23` LG IPS231P-BN LED IPS, 1920x1080(FullHD) DC5M:1 DVI-D Pivot Speaker
STRANA 1 OD 1
saromon
23` LG IPS231P-BN LED IPS, 1920x1080(FullHD) DC5M:1 DVI-D Pivot Speaker
22.04.2012. 23:56
T45357
status: user broj poruka: 5
videh ovaj monitor u winwin u i citajuci danas o monitorima i gledajuci razne modele ovaj mi se ucinio ok. ali ne bih rekao da znam mnogo pa trazim od vas strucnjaka savet da li je ovaj monitor dobra kupovina jer mogu da ga kupim na 12 rata bez kamate sto mi jedino i odgovara. gledao sam i citao dosta o dell ovom ultrasharp u 2412m ips led u pa molim za savet,mali uporedni test za ova 2 monitora ili mozda neki boji od ova 2 za slicnu sumu novca. u napred hvala.
Operatoru, mozes li mi reci zasto imas tolike reci hvale za dell a,jel ga imas? vidim da i na drugim topic ima gotivis ovaj monitor pa me interesuje koje iskustvo imas sa dellom
ne znam kakav je lg, imam taj u2412m, pa mogu da ti kazem par reci o njemu. znam da je bilo par primeraka koji su imali veliko curenje svetlosti u nekom cosku, tj nejednako (i to primetno) osvetljenje na celoj povrsini. ovaj koji ja imam je fantastican, jako, jako mala nejednakost svetline, uglavnom malo po ivicama i to je to. slika je boli glava, ne treba trositi reci na to. ghosting mozes da primetis ako se trudis, najcesce na crno/belim prelazima (tipa cs1.6 iceworld pa uzmes emku ili bilo koje drugo crno oruzje, pa krenes da mlatis misem po svim coskovima ekrana, tad ces videti nesto od toga). ovako u realnom radu i vecini igrica, odmah cu ti reci, sansa da primetis je mizerna. i dell ima vecu rezoluciju, on je 1920x1200. jos samo da ti se javi neko sa tim ledzijem, pa imas informacije iz prve ruke za oba.:) pozdrav.
asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, hd 6950 2gb, ga 9600gt oc silent patriot pyro 60gb, wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p
O čemu pričaš? Rezolucija na tom LGu je 1920x1080, a na Dell U2412 je 1920x1200. Kako je to isto samo ti znaš...
::dodushe buni me sto u specif za LG ne pise da je full HD, valjda bi trebalo da jeste..
Ti mora da si lud. Pa na linku koji si dao piše rezolucija u specifikacijama! __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: :: a rezolucija im je ista daum..... :: :: http://www.lg.com/au/it-products/monitors/LG-led-lcd-monitor-IPS231P-BN.js :: :: Operatoru, mozes li mi reci zasto imas tolike reci hvale za dell a,jel ga imas? vidim da i na drugim topic ima gotivis ovaj monitor pa me interesuje koje iskustvo imas sa dello ::
O brate, iz spejs shatla se vidi da su oba full HD. Dell je veci i ima VECU...
23.04.2012. 21:29
status: user broj poruka: 10999
rezoluciju i DRUKCIJI odnos `stranica` (16:10, dok je LG 16:9). Razlika u odzivu je mizerna (u praksi).... Ako je razlika u ceni veca od 2000 rsd (Dell za toliko ili vise skuplji), uzmi Goldstar-a i uzivaj...
Nemoj ni da razmisljas o bilo cemu u klasi sem DELL-a...
24.04.2012. 08:32
status: user broj poruka: 7769
Jednostavno sa njim dobijes daleko vise nego sa ostalima...
24` u 16:10, tj. 1200 tackica po vertikali sto je 11 ili 12% vise nego na 16:9...
Kupio sam ga i koristio kratko vreme dok sam jesenas bio na odmoru i ostavio ga na milost i nemilost ukucanima...
Ako imas prostora bices odusevljen ergonomijom DELL-a ide gore dole levo desno, u krug i tako dalje... imas dodatna 4 usb porta na monitoru da se ne zavlacis svaki cas ispod stola (naravno ako vec nemas neki usb HUB)...
A sto se tice odziva monitra to je sviranje djokovima, recimo stari BenQ HD 2420g (nadam se da nisam pogresio oznaku) ima 2ms odziv i duhove koji su vise nego primetni a uglovi gledanja su zaista centralni, sve van centra je uzasno isprano, dok sa ovim DELL-om i njegovih 8ms nema duhova (samo zamenjen monitor isproban na svim igrama na masini) a uglovi gledanja ko u bioskopu...
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.