filtering, i jos neke opcije koje dodatno poboljsavaju prikaz. A senke kao najzahtevnije umeju itekako da uticu na gameplay.
:: Ja imam tu tastaturu i ubacem MSI AB kao i Everest inzinjersko izdanje sa gomilom ubacenih prikaza na ekranu i to na vishe strana i sve radi rock solid. Moguce je sve, ali ne bih generalizovao problem. Treba svakako obratiti paznju. : :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.