Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
4850 powercolor 512 DDR 3
STRANA 1 OD 1
andrejnp 4850 powercolor 512 DDR 3 16.04.2012. 02:32 T45248

status: user
broj poruka: 486

Imam problem sa ovo grafickom! Desava mi se da ponekad nece da baci sliku na monitor! Vidim komp u mrecu mogu da preuzimam sa njega ali slike nema na monitor! Probao sam sve moguce testove sve prolazi glatko bez ikavih proble(kad komp upali). Graficka se ne pregrava ne prelazi 60 full optercenje posle igranja 3-4 sata WoW bez prekida ili COD! Dali je do biosa i ako je do biosa kako to da odradim i sta mi je sve potrebno za to! Probao sam grficku na drugi komp isto se desava! Nije do ploce procesora i memorije i operativnog sistema! Probao sam je na 5-6 kompova!

Svaka pomoc je dobrodosla ili ako je jos neko imao iskustva sa ovakim problemom!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bosh probaj drugi vga ili dvi kabal 16.04.2012. 02:39 #412633

broj poruka: 1332

Asus CUcore 6770 1gb
msi 870-c45
2x2 kingston hyperX blu 1600mhz
athlonII x4 630 3.2ghz (cm TX3)
Hitachi 500gb
lc600h

andrejnp Sve moguce sam probao... 16.04.2012. 02:47 #412635

broj poruka: 486

sto se tice zamene kompnetni staljanja drge graficke u ovaj komp i ove doticne graficke u druge kompove i menjanja kablova za monitore i menjanja monitora! Konkereno je do graficke! Samo bi voleo da znam sta moze da bude uzrok toga i postoji li leka za to!
Simon72 ... 16.04.2012. 04:28 #412638

broj poruka: 2799
Dešava se i meni kako sa amd tako i sa nvidia grafickim (od 4870,5770,5750,5850,6850,6950....gtx460,gtx 570...).
Koji ti je monitor (koja rezolucija- verovatno je 16:9) .
Kako je povezan. Digitalno il analogno. Kod mene sa 7-8 kartica sam imam isto takvo stanje povremeno na tim monitorima 16:9. Kad je povezano analagno radi normalno.
Rešenje nisam pronašao. Kad ne upali monitor par puta izvucem dvi pa ga vratim i prepozna monitor.Ponekad treba i malo duže ili povezi analogno pa digitalno i prepoznace ga.
Mislim ako je to taj slucaj vezan za 16:9 monitore.

Pisko Elektronika 16.04.2012. 07:17 #412642

broj poruka: 6650
AKo nije neki hladan lem ili uopšte loš spoj, onda se radi o grešci u elektronici, naime, grafulja treba da prepozna `opterećenje` tj. da je nešto priključeno na izlazu. I to treba da prepozna tačno šta je u pitanju, inače slike nema. Ako se zaglupi u tom trenutku, bilo zbog loših spojeva bilo zbog greške u samoj elektronici (nekvalitetno - nestandardno) bilo zbog nekih parazitnih napona ili kapacitivnosti uzrokovanih strujnim smetnjama (od uzemljenja, izvora EMT u blizini, kablovske ili štatijaznam), - postupak je neuspešan. Ja imam povremeno problema u zgradi koja je `nulovana` tj. nema pravo uzemljenje, zbog čega se zaglupi mrežni čip integrisan na matičnoj, ništa drugo, Vađenje iz utičnice i kratkospajanje kontakta rešava problem i ništa drugo. Elektronika čipa inače ne prepoznaje priključen mrežni kabal iako je tu.
Možda se i tu tako nešto dešava.
Zadnja varijanta je da crkava.

Budale veruju u sreću.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs