`It looks like the GPU Wars are just beginning to heat up!`
Samo nek se nadaju hahaha, ovo ce sad da usledi snizenje za 15% jer je neizbezno, posle toga ocekujem u 2013 redukciju cena sto se tice i jednih i drugih...
Nema nVidija muda da udari na AMD niskim cenama. Ipak, mnogo realniji je dogovor između Zelenih i Crvenih, kako bi ojadili ovdašnje entuzijaste i udaljili ih od tako dugo očekivanih karti.
Heheh, ne funkcionise sve tako kako bi narod zeleo. Daleko su oni od budala, samo sto obicni smrtnici to ne shvataju. Nauka je to velika i dovela je te dve firme na mesto gde su sada.
I ja bih voleo da su izbacili odmah GK110 po ceni od 450-500 eu, pa da 680 bude 250 -300 eu. Na zalost biznis ne funkcionise kako bi mi zeleli, vec po nekim drugim parametrima. N vidija cuva AMD i obrnuto i dogovara se svaki korak i nastup, samo sto to masa ne razume. Ove kompanije su najsrecnije kad se entuzijasti svadjaju :) To znaci da sve ide po planu !!!
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Ma nvidija je budala... Da su izbacili gtx 680 sa cenom od recimo 400,ili 350 evra,upropastili bi amd :- :: :: to jest cene bi se srozale za 2 dana. Al ipak je tu politika umesala prste,pa ne ide bas sve tako bajno.. :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: :: :: Ovo moraju da urade da bi bili konkurentni, taman malo jeftinija od GTX 680 :: :: :: :: :: ::
http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg Sapphire 5770 Flex Da li je ova graficka neka osakacena verzija? -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...
AMD je prinudjen da spusti cene obzirom da je u losoj poziciji. Koliko ce to uticati na nV cene nisam siguran jer za razliku u performansama mogu lagano da zadrze istu cenovnu poziciju.
Pa mislim da ce tako i biti, bar je do sad uvek tako bilo. Jedino ako ne budu i NV i AMD toliko oholi pa da drze visoke cene svojih novih karti i dalje, mada to ne ide u prilog AMD-u.
http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg Sapphire 5770 Flex Da li je ova graficka neka osakacena verzija? -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...
:: AMD je prinudjen da spusti cene obzirom da je u losoj poziciji :: Koliko ce to uticati na nV cene nisam siguran jer za razliku u performansama mogu lagano da zadrze istu cenovnu poziciju :: :: :: ::
@DmasteRNo1 exactly my point sve je dogovor, iz istog razloga nV nije formirala nize cene. Ovom recenicom svaka rasprava prestaje, ali ne, masa vecito robuje ovim brendovima. __________________________________________________________ Velg Bort Livet
To je i moja davnašnja tvrdnja, da su na sceni samo dva igrača iako je Intel treći i najveći, ne računa se ovde... i da su se, jednostavno, dogovorili da nas oderu što više.
Naravno, ko drugi neg` consumeri finansiraju tehnologiju koja rapidno napreduje... a oni nama sve to na kasicicu daju... neuspele, netestirane proizvode kojima izvlace poslednji dinar kako bi mu sledece godine dali identican proizvod, nasminkan sa nekom novom opcijom (i manom). primer: asus transformers prime - problem sa gps-om, dizajn i tegra 3 svi lcd televizori - prodaju nam iste proizvode, menjaju dizajn i ubace preko potrebnu novost (3D, Smart, google tv etc)
to se zove muzenje kupaca, a ne ono sto su forum racunari radili... __________________________________________________________ Velg Bort Livet
Ako je i jednima i drugima u cilju da vas oderu da li je dogovor zapravo uopste i potreban? Ako mene neko pita nema tu nikakvog formalnog dogovora, dovoljan pokazatelj su njihovi poslovni potezi na osnovu kojih formiraju cene. Kepler? GCN? Revolucionarne arhitekture? Jel to ona arhitektura koja umesto da donese smenu generacija ona donosi povecanje cene koje je srazmerno sa rastom u pefrormansama? Kolika ja veverica treba da budem da smestim gtx680 u pozitivan kontekst a znam da je nV do sada 256 bitne kartice naplacivala max 200,300e? Ili je od sad prelazak na sitniji proizvodni proces i uzi memory bus naprasno duplo skuplji umesto duplo jeftiniji?
