Samo 57.8fps(?!) za 1000$,pa ovo je smesno da smesnije ne moze biti...pa ovi vise misli da smo svi sisli sa uma i ATI i NVIDIA izgubili su smisao za realnost,sve ovo sto vise izbucuje ne vredi ni pet para,a nijedan od njih ne moze nista revolucionarno da napravi,malo tamo malo amo a na kraju nista spektakularno...ono sto kod novije kartice lepse jesu hladjenje i kuleri,e njima bi dao zlatnu medalju :)))
Bit ce ovo monstrum,ali sta vredi,kad to malo ko od nas moze priustiti...mislim stvarno su preterali sa cenama!!!
Jbt toliko para sam dao za pojacalo i 2 zvucnika... HD7970 i GTX680 su skupe, a ova je vrh. Ali dobro grfika je ipak bruka, nisu nista iskljucivali, punokrvni 2 x GTX680.
http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg Sapphire 5770 Flex Da li je ova graficka neka osakacena verzija? -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...
Karta je jedan korak u buducnost u odnosu na sve prethodne generacije kartica ikad napravljene. Prvo odnos potrosnje u odnosu na performanse je fantasticno izbalansiran .. Referentni dizajn do sad nevidjen,nov standard u proizvodnji grafickih kartica. Korisceni su drugi materijali i sirovine.. Kvalitet besprekoran!
Konkretno PCB ima 12 layera 10 Fazna naponska sekcija, Dual water chamber, Aluminijumsko kuciste itd..
From one GPU goes out the rear of the card, while the heat from the other GPU goes out the front. Heat transfer will once again be provided by a pair of nickel tipped aluminum heatsinks attached to vapor (Jen rece da je u pitanju water chabmer) chambers, which also marks the first time we’ve seen a vapor chamber used with a 600 series card.
Elsewhere, compared to the GTX 590 the biggest change most buyers will likely notice is that NVIDIA has replaced the shrouding material. NVIDIA has replaced the GTX 590’s plastic shroud with a metal shroud, specifically a mixture of cast aluminum parts and injection molded magnesium parts. Ostensibly the use of metals as opposed to plastic further reduces noise, but along with the polycarbonate windows over the heatsinks I suspect this was largely done to further reinforce its ultra-premium nature and to make the card look more lavish.
@nemanja21 Da nisi mozda izmislio toplu vodu? Pa i malo dete moze da zna koliko ce kostati jedna Dual GPU izvedba obzirom koliko kosta jedan GTX680! Drugo pitacu te ja kad izadje kanta 7990 koja ce imati istu cenu a bice daleko manje kvalitetna i pored toga sporija!!!Da vidim kakav ces onda imati izgovor.
Ma lupas :) 590 je bio 40% skuplji a ovaj je 100%, pa ti sad pricaj sta oces i kako se znalo. Ja sam znao da ce vestacki nagruvati cenu samo da bi napravili prostora za gk110, ubacili su neke nestandardne materijale i komponente cisto da bi koliko toliko opravdali bezobraznu cenu. Zivi bili pa videli gk110 za 750$ uskoro.
:: :: @nemanja2 :: Da nisi mozda izmislio toplu vodu :: Pa i malo dete moze da zna koliko ce kostati jedna Dual GPU izvedba obzirom koliko kosta jedan GTX680 :: Drugo pitacu te ja kad izadje kanta 7990 koja ce imati istu cenu a bice daleko manje kvalitetna i pored toga sporija!!!Da vidim kakav ces onda imati izgovor :: ::
Ti sve najbolje znas..Samo ne znam dokle ces da zauzimas taj stav da nas sve redom ucis necemu?! Jednom sam ti skrenuo paznju ti si nastavio istim tempom.Nije ni cudo sto te svi dozivljavaju isto!
Pod dva.Ja sam realno ocekivao ovakvu cenu bez obziram sto ta karta ne vredi toliko..Obzirom da je GTX680 skoro 500 eur 499$ ova karta koliko god da su troskovi manji (razlika je samo u jednom PCB-u,sve ostalo je za klasu kvalitetnije) ne moze da bude ispod 800-900$ ,sad nagadjam ali mogu da dobijem tacnu informaciju. Doduse cifra je prenaduvana od samog starta i sa GTX680 tako da je njima zarada u svakom slucaju ogromna!
nVidia je uvek bila simbol za kvalitet,brzinu i prestiz i svaka novija generacija je imala taj standard koji se i ocekivao od nV.Uvek nesto novo,podigne se kvalitet svaki put po malo! Ovo je jedan korak unapred!
