Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Problem sa 5770
STRANA 1 OD 1
vnemanja82 Problem sa 5770 28.04.2012. 22:49 T45462

status: user
broj poruka: 182
Problem je sledeci:
u poslednje vreme mi se precesto desava da se slika na monitoru izgubi (nekad je ekran crn a nekad beo) i da se slika posle nekoliko sekundi vrati a da mi pritom izadje poruka u donjem desnom uglu da su driveri prestali sa radom i da su se sad povratili,drugar mi rece da graficka riknjava,sta vi milsite/Posto je jos uvek pod garancijom da li je ovo nesto cime mogu da reklamiram graficku?probao sam sa instalacijom novih drajvera na sveze instaliran sistem ali opet isto.Igre ne igram tako da ne znam da li problema ima u igrama ali u windows-u definitivno ima problema.Hvala unapred na odgovorima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 28.04.2012. 22:58 #415012

broj poruka: 3106

Zar nije vec bila rec o tome i to da vratis na starije drajvere koji su pouzdano radili?
Dzoni665 Ne mora da znaci da ce da crkne... 28.04.2012. 23:00 #415013

broj poruka: 704

Al ajd ovako:
Koje drajvere si probao?
Je l` ti se desavalo dok ti je browser ukljucen (blejis po netu, gledas video, sta god)?
Koji flash player imas?
Koliko dugo se desava to?

zxSpectrum RE:uf ne ponovo.... 28.04.2012. 23:12 #415016

broj poruka: 73
taj problem smo vec objashnjavali u postu problemi sa 560ti ista stvar....ukratko....grafichke danas imaju vishe rezima rada u zavisnosti od zahtevnosti u datom trenutku....dakle na desktopu klokovi se snize na minimum i recimo kada preko browsera gledash youtube,,,, a danas pretrazivachi koriste hardwersku acceletaciju....a klokovi na min...desi se taj bug....koji bi trebalo microsoft da reshi....ali koji nije tako jednostavan iz razloga zato shto sistem nemoze pouzdano da prepozna kada da podigne klokove karte.....reshenje je chist install drivera....skini driver sweeper i neki regyistry cleaner i sve polako instalirajj ponovo.....mislim grafichke drivere

driver has stopped working and recovered.......ako hocesh josh infoa google search

pozdrav

vnemanja82 Re: Ne mora da znaci da ce da crkne... 28.04.2012. 23:15 #415017

::
:: Al ajd ovako
:: Koje drajvere si probao
:: Je l` ti se desavalo dok ti je browser ukljucen (blejis po netu, gledas video, sta god)
:: Koji flash player imas
:: Koliko dugo se desava to
:: pa trenutno imam 12.1 drajvere ali situacija je bila ista i sa ranijim drajverima,flash plejer je verzije 10 active x i imam instaliran i verziju 11 plugin za 64 bit sistem.da ,desava se kad sam u browseru nije bitno dal ne mozila ili google hrome.pa upocetku ne puno ali sada odprilike svako drugo paljenje kompa pogotovo kad sam na fejsu recimo,kad se slika povrati kursor oko sebe poprimi neke linijice i tackice takoreci se deformise.
Bobi4ever Kad je vec u garanciji 28.04.2012. 23:52 #415027

broj poruka: 4879
i menjanje drajvera ne pomaze, salji u servis, zasto bi se cimao kad imas garanciju?
Ja privremeno imam 5770 i nemam takve probleme.

http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg
Sapphire 5770 Flex
Da li je ova graficka neka osakacena verzija?
-Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...

Gare87 ista situacija kod mene 29.04.2012. 00:12 #415030

broj poruka: 4710
bila sa driverom 12.3 vratio na 12.1 i za sada nisam primetio da mi je pukao nekad driver, ali imam jos jedan problem, a to je da mi crashuje ponekad dxgkrnl.sys dxgmms1.sys a uz to ponekad i idu ova dva watchdog.sys i ntoskrnl.exe da li je zbog drivera ili neceg treceg!?!?!? hte osam da postavim temu al rekoh ajd mozda je windodza, posle mi se nesto sjebo windows pa sam reinstall ali opet se desilo jednom, fora je sto mi nikad nije crashovao windows 32bit a sad sa ovim 64bit ima eto tih nekih glupih problema. Obicno se to desi dok je u igrama, e sad nzm dal ima veze sa tim sto su neke igre u windowed, pa nekad oce da pukne i windows window menager proces (nzm tacno kako se zove)!?!?

