Pre oko nedelju dana mi se javio problem, dok sam bio na internetu preko celog ekrana se pojavio niz raznobojnih artefakta, driver je javio da je puk`o i onda sam probao da testiram grafiku (mafia II benchmark) odradio je par sekundi i onda presao u slajd show pa na kraju blokirao i poceo da brljavi... Nakon toga sam iskljucio komp na 10-ak minuta i posle toga je sve do juce radio normalno, kada su mi se ponovo pojavili artefakti na ekranu i posle 10-ak sekundi komp je blokirao i slika na monitoru je nestala.Nakon restarta sve je radilo normalno do danas kada se to isto desilo... Grafiku sam testirao MSI kombustor-om oko pola sata, radi bez greske, procesor oko sat u linxu (oko 23000 velicina problema) i sve radi bez greske. takodje komp u igrama radi 100% ispravno i ove stvari su mi se uvek dogodile dok sam u 2d modu tj. na internetu ili sl. Grafika nije klokovana, koristim je oko godinu dana i do sada nisam imao nikakvih problema. Ostatak knfiguracije je: Phenom 955@3.85 GB 890-xa-ud3 8GB Kingston 1600MHz 3HDD OCZ Xtreme pro 600w... Zanima me da li je neko imao slican problem i sta bi moglo da bude? Da, jos da napomenem, sa starijim driverima (trenutno koristim poslednje WHQL za win7 x64)sam imao problem da kada odem u full screen na Youtube-u, slika je zamrljana ili se ne vidi, ali instalacijom ovih poslednjih WHQL, se taj problem gotovo izgubio...
Reinstaliraj drivere uzmi driver sweep program sve to lepo ocisti pa instaliraj.Ako nece reinstaliraj sistem i za kraj reklamiraj ako ti sve ovo ne pomogne to sam ja radio sa 8800GT 1GGB DRR3 cim sam je uzeo proslo meses dana slican problem i zamenili su mi
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sappiher LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470 LOGITECH G400
Sistem menjan pre oko 3 nedelje, tako da sumnjam da je do toga.
:: :: Reinstaliraj drivere uzmi driver sweep program sve to lepo ocisti pa instaliraj.Ako nece reinstaliraj sistem i za kraj reklamiraj ako ti sve ovo ne pomogne to sam ja radio sa 8800GT 1GGB DRR3 cim sam je uzeo proslo meses dana slican problem i zamenili su mi :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Gh :: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H :: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe :: HD 6870 Sappiher :: LC Power Arkangel 850 W :: Samsung SyncMaster P247 :: LOGITECH G40 :: ::
slichnih problema imao sam sa 2 gtx560....koliko sam ja iguglao problem je do....grafichi klokovi prelaze u nakmanji rezim rada, recimo kada si u desktopu, tipa 50mhz i 135mhz...i taj prelaz tj. kada iznenada predjesh na neshto zahtevnije dolazi do tog pucanja i prijavljivanja da driver nije lepo intaliran.....windows josh nije reshio ovaj problem....neki na netu preporuchuju blagi klok u najmanjem rezimu rada....ja sam do sada imao taj problem u razmaku od 6.7 meseci i obicno totalni reinstall drivera mi je pomogao....uzgred probaj nove beta drivere 301.24 sa FXAA ako vec nisi...na yutubu imash video kako da rucno dodash driver iz C:/nvidia foldera...mozda ti samo i to upali... SASVIM SAM SIGURAN DA JE TO PROBLEM...znachi deinsatll drivers...driver sweep...neki registri kliner...restar safe mod ...ochisti sve ...restart reinstall...reshiceti problem....xexxexe
rekoh da je to stari problem...kao prvo neslazem se sa tobom....u poslednje vreme sve vishe aplikacija koristi hardversko ubrzanje kao google chrome, problem je shto graficka karta predje u takoreci sleep rezim rada...kada surfujesh ona je i dalje na najnizem kloku..i kada krene flash video tada se desi....neki su preporuchili da se odziv karte u windows registru za grafichku promeni sa 2sekunde na 8 sec. ali da i ovo reshenje nije trajno...ovaj problem je poznat windowsu ali ga nisu reshili....odguglaj malo o ovom problemu......obicno mi se javi ovaj problem kada reinstaliram drivere ali ih reinstall ponovo i problem se nejavlja vishe...inache 301.24beta su o.k. isprobao sam par igrica i sve radi ok....FXAA u global settings-u adaptive sync....shta reci....svi drajveri posle ovog koji ima FXAA su pomeni kao gamer-u totalno g....pa ti vidi...
Sta da ti kazem ja sam imao najvise problema sa firmom asus.Zamenili su mi kartu u roku od 30 dana .Posle godinu ipo crkla ploca isto zamenili, Od tad vise nikad Asus ,Oces Nvidu plati EVGA ili Zotec ,Palit .Oces AMD Saphir i XFX sve ostalo ti je lutrija .Nekazem da su svi ostali losi ali daleko ispod kvaliteta EVGA XFX
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sappiher LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470 LOGITECH G400
neznam za tvoj sluchaj ili pak ovaj pd vladapsd....ali sam prilichno siguran da ovaj problem nije hardwerske prirode, i nezelim da ispadnem prepametan, javio sam se da pomognem i uchlanio se iako sam ranije imao prilike da prokomentarishen postove mrzelome da se registrujem.....ortak ima gainward 560gtx kupili smo novu kartu za nov komp sa ovim problemom. ja imam gigabyte 560gtx isto novu dodushe sada vec 5/6 mesec. ovaj problem mi se javio recimo pre 3/4 meseca ...pa josh jednom u skorije vreme. tako da sam trazio po netu i jedan chist reinstall drivera reshava stvar....barem je tako kod mene...puno srece i pozdrav
Stavio 301.24 pa ce da vidimo, treba vremena, par dana :) @zxSpectrum kolko vidim tebi je prijavljivao gresku u drajveru a meni totalno blokirao racunar i iskljucio monitor (juce i danas)
@Dejzan Kod komponenti je sve lutrija, nema veze dal je Asus, gainward, msi ili nesto peto... Kad tad izadje neka losa serija pa ljudi imaju problema, ali to se procuje...
