Sinoc sam stekao problem sa racunorom, dok sam radio u ednom trenutku se resetovao i kad sam ga ponovo upalio vise nisam imao sliku na monitorima.Monitori i dalje rade sa laptopom. Na zalost nemam drugu PCIe grafiku da probam s njom.
Ono sto je zanimljivo je da racunar i dalje radi normalno. Sta to znaci, ne prijavljuje gresku nikakvu, mogu da mu pristupim kad se butuje sa drugog racunara kroz mrezu i preko team viewra. Sve normalno radi, samo nema slike.
Da li mogu da predpostavim da je crkla grafika i samo grafika? Da me ne shvatite pogrsno, nije ovo prva neispravna grafika koju vidim, ali mi se prvi put desava da komp prodje post i da se normano butuje i da ne prijavlluje neki problem sa grafikom ili bsod, a da nece da pokaze sliku.
Inace racunar je Gigabyte 890 ploca (ne secam se vise koja), 955be, Palit nvidia 9800gt, 8gb ram.
1. Ne vidim post cak se i ne probudi monitor iz sten baja, cujem bip da je prosao post i to je to. Posle jedno tri minuta kad se butuje mgu da mu pristupim kroz mrezu.
Jos nestosta sam zaboravio da pomenem u prvom postu, bilo je karateristico za ventilator na grafici da se vrti maksimalnim brojem obrtaja dok ne prodje ucitavanje os posle obori broj obrtaja. Sad se to vise ne desava, vrti ga konstantno na max.
2. Ne shvatam razlog pitanja, ali da preko vga kabla idu ijedan i drugi. Preko istog kabla sam probao laptop, sve radi. Preko drugog kabla sam probao komp i dalje ne radi.
I meni se pre neku godinu desilo isto. Komp je isto normalno dizao windows i sve je radilo, samo nije bilo slike. Sreca bila je u garanciji, pa sam dobio drugu.
Nisam usao u srz problema ali sam nasao privremeno resenje. Nije grafika nego je ploca. Posto je u pitanju proca sa dva porta za grafiku, kada sam ubacio grafiku u donji slot, sve je proradilo.
Mozda su i drajveri, ne znam, sad nije pravi trenutak da se s tim petljam, treba mi komp. A, kad prodje jun ide na prvo reinstall, pa ako to ne pomogne onda povracaj ploce u okviru garancije, posto traje jos do augusta, pa da se iskoristi ako vec moze.
Ne moras da se bakces sa reinstalom kada drajveri nemaju veze sa tvojim problemom, jer sliku nemas ni pri startu racunara tj. u BIOS postu. Pokusaj sada da je vratis u prvi PCIe slot i vidi da li ce proraditi, jer su velike sanse da je samo bio los kotakt.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
kad primarni pci-e slot neradi .. ukoliko nije prasina u pitanju .. crkava bridzic picic ...
vrati grafiku u primarni i ukoliko neradi ... nosi odmah na reklamaciju .. nemoj cekati zadnji dan .. da se nebi drao ovde posle na forumu kako su prodavci sise
U prvom slotu definitivno nece da radi, au donjem i dalje radi, ali oo sto nisam primetio u kad sam poslednjiput pisao ne prepoznaje se u sistemu kao nVidia 9800, vec koristi vgasave, kad sam pokusao da instaliram drajver, nVidia control panel me je obavestio da ne postoji odgovarajuca karta u sistemu i vise nije htela ni tu da radi. Sad koristim integrisan grafiku do daljnjeg, agrafika ce otici kod drugara, da vidimo da li kod njega radi.
Slotove na ploci sam izduvao, tako da nema razloga da polzim od pretpostavke da je i dalje los kontakt u pitanju.
Naravno da necu cekati poslednji dan za eventualnu garanciju, mesec, dva pre isteka, ne bi trebalo da pravi problem po pitanju garancije. Trenutno jos uvek nisam siguran da ima veze sa plocom, prvo me zanima kako ce grafika da se ponasa u drugoj masini, pa kad nju budem mogao definitivno da iskljucim kao uzrocnika, ostaje da nadjem drugo napajanje a probam, ako ni to ne resi problem, ostaje ploca kao jedini moguci krivac.
Imam jedan problemčić... Crkla mi je Geforce 8600gt i onda sam uzeo od ortaka 8500gt i problem je u tome što kad resetujem komp preko sistema kad se sistem ponovo podigne monitor ne reaguje, a kad se resetuje nakon instalacije nekog programa koji traži reset ili preko dugmeta monitor se normalno upali. Da li se nekome nešto slično dešavalo? Hvala!
ne znam uopste sta si uopste ovde napisao, elem probaj da udjes u safe mode (kad upalis komp pritiskaj F5), obrisi drajvere od karte pa probaj onda da udjes normalno u windows i instaliraj drajver ponovo
:: Imam jedan problemčić... Crkla mi je Geforce 8600gt i onda sam uzeo od ortaka 8500gt i problem je u tome što kad resetujem komp preko sistema kad se sistem ponovo podigne monitor ne reaguje, a kad se resetuje nakon instalacije nekog programa koji traži reset ili preko dugmeta monitor se normalno upali. Da li se nekome nešto slično dešavalo? Hvala :: :: ::
Mislim da baguje ploca. Pokusaj u bios-u da promenis pod `init display first`, tj. promeni sadasnju postavku. Mislim da je default `PCI`, pa ti stavi `PCI-e` i vidi da li se stanje promenilo. Imao sam vise puta isti slucaj, ali se nesto ne secam da sam ga resio...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Imam jedan problemčić... Crkla mi je Geforce 8600gt i onda sam uzeo od ortaka 8500gt i problem je u tome što kad resetujem komp preko sistema kad se sistem ponovo podigne monitor ne reaguje, a kad se resetuje nakon instalacije nekog programa koji traži reset ili preko dugmeta monitor se normalno upali. Da li se nekome nešto slično dešavalo? Hvala :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.