Ubacila je komponente da bi opravdala cenu?WTF? Ajde malo procitaj cemu sluze te iste komponente pa onda da pricamo o necemu. Zasto su te komponente ubacili i ajde da sacekamo neki test.
Cena jeste bezobrazna ali nemoj sebi dva puta da uskaces u grlo jer cu da te ispenisiram kada se pojavi 7990 koja ce biti u globalu losiji produkt od GTX 690 i to dosta losiji!Cena?A cena???
ATI prodaje muda za bubrege godinama a alavi su postali jos od serije 5xxx .Ubacili su se u isti cenovni rang sa nV a nema teorije da ponudi ni blizu takav kvalitet.I sad mi pricamo o nekom nerealnom zacenjivanju?! Ja cu da kazem onako kako jeste,stvarno nemam problem sa tim,meni su problem ljudi poput tebe koji vide samo jednu stranu i od svog fanbojizma ne skrecu ni levo ni desno,samo pravo..
Podseticu te da si ti tvrdio i zucno branio visoke i nerealne cene 7970 govoreci kako je cena opravdana. Bio si zestok sagovornik na tu temu! A sad malo malo kroz svaku drugu,sledecu temu pominjes kako je GTX680 neopravdano skup (sto ja isto tvrdim) a ne vidis da je opet jeftiniji,brzi,kvalitetniji,inovativniji i za klasu bolju proizvod?!To te ne zanima ?!Hehe..
Samo za jedno mogu da ti odam priznanje da si delimicno u pravu a to je za GK110 ,prostor za njega a opet obzirom da ja to za sigurno znam bolje od tebe za sad necu nista da pricam..Nek bude kako si ti rekao!
:: Ma lupas :) 590 je bio 40% skuplji a ovaj je 100%, pa ti sad pricaj sta oces i kako se znalo. Ja sam znao da ce vestacki nagruvati cenu samo da bi napravili prostora za gk110, ubacili su neke nestandardne materijale i komponente cisto da bi koliko toliko opravdali bezobraznu cenu. Zivi bili pa videli gk110 za 750$ uskoro :: :: ::
Aha, ipak jesi.. Svejedno ne kapiram tvoju potrebu da za sve trazis opravdanje u atiju, takodje ne kapiram zasto mislis da sam ja atijev PR pa da me `optuzujes` za njihove poslovne poteze, lepo sam vise puta napomenuo da osudjujem dranje i jednih i drugih... Mozes i opustenije da komentarises, nema potrebe za `penisarenjem`, cim pomenem nV ti me napadas kao da ti izbijem kes iz dzepa automatski, ako imas neki procenat od prodaje reci pa cemo zajedno da lozimo narod :)
`Penisiranje` ,odraz dominacije,cisto da znas ko je stariji i da moras da slusas :) A da preterujes,preterujes realno i uvek cu ti prebaciti kad se zaneses u polemici a ne uvidjas sopstvene greske!
Kao sto sam ti rekao,da postoji jedan brend pa hajde,nego trziste sve jedno tako ne funkcionise i moras da poredis vise proizvoda da bi prezentovao neko trenutno stanje i pozicije.
U mom izlaganju nigde nisi mogao ni da naslutis a kamo li da nadjes neko opravdanje u bilo kome. Ja ti pokazujem realno stanje a ako vec volis,studiras,znas i poznajes taj marketing znas i o cemu pricam-TRZISTE.
Ne napadam te,ja se u vecini slucajeva samo malo tvrdje salim a kad polemisem ocekuj od mene argumente suprotno tvojim izjavama. Ako vec kazes da je `opravdanje` za visoku cenu u odnosu na kvalitet komponenti same karte red bi bio da ti se dostojno revansiram cinjenicama.
