http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg Sapphire 5770 Flex Da li je ova graficka neka osakacena verzija? -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...
Vredjas ti sam sebe tako glupim postovima. TUTANJ IZ OVE TEME TROLU!
:: vredjas male zelene. x :: :: http://i52.tinypic.com/1o64b8.jp :: Sapphire 5770 Fle :: Da li je ova graficka neka osakacena verzija? :: -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno.. :: ::
Toliko se digla buka kada je gtx680 izasao(a ja iskreno, nisam imao zivaca niti volje u tim momentima da gledam svakojake review-ove).
Ne vidim, gde je to gtx680 zaista superiorniji od 7970, pa da se nazove primetno jacom karticom, kao u doba, khm.. GTX480 vs 5870, na primer. Ili, GTX580 vs 6970.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: vredjas male zelene. x :: :: http://i52.tinypic.com/1o64b8.jp :: Sapphire 5770 Fle :: Da li je ova graficka neka osakacena verzija? :: -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno.. :: ::
Dugo su se i suzdrzavali. Ne moze vise,popusta ventil,mora da ispliva kome su loyalty ! Poraz boli,to je uvek tako bilo pogotovu kad se situacija dozivljava na tom nivou.
Imaj razumevanja,pusti ih,nije njima lako Nisu oni dzabe crveni a svake godine su sve crveniji od silne muke :)
P.S.Chip srednje klase da ovako dere,pregazio je cak i GTX590 ,ovo ce se zabeleziti u istoriji grafickih karti.
:: Vredjas ti sam sebe tako glupim postovima. :: TUTANJ IZ OVE TEME TROLU! :: :: :: :: vredjas male zelene. x :: :: :: :: http://i52.tinypic.com/1o64b8.jp :: :: Sapphire 5770 Fle :: :: Da li je ova graficka neka osakacena verzija? :: :: -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno.. :: :: :: ::
Chip srednje klase od 500e? What the fuck you just said!?
Kako to dere? Ja nesto ne vidim..
:: Dugo su se i suzdrzavali :: Ne moze vise,popusta ventil,mora da ispliva kome su loyalty :: Poraz boli,to je uvek tako bilo pogotovu kad se situacija dozivljava na tom nivou :: :: Imaj razumevanja,pusti ih,nije njima lako :: Nisu oni dzabe crveni a svake godine su sve crveniji od silne muke : :: :: P.S.Chip srednje klase da ovako dere,pregazio je cak i GTX590 ,ovo ce se zabeleziti u istoriji grafickih karti :: :: :: :: Vredjas ti sam sebe tako glupim postovima. :: :: TUTANJ IZ OVE TEME TROLU! :: :: :: :: :: :: :: vredjas male zelene. x :: :: :: :: :: :: http://i52.tinypic.com/1o64b8.jp :: :: :: Sapphire 5770 Fle :: :: :: Da li je ova graficka neka osakacena verzija? :: :: :: -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno.. :: :: :: :: :: ::
U nekim igrama je obrijao i GTX590 sto je mnooogo veliki uspeh. Karta ima da se uzme za 450 eur kod nas,evropska cena je isto 450 eur pa na dalje zavisno od modela!
:: Chip srednje klase od 500e? What the fuck you just said! :: :: Kako to dere? Ja nesto ne vidim. :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: ::
GK104 mainstream, aha, mozda - ali samo na papiru batice.
Ako on sada kosta 450 eura, koliko ocekivati za gk110? 650-700? Je l` nVidiji dosta to?
Ne znam jos ljude koji daju 450e za `mainstream` karticu. To je jedan dobar gejming PC.
6850, 6870, gtx460, GTX560 - to su mainstream kartice.
:: GK104 mainstream :: GK110 hi end :: :: U nekim igrama je obrijao i GTX590 sto je mnooogo veliki uspeh :: Karta ima da se uzme za 450 eur kod nas,evropska cena je isto 450 eur pa na dalje zavisno od modela :: :: :: :: Chip srednje klase od 500e? What the fuck you just said! :: :: :: :: Kako to dere? Ja nesto ne vidim. :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: ::
Ne znam zasto uopste pominjes 7970? Jel ovde rec o GTX Asus 680 DCUII?Jeste. Drugo cak ni u ovom testu ni u jednoj igri nije ni blizu GTX 590 a kamo li brza. 7970 karta je dobrim delom sporija od GTX590 ,to ne treba ni porediti.
