Imam monitor samsung 959nf, za koji svi kazu da je vrh sto se tice crt monitora. Od pre nekoliko dana imam jedan problem. Slika je i dalje perfektna dok se ne pusti neki film ili klip. Znaci u windowsu je extra slika, pregledavanje slika je i dalje perfektno, igre se super vide, ali video snimci su PRETERANO tamni, cak ni HILIGHT opcija ne pomaze. U cemu je probem i da li ima resenja? Hvala!!!
da ti je monitor star 2-3 godine ili vise (zavisi koliko je bio upaljen). Tako nesto se desava na vecini 959nf monitora, ne znam koje je strucno objasnjenje. Obicno je praceno i pucanjem glare sloja, tj. od male ogrebotine nastaje raspuklina koja raste na dnevnom nivou. Mozes da probas da posvetlis iz drivera ili programa za gledanje filmova ali to nije bas srecno resenje. Ortakinja i ja smo njen oprali alkoholom skroz do kraja i skinuli glare, koji je doduse ispucao. Posledica toga je svetlija slika sa malo izmenjenim bojama na koju se hvata mnogo prasine jer je taj glare radio i kao anti-static. E sada izbor je na tebi, mislim da od neke popravke nema nista, ali mozda gresim. Ako uspes da resis problem na drugi nacin, molim te javi i mene jako zanima.
Pozdrav
Milos
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
Probaj sa samim podesavanjima u drajveru za grafiku, i to u opciji za overlay, sve sto tu podesis odnosice ti se samo(uglavnom) na filmove i uopste video materijal!
U pitanju je neki kodek, mislim da je u pitanju nesto oko powerdvda ili windvda. Nije niskljucen i nero 7 ako ga imas. Davno sam imao taj problem i resio sam ga posle pola sata-sat cackanja ali zaista ne mogu da se setim oko cega.
Montor lako mozes da utvrdis tako sto ces ga odneti (hahahahaha ponesi neka kolica ili kran) na drugi komp. doneti drugi komp ili laptop (kada razum preovlada :))) pa prikaciti i pustiti film.
Inace monitor je VRH, zaista... Savrsenstvo. Imao sam 757NF.
desni klik pa NVIDIA Control Panel / Adjust video color settings i tu procackaj ( naravno ako imas NVidia grafiku ) I ja sam imao slican problem pa sam ga ovako resio
ok, tek sada vidim da se tamniji momenat odnosi na samo na video. Ja se izvinjavam, nisam pazljivo procitao problem, a vec sam video nekoliko 959nf sa problemom tamnije slike, tako da sam brzopleto dao odgovor. Dakle treba poslusati nekoga od mojih predhodnika.
Izvinjavam se jos jednom i pozdrav
Milos
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
Ne znam sta je bilo u pitanju, ali ja sam reinstalirao windows i sada je slika opet fenomenalna. Hvala na odgovorima, na svu srecu pa je bilo samo do softwarea.
:: :: :: :: Ne znam sta je bilo u pitanju, ali ja sam reinstalirao windows i sada je slika opet fenomenalna. Hvala na odgovorima, na svu srecu pa je bilo samo do softwarea
Sada, posle instalacije svakog programa, nemoj biti lenj pa restartuj masinu i pusti film. Ako ti se opet desi, znaces koji je program u pitanju... Onaj koji si predhodno instalirao.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.