PA ja i ti cemo ocigledno jos dugo uzivati uz nas GTX 470...
Zaista jaca karta mi apsolutno ne treba,sa standardnim hladjenjem po potrebi je drzim stabilnu na 750 mhz, moze i 800, al nisam hteo jos uvek toliko da je oznojim..
Preko occt-a sam vrteo ovih 750 mhz,stabilno kao stena na 1,012 v , cini mi se posto nisam kuci sad da pogledam..
Kad bih imao neko bolje hladjenje verujem da je do daljnjeg i nebih menjao...
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: Od nas ovde svih zivih i nezivih, :: a ima nas dosta , jedino ce mozda Daum da kupi ovu kartu, i apsolutno niko vise :: :: A neki ovde malo fali da se pobiju oko graficke karte tj. AMD Nvidija.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Totalno si u pravu, samo sto mu ja od srca zelim da pazari 7950 i da je (ne)zdravo klokuje kako bi dostigao bas te performanse i sacuvao 150e u dzepu, sto nikako nije malo... 7950 prosto place za ekstremnim klokom i tada je stvarno zivotinja od karte, kazem vam za mene trenutno najbolja karta na trzistu... Kakva crna gtx680 i 7970 . . . .
:: Od nas ovde svih zivih i nezivih, :: a ima nas dosta , jedino ce mozda Daum da kupi ovu kartu, i apsolutno niko vise
Cak je kod mene skalirala +30% u proseku pri nekih 40-50% OC na Phenom II X4 procesoru koji kosta 100 evra, sa HD 7950 realno je +30% ili cak i vise performansi, a tada je sigunro i malo brza od HD 7970 i tu negde sa GTX 680.
:: Totalno si u pravu, samo sto mu ja od srca zelim da pazari 7950 i da je (ne)zdravo klokuje kako bi dostigao bas te performanse i sacuvao 150e u dzepu, sto nikako nije malo.. :: 7950 prosto place za ekstremnim klokom i tada je stvarno zivotinja od karte, kazem vam za mene trenutno najbolja karta na trzistu... Kakva crna gtx680 i 7970 . . . :: :: :: :: :: Od nas ovde svih zivih i nezivih, :: :: a ima nas dosta , jedino ce mozda Daum da kupi ovu kartu, i apsolutno niko vise ::
:: Od nas ovde svih zivih i nezivih, :: a ima nas dosta , jedino ce mozda Daum da kupi ovu kartu, i apsolutno niko vise :: :: A neki ovde malo fali da se pobiju oko graficke karte tj. AMD Nvidija.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Po mojoj proceni zanemarljivo, okvirno 5% a razlika u ceni 100e. Naravno sve ovo bi bilo mnogo drugacije da tih +300mhz kod 680 imaju efikasnost od +28% performansi kao sto bi trebalo da bude, a doterani drajveri tek treba da se pojave, kada bi to sve bilo na svom mestu mislim da bi 680 bila brza za 30% sa istom ovakvom postavkom, ali to tek treba da se pokaze da li ce tako i da bude :D
Stvar je u tome da nisu napravili bolji posao u istom cenovnom rangu, cak sta vise samo su uneli pometnju i stvorili nedoumicu kod potencijalnih kupaca ovim GPU Boost-om :P Ja sma imao 7970 referentnu, ta karta je radila na 1000mhz sa naponom daleko ispod defaultnih vrednosti i pritom je bila necujna u radu. 680 ne moze da se pohvali takvim performansam, barem ne po onome sto moze da se procita na raznim forumima. Prodao sam 7970 jer mi nije trebala i imao sam nameru da pazarim 680 neku ne referntnu, posto volim to da kloknem za svaki dan da izuva :D pa da pravim sli itd, ali za sada nema nista od te moje igre :( Sacekacu neki ne referentni model da vidim da li ce nesto uraditi po pitanju GPU Boost-a, ako ne bude mogao da se iskljuci, 7950 CF je ono sa cime cu se poigrati :D
Ko o čemu kurva o poštenju, vojska o skraćenju... Što reče Šojić, `polako sa to povećanje!`.... trti, forti per`cent... evo, sa`će. Polakoo, što ste lakomi. Ispašće ako bude ikakvog boosta manjeg od 30-40% da i ne valja. NOn-stop neka preterivanja u bilo koju stranu.
