Ček da vidimo pravu. Nek predsednik požuri da kupi jednu, iako nije ASUS, EVGA... Ali opet, kad bolje razmislim, više nije interesantno. Zajebani ga je pretekao. Što neko reče, to je pravi entuzijazam, a ne kenjaža.
To sam rekao ja. Zaista je tako,Zajebani je entuzijasta do koske. Ko hoce da je kupi bolje da saceka neki ne referentni model,zbog klokovanja. Pitanje i sa njima sta ce biti ali o.k.
neko ne rece skoro na forumu da ce biti oko 300eur, ovo je preskupo,cekao sam je i sad na kraju nista od kupovine, izgleda da ce pasti kod mene neki sli ili cf zbog igranja na 3X 1080p monitora sa jeftinijim karticama, gledam na netu 7850 cf izlazi oko 400-415eur a guzi 680 i 7970 uzduz i popreko, malo trose i zahtevaju po jedan sestopinac, ladne kao spricer a oc na +30% standard i tad ostaju hladne i tihe
juče izašao iz pelena, kupio sebi 2500K i Frizerski GTX560Ti, bio faca 5 sekundi, prodao to sve, ali ne može da se reši tog osećaja superiornosti pa sad vređa po forumu (kao i njegov mentor) klinačkim fazonima i forama.
Taj referentni model se klokuje ko lud... npr na guru 3d su dogurali bez problema 1264 mhz..
Dok 7970 lightning.trenutno najjaca OC 7970, je dostigla max od 1190 mhz i to sa dignutom voltazom...
Tako da ako pogledam guru 3d pored vasih komentara mogu samo sit da se ismejem...
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: Na referentnim modelima verovatno nece ni moci da se podesava napon na onaj nacin kao sto je do sada bilo sa svim kartama :: :: A za nereferentne cemo videti :: :: :: :: 3-5k jeftinija od hd 7970 zavisno od modela :: :: :: :: Performanse tu negde,manja i manje trosi,jedino sto joj je zakljucan napon za sada :: :: :: :: :: ::
Za ati je vazilo, ako imas referentnu kartu,imas otkljucan napon , tako vazi i za nvidiju..
imao sam sapphire 5850,naravno otkljucana voltaza,i tako vazi i za referentni gtx 470..
Ne razumem ako si koliko toliko iskusan,i toliko si na forumima,da dajes osud oce li ili nece biti zakljucana podesavanja voltaze...
A svuda sam video da sad ima da se podesava maksimalni TDP, tako da po meni je to i vise nego dovoljno za pocetak...
Sta ce raditi sa voltazom videcemo.
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: Na referentnim modelima verovatno nece ni moci da se podesava napon na onaj nacin kao sto je do sada bilo sa svim kartama :: :: A za nereferentne cemo videti :: :: :: :: 3-5k jeftinija od hd 7970 zavisno od modela :: :: :: :: Performanse tu negde,manja i manje trosi,jedino sto joj je zakljucan napon za sada :: :: :: :: :: ::
To su bile neke glasine, ali normalno da nece GTX 680 da daju po ceni GTX 570 prethodne generacije :)
Slazem se za HD 7850 CF.
:: neko ne rece skoro na forumu da ce biti oko 300eur, ovo je preskupo,cekao sam je i sad na kraju nista od kupovine, izgleda da ce pasti kod mene neki sli ili cf zbog igranja na 3X 1080p monitora sa jeftinijim karticama, gledam na netu 7850 cf izlazi oko 400-415eur a guzi 680 i 7970 uzduz i popreko, malo trose i zahtevaju po jedan sestopinac, ladne kao spricer a oc na +30% standard i tad ostaju hladne i tih :: :: ::
`NVIDIA has chosen to use a Richtek RT8802A voltage controller on their card. This is a fairly simple controller which does not offer any monitoring features or software voltage control. Voltages are controlled via VID pins that are directly connected to the GPU.`
Da si se malo bolje informisao verovatno ti ne bi bilo smesno ono sto sam napisao.