sitnu knigu pishem......1 mislim se desio blok ekrana. uglavnom mi na youtubu razmrlja u crveno video i sachekam i ono se vrati desktop i izadje napomena drajveri su prestali i ponovo pocheli da rade.....skoro sam izaso kod ovog drugara jer je njemu to stalno izbacalo a ja mu sklapao mashinu i sve i totalno sam bio zatechen i naravno hteo da popravim...sada mu se vishe nejavlja taj problem ali mi kaze.....poshto ima 3 prozora od neke online igre minimizovana i skype ....da mu tada monitor restartuje ali mu vishe ne prijavlju da drajver neradi......hocu reci kao u predhosnom postu...radi ushtede energije 50Mhz za gpu i 150 Mhz za memoriju je sasvim lepo za desktop....ali chim se pojavi veci zahtev klokovi grafichke neodregju tj.grafichka sama po sebi nema intuiciju i desi se taj bug....kao shto vidish windows ovo nemoze tako jednostavno da reshi.....ili kako oni kazu njije nash problem
gigabyte ti je malte ne isto sto i asus ali postoji razlika.EVGA ,Palit,Zotec,His tih problema nemaju veruj mi.Ja imam Saphir 6870 godinu i 4 meseca nema apsolutno nikakvih problema.A kod amera ti je odma iza XFX Saphir.Ja sam se tako odlucio za kupovinu.Ovde kod nas ljudi ne vide nista dalje od Asusa Gigabyta Msi ....
a drugih firmi uopshte i da nema.....a i cena im je malo jacha....+ ati je druga pricha+Asus i Gigabyte su odlichne kompanije....bilo za ploche bilo za grafichke
Nikad sa Asusom nisam imao problem u zadnjih 10 godina! __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Sta da ti kazem ja sam imao najvise problema sa firmom asus.Zamenili su mi kartu u roku od 30 dana .Posle godinu ipo crkla ploca isto zamenili, Od tad vise nikad Asus ,Oces Nvidu plati EVGA ili Zotec ,Palit .Oces AMD Saphir i XFX sve ostalo ti je lutrija .Nekazem da su svi ostali losi ali daleko ispod kvaliteta EVGA XFX :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Gh :: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H :: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe :: HD 6870 Sappiher :: LC Power Arkangel 850 W :: Samsung SyncMaster P247 :: LOGITECH G40 :: ::
Iskljucivo kupujem ASUS ploce vec 10-tak godina i u zadnje vreme graficke karte. Od svih kompanija ubedljivo imaju najmanje otpisa i skarta. Firma je vrhunska.
BTW
Zotac je relativno mladi igrac na trzistu grafickih karti.Do prosle godine su radili samo copy-paste NV referentne karte.Malo su zivnuli pa su krenuli i sa nereferentnim modelima.A Palit.. Palit je stari dobri saveznik Nvidie.Oni su o.k.
..i meni se nesto slicno povremeno desava sa MSI GTX560,pukne drajver pa se uspesno oporavi i sl. i to samo u 2D,u 3D pegla ko luda i u igrama i testovima.Ja sam najvise sumnjao na konflikt sa nekim drajverom,recimo koristio sam RipBot za ripovanje videa.Zanimljivo je da pasle reinstala Win7/64 sve radi savrsano bez obzira koji drajver za kartu da stavim, i kako upotrebim RipBot posle odredjenog vremena o5 sve poludi,cak i u BS Playeru pocne da zeza renderer,pa pocnu da trepere titlovi u fullscreen-u.Od skoro provalim da imam bed i sektore na sistemskom hardu,verovatno i to moze da utice na rad.Sve u svemu jedino reinstal Win-a donekle pomaze,to su neki moji utiscu....ko ima neku ideju nek javi.Pozz.
To se i meni isto desilo par puta sa gainwardovom gtx 460 gs.. (odlicno su mi se pokazale gainward graficke) Dosta drajvera sam probao i opet se isto desi posle par meseci.. Sada koristim 290.53, a taktovi su fabricki 800 mhz za core i 2000 mhz za memoriju (nema potrebe da klokujem).. Mislim da to nema veze sa proizvodjacem karti vec je u pitanju sto je naveo zxSpectrum.
Ja sam imao lose iskustvo sa Asusom moj ortak sa gigabajtom sve to zavisi.Ali cinjenica da asus nema sta da trazi pored EVGA cak i da se poredi a kamoli po kvalitetu.Palit Zotec XFX EVGA Saphir HIS to su firme koje te teraju na slatke muke .Nazalost u srbiju su stigle po prilicno kasno ali nema veze.Sad da imam love EVGA ploca i graficka karta ma da ne mislis covek.REINSTALIRAJ SVE PONOVO NEMA DRUGE
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.