Budale veruju u sreću.
:: Obrati te paznju koliko je u proseku 680 na 1300mhz brza od 7950 na 1150mhz, beza dirt 3 i mafie 2 .) Ovo su stabilni pretestirani klokovi :: :: http://www.overclockersclub.com/reviews/nvidia_gtx680/12.ht :: :: Po mojoj proceni zanemarljivo, okvirno 5% a razlika u ceni 100e. Naravno sve ovo bi bilo mnogo drugacije da tih +300mhz kod 680 imaju efikasnost od +28% performansi kao sto bi trebalo da bude, a doterani drajveri tek treba da se pojave, kada bi to sve bilo na svom mestu mislim da bi 680 bila brza za 30% sa istom ovakvom postavkom, ali to tek treba da se pokaze da li ce tako i da bude : :: :: Stvar je u tome da nisu napravili bolji posao u istom cenovnom rangu, cak sta vise samo su uneli pometnju i stvorili nedoumicu kod potencijalnih kupaca ovim GPU Boost-om : :: Ja sma imao 7970 referentnu, ta karta je radila na 1000mhz sa naponom daleko ispod defaultnih vrednosti i pritom je bila necujna u radu. 680 ne moze da se pohvali takvim performansam, barem ne po onome sto moze da se procita na raznim forumima. Prodao sam 7970 jer mi nije trebala i imao sam nameru da pazarim 680 neku ne referntnu, posto volim to da kloknem za svaki dan da izuva :D pa da pravim sli itd, ali za sada nema nista od te moje igre :( Sacekacu neki ne referentni model da vidim da li ce nesto uraditi po pitanju GPU Boost-a, ako ne bude mogao da se iskljuci, 7950 CF je ono sa cime cu se poigrati : :: :: :: :: ::
:: Koju to igru ne racunajuci par ocajno optimizovanih :: ne mozes da poteras lepo sa jednom 7950 :: :: Ako imas 3 monitora onda se izvinjavam na pitanju :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
O ovome sto me pitas, ja nista nisam govorio ali nema veze ipak cu ti odgovoriti :) Tri monitora, to je bezveze. Ima jedan poveci :P rezolucije 1920x1080. Prosto volim to da imam u masini, neki potpuno realan razlog nemam. Radim kao konj i mogu sebi da priustm nesto tako, valjda je i to samo po sebi razlog :) kada nesto volis da imas u skladu sa svojim mogucnostima :) Pored toga snimio sam par igara meni intresantnih koje tek treba da se pojave, cenim da ce biti dovoljno zahtevne da uposle jedan ovakav sistem. Nisam covek koji pravi kompromise ako to ne moram da radim. Volim da sve izgleda i radi maksimalno doro :P Realno 7950 je vise nego dovoljna za sve trenutno aktuelne naslove, sem par gde treba napraviti mali kompromis po pitnju podesavanja.
Mogu misliti sta bi reko za kuciste i ostatak opreme :)
Moj ortak najbolji je pre par dana kupio Panasonic 42G30E. Prikacio na njega komp i moju graficku koju sam mu prodao pre 6 meseci XFX 9800 GTX+. Sta nismo probali na njemu,hebali smo mu kevu sa igrama u 1080p.rez. Veruj mi nista nije stucnulo. U pitanju je plazma sa brzim odzivom,600hz i Neo Pdp ekranom. Toliko.
@Zajebani Malo si se zaleteo i tvrdoglavo pises o onom sto ne razumes! Prosla je era overklokovanja karti za mesare. Dosla je nova tehnologija i sada su neki drugaciji pristupi overkloku!
