Tek su stigle kod nas, pasce cena vremenom. Interesuje me samo koliko ce tek kostati 7890, ako je izbace kao sto su najavljivali. Nema logike da bude 40k, jer toliko je 7950. Cene nikako nisu realne, al jbga, klepaju nas svi po usima.
Upravo gledam neke testove i obe karte imaju zavidan OC potencijal.HD 7870 koliko vidim lako ide na 1200 MHz za GPU bez dizanja napona sa referetnim hlađenjem.Naravno da će sa boljim hlađenjem i dizanjem napona ići od 1300-1400 MHz i VRAM-om preko 5,5GHz. Cene su uvek u početku nešto veće,mada verujem da će uskoro pasti na 20000 za 7850 i nekih 27000-28000 za jači model.
.. ova ima dodatne motive za klepanje po ušima, koji se sadrže još u naslovu... Da vidimo neki običniji model, tj. kod nas najjeftinije TUL-ove, PowerColor... A GigasHIT će biti i skuplji.
Videćemo cene kad ih bude više proizvođača i u većoj količini.
:: .. ova ima dodatne motive za klepanje po ušima, koji se sadrže još u naslovu.. :: Da vidimo neki običniji model, tj. kod nas najjeftinije TUL-ove, PowerColor.. :: A GigasHIT će biti i skuplji :: :: :: Budale veruju u sreću. :: ::
Video sam samo onu škljOC verziju sa prvog linka, dakle, hiljadu mu dabrova je razlika škljoc-i obična kod ovih... onda, PowerColor je još jeftiniji od non-škljoc verzija drugih, pa ćemo da vidimo i to... samo da ne poskupe, kao u nekim primerima iz prošlosti, a mi tu nešto kao trubimo o padu cena. A ono deal.
To je 7850 a ne 7870 sto ti govoris, ne siri dezinformacije. Inace 7870 je u Emmiju bila 33k cini mi se.
:: Ima je u WinWin-u za 23.219, slicna cena kao u Emmi-ju : :: :: MSi K9N-NEO-F v3```AMD Athlon 64 X2 3800+ @2,0Ghz```ATI Radeon HD 4730 512MB GDDR5 128Bit```2x1GB TakeMS 800Mhz```CGen e-6099 400W```Acer X223W-Q```A4Tech XL-740K Oscar```HDD 500GB+160G ::
HD 7870 brza 10+% od GTX 570 koja kosta isto, a HD 7850 brza od GTX 560 Ti koja kosta slicno...
:: Cene ovih kartica su prilicno visoke a buduci da su nesto slabije od nVidia pandana kao i da su nesto skuplje od pomenutih zakljucak se sam namece.. :: :: Dok ne nivelisu cene kako treba ne trebqa kupovati AMD.. :: :: Mada generalno ne treba biti vrana pa treba zaobici obe robne marke neko vreme dok se ne prizovu pameti.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
Konkretno sam mislio na najjeftiniju HD7970 koji kosta 450E a za sada jedini primerak GTX680 je oko 495E... i tu i tamo sigurno toliko brzi...
Tako da najskuplji mobeli HD7970 definitivno ne opravdavaju svoju cenu...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Kojih nVidia pandana :: :: HD 7870 brza 10+% od GTX 570 koja kosta isto, a HD 7850 brza od GTX 560 Ti koja kosta slicno.. :: :: :: Cene ovih kartica su prilicno visoke a buduci da su nesto slabije od nVidia pandana kao i da su nesto skuplje od pomenutih zakljucak se sam namece.. :: :: :: :: Dok ne nivelisu cene kako treba ne trebqa kupovati AMD.. :: :: :: :: Mada generalno ne treba biti vrana pa treba zaobici obe robne marke neko vreme dok se ne prizovu pameti.. :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: ::
Precenjujete nesto sto nije tako! 7870 je ili jedva malo brza ili je sporija u igrama,overall karte su tu negde,govorim za GTX 570! Inace i GTX 570 svaka referentna ide na 900 Mhz ako pricamo o oc-u!
AMD je jedva uspeo da se izjednaci sa serijom 7 sa prethodnom generacijom GTX5xx nvidia kartica i ovde pricate kao da su oni napravili skok od jedne svetlosne godine a zapravo su oni ti koji kasne za nVidia! Koliko kosta GTX 570 a koliko 7870???!!!O cemu mi pricamo?O 28nm?Muahaha. Smesno!
:: Kojih nVidia pandana :: :: HD 7870 brza 10+% od GTX 570 koja kosta isto, a HD 7850 brza od GTX 560 Ti koja kosta slicno.. :: :: :: Cene ovih kartica su prilicno visoke a buduci da su nesto slabije od nVidia pandana kao i da su nesto skuplje od pomenutih zakljucak se sam namece.. :: :: :: :: Dok ne nivelisu cene kako treba ne trebqa kupovati AMD... :: ::
Skok nije svakako svetlosnu godinu ali je vidljiv i karte su brze od GTX 560/570 i kostaju slicno. Cena HD 7870 jeste veca ali je i brza karta, cak je bliza GTX 580,
Haha.Zanimljivo je da uvek okacis sajtove koji su naklonjeni AMD-u! Tipicno za tebe.Computerbase,ma sta mi rece.. Sad ne valja ni guru3d,hwcanucks,bit-tech i more priznatih sajtova na svetskom nivou nego tamo neki nemacki i francuski.. O tvom stavu i fanbojizmu govori i sledeci post gde si tvrdio i potrkepljivao se `dokazima` sa tog nemackog sajta kako je GTX 680 samo 10% brzi od 7970 : http://forum.benchmark.rs/showthread.php?280365-GeForce-GTX-680-Thread&p=2847482&viewfull=1#post2847482
Kad god nemas argumenata odmah se hvatas za taj svapski sajt !
Da li shvatas da mene zabole briga ko ce sta da uzme ali mrzim kad citam lazi i prevrtanje usled neracionalnog ponasanja prozeto tim fanbojizmom!
Nek je i 10% a nije jer i jeste poenta da ne igraju ljudi sve igre koje se testiraju na netu nego imaju sebi drage i odabrane gde recimo neki brend prednjaci bilo ATI bilo nVidia. Isti je slucaj i sa GTX 680 gde u mnogo igara razvaljuje 7970 do 30% ! P.S.I koliko na kraju kosta 7870?
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.