`So, what does it all mean? It means no more cheap GPUs. A lot of people have been crying that AMD and Nvidia have been price fixing this generation, as paying this much for a 300mm chip has never happened before. Last generation, the 6970 was around 300mm, and it cost about 0 to 0. This generation, a 7970 is around 350mm and it cost around 9 at the time of writing this up. A GTX 680 cost 9 and the die size is under 300mm! Price are out of control, and a lot of people are expecting a major price war to come and lower prices of the 7970 and GTX 680 into the 0 range. `
Overall, it`s a bad time to be an enthusiast. I don`t see prices this generation getting any better, and I don`t see things turning around, either.
Iskopah tekst koji se poklapa sa mojim razmisljanjima. Samo taj price war kojem se nadaju se bojim nece dogoditi kao sto sam vec naveo ranije u temi. AMD po prvi put nece imati prostora da snizava svoje cene konstantno u odnosu na nV jer ih gpu kosta vise. A znajuci nV ni njima nece pasti na pamet da snizavaju bilo sta, svoje proizvode su uspeli da zacene kada realno nisu ni bili u prilici da to rade a kamoli sad.
:: Ako je i jednima i drugima u cilju da vas oderu da li je dogovor zapravo uopste i potreban? Ako mene neko pita nema tu nikakvog formalnog dogovora, dovoljan pokazatelj su njihovi poslovni potezi na osnovu kojih formiraju cene :
Dogovor ima simbolicno znacenje ,ne bukvalno.
::Kepler? GCN? Revolucionarne arhitekture? Jel to ona arhitektura koja umesto da donese smenu generacija ona donosi povecanje cene koje je srazmerno sa rastom u pefrormansama? Kolika ja veverica treba da budem da smestim gtx680 u pozitivan kontekst a znam da je nV do sada 256 bitne kartice naplacivala max 200,300e? Ili je od sad prelazak na sitniji proizvodni proces i uzi memory bus naprasno duplo skuplji umesto duplo jeftiniji ::
O kakvim ti revolucijama uopste pricas kod ATI. GNC stavljas u isti kos sa Keplerom?ATI nije napravio revolucionarni chip citavu deceniju. Najveci skok im je bio sa rv770 na rv870 gde se 5870 izjednacila sa 4870X2 nekim igrama cak i brza. Koliko je u toj seriji CF skalirao sedi pa izracunaj koliki je skok!
Kad AMD napravi karticu iz srednje kategorije chipova koja ce da brije i najjaci Dual GPU iz prethodne generacije karti cak i same nvidia GTX 590 onda pricaj o nekoj revoluciji. Takodje kad uglavi ovoliko shader jedinica na malu povrsinu i kad broj tranzistora bude toliko efikasan sa 256 memorijskim interfejsom onda pricaj o necemu. Revolucija i poredjenje nema ama bas nikakvog smisla vec se svodi na utehu i na zelju (sam sebe lazes)
Pricas konstantno o trzistu a sam sebi uskaces u usta sa nekim stvarima. Kad konkurencije nema brend svoj proizvod moze da zaceni koliko hoce.
Urlali ste kako je 5xxx serija vrhunska,price i pricice.. Serija je bila ok ali nVidia nije tad imala nista da ponudi. Lako je voditi rat bez protivnika.Koike su tad bile cene 5870? Kad su pale?
:: ::Iskopah tekst koji se poklapa sa mojim razmisljanjima. Samo taj price war kojem se nadaju se bojim nece dogoditi kao sto sam vec naveo ranije u temi. AMD po prvi put nece imati prostora da snizava svoje cene konstantno u odnosu na nV jer ih gpu kosta vise. A znajuci nV ni njima nece pasti na pamet da snizavaju bilo sta, svoje proizvode su uspeli da zacene kada realno nisu ni bili u prilici da to rade a kamoli sad ::
Na ovom GK104 ce tek da zaradjuju .. A kad to nije nV bila u poziciji?Uvek je bila jer su uvek imali kvalitetnije i brze karte i kolika god da je razlika u odnosu na konkurenciju uvek su imali svoju klijentelu i imace jer je to klasa za sebe. A ako mislis na cenu troskova proizvoda i ukupan procenat zarade kao i pokrivenost trzista i tu nV uzima veci udeo.
AMD ce cene da obori jer nema mogucnosti drugacije da zaradi jer je sabijen u cosak. Jedini nacin jeste da poveca prodaju da ide sa nizim cenama. Da li ce nV oboriti u to cisto sumnjam ako obori to samo znaci jedno - strategija za knockdown!