To sto je cena jaca ,licno se ni meni ne svidja,izrazavam svoje nezadovoljstvo svaki dan ali ne znaci da chip fizicki nije iz srednje klase proizvoda. GK110 ce sigurno biti 600-650 eur,po mojoj proceni 600 minimum sto je zaista mnogo ali kao sto rekoh ni nVidia nije zlatna pa posto je AMD alav kakav jeste sam je isforsirao cene 7970 tako visoke. Da toga nije bilo nemoj misliti da bi sad GTX680 bio 450-500 eur! Sta mislis zasto su sad spustili cene?Zato sto im prodaja ne ide..
Ja ti kazem jer imam pouzdanu informaciju a ti veruje ako hoces,neces,tvoja stvar ,nije info sa neta i tako to.GTX680 je trebao da se uglavi u cenu od 300-350 eur.Mozda neki non referentni modeli po 450 eur bi eventualno bili.Karta je posmatrana kao nekadasnji G92 ,imas cak i uporedni opis na netu.U isti se cenovni rang i uklapaju a i iz iste su i familije.G92 je isto bio srednja klasa koja je dostigla brzine G80. Tek kasnije je izasao GF200! GK110 je planiran na nesto malo jace od 500 eur ,oko 550 eur! Sad sigurno nece biti toliko.
Situacija je takva,sta da se radi..Ko ima pare nece zaliti i nece razmisljati sigurno na takav nacin.
P.S.Ima ljudi koji vec sad cekaju na GTX690 ,kad mogu tu karticu da kupe moci ce i GK110.
:: Pa i 7970 je u nekim igricama obrijao gtx590 :: :: GK104 mainstream, aha, mozda - ali samo na papiru batice :: :: Ako on sada kosta 450 eura, koliko ocekivati za gk110? 650-700? Je l` nVidiji dosta to :: :: Ne znam jos ljude koji daju 450e za `mainstream` karticu. To je jedan dobar gejming PC :: :: 6850, 6870, gtx460, GTX560 - to su mainstream kartice :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: GK104 mainstream :: :: GK110 hi end :: :: :: :: U nekim igrama je obrijao i GTX590 sto je mnooogo veliki uspeh :: :: Karta ima da se uzme za 450 eur kod nas,evropska cena je isto 450 eur pa na dalje zavisno od modela :: :: :: :: :: :: :: Chip srednje klase od 500e? What the fuck you just said! :: :: :: :: :: :: Kako to dere? Ja nesto ne vidim. :: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: ::
Ju, ju, ljudi pomagajte, napade me mali zeleni hobit, uplasih se sad. :) Sve sami tastatura ratnici. :) O gtx680 sam rekao sta sam imao, glupo je da se ponavljam a malo sale nije na odmet mada to sto ti ne shvatas salu, tvoj problem... .)
http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg Sapphire 5770 Flex Da li je ova graficka neka osakacena verzija? -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...
:: Vredjas ti sam sebe tako glupim postovima. :: TUTANJ IZ OVE TEME TROLU! :: :: :: :: vredjas male zelene. x :: :: :: :: http://i52.tinypic.com/1o64b8.jp :: :: Sapphire 5770 Fle :: :: Da li je ova graficka neka osakacena verzija? :: :: -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno.. :: :: :: ::
Pominjem, jer se generalno digla prasina kako je gtx680 mnogo superiornija kartica u odnosu na 7970.
Docekajmo i taj gtx690, pa da vidimo sta ce biti. Nesto bas ne verujem da ce AMD skrstenih ruku sedeti, ti?
G92 svakako jeste mainstream, ali nije kostao 450 eura kada je izasao. Ili se varam?
Nema to veze sa AMDom. AMD je digao cene jer je bio sam na trzistu u vreme kada je izasla 7970. Jednostavno, slazem se sa tobom da je AMD alav bio(al` moglo mu se, zasto da ne?) - gtx680, ako je mainstream - svakako ne moze da kosta 450e, to prosto nema veze s vezom, pojam mainstream nije kartica od 450e, vec od, khm, duplo manje
Sada su spustili cene, i verovatno ce ici jos dole, a zivo me zanima na koliko ce pasti gtx680, na kraju. Tipa: 7970 vs gtx680 za nekih par meseci, performanse vs cena.
Sve u svemu, bezpotrebno smaranje oko gtx680 i dizaje u nebesa. Nista specijalno nije karta, ako se gleda 7970 i ako se zanemari sta je `mainstream` po Nvidiji, jer svakako, u cenovnom opsegu od 450e, to nikako ne moze da bude mainstream.
Ok, kada izadje GK110, pa da vidimo i to cudo, da li ce AMD dozvoliti da GK110 `pretuce` jednostavno 7970.
:: Ne znam zasto uopste pominjes 7970 :: Jel ovde rec o GTX Asus 680 DCUII?Jeste :: Drugo cak ni u ovom testu ni u jednoj igri nije ni blizu GTX 590 a kamo li brza :: 7970 karta je dobrim delom sporija od GTX590 ,to ne treba ni porediti :: :: To sto je cena jaca ,licno se ni meni ne svidja,izrazavam svoje nezadovoljstvo svaki dan ali ne znaci da chip fizicki nije iz srednje klase proizvoda :: GK110 ce sigurno biti 600-650 eur,po mojoj proceni 600 minimum sto je zaista mnogo ali kao sto rekoh ni nVidia nije zlatna pa posto je AMD alav kakav jeste sam je isforsirao cene 7970 tako visoke :: Da toga nije bilo nemoj misliti da bi sad GTX680 bio 450-500 eur :: Sta mislis zasto su sad spustili cene?Zato sto im prodaja ne ide. :: :: Ja ti kazem jer imam pouzdanu informaciju a ti veruje ako hoces,neces,tvoja stvar ,nije info sa neta i tako to.GTX680 je trebao da se uglavi u cenu od 300-350 eur.Mozda neki non referentni modeli po 450 eur bi eventualno bili.Karta je posmatrana kao nekadasnji G92 ,imas cak i uporedni opis na netu.U isti se cenovni rang i uklapaju a i iz iste su i familije.G92 je isto bio srednja klasa koja je dostigla brzine G80 :: Tek kasnije je izasao GF200 :: GK110 je planiran na nesto malo jace oko 550 eur :: Sad sigurno nece biti toliko :: :: Situacija je takva,sta da se radi..Ko ima pare nece zaliti i nece razmisljati sigurno na takav nacin :: :: P.S.Ima ljudi koji vec sad cekaju na GTX690 ,kad mogu tu karticu da kupe moci ce i GK110 :: :: :: :: Pa i 7970 je u nekim igricama obrijao gtx590 :: :: :: :: GK104 mainstream, aha, mozda - ali samo na papiru batice :: :: :: :: Ako on sada kosta 450 eura, koliko ocekivati za gk110? 650-700? Je l` nVidiji dosta to :: :: :: :: Ne znam jos ljude koji daju 450e za `mainstream` karticu. To je jedan dobar gejming PC :: :: :: :: 6850, 6870, gtx460, GTX560 - to su mainstream kartice :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: GK104 mainstream :: :: :: GK110 hi end :: :: :: :: :: :: U nekim igrama je obrijao i GTX590 sto je mnooogo veliki uspeh :: :: :: Karta ima da se uzme za 450 eur kod nas,evropska cena je isto 450 eur pa na dalje zavisno od modela :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Chip srednje klase od 500e? What the fuck you just said! :: :: :: :: :: :: :: :: Kako to dere? Ja nesto ne vidim. :: :: :: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Scenario moze da se komentarise i u stilu nije im uspeo chip vise klase pa su rekli da je on u stvari chip srednje klase... jer da su njega proglasili visom sta li bi tek nudili u nizoj klasi...
Mislite i o tome... jer sve je relativno ili se bar takvim moze pokazati...
Sto se mene tice ovo je njihova top klasa dok se ne pojavi nesto brze...
