Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
da li moze neko precizno da odgovori
STRANA 1 OD 1
co72 da li moze neko precizno da odgovori 13.04.2012. 20:47 T45217

status: user
broj poruka: 153

Cao imam pitanje u vezi monitora, trazio sam i ovde ima milion tema ali nisam nasao precizan odgovor nekog ko se bas tim bavi. Pitanje glasi da li monitor Dell u2412 moze da se koristi za pripremu za stampu a da to bude uradjeno kvalitetno i profesionalno, molim nekog ko se bavi profesionalno pripremom za stampu a to radi eventualno na ovm monitoru da mi odgovori, ili je potrebno uzeti kvalitetniji p-ips ili h-ips monitor. Iskljucivo mi je potreban za pripremu za stampu. Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Erestun re 13.04.2012. 21:11 #412277

broj poruka: 1797
Taj dell ima 8bitni IPS panel, sto nije vrh ponude, ali za pripremu ce zavrsiti posao.

Ishmerish Osh ti kazem na kakvom smo, mi na brodu 13.04.2012. 21:37 #412285

broj poruka: 7285
radili pripremu.....???

Kako ljudi fantaziraju pa to je za medalju, bato ako si ti slep kod zdravih ociju onda ti ni jedan monitor nece pomoci ili ako ne znas posao.

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

tortojed Nemoj Zemo tako ostro da kritikujes - pitanje je o KAKVOJ stampi 13.04.2012. 21:44 #412289

broj poruka: 10999
se radi (crnobela offset, 256 color...). Dnevne novine, knjiga sa crnobelim ilustracijama, modni magazin, posteri - plakati...
Za ono najjednostavnoje, posluzice i osrednji monitor sa TN panelom a za Playboy-evu `duplericu` (mozda) nece biti dovoljan ni ovaj Dell-ov...

Ximi evo ja cu 13.04.2012. 21:49 #412291

broj poruka: 241
Mogu ja da ti precizno odgovorim koliko je meni poznato ne postoji monitor koji moze da ti uradi kvalitetnu stampu. Zasto ? Zato sto monitor ne stampa, vec masina i sve zavisi koje boje koristite i kakvog `majstora` za stampanje imate. Takodje zavisi i od vrste stampe. Ja sam bio poslovodja u stampariji koja se bavila flexo stampom i imali smo `profile` na svakom monitoru u zavisnosti od dobavljaca boje jer nisu svee iste. Naravno ni ovo nije 100% kao sto se uradi na kompu,zbog toga smo praktikovali iskljucivo Licno overavanje stampe tj. dodje musterija i vidi probni primerak pa ako mu se ne svidi onda pojacas ili prosvetlis boju u zavisnosti sta zeli.To je sto se tice samog odnosa slike na monitoru i slike na materijalu.
Sto se tice kvalitetne pripreme Ishmerish lepo kaze za to je samo potrebno znanje i nishta vise, od kompa i monitora ti samo zavisi brzina kojom ces uraditi pripremu i koliko je to blizu `realne` stampe.

Snoopy- Re: evo ja cu 13.04.2012. 21:59 #412293

broj poruka: 6083
Ain`t you a smartass? Ne seri da monitor ne stampa??

Lepo je covek napisao PRIPREMU za stampu

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

:: Mogu ja da ti precizno odgovorim koliko je meni poznato ne postoji monitor koji moze da ti uradi kvalitetnu stampu. Zasto ? Zato sto monitor ne stampa, vec masina
Mortificat Re: re 14.04.2012. 01:13 #412317

broj poruka: 3519
Nema osmobitni, već šestobitni panel, jer podržava 16.2 miliona boja uz AFRC(e-IPS). Svejedno, monitor je odličan i nakon kalibracije prava namena ovog monitora izlazi u prvi plan. Go for it.

http://goo.gl/1h9Wl
Miskonius ASUS PA246Q 14.04.2012. 02:49 #412321

broj poruka: 4420
http://goo.gl/sGWLt

Ako kes nije problem a instistira se na vernom prikazu boja...

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

Pisko Sve u psovku 14.04.2012. 06:50 #412327

broj poruka: 6650
... verno? moj qtz.
... potrebno? moj qtz.
Dakle, dovoljno. Uz igre sa profilima i uređaj za kalibraciju boja, sigurno, sigurno će poslužiti. A savršenstva nema.

Budale veruju u sreću.

co72 hvala na pomoci 14.04.2012. 11:36 #412348

broj poruka: 153

DELL U2410 i ASUS PA246 nema da se kupi uopste ovde, tako da ce verovatno ici u2412 i kalibracija.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs