Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Problemčina !! !!
STRANA 1 OD 1
dbqp Problemčina !! !! 24.05.2007. 22:53 T4495

status: user
broj poruka: 1368
Ponekad život ume da ti zagorča život! (dbqp, 24.05.2007. u 22h). E, da postavimo problem, ovako... Pre pet godina kupih monitor NEC MultiSync FE750+. Izvanredan monitor za to vreme, fenomenalan prikaz, fenomenalna geometrija, fenomenalne frekvencije osvežavanja, nikad vala ništa što se slike tiče nije jeo g.vna, ali Bog me kaznio... Jelte, od kad ga kupih nonstop sam imao nekakav nagon da ga glancam, ali iskusan sam ja u tome bio, koristio sam samo VATU I DESTILOVANU VODU, kao da čistim zlatni ili platinasti nakit, retko sam ga prskao onim sprejevima sa antistatičkim i sl. sr.njima u sebi... I ma koliko ja bejah pažljiv prema njemu, pojaviše se u donjem delu ekrana ogrebotine, zapravo i nisu to ogrebotine, nego je nekakav film (valjda antiglare) počeo da se skida... Još pre 3 godine... Danas mu je i plastika popucala iz čista mira, za šta naravno krive mene misleći da sam udarao monitor, ali molim vas, ko je lud da udara monitor od 350 evra!! Naravno, problem je u lošoj plastici, ali to nije glavni problem... Problem je što mislim da film ništa ne može da vrati na površinu i hoću da mi predložite TFT veličine 19 inča, da kvalitetom slike, boja, geometrijom itd. itd. podseća na ovaj monitor koju ću nevoljno zameniti. Inače ako nekoga interesuje (nije oglas) da ga otkupi, pogleda, servisira ... neka se javi na PM. Radi i dalje fenomenalno, držim ga na 1024x768 @ 100Hz... Šta da još kažem... Pomagajte!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vukdusan ... 24.05.2007. 23:03 #20109

broj poruka: 800

moje saucesce.mozes da kupis novi koji ce da ima slicnu sliku,ali nista ne moze da zameni tvoju vecnu ljubav prema njemu.

najbolje je da odes u gigatron na banovom brdu i pogledas ekrane uzivo.
Igor84 Re: 25.05.2007. 00:50 #20137

broj poruka: 327
Kad ljudima pricam da ne valja mnogo da se kupaju jer ce da im se otanji koza oni me gledaju nekako popreko i cudno.
Evo, ovo vam je dokaz.

P.S. Samo se salim.
Za ovaj sloj na ekranu ti nema leka a za plastiku moras da imas takvu srecu da nadjes nekog sa istim monitorom koji mu je skoro crko i da hoce da ti da za male pare. Tj. bolje igraj loto.
VMARC Re: Problemčina !! !! 25.05.2007. 00:51 #20138

broj poruka: 9425
Inače ako nekoga interesuje (nije oglas) da ga otkupi, pogleda, servisira ... neka se javi na PM. Radi i dalje fenomenalno, držim ga na 1024x768 @ 100Hz... Šta da još kažem... Pomagajte!!

Jok nego sta je?!

A sto se tice monitora, kupi Samsung 931BF ili 971P

dbqp To be continued... 25.05.2007. 11:18 #20173

Već u najavi vidim ponavljanje istorije. Naime, kada sam kupovao ovaj CRT, do njega sam došao tako što sam vratio 3 samsunga, od kojih je svaki imao bar 1 mrtvi pixel, lošu geometriju, sve u svemu, kršine kakvih nema, pola slike svetlo, pola tamno (i to govorim za jače FLAT modele, npr 755DF ili kako se već zvahu)... Jel možete nešto drugo da mi preporučite, da je kvalitetno a da nije južnokorejsko (bez LG, Samsunga, Belinee, Benq...)... Kakav je recimo Sony danas, bili su odlični sa svojim Trinitron katodnim cevima?
dbqp ... 25.05.2007. 11:26 #20174

Mada, lep je ovaj 971P, koliko vidim nije WIDE, što u svakom slučaju podržavam ali da li će tih 6ms da mi smeta pri gledanju filmova? Jel postoji varijanta, takav kvalitet ali sa manjim odzivom?
stcomp re 25.05.2007. 11:36 #20175

broj poruka: 149
Sony je odličan nego više ne pravi monitore nikakve povukao se iz toga, ako nećeš koreanca kupi Viewsonic

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs