Znaci u zadnjih 2-3 meseca osetno je pocela da se derendza u igrama najveca temp 70 stepeni u idle 40-45.Redovno produvavam i cistim kuciste od prasine,2 ventilatora unutra,jedan sam namerno namestio da duva u nju,nije neki al opet duva.
Kako najlakse da ,,kazem`` grafickoj da radi na recimo 80 stepeni i da tako pokusam da smanjim buku,dok ne nabavim josh dva coolera?Ako je sad ovako,mogu samo da mislim sta ce biti na leto. Inace proslog juna kad sam je uzeo ovako nije bilo.
Jedino 15 kulera da ti duva u nju imace neki efekat. Ovako crkava ti stock kuler - kupuj aftermarket kuler. Meni je zaribao posle 2 god otisli lezajevi,... Najlakse da joj kazes, samo fiksiras na 40%, ali ako dodje do 100+ stepeni, onda krece vrtenje kulera na 100% .).
pa brate sta si mislio?? da lezajevi vrte bez masti, pa na sta bi to licilo..rasturis pazljivo ventilator ocistis ga i stavis tovatne masti i spakujes opet sve kako je bilo
wd40 je prvenstveno namenjen za ciscenje, kad izvetri ostane vrlo malo masnoce. moze da posluzi ako nemas nista drugo pri ruci ali za trajno cuvanje rukavca ili lagera koristi se mast namenjena upravo za to. http://www.machinerylubrication.com/Meta/Tags/bearing%20lubrication
Da se ne zajebavas previse sa trazenjem specificne masti, samo stavi obicne crne tovotne masti. Ja sa njom radim zadnjih 15 godina i ni jednom nisam imao nezeljeni efekat. Silikonsku samo za stampace, ako je bilo koji dio u dodiru sa papirom, inace i tu stavljam obicnu tovotnu i ni jednom nije bilo problema. Od formalnog obrazovanja plaćaćeš račune. Od samoobrazovanja ćeš se obogatiti, ali ne u Srbiji. :D
Ja cu da mu nabavim tovatnu mast za dzabe, nego konkretno gde se to tacno stavlja, posto sam ja imao kuler ceo je bio zatvoren. Koliko ja shvatam mora da skine ceo kuler da ga otvori, i da stavi mast na lezaje jer su oni zasticeni plastikom, ako to uradi gubi garanciju,...
Ako jeste i zvrnda ti kuler ( tandrce) to ti je dovoljan razlog za reklamaciju. Meni se to desilo sa karticom iz potpisa posle 4 meseca koriscenja i reklamirao, naravno dobio sam drugu sa novom garancijom od 36 meseci. Sve to bez grama masti i muke :) A ako nije onda podmazuj...
i5-2500k Costa Rica @ Stock for now ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0 X-Fi XtremeGamer Corsair 750W Windows 7 Ultimate 64 Samsung BX24
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.