:: Za ati je vazilo, ako imas referentnu kartu,imas otkljucan napon , tako vazi i za nvidiju. :: :: imao sam sapphire 5850,naravno otkljucana voltaza,i tako vazi i za referentni gtx 470. :: :: Ne razumem ako si koliko toliko iskusan,i toliko si na forumima,da dajes osud oce li ili nece biti zakljucana podesavanja voltaze.. :: :: A svuda sam video da sad ima da se podesava maksimalni TDP, tako da po meni je to i vise nego dovoljno za pocetak.. :: :: Sta ce raditi sa voltazom videcemo :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Pa za te pare bi trebalo da ti masira stopala, seče nokte, kuva kafu, sredi krevet, opere zube i još da na njoj igraš Crysis u full hd rezoluciji sa svim detaljima.
Stvarno su ga preterali, šta je mnogo mnogo je. :S
To sto ima jeste rucni OC ali je limitirana tim GPU Boost-om, na hardverskom nivou, pa to tesko da ce neki softver ispraviti.
Ona kada joj podignes TDP limit i podize napon ali samo donekle pa to ogranicava OC. A klokove mozes da dodajes, ali opet karta pazi na TDP limit i prilagodjava se.
:: Nema rucni o.c. na referetnim modelima :: Samo pajserima to nije jasno :: Probao i Zajebani pa nece... :: :: ________________ :: CPU-Z Validator :http://goo.gl/AS5c :: ::
za koji moj se ti svađaš sa ljudima zbog Nvidije i Atija? Brate, svi imamo pravo na svoje mišljenje i ovde ga iznosimo u skladu sa nekim normama. Nemaš ti ništa od toga što braniš nekoga na forumu ako on to shvata kao zajebanciju.To što se oni prozivaju je njihov fazon i to ovde traje oduvek.Dobar si dečko, i glupo bi bilo da te banuju zbog brzopletih komentara koji ne znače ništa. Evo , i ja sam imao rasprave i sa Skajem i sa još par korisnika ali ni sa kim se nisam posvađao i sa svima sam OK, zabole me koja je firma bolja sve dok ne počne da me plaća. :) Nema potrebe za milionitom raspravom i napušavanjem zbog gluposti.Niti će zbog tvojih postova Nvidija praviti jače i bolje karte, niti će ATI-jeve karte pojeftiniti zbog postova drugih ljudi.Kad dođeš na sledeće okupljanje, videćeš gde grešiš.Ja sam imao rasprave sa par članova ali su to i ostale-rasprave.Kad bi svi mislili kao jedan, bili bi kao roboti, a forum bi izgubio svoju čar. :)
Pustite ljudi ovakve gluposti, svađate se zbog jebenih giganata koji seru pare i koje boli pajser za nas, krajnje korisnike.Bolje sačuvajte tu negativnu energiju za turnir u Wii zekama i sličnim igricama kad se sledeći put vidimo! :)
Ljudska je potreba da se prikloni grupi, nekom brendu, nekoj specificnoj filozofiji, nacinu razmisljanja... jednostavno ne treba da vas cudi necija opredeljnost za brend, nije tu nista neprirodno, to je nesto od cega svi mi patimo u manjoj ili vecoj meri... Mozda nisi fanatik nvidije ali mozda zato jesi vatreni navijac nekog kluba ili pak opsesivno kupujes neke proizvode krajnje bezrazlozno... Diskusija na tom nivou je takodje urodjena, potice od unutrasnjih nagona da se propagira neki sopstveni izbor kao ultimativan, to je nesto najnormalnije, naravno dok je u skladu sa nekim nacelima i elementarnom kulturom. Argumentovana diskusija na relaciji ati-nvidija nije nista nenormalno, stvar izbora koji nije nuzno los ili manje dobar od necega..
Toothless, znas ti da mene boli uvo i za jedne i za druge... Nego kad vidim kako si lizu bulje jedni drugima, a ima ih koliko hoces, i ovaj sto se javio posle tebe, i ova dvojica iznad... Samo kenjaju... Posto imaju samo jedni druge na forumu...dezuraju vecito ko ce staviti koju vest pa da kenjaju, plus jos superica ako je nesto tipa NV vs AMD. I onda se kurton pravi pametan kao :
::Što neko reče, to je pravi entuzijazam, a ne kenjaža
!!! Mislim... gde mu je mozak!? Kazem ja, prvo mozak moras da nabavis, onda brate mozes da znas sta je entuzijazam. Odoh da gledam fudbal, a vi crvendaci nastavite da se lizete bez mene...
niti sam strastveni navijač nekog kluba, mada volim partizan i Liverpul, ali nikad se ne bih svađao zbog toga, zabole me karijes za to.Brendovi mi takođe nisu bitni, primatićeš u mojim komentarima da hvalim samo one proizvode sa kojima sam imao iskustva ali nikad se takođe ne bih svađao zbog njih.Kupujem ono što mislim da je najbolje za budžet kojim raspolažem , a šta piše na kutiji mi je bitno kao populacija pacova u Japanu.Upravo zato često i posečujem ovaj forum, jer mogu da čujem svakakva iskustva sa proizvodima na tržištu.Zaista nemam potrebe da se osećam pripadnikom nikakve grupe ili `klana`, i to mi je stvarno glupo.Što bih se ja šlihtao na primer Skaju ili Dmasteru ili bilo kome, ako se foliram i ako se pretvaram?Budi svoj čovek i nauči da daješ i prihvataš kritike jer je glupo misliti da si u svemu baš ti u pravu.Da smo svi tako pametni i ultra sposobni, ne bi ovde stalno kenjali po forumu nego bi bili u upravnim odborima tih kompanija o kojima sraćkamo. Ako je nekima lakše da ovde da se ovde oslobode viška stresa, bolje je i tako nego da se mlate po ulicama kao što svaki dan viđamo ludake po novinama i TV-u, ali je najbolje da sačuvate tu negativnu energiju i lepo dođete na COD4 MP i slično, pa se lepo oslobodite stresa k`o ljudi, a posle se nađete na pivu i normalno pričate. Meni je COD4 svojevrsna anti-stres terapija, ubijem tamo sve koji me nerviraju i nabacim smešak. :) Pitajte usera Peru Detlića ako ne verujete, on je pre neko veče osetio moj nož u COD4 multiplayer-u.Jeste me upucao iz MP5 i Eagl-a koji put, ali sam ja njega zaklao i napravio pitu od detlića! :)
:: Ljudska je potreba da se prikloni grupi, nekom brendu, nekoj specificnoj filozofiji, nacinu razmisljanja... jednostavno ne treba da vas cudi necija opredeljnost za brend, nije tu nista neprirodno, to je nesto od cega svi mi patimo u manjoj ili vecoj meri... Mozda nisi fanatik nvidije ali mozda zato jesi vatreni navijac nekog kluba ili pak opsesivno kupujes neke proizvode krajnje bezrazlozno... Diskusija na tom nivou je takodje urodjena, potice od unutrasnjih nagona da se propagira neki sopstveni izbor kao ultimativan, to je nesto najnormalnije, naravno dok je u skladu sa nekim nacelima i elementarnom kulturom. :: ::
Tek kada upoznaš lično te ljude, onda možeš da donosiš zaključke o njima i da shvatiš da li je zajebancija, prozivka, ili interna fora na nečiji račun.Ako je prozivka za Skaja, ne brini se ti za njega, sevaju tu prozivke sa obe strane.Ima tu i starijih ljudi koji nemaju isti smisao za humor, i nema razloga za vređanjem, sa obe strane. Evo, na primer mene nisi video nikada, a po ovome ovde na forumu verovatno misliš da sam ja normalan. :) Možda se iza mog nick-a krije Sretko Kalinić, a možda je i Milan Kalinić! :)
Mojne da se nerviraš nego idi i oladi se na fudbalici i pusti te `dežurne zajebante` koji samo čekaju da nekom bace rovca.Sam se nameštaš za zajebanciju i sad se ljutiš.Ako ne možeš da skontaš da li je zajebancija post ili ne, i kome je upućen, iskuliraj.Ili dođi na COD4 da se poubijamo k`o ljudi. :)
:: Toothless, znas ti da mene boli uvo i za jedne i za druge.. :: Nego kad vidim kako si lizu bulje jedni drugima, a ima ih koliko hoces, i ovaj sto se javio posle tebe, i ova dvojica iznad... Samo kenjaju... Posto imaju samo jedni druge na forumu...dezuraju vecito ko ce staviti koju vest pa da kenjaju, plus jos superica ako je nesto tipa NV vs AMD. I onda se kurton pravi pametan kao :: :: ::Što neko reče, to je pravi entuzijazam, a ne kenjaža :: :: !! :: Mislim... gde mu je mozak!? Kazem ja, prvo mozak moras da nabavis, onda brate mozes da znas sta je entuzijazam. Odoh da gledam fudbal, a vi crvendaci nastavite da se lizete bez mene.. :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.