Znate li sta moze biti!?!? Ili je samo da ebenih drivera sve to!?!? Nisam klokovao nista graficka do 60tak stepeni se zagreva, zavisno od igre, na jedno 50% fan speed(otprilike)

pozdrav

AMD Phenom 2 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz
WD3200AAKS
WD10EARS
Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 7 RTM 7600 64-bit

Bobi4ever Kod mene su poslednji drajveri. 29.04.2012. 00:43 #415033

broj poruka: 4879
Obrisao stare, stavio poslednje, sve radi najnormalnije.
Obrisi drajvere totalno, stavi nove pa probaj, ako zakucava instaliraj svez Win, pusti neki bench tipa Crysis, obrni 50 krugova ako to prodje, grafa je ispravna , ovaj put probaj sa drugim diskom, ako i tad zakuca, verovatno te grafa zeza.

http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg
Sapphire 5770 Flex
Da li je ova graficka neka osakacena verzija?
-Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...

toothless Jesi li probao da deinstaliraš drajver... 29.04.2012. 00:58 #415037

broj poruka: 3241
pa da počistiš sve sa Driver sweeper-om.Možda su ostali neki repovi starih drajvera koje uninstall nije obrisao, pa te to zajebava.Probaj uninstall, pa driver sweeper, pa restart, pa onda novi drajver.Pogotovo ako si skoro menjao grafiku ili si prešao sa Nvidije na ATI.

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB -Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

:: ::
:: :: pa trenutno imam 12.1 drajvere ali situacija je bila ista i sa ranijim drajverima,flash plejer je verzije 10 active x i imam instaliran i verziju 11 plugin za 64 bit sistem.da ,desava se kad sam u browseru nije bitno dal ne mozila ili google hrome.pa upocetku ne puno ali sada odprilike svako drugo paljenje kompa pogotovo kad sam na fejsu recimo,kad se slika povrati kursor oko sebe poprimi neke linijice i tackice takoreci se deformise.
vnemanja82 Re: Jesi li probao da deinstaliraš drajver... 29.04.2012. 02:26 #415045

:: pa da počistiš sve sa Driver sweeper-om.Možda su ostali neki repovi starih drajvera koje uninstall nije obrisao, pa te to zajebava.Probaj uninstall, pa driver sweeper, pa restart, pa onda novi drajver.Pogotovo ako si skoro menjao grafiku ili si prešao sa Nvidije na ATI
:: https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
:: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB -Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53
jesam sa driver sweeperom i cc cleanerom sve to odradio i problem ostaje isti a graficka mi je prva koju imam na ovoj konfiguraciji.Sta mislis,treba li da reklamiram?da me ovi gde sam kupio graficku ne odjebu s obzirom na razlog zbog kojeg reklamiram graficku?
:: :: ::
:: :: :: pa trenutno imam 12.1 drajvere ali situacija je bila ista i sa ranijim drajverima,flash plejer je verzije 10 active x i imam instaliran i verziju 11 plugin za 64 bit sistem.da ,desava se kad sam u browseru nije bitno dal ne mozila ili google hrome.pa upocetku ne puno ali sada odprilike svako drugo paljenje kompa pogotovo kad sam na fejsu recimo,kad se slika povrati kursor oko sebe poprimi neke linijice i tackice takoreci se deformise.
vnemanja82 ... 29.04.2012. 02:55 #415048

sad vidim u podforumu igre da je covek imao istih problema kao ja samo u igri battlefield3 (zamrznuo mu se ekran,izlazila mu je poruka u donjem desnom uglu `amd driver stopped responding and has recovered` ) i da su neki predlozili auto update windowsa 7,kazu da je problem do windows 7 ,pa cu probati da updajtujem windows 7.
toothless Probaj to da uradiš... 29.04.2012. 15:44 #415135

broj poruka: 3241
pa ako se i dalje dešava isto, skokni do servisa i izloži im problem detaljno, pa neka oni probaju.Ukoliko ti je servis blizu i ako imaš auto, možda je najbolje da odneseš kućište celo kod njih pa da vide šta se dešava.

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB -Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

:: sad vidim u podforumu igre da je covek imao istih problema kao ja samo u igri battlefield3 (zamrznuo mu se ekran,izlazila mu je poruka u donjem desnom uglu `amd driver stopped responding and has recovered` ) i da su neki predlozili auto update windowsa 7,kazu da je problem do windows 7 ,pa cu probati da updajtujem windows 7
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs