vec neko vreme sam prestao da pratim sta se desava,sta izlazi pa sam odlucio da pitam vas.
Vec neke dve godine masina sljaka lepo al je doslo vreme da se grafika menja. Imam XFX 9600GT koja me lepo sluzi al lagano posustaje. Hteo bih da menjam samo grafiku , interesuje me Nvidia. Imam proc E 7400 i 4gb ddr2.
Sta bi bilo najrazumljivije upariti sa ovom konfiguracijom a da je novo? Mislio sam da idem do 100 eura plus minus.
U segmentu do 100 eura nVidia nije konkurenta.Jedino da tražiš polovnu GTX 460 1gb,mada bi se e7400 mučio sa njom i ne bi je iskoristio 100%. Imaš za 100 e novu GTX 550ti,ali je ona slabija od recimo HD 6790 koja košta isto.
:: :: Pozdrav svima : :: :: vec neko vreme sam prestao da pratim sta se desava,sta izlazi pa sam odlucio da pitam vas :: :: Vec neke dve godine masina sljaka lepo al je doslo vreme da se grafika menja. Imam XFX 9600GT koja me lepo sluzi al lagano posustaje :: Hteo bih da menjam samo grafiku , interesuje me Nvidia. Imam proc E 7400 i 4gb ddr2 :: :: Sta bi bilo najrazumljivije upariti sa ovom konfiguracijom a da je novo? Mislio sam da idem do 100 eura plus minus :: :: Pozdrav :: :: ::
Imas one GTX 460 SE verzije ,to je jaca karta od obe koje ti je drum preporucio Imas i one reparirane punokrvne GTX 460 ali je mislim da je garancija 12 meseci a verujem da ti to ne ide u prilog!
Zapravo evo ti najzanimljivije karte,ovo se skoro pojavilo ,zaboravi ove gore..
Ako se odnosi na mene mislim da nisam nigde pogresio. GTX 460 SE je negde kao GTX 460 768 Mb a ATI 6790 je i ona tu negde ali da je brza i nije. Sve se razlikuju po frejm,dva..Sve tri karte,cak SE ide nekad i malo iznad.
Za kartu od 114 eur koja outperformira i ATI 6850 cena je super + je non referentni model. Posto je rekao 100 eur + - ,znaci da ce moci da se uklopi a pored toga ide recenica interesuje me Nvidia ali naravno to niko ne zeli da postuje kao i obicno.
Koliko moze da trosi ova SE verzija 560ice, vidim ima dva 6pinska ulaza?
:: Ako se odnosi na mene mislim da nisam nigde pogresio :: GTX 460 SE je negde kao GTX 460 768 Mb a ATI 6790 je i ona tu negde ali da je brza i nije :: Sve se razlikuju po frejm,dva..Sve tri karte,cak SE ide nekad i malo iznad :: :: http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-460-se-review/ :: :: Sto se tice GTX 560 SE,ostavio sam link ,evo opet :: http://www.itsvet.com/proizvod/msi-geforce-gtx-560-se-1gb-gddr5-n560gtx-se-m2d1gd5-oc/comp_comp_vga/24/319 :: :: Za kartu od 114 eur koja outperformira i ATI 6850 cena je super + je non referentni model :: Posto je rekao 100 eur + - ,znaci da ce moci da se uklopi a pored toga ide recenica interesuje me Nvidia ali naravno to niko ne zeli da postuje kao i obicno :: :: :: ::
GTX 560 SE improves overall performance and offers a great value for money at a 25% less than GeForce GTX 560 price. It is an ideal solution for gaming PC applications requiring reliability, high performance, and low power consumption at a low price.
Pa u redu, tacno je da je kao 768MB, ali negde je i sporija, znas i sam.
Ja mislim da je ovde ipak AMD6790 najbolja kupovina.
Ne mogu da nadjem 560SE, koja je cena za tu karticu?
EDIT:
Videh da si stavio ITSvet link.
Nije lose.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Ako se odnosi na mene mislim da nisam nigde pogresio :: GTX 460 SE je negde kao GTX 460 768 Mb a ATI 6790 je i ona tu negde ali da je brza i nije :: Sve se razlikuju po frejm,dva..Sve tri karte,cak SE ide nekad i malo iznad :: :: http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-460-se-review/ :: :: Sto se tice GTX 560 SE,ostavio sam link ,evo opet :: http://www.itsvet.com/proizvod/msi-geforce-gtx-560-se-1gb-gddr5-n560gtx-se-m2d1gd5-oc/comp_comp_vga/24/319 :: :: Za kartu od 114 eur koja outperformira i ATI 6850 cena je super + je non referentni model :: Posto je rekao 100 eur + - ,znaci da ce moci da se uklopi a pored toga ide recenica interesuje me Nvidia ali naravno to niko ne zeli da postuje kao i obicno :: :: :: ::
Deluje ok ta 560SE, nesto slabija od gtx460, recimo da je kao 6790 medjutim i dalje trosi skoro isto kao ful 560, slicna situacija kao sto je bila sa osisanim cipom na 5830 koja je i dalje trosila kao 5870 a nije joj bila ni blizu.
Deluje kao ok izbor, ali za te pare vec imas 6850 sto je i jaca i stedljivija karta, jedini razlog da je uzmes je ako bas volis nvidiju u slucaju cega samo napred, drz je tigre.
Dobra varijanta bi ti bila da uvrebas polovnu gtx460 i klokujes je jer dolaze sa jako niskim fabrickim taktovima i uzasno se dobro klokuju, dobices performanse gtx560 za 100-tinak evra. ali tu opet dolazimo do tvog slabog procesora s kojim ne mozemo 100% da ti garantujemo dobre performanse dok sa 6850 provereno mozemo.
Da..da kako da ne. Sa 6850 PROVERENO MOZEMO a sa GTX 560 SE ne mozemo. Smesno da smesnije ne moze biti! Urbana legenda!
Sto se tice potrosnje ,negde je greska napravljena jer je nemoguce da trosi isto kao GTX 560 jer je ova karta oznacena kao mali potrosac!
high performance, and low power consumption at a low price.
Nemam sad vremena ali cu naci detaljniji test. 150w je i meni cudno.
Inace ova karta je izbalansirana za gaming i nije slucajno sto je u odredjenim igrama i brza od 6850 a drugo chip nije zahtevan kao GTX 560 jer su i iskljucena 2 klastera i slabiji je memorijski interfejs!
Da, sa 6850 mogu da mu garantujem dobre performanse na c2d intelu, provereno, ja licno proveravao. Ono `ne mozemo` bilo je u delu teksta koji se odnosio na gtx460 sa kojom su iskustva, opet provereno, znala da budu i ne tako slatka. Za 560se iskreno nemam pojma kako bi se ponasala, mogu samo da nagadjam, karta je mlada i nije bilo mnogo iskustava s njom.
Sve sto pise na ambalazi uzimam sa zrnom soli, osobito ako ne pise tacno koliko vec tako neodredjeno, na grafik o efikasnosti custom kulera u odnosu na referentni dignem obrve a na tvrdnju o porizvedenim decibelima mogu samo da se nasmejem. Sta im znaci `LOW`, relativna stvar krajnje, i moj kurac je dugacak u odnosu na kineza a kratak u odnosu na crnca. Video sam negde komentar da je karta testirana i trosi samo nesto manje od ful gtx560 pa prenosim, ako su slagali mene i ja lazem vas.
:: Da..da kako da ne :: Sa 6850 PROVERENO MOZEMO a sa GTX 560 SE ne mozemo :: Smesno da smesnije ne moze biti :: Urbana legenda :: :: Sto se tice potrosnje ,negde je greska napravljena jer je nemoguce da trosi isto kao GTX 560 jer je ova karta oznacena kao mali potrosac :: :: high performance, and low power consumption at a low price. :: :: Nemam sad vremena ali cu naci detaljniji test :: 150w je i meni cudno :: :: Inace ova karta je izbalansirana za gaming i nije slucajno sto je u odredjenim igrama i brza od 6850 a drugo chip nije zahtevan kao GTX 560 jer su i iskljucena 2 klastera i slabiji je memorijski interfejs ::
Vidis ,ja sam isto radio na GTX 460 full na Athlon 2.8 Ghz koji je slabiji od tog njegovog procesora pa je punokrvna GTX 460 radila,naravno nije u punom potencijalu ali je gaming bio zadovoljavajuci. Na njegovom procesoru moze samo da bude bolje a niko nije sporio da je ATI barts manje procesorski zahtevan,to je tacno..Sto se tice GTX 460 ok,ja sam preusmerio polemiku oko karte o kojoj se govori a to je GTX 560 SE.
GTX 560 SE nema sanse da potrosnja ostane na istom nivou kao GTX 560 jer su iskljucena dva klastera,smanjen broj shader jedinica,uza memorijska magistrala,nizi klokovi. Fizicki to nije izvodljivo! To je neka greska,ili su samo prepisali tehnicke podatke od GTX 560! Cak sam nasao na kineskom sajtu gde i sami kazu da potrosnju nisu ni merili .
Karta nebi smela da predje 120-130w,ako ne i nize.
A za gaming se vidi da su je izbalansirali a cena je sasvim korektna.
Njegove su pare,pa covek nek uzme sta god zeli . Ja sam mu nasao pravu kartu po njegovom standardu. Ostalo vec nije do mene.
Provereno da 6850 bolje radi na slabije masine i to punoo boljeee. Veruj mi probo vido znam. Bices u situaciji da ti pojedine igre rade bolje sa 9600 a sa ostalim ima da te boli glava. Prevencije radi 6850 i na procesorima tipa 5200 ... za vecinu igrica (one koje bas ne traze više jezgra). Ako nameravaš da ostanes na tom procesoru samo AMD.Da ne budem priistrasan ako bas hoceš nvidia kupi pa vidi. Sad možeš da zameniš to što si kupio. Inace ova 560 se kolko vidim je dosta slabija od i obicne gtx 560 a i od gtx 460 tako da stvarno za 115 evra kolko je 6850 ipak nema bolje kupovine.Inace ova par benchmarka su u principu igre koje gode nvidii dok u vecini drugih ipak nije tako. No da ne skrecem s teme.
Moracu da nadjem opet taj tekst. S jedne strane ne bi joj stavljali dva 6-pin konektora da joj ne trebaju a opet moze biti da joj trebaju tek kad je zaprzis malo, slicno je bilo i sa 460SE, prelazila je 150W tek kad je jace klokujes pa su joj radije ostavili konektor vise nego da joj ogranice overklok mogucnosti.
Dobro, covek je trazio nvidiju, dobio je i taj predlog i jos poneki s druge strane da glava ne boli, i jedne i druge s obrazlozenjem pa sad nek bira.
:: :: :: GTX 560 SE nema sanse da potrosnja ostane na istom nivou kao GTX 560 jer su iskljucena dva klastera,smanjen broj shader jedinica,uza memorijska magistrala,nizi klokovi :: Fizicki to nije izvodljivo :: To je neka greska,ili su samo prepisali tehnicke podatke od GTX 560 :: Cak sam nasao na kineskom sajtu gde i sami kazu da potrosnju nisu ni merili :: :: Karta nebi smela da predje 120-130w,ako ne i nize :: :: A za gaming se vidi da su je izbalansirali a cena je sasvim korektna :: :: Njegove su pare,pa covek nek uzme sta god zeli :: Ja sam mu nasao pravu kartu po njegovom standardu :: Ostalo vec nije do mene :: ::
Ovo je opet vecita reinkarnacija matorih cipova. Nesto slicno kao G92/G92B.
Dakle, izasla prvo GTX460 i GTX460 768MB, posle napravili GTX460SE, pa posle toga GTX560, pa GTX560SE.
Dokle ce vise da rade to, bas me zanima? I realno, posto ne mogu da nadjem benchmark-ove na netu, koliko ja vidim, ovde nema BITNE razlike izmedju GTX560SE i GTX460SE.
U stvari, jedina bitna razlika je u tome sto GTX560SE radi na vecem taktu, i sto ce se EVENTUALNO bolje overklokovati.
Dakle, treba da se plati 120 eura za proizvod koji je vec vidjen, a definitivno slabiji od 6850.
I realno mi ni ne treba nikakav review da zakljucim performanse. Jednostavno gledam GTX460SE i skapiram otprilike sve.
Glupost od kartice, a kosta 110-120e.
Ipak menjam misljenje da je ovo dobra kupovina. :D
Gaming je bio zadovoljavajuci zavisno od igre. Sta je glatko i koji nivo efekata/rezolucija je stvar standarda samog korisnika. Inace moja greska u nepreciznim informacijama,nisam smatrao potrebinm. Radi se o Athlon II procesorima.. Pored toga nije jedna konfiguracija koju sam sastavio.. Da ima uskog grla ima i licno nebih nikad to stavio na AMD samo na Intel pa makar i dvojezgarni! i3 Sandy radi pa ubija ,za igre samo melje.
Sta je tu cudno ,to su derivati..Kod nVidia se to zove GTX 560 SE kod ATI 7700 recimo.. Bilo bi glupo kad bi rekli dokle ce da prave 7700! Serija se isprati od najjace kartice do poslednje u low segmentu.
Da je glupost i nije jer zadovoljava potrebe i vise nego sto treba u tom cenovnom rangu a dobija non referentnu kartu.
HD7770 ni po cemu nije ni nalik HD6770, znas i sam.. Ne mesaj babe i zabe.
Ako je Athlon II u pitanju, onda u redu - to je vec druga prica.
:: Gaming je bio zadovoljavajuci zavisno od igre :: Sta je glatko i koji nivo efekata/rezolucija je stvar standarda samog korisnika :: Inace moja greska u nepreciznim informacijama,nisam smatrao potrebinm :: Radi se o Athlon II procesorima. :: Pored toga nije jedna konfiguracija koju sam sastavio. :: Da ima uskog grla ima i licno nebih nikad to stavio na AMD samo na Intel pa makar i dvojezgarni :: i3 Sandy radi pa ubija ,za igre samo melje :: :: Sta je tu cudno ,to su derivati..Kod nVidia se to zove GTX 560 SE kod ATI 7700 recimo. :: Bilo bi glupo kad bi rekli dokle ce da prave 7700 :: Serija se isprati od najjace kartice do poslednje u low segmentu :: :: Da je glupost i nije jer zadovoljava potrebe i vise nego sto treba u tom cenovnom rangu a dobija non referentnu kartu :: :: :: ::
Ne kapiram? Sta je sa 6770 i 7770 ?!!! Ja sam govorio o derivatima.U cemu je greska u poredjenju? A gde sam to uopste pomenuo 6770 da bi ti rekao da mesam babe i zabe?!
:: HD7770 ni po cemu nije ni nalik HD6770, znas i sam.. Ne mesaj babe i zabe :: :: Ako je Athlon II u pitanju, onda u redu - to je vec druga prica :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Gaming je bio zadovoljavajuci zavisno od igre :: :: Sta je glatko i koji nivo efekata/rezolucija je stvar standarda samog korisnika :: :: Inace moja greska u nepreciznim informacijama,nisam smatrao potrebinm :: :: Radi se o Athlon II procesorima. :: :: Pored toga nije jedna konfiguracija koju sam sastavio. :: :: Da ima uskog grla ima i licno nebih nikad to stavio na AMD samo na Intel pa makar i dvojezgarni :: :: i3 Sandy radi pa ubija ,za igre samo melje :: :: :: :: Sta je tu cudno ,to su derivati..Kod nVidia se to zove GTX 560 SE kod ATI 7700 recimo. :: :: Bilo bi glupo kad bi rekli dokle ce da prave 7700 :: :: Serija se isprati od najjace kartice do poslednje u low segmentu :: :: :: :: Da je glupost i nije jer zadovoljava potrebe i vise nego sto treba u tom cenovnom rangu a dobija non referentnu kartu :: :: :: :: :: :: :: ::
Mislio sam da hoces da kazes da je 7770 derivat serije 6770.
:: Ne kapiram? Sta je sa 6770 i 7770 ?!! :: Ja sam govorio o derivatima.U cemu je greska u poredjenju :: A gde sam to uopste pomenuo 6770 da bi ti rekao da mesam babe i zabe? :: :: :: :: HD7770 ni po cemu nije ni nalik HD6770, znas i sam.. Ne mesaj babe i zabe :: :: :: :: Ako je Athlon II u pitanju, onda u redu - to je vec druga prica :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: Gaming je bio zadovoljavajuci zavisno od igre :: :: :: Sta je glatko i koji nivo efekata/rezolucija je stvar standarda samog korisnika :: :: :: Inace moja greska u nepreciznim informacijama,nisam smatrao potrebinm :: :: :: Radi se o Athlon II procesorima. :: :: :: Pored toga nije jedna konfiguracija koju sam sastavio. :: :: :: Da ima uskog grla ima i licno nebih nikad to stavio na AMD samo na Intel pa makar i dvojezgarni :: :: :: i3 Sandy radi pa ubija ,za igre samo melje :: :: :: :: :: :: Sta je tu cudno ,to su derivati..Kod nVidia se to zove GTX 560 SE kod ATI 7700 recimo. :: :: :: Bilo bi glupo kad bi rekli dokle ce da prave 7700 :: :: :: Serija se isprati od najjace kartice do poslednje u low segmentu :: :: :: :: :: :: Da je glupost i nije jer zadovoljava potrebe i vise nego sto treba u tom cenovnom rangu a dobija non referentnu kartu :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
da uzima 460 karticu, kao ni Fermi arhitekturu u celini, zato sto ste fanboy-evi. Ne radite drugome ono sto ne bi voleli licno da dozivite i da vas neko prevari.
@Kajmak Najbolja karta koju mozes nakaciti na taj procesor je 6850, jos ako nadjes MSI Cyclone, onda deres sve ove ovde koje se pominju. Raic je prodao bas kao moju za 100 eu, nedavno(da sam imao kes kupio bi je za tako nisku cenu).
Bezi od n vidije sa tim procesorom, imaces samo problem. Znam da si se zapalio za N vidiju, ali za nju mora da imas kes
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Pa sad.. Radi nVidia lepo sa 955/960t Fenomima. Ali za taj C2D jeste zaista riskantna :).
:: da uzima 460 karticu, kao ni Fermi arhitekturu u celini, zato sto ste fanboy-evi. :: Ne radite drugome ono sto ne bi voleli licno da dozivite i da vas neko prevari :: :: @Kajma :: Najbolja karta koju mozes nakaciti na taj procesor je 6850, jos ako nadjes MSI Cyclone, onda deres sve ove ovde koje se pominju :: Raic je prodao bas kao moju za 100 eu, nedavno(da sam imao kes kupio bi je za tako nisku cenu) :: :: Bezi od n vidije sa tim procesorom, imaces samo problem. Znam da si se zapalio za N vidiju, ali za nju mora da imas ke :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: ::
:: da uzima 460 karticu, kao ni Fermi arhitekturu u celini, zato sto ste fanboy-evi. :: Ne radite drugome ono sto ne bi voleli licno da dozivite i da vas neko prevari :: :: @Kajma :: Najbolja karta koju mozes nakaciti na taj procesor je 6850, jos ako nadjes MSI Cyclone, onda deres sve ove ovde koje se pominju :: Raic je prodao bas kao moju za 100 eu, nedavno(da sam imao kes kupio bi je za tako nisku cenu) :: :: Bezi od n vidije sa tim procesorom, imaces samo problem. Znam da si se zapalio za N vidiju, ali za nju mora da imas ke :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: ::
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: sa 3 godine garancije, ima ubachen BIOS od Cyclone modela.Ja postavljam taj oglas svima koji traže grafičku, al ja ih krstim-oni prde. : :: :: https://www.mojdom.rshttp://tiny.cc/msvoj :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB -Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: :: :: da uzima 460 karticu, kao ni Fermi arhitekturu u celini, zato sto ste fanboy-evi. :: :: Ne radite drugome ono sto ne bi voleli licno da dozivite i da vas neko prevari :: ::
Drug ima Eufeno napajanje sa prednjim LCD display-om sa potrosnjom racunara. GTX 560 SE trosi oko 136w. Znala je da ide i na 150w, ali retko( samo u sintetickim testovima). Nije klokovana. Nismo imali Athlon II da je probamo kako radi. Sa Corei3 radi odlicno, samo slabiji ima skor od Gainward-ove 460 SE 1 GB. Nista znacajno, ali slabiji FPS od 1 do 3 frejma za noviju generaciju, isto kao i 8800 preimenovani u 9800 green varijantu.
Od formalnog obrazovanja plaćaćeš račune. Od samoobrazovanja ćeš se obogatiti, ali ne u Srbiji. :D
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.