A pojedinci neka pricaju sta im je volja...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Dugo su se i suzdrzavali :: Ne moze vise,popusta ventil,mora da ispliva kome su loyalty :: Poraz boli,to je uvek tako bilo pogotovu kad se situacija dozivljava na tom nivou :: :: Imaj razumevanja,pusti ih,nije njima lako :: Nisu oni dzabe crveni a svake godine su sve crveniji od silne muke : :: :: P.S.Chip srednje klase da ovako dere,pregazio je cak i GTX590 ,ovo ce se zabeleziti u istoriji grafickih karti :: :: :: :: Vredjas ti sam sebe tako glupim postovima. :: :: TUTANJ IZ OVE TEME TROLU! :: :: :: :: :: :: :: vredjas male zelene. x :: :: :: :: :: :: http://i52.tinypic.com/1o64b8.jp :: :: :: Sapphire 5770 Fle :: :: :: Da li je ova graficka neka osakacena verzija? :: :: :: -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno.. :: :: :: :: :: ::
Pa dobro.. Zanimljivo je da uvek bude konra od onog sto bi vi zeleli.. GK110 postoji odavno kao ES sample.Ja sam video slike recimo! Konkretno znam neke detalje ali to nije finalno.
Evo recimo trenutna desavanja koja se uskoro odigravaju :
GK110 trenutno uopste nije `pozeljan` i ako bi mi fanovi voleli da oni sad izbace kartu ali kao sto i sam znas trziste tako ne funkcionise. Ako mogu sa GK104 da skidaju kajmak ,manji chip,veca zarada,koji ce im sad GK110? Odlozice ga sto vise mogu da rastegnu ..
@forever Nisi me razumeo. Nije nVidia spustila cene vec AMD jer njima ne ide prodaja. A trziste moras malo bolje da upoznas u vidu poslovanja pa ces shvatiti da i GTX680 moze da bude 500 eur ili manje jer vec sad jeste i vec se sad dobro prodaje..
G92 je bio oko 350 eur sto je i trebao da bude GTX680. Vec sam ti rekao kako je planirano.Gotovo isti scenario ali sve je krenulo od visokih AMD cena.. Vrati se malo u proslost i seti se koliko je ranije AMD cenio kartice ,pogledaj sta sad nudi (performanse,features-e,overall kvalitet) a za koje pare.
P.S.Izlazi 7990 dvoglava nakon GTX690 ali po proceni strucnjaka ,testera nece biti brza od GTX690.
:: A kad ce taj chip vise klase?? :: :: Scenario moze da se komentarise i u stilu nije im uspeo chip vise klase pa su rekli da je on u stvari chip srednje klase... jer da su njega proglasili visom sta li bi tek nudili u nizoj klasi.. :: :: Mislite i o tome... jer sve je relativno ili se bar takvim moze pokazati.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! ::
Pa i na sajtu pise: `the gtx680 is the fastest GPU we`ve ever build`
Dakle, najbrzi single gpu - gtx680. Poz. :-)
:: A kad ce taj chip vise klase?? :: :: Scenario moze da se komentarise i u stilu nije im uspeo chip vise klase pa su rekli da je on u stvari chip srednje klase... jer da su njega proglasili visom sta li bi tek nudili u nizoj klasi.. :: :: Mislite i o tome... jer sve je relativno ili se bar takvim moze pokazati.. :: :: Sto se mene tice ovo je njihova top klasa dok se ne pojavi nesto brze.. :: :: A pojedinci neka pricaju sta im je volja.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Dugo su se i suzdrzavali :: :: Ne moze vise,popusta ventil,mora da ispliva kome su loyalty :: :: Poraz boli,to je uvek tako bilo pogotovu kad se situacija dozivljava na tom nivou :: :: :: :: Imaj razumevanja,pusti ih,nije njima lako :: :: Nisu oni dzabe crveni a svake godine su sve crveniji od silne muke : :: :: :: :: P.S.Chip srednje klase da ovako dere,pregazio je cak i GTX590 ,ovo ce se zabeleziti u istoriji grafickih karti :: :: :: :: :: :: :: Vredjas ti sam sebe tako glupim postovima. :: :: :: TUTANJ IZ OVE TEME TROLU! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: vredjas male zelene. x :: :: :: :: :: :: :: :: http://i52.tinypic.com/1o64b8.jp :: :: :: :: Sapphire 5770 Fle :: :: :: :: Da li je ova graficka neka osakacena verzija? :: :: :: :: -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno.. :: :: :: :: :: :: :: ::
Znas i sam da to nisu isti G92 chipovi, tako da...
Ja se nesto ne secam da je IKAD 9800GT G92 koji jeste pregazio g80 GTS, a i generalno bio bolja kupovina i od GTX, kostao 350e?
Kada je izasla serija 9, ja se opet, nesto ne secam da je Nvidia rekla: G92 9800GTX+ je nasa srednja, mainstream varijanta? Ok, postojao je posle 9800gx2, ali ja na te dvoglave kartice bukvalno ne gledam kao na `high end` proizvode, jer dobro znamo da je to u stvari 9800gtx x2(sa valjda snizenim klokovima), iako obe imaju 128SP-a, kao pravi 9800gtx.
Razumeo sam, procitao jos pre nekoliko dana da je 7970 pao, i to je odlicno.
Ja samo kazem sledece:
7970 vs gtx680 za, recimo - 3-4 meseca. Sta mislis, koja kartica ce biti bolje pozicionirana overall?
Dakle, performanse, cena, itd. I dalje imam osecaj, da ce biti: 7970: 300e - GTX680 - 380-400e.
Da li se isplati, nekoj objektivnoj osobi, da plati 80-100e vise, za 3-4-5 FPS-a? Ja bih radije za te pare uzeo novi hard, vise rama, novo kuciste, ili prosto pocastio drugove zbog svog novog HD7970. :-P (kontas me)
I btw, to je slicna prica kao sa:
6950 vs gtx570. Kada su obe kartice izasle - evidentno je bilo da je gtx570 u prednosti po performansama.
A pogledaj sada? Nadji mi nov GTX570 koji nije repariran za 220e? E pa, za te pare mozes da uzmes HD6950 novu, recimo Sapphire TwinCooler, da je otkljucas lagano u 6970, kloknes recimo na 920/1400(moja je toliko isla, na primer) - i bez problema budes konkurentan gtx570.
Ne znam sada napamet, ali mislim da i dalje vidjam bezobrazne cene od 280-300e za gtx570. Ili se varam?
Jel imas neke informacije vezano za gtx660 i 660ti? Koliko sam ja video jedna treba da parira 7850 a druga 7870? Cak kazu da ce gtx660 biti izmedju 7850-7870 a cenovno ce biti 199$ sto je super cena za takvu kartu. Ne mogu sada da se setim tacno, ali one negde u maju treba da se pojave? Zamoli bih te samo za objektivan odgovor, bez Star Wars fransize, posto nisam pripadnik ni jednih ni drugih Dzedaja, hvala. :)
@f0rever Jebem li ga druze,mnogo informacija hoces da saznas u jednom postu,raspises se,jedva te pohvatam,gori si od mene :D
`Ajde ovako... G92 je imao dve verzije kartica.8800 GT i 8800 GTS.Upravo 8800 GTS je parirala 8800 GTX gde je u nekim igrama bila cak i brza a u nekim ne gde je bila visoka rezolucija pa je kolicina memorije i sira memorijska magistrala kod 8800 GTX presudila. U pravu si,retko gde ces naci da je opis G92 kao mainstream chip iz razloga sto je dosao kao refresh serija ali je po karakteresitikama generacijski chip srednje klase (kao sto i sam znas cena govori sve) sto opet kazem i slazem se nije slucaj sa GTX680 (ne vredi te pare) !Naslednik G80 je GF200! 9800 GX2 je bio negde oko 500 eur (dva 8800 GT-a)
Moguce je da ce GTX680 biti skuplji ali dok AMD napravi taj raskorak nVidia ce da se napordaje GTX680 ohahaj a do tad eto i GTX685 (GK110) .
GTX570 je druze samo kod nas ovako skupa! To ce morati dole uskoro! Pogledaj koliko kosta non referentni primerak na zapadu i to kakav i koji :
Za cene kod nas se slazem ali to krivi nase poslodavce sto drze stare cene nebi li se neko navukao!
@Bobi Ovaj put znam isto toliko koliko se pise na netu bar za te neke stvari,cak znam i manje a veruj mi da sve manje vremena ima da ovo pratim.Zivot gura na druge strane,neke ozbiljnije stvari su prioritet. Ono sto sam ja cuo to je odprilike tako kako si opisao..
Da u maju izlazi GTX670 stim sto je mene najava ove kartice od 7 milijardi tranzistora iznenadila,ovo nisam ni ja znao a kao imam neki insider inffo.Prc :D
A kakav bi ti dao odgovor nego objektivan?Fakovanjem se nikad nisam bavio i kad dajem opise trudim se da na osnovu detalja i informacija branim ono o cemu pricam a sad da li se to nekom svidja ili smatra da preterujem je stvar percepcije..
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.