1006 Mhz jeste bazni klok ali se ne gleda overklok u odnosu na taj def jer svaka karta ima svoj dinamicki maksimalni boost klok tako da prvo moras da istestiras kolkiki joj je gornji prag boost kloka i na osnovu njega da dizes frekvenciju. Neki GTX-i sami podizu i do 1250 Mhz taj boost klok,to sto ces ti da setujes na 1300 Mhz znaci da si kartu podigao samo 50 Mhz!Da li sad razumes?
Lepo ti u tekstu kaze:
That`s still a ~20% clock increase and that is huge all by itself.
Kad to shvatis onda se poigraj sa procentima i skaliranjima. Nemoj pricati na pamet!
Hahahahha e dobro je kada si ti meni rekao da nesto ne razumem :D:D:D Pa to sto si napisao ne mora da se razume, jednostavno je cinjenica da je tako. Kao sto je i cinejnica da je krajnji rezultat toga, +30% kloka svega +15% performansi, dok je kod 79xx, +30% kloka daje +28% performansi, stabilan klok stabilne performanse
Tako da zalazenje u to kako radi ne efikasana tehnologija nije nesto sa cim imam nameru da se bavim, ako je krajnji rezultat veci fps, e to bi vec bilo nesto zanimljivo, tako da nema potrebe da ti bude krivoca sto je tvoja Nvidia malo razocaral ovom novotarijom :P :)
@vladats Ne znam sto ovo meni kazes, ne vidim da sam tako nesto osporavao. Mada ipak mislim da se neces naigrati u metrou i krzi sa tom kartom, barem ne pri max podesavanjima. Koristio sam tu kartu neko vreme septembara 2008, tada je to bio aktuelan proizvod, imam je u arhivi svojih testova. Crysis DX9 sve na high 1920x1200 pod win xp 38fps prosek, klok karte za svaki dan 820/1400 .)
Ja se sa njom ne igram. Igra se on i to dobro. Hteo sam nesto drugo da ukapiras posto znam da si extra poznavalac hardvera. Pratio sam tvoje postove i na drugim forumima i znam da nisi indijanac.
Kad izadje novi Xbox i PS4 predlozicumu da kupi nesto novo...
Kapiram ja poentu onoga sto si napisao, ja to ne osporavam. 9800gtx ce zavrsavati posao manje zahtevnom korisniku do pojave novih konzola, sigurnu u svim multiplatformskim naslovima, to je cinjenica. Mozda se nece naigrati u samo PC igrama pri max podesavanjima, ali ako mu to ne smeta nema potrebe ni da je menja. Malo kompromisa u podesavanjim, puno para u dzepu :D
@zajebani Nemam nameru da se sa tobom prepirem niti to radim vec pokusavam da ti objasnim ono sto sam ne zelis da shvatis! Ponovicu jos jednom. Svaka karta je poseban primerak za sebe upravo zbog tog boost kloka (sto je meni licno fascinantno) . Njen fizicki defaultni klok je 1006 Mhz ali zbog implementirane tehnologije boost kloka ili ti dinamicki overklok ,((nesto slicno turbo modu kod Intel procesora) karta podize klokove do maksimalnog raspona tog GPU boost kloka i tu staje.To zavisi od primerka do primerka. Znaci moras prvo da istestiras maksimalni GPU Boost klok da bi pristupio osnovnim operacijama standardnog overkloka.Klok podizes u odnosu na GPU klok a ne u odnosu na bazni klok jer opet kazem ako je GPU boost klok 1200 Mhz a ti kartu overklokovao na 1300 Mhz u odnosu na 1006 bazni klok to je 30% ali ti nisi podigao kartu za 30% jer ona sama vec sebe overklokuje za 20% ,ti si kartu overklokovao samo za 10% okvirno.. Tvoja matematika i shvatanje tehnologije je totalno pogresna a ti prihvati kako god to zelis!
Nauka napreduje,tehnologija i ljudi treba da su u skladu sa tim..Evolucija :P
Ne razumem zasto ovo pises kada znas da sam to vec negde procitao i da mi je to poznat. Koja je poenta ? Znas nesto sto i svako zna. Daj nesto novo, ovo svako moze da procita na netu .)
Evo kako ja to vidim. Mislenje o necemu je nesto savim drugo. GPU boost klokuje kartu preko defaultnih vrednosti 1006mhz ako za to postoje uslovi. To prakticno znaci da bi jedan eskim na -50 moga da se igra pri klokovima od 1500mhz :P ali zato u toplijim krajevima situacija nije bas tako ruzicasta :P GPU boost kako mi se cini u velikoj meri zavisi od radne temperature karte, ako je kuciste doboro provetreno i ambijentalna temperatura u nekim normalni granicama oko 22c, tada ce karta pokazati neki benefir od GPU boost-a, u protivnom, doci ce i do samnjivanja defaultnih klokova kao sto je se vec nekima desavalo. GPU boost pored diznanja kloka verovatno podize i napon ako to uslovi dozvoljavaju, sto znaci da tehnologija treba da zemeni nesto sto ja sam mogu da uradim. Prosto receno ovo nije za mene, jer ja cu svakako naci gornju granucu stabilnih 24/7 klokova GPU i memorije, bez razmisljanja da li ce neka tehnologija u pokusaju da mi obori klok karte zato sto ceni da tako treba .) Opet sa druge strane za prosecnog korisnika koji nikada nista ne klokuje, eto prilike da dobije kartu koja ce povremeno raditi preko definisanih vrednosti, u zavisnosti od radnih uslova. Sustinski to nije lose resenja, ali nije za mene, ja volim da se igram :)
Intel je pametno ostavio opciju u biosu da se slicna tehnologija kod procesora iskljuci, tako da ja mogu sam da nasviram cpu na 4.4ghz :D
Da li si ti isklucio turbo mod i sam podesio klok cpu-a ? Verujem da jesi, ali zato slicnu tehnologiju kada je gpu u pitanju zdusno podrzavas, totalno kontradiktorno :D
P.S.Tehnologiju da bi shvatio ne moras da citas sa neta da bi se edukovao,to dolazi samo od sebe,to je u srzi coveka. A i da bi procitao sa neta moras da razumes pravilno a to iziskuje poznavanje engleskog jezika sto neki bas i ne mogu da se pohvale!
FunSky je overklok shvatio samo kao preko boost-a - koji je već overklok... haha. Imaš početnu frekvenciju, osnovnu, neklokovanu. Da li je dižeš sam, overklokuješ, ili to radi neki programčić ili to radi program iz bios-a karte, i da li to zvao šust, bust, must, kljust, pust ili kako god hoćeš, ko ima čuku shvati da je to isto - overclock.... Razlika u plusu (za razliku od downclock-a) u odnosu na osnovnu frekvenciju. ... nazivati overklokom samo dobitak u odnosu na maximum sa idiot-friendly rešenjem iz bios-a, /boost-om.. haha/ ne znam čemu ti služi uz to što je netačno. Da nešto navijaš na nvidija stranu pa da razumem, ali ovo je totalno besmisleno, štono kažu, notorno. Ako boost diže na nekim temperaturama 20% a ti nasviraš na 30%.... overklokovao si kartu za 30% a samo za 10% više od automatike. Sad me sramota što ovo napisah, ali, šta ću. Valjda se bojiš kako ćemo napisati da joj je isceđena duša, da nema šta da se traži od strane entuzijasta ili nešto slično, a meni je ispod časti.... i ne vređaj, nije ni tebe on vređao iako si ti lupnuo kako za ovo tako i za mešavinu mainstream-midsegment. Svakom se dešava osim funsky-u.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.