U dilemi sam da uzmem Asus gtx570 DC II, a dao bih moju gtx 560ti MSI TF II uz doplatu od 60e (toliko traži prodavac). Moja karta ima skoro 3 godine garanciju, a ova druga godinu i po. Da li je ova kupovina dobra ili ne? Inace igram BF3 multiplayer, i samo mi je to bitno.
Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@3.2 GHz Thermaltake MaxOrb II Kingston Hyper-x 2x2 GB@1600 Mhz MSI GTX560 Ti Twin Frozr II OC
Mnogo je ,posebno sto polako izlaze novije karte.Sacekaj pa onda vidi,evo jedan lik na benchu je neotpakovnu hd 7870 sa 3 godine garancjie prodavao za 250e.Sacekaj naletece neshto,prati bench oglase redovovno.
Mada licno ja tu nishta ne dirao gtx 560 ti je super karta i za b3 multiplayer.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Pozz ljudi :: :: U dilemi sam da uzmem Asus gtx570 DC II, a dao bih moju gtx 560ti MSI TF II uz doplatu od 60e (toliko traži prodavac). Moja karta ima skoro 3 godine garanciju, a ova druga godinu i po. Da li je ova kupovina dobra ili ne? Inace igram BF3 multiplayer, i samo mi je to bitno :: :: Pozdrav. :: :: Thermaltake Bach Vx :: PSU Chieftec 550W :: ASUS P7P55D :: Intel Core i5 750@3.2 GHz :: Thermaltake MaxOrb II :: Kingston Hyper-x 2x2 GB@1600 Mhz :: MSI GTX560 Ti Twin Frozr II OC
Pise lepo gore asus. U svakom slucaju nemoj da dzabe bacas pare, cekaj nesto jace i kad ti ta karta ne bude dovoljna. Na benchu je 570 otisla za 200e, neko sa berze je valjda kupio.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
Ma ne isplati se i dalje. Lepa je to kartica, sve to stoji - ali 60 eura je malo mLogo. 40, jos i nekako - 60, no thanks.
:: Pise lepo gore asus. U svakom slucaju nemoj da dzabe bacas pare, cekaj nesto jace i kad ti ta karta ne bude dovoljna. Na benchu je 570 otisla za 200e, neko sa berze je valjda kupio :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll :: ::
Ја сам тај који је набавио примерак 570 са Bench-a за 200е. Иначе ако је тај лик који оће да мења 570 за 560Ti са KupujemProdajem знај да сам га контактирао у време када је поменуту картицу продавао за 270е. Ја сам му тада нудио 240е и није хтео да прода. После две недеље нудио је за 250е и колико видим нико неће по тој цени. Ја лично не бих мењао потпуно нову 560Ti са max гаранцијом за ту која је у међувремену већ изњакана. Нови модели се појављују на нашем тржишту тако да ће у међувремену опасти цена старима а ако те 560Ti добро служи у насловима које тренутно играш нема потребе за мењањем. Картица Asus 570 DC II је супер примерак али чини ми се да је скупа доплата у замени за твоју тако да размисли.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@3.2 GHz Thermaltake MaxOrb II Kingston Hyper-x 2x2 GB@1600 Mhz MSI GTX560 Ti Twin Frozr II OC<
:: Koji je prilicno blizu 570-ici, sto ti malo ne kloknes to tvoje chedo i pici BF3 :: :: Antec 90 :: Creative X-Fi Xtrem :: Seasonic X850K :: Intel i7 950 + Meg :: ASUS x58 SABERTOOT :: Patriot 4x2 Gb 1600 MH :: WD320 + WD640 + SamsungF3 1,5T :: MSI GTX560Ti Twin Frozr III HAW :: LG 42LV5590 :: :: ::
Zasto niko coveku da odgovori da skoro svaka gtx560ti klokovana dostize punokrvnu gtx570? Pogotovo njegov msi model, koji vristi za malo jacim naponom i klokom od oko 1ghz kada postaje zver od karte...
Zato sto neka sljam firma kod nas prodaje reparirane Gainward graficke, ne znaci da Gainward ne valja! Daleko imaju bolje kartice od Gigashita. A da ne spominjemo bolje hladjenje... perverzija naspram gigashitovom.
Nikako se ne isplati. Sacekaj, cene polako padaju, preko se GTX 560 Ti moze naci za 150e, a GTX570 za nesto vise od 200e (206 cini mi se). Sacekaj GTX670 Ti ili neku u tom rangu, kad izadje.