:: :: Ako je i jednima i drugima u cilju da vas oderu da li je dogovor zapravo uopste i potreban? Ako mene neko pita nema tu nikakvog formalnog dogovora, dovoljan pokazatelj su njihovi poslovni potezi na osnovu kojih formiraju cene :: : :: :: Dogovor ima simbolicno znacenje ,ne bukvalno :: :: ::Kepler? GCN? Revolucionarne arhitekture? Jel to ona arhitektura koja umesto da donese smenu generacija ona donosi povecanje cene koje je srazmerno sa rastom u pefrormansama? Kolika ja veverica treba da budem da smestim gtx680 u pozitivan kontekst a znam da je nV do sada 256 bitne kartice naplacivala max 200,300e? Ili je od sad prelazak na sitniji proizvodni proces i uzi memory bus naprasno duplo skuplji umesto duplo jeftiniji :: :: :: :: O kakvim ti revolucijama uopste pricas kod ATI :: GNC stavljas u isti kos sa Keplerom?ATI nije napravio revolucionarni chip citavu deceniju :: Najveci skok im je bio sa rv770 na rv870 gde se 5870 izjednacila sa 4870X2 nekim igrama cak i brza :: Koliko je u toj seriji CF skalirao sedi pa izracunaj koliki je skok :: :: Kad AMD napravi karticu iz srednje kategorije chipova koja ce da brije i najjaci Dual GPU iz prethodne generacije karti cak i same nvidia GTX 590 onda pricaj o nekoj revoluciji :: Takodje kad uglavi ovoliko shader jedinica na malu povrsinu i kad broj tranzistora bude toliko efikasan sa 256 memorijskim interfejsom onda pricaj o necemu :: Revolucija i poredjenje nema ama bas nikakvog smisla vec se svodi na utehu i na zelju (sam sebe lazes :: :: http://i40.tinypic.com/1h2p1v.pn Uopste nemam nameru da se po 1001 put raspravljam na temu amd nv, niti sam igde potencirao bilo kakve komparacije. Sustina moje prica je jasna a ona je da su obe karte precenjene debelo. :: :: Pricas konstantno o trzistu a sam sebi uskaces u usta sa nekim stvarima :: Kad konkurencije nema brend svoj proizvod moze da zaceni koliko hoce Nisam siguran sta ti ovo znaci. :: :: Urlali ste kako je 5xxx serija vrhunska,price i pricice. :: Serija je bila ok ali nVidia nije tad imala nista da ponudi :: Lako je voditi rat bez protivnika.Koike su tad bile cene 5870 :: Kad su pale Nit sam urlao nit vidim kakve to ima veze sa pricom. :: :: :: :: :: ::Iskopah tekst koji se poklapa sa mojim razmisljanjima. Samo taj price war kojem se nadaju se bojim nece dogoditi kao sto sam vec naveo ranije u temi. AMD po prvi put nece imati prostora da snizava svoje cene konstantno u odnosu na nV jer ih gpu kosta vise. A znajuci nV ni njima nece pasti na pamet da snizavaju bilo sta, svoje proizvode su uspeli da zacene kada realno nisu ni bili u prilici da to rade a kamoli sad :: :: :: :: Na ovom GK104 ce tek da zaradjuju . :: A kad to nije nV bila u poziciji?Uvek je bila jer su uvek imali kvalitetnije i brze karte i kolika god da je razlika u odnosu na konkurenciju uvek su imali svoju klijentelu i imace jer je to klasa za sebe :: A ako mislis na cenu troskova proizvoda i ukupan procenat zarade kao i pokrivenost trzista i tu nV uzima veci udeo :: :: AMD ce cene da obori jer nema mogucnosti drugacije da zaradi jer je sabijen u cosak :: Jedini nacin jeste da poveca prodaju da ide sa nizim cenama Potpuno netacno! :: Da li ce nV oboriti u to cisto sumnjam ako obori to samo znaci jedno - strategija za knockdown Kada bi dosli u situaciju da moraju cenom da ih teraju u knockdown taj 680 bi u prodavnici bio 100$ mozda i manje, a taj film veruj mi neces gledati...
Mada ponekad velika cena moze da odbije kupca ,tako da Nvidia mora da vodi racuna i o tome.U sustini ako obe karte i Nvidia i Radeon rade isti posao dosta ljudi ide ka nizoj ceni.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.