P.S.I kao sto vidis,overall ja sam se u globalu sa tobom i slozio samo sam te uz put usmerio da ne zalutas :)
Ako se štagod nije promenilo na bolje, a sumnjam, jer, sve je do sada išlo na ukrupnjavanje i crkavanje manjih proizvođača, trebalo bi da pcb ove karte mogu da proizvedu svega 2-3 fabrike, ili i manje. Stoga o ceni nije baš zahvalno nagađati, tu bi već moglo da se radi o uceni i monopolu i extra-extra troškovima i rizicima komplikovanje proizvodnje. Jasno je da nam je mnogo para, ali, nije BAŠ jasno da li je toliko u pitanju dranje ili je cena u stvari tu negde... videće se kasnije, kad padne interesovanje za zaštitu podataka, procureće negde kao i za Apple aj`-ovo aj`-ono razne tričarije koje su višestruko skuplje od proizvodne cene.
p.s. torto, ala kakiš... pre ćeš kupiti komplet lepinju sa DVA kaymaka, nego ovi turbo kuplung? Polaaako sa to plaćanje. Što rekao Šojić.
Karta sem idiotske cene nema nista vise specijalno da ponudi. Ocekivano SLI ubrzanje, ocekviane performanse, sve u okvirima ocekvianog za novu generaciju kartica.
Materijali - ama bas nista. Stavljen metalni okoop koji bolje dampuje zvuk ventilatora i dodatno ucvrscuje pcb, vapor komore nisu nista novo na grafikama i za ovakvu kartu sasvim logicno resenje za hladjenje zbog disipacije, broj faza za gpu isto.. SVe u granicama ocekvianog, nista spektakularno.
Novi materijali ce biti na grafikama upotreba super provodnika, pcb sa zlatnim nitima itd, ovo za sada je isto presipanje iz suplje gu prazno i samo dodatno usavrsavanje vec postojeceg, eventualno nalazenje nove primene. Neki put se overengineering-u pribegava i da bi se predupredile eventualne slabe tacke proizvoda. U performansama - nista im to ne znaci.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
An exterior frame made from trivalent chromium-plated aluminum, providing excellent strength and durability A fan housing made from a thixomolded magnesium alloy, which offers excellent heat dissipation and vibration dampening High-efficiency power delivery with less resistance, lower power and less heat generated using a 10-phase, heavy-duty power supply with a 12-layer, two-ounce copper printed circuit board Efficient cooling using dual vapor chambers, a nickel-plated finstack and center-mounted axial fan with optimized fin pitch and air entry angles Low-profile components and ducted baseplate channels for unobstructed airflow, minimizing turbulence and improving acoustic quality
Ah da,nista sto do sad nismo videli na referentnim kartama ali gde i kad? Inace Jen je rekao da je u pitanju water vapor chamber!Prema tome,to jos nije vidjeno! Broj faza nije nikad bio u ovoj razmeri *duplo od single karte/chipa*
Npr.GTX 580 ima 6 faza a GTX 590 ima 10 faza! Referentni GTX680 ima 4 faze! GTX 690 ima 10 !I vise nego duplo,jasno je cemu to vodi!
Ja znam dobro o cemu pricam a vi se malo potrudite da zapamtite nesto,zagrejte stolicu!
Ti naucio onda engleski. Hromirani aluminijum? Magnezijumske legure? Nikovani aluminijum naslagan oko niklovanog heat-pipe-a? Samo znaci da mu je potreban hladnjak vece iskoriscenosti od dosadasnjeg. Optimizovan nagib krila propelera? Redovno raspravljate o tome kada se diskutuje besnim ventilatorima.Si ti cuo za Vapor-X, redovno ugradjivan na Sapphire grafikama? Sta mislis, da li je samo ime ili se radi o vapor-komorama, tako revolucionarnim na GF? Desetofazna heavy-duty sekcija nije nikako za pohvalu, znaci samo da su cipovu strujno osetljivi i da ne tolerisu losu filtraciju kao sto moze da znaci i da se cipovi u sli konfiguraciji drugacije ponasaju i mogu da naprave problem sa potrosnjom. sto samo poskupljuje kartu, ne znaci nuzno i kvalitet.
Meni ceo show lici na apple-like prezentacije i bombasticno najavljivanje i promociju proizvoda top kategorije. Drugim recima - cist marketing. Kao sto rekoh, sve ostalo po pitanju performansi je u okvirima ocekvianog za sledecu generaciju, nista spektakularno.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.