Workstation Intel Core i5 2500K, 4,8Ghz + Corsair H80 Gigabyte GA-Z68X-UD5 eVGA GTX550 Ti Patriot Viper II 4X4gb 1866Mhz WD 1TB Black FAEX + OCZ Vertex III 60gb X2 Raid0 Creative X-FI Titanium + Logitech Z5500 CM HAF X
:: Zato sto neka sljam firma kod nas prodaje reparirane Gainward graficke, ne znaci da Gainward ne valja! Daleko imaju bolje kartice od Gigashita. A da ne spominjemo bolje hladjenje... perverzija naspram gigashitovom. :: :: ::
Sta sam lupio? Mozda se nisam izrazio za hladjenje dobro, nisam mislio uopsteno na svako hladjenje kod Gainwarda nego na ovo malo bolje tipa Phantom... A ne znam sta je dalje lupetanje sa moje strane.
:: Koliko si sada lupio, pa si ostao ziv. : :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Zato sto neka sljam firma kod nas prodaje reparirane Gainward graficke, ne znaci da Gainward ne valja! Daleko imaju bolje kartice od Gigashita. A da ne spominjemo bolje hladjenje... perverzija naspram gigashitovom. :: :: :: :: :: ::
Ja se ne bih kladio u to. Stavise, imao sam obe kartice - i reci cu ti samo jedno:
Nisu to kartice u istoj klasi, barem po mom misljenju.
Jedino sto vredi kod Gainwarda jeste zapravo taj Fantom, i to necu da sporim.
Ali sem toga - svi proizvodi su im prosecni.
:: Sta sam lupio? Mozda se nisam izrazio za hladjenje dobro, nisam mislio uopsteno na svako hladjenje kod Gainwarda nego na ovo malo bolje tipa Phantom... A ne znam sta je dalje lupetanje sa moje strane :: :: :: :: Koliko si sada lupio, pa si ostao ziv. : :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: Zato sto neka sljam firma kod nas prodaje reparirane Gainward graficke, ne znaci da Gainward ne valja! Daleko imaju bolje kartice od Gigashita. A da ne spominjemo bolje hladjenje... perverzija naspram gigashitovom. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Re: @Forever: Gainward je bio i ostao jedan od najpouzdanijih...
07.04.2012. 20:13
status: user broj poruka: 19012
torto, ni ja se ne slazem u vezi ove konstatacije sa tobom, znam da imas Gainward, i ja sam ih imao, to su jedne od najjeftinijih karti, a najpouzdaniji brand, za koga mogu bar da kazem da ne lepi nalepnice, nego bas proizvodi i graficke i hladjenje, to je eVGA..
Powercoloer kod ATI je recimo djubrav brend dok je Palid kod nVIDIA nesto slicno tome. Gainward je otkupio Palit,to je sad jedna te ista firma! E sad razlika je u tome sto se nivo kvaliteta u onoj visokoj klasi zadrzava jer ne smeju da odstupe od standarda vec je sve referentno a non referentni primerci su jos bolji. Sto se tice Gainwarda,nije lose brend ali daleko da je najbolji.Nekad jeste bio u samom vrhu,za vreme 8800 serija,legendarne kartice sa GS oznakom ,tad su Golden Sample imale pravo znacenje,sad je samo reklama!
Visoka srednja klasa,i visoka klasa nema odstupanja u kvalitetu tako da je i tortojedov GTX470 referentan model kao i Asus ,MSI i sl.. Sve ispod toga se oseti u razlikama u kvalitetu. eVGA je svakako prvi partner nVidia i stancuje pcb za njih ,odredjene kolicine,naravno da je sinonim za kvalitet i da iza toga stoji tradicija i poverenje ali kao i svi ostali desi se svakom po neki skart!
:: Powercoloer kod ATI je recimo djubrav brend dok je Palid kod nVIDIA nesto slicno tome :: Gainward je otkupio Palit,to je sad jedna te ista firma :: E sad razlika je u tome sto se nivo kvaliteta u onoj visokoj klasi zadrzava jer ne smeju da odstupe od standarda vec je sve referentno a non referentni primerci su jos bolji :: Sto se tice Gainwarda,nije lose brend ali daleko da je najbolji.Nekad jeste bio u samom vrhu,za vreme 8800 serija,legendarne kartice sa GS oznakom ,tad su Golden Sample imale pravo znacenje,sad je samo reklama :: :: Visoka srednja klasa,i visoka klasa nema odstupanja u kvalitetu tako da je i tortojedov GTX470 referentan model kao i Asus ,MSI i sl. :: Sve ispod toga se oseti u razlikama u kvalitetu :: eVGA je svakako prvi partner nVidia i stancuje pcb za njih ,odredjene kolicine,naravno da je sinonim za kvalitet i da iza toga stoji tradicija i poverenje ali kao i svi ostali desi se svakom po neki skart ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.