Asus Maximus Extreme-Z Intel ® Core™ i7-2700K NOCTUA NH-D14 Mushkin Redline 2x4gb 1866MHz 1.5v ASUS GTX 580 DC II SSD Crucial M4 128gb Seasonic X-Series 660W CM 912+ Dell U2312HM
Planirao sam da uzmem HIS-ov model sledeće nedelje, kad idem u DE...oko 230 je...moraću još da razmislim, zbog garancije, pre svega... Fiat iustitia, et pereat mundus
ja bih uzeo, jebes garanciju, ipak je DE, nece to da rikne.. a i ako rikne samo im posaljes post express-om :)
:: Planirao sam da uzmem HIS-ov model sledeće nedelje, kad idem u DE...oko 230 je...moraću još da razmislim, zbog garancije, pre svega.. :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: ::
@Sub-Z, uzmi u razmatranje i XFX, imaju takodje nereferentno hladjenje.
:: Planirao sam da uzmem HIS-ov model sledeće nedelje, kad idem u DE...oko 230 je...moraću još da razmislim, zbog garancije, pre svega.. :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: ::
Iako nije superiorna arhitektura, ipak se radi o novoj seriji koja se pokazala dobro i bilo bi glupo da je lošija/ista od prethodne. Cena takođe prihvatljiva. Ja sam na primer pre nešto više od godinu dana kupio moju za slične pare.
:: @imarkovic, slazem se za cenu. :: :: @Sub-Z, uzmi u razmatranje i XFX, imaju takodje nereferentno hladjenje :: :: :: Planirao sam da uzmem HIS-ov model sledeće nedelje, kad idem u DE...oko 230 je...moraću još da razmislim, zbog garancije, pre svega.. :: :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: :: :: ::
PA ova karta je naslednik 6850.... Stvarno da stare karte imaju onoliku cenu,a nove jos vecu i vecu ...
Stvarno alal im vera...
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: Extra cena, za te pare odlicna kupovina . :: :: Asus Maximus Extreme-Z :: Intel ® Core™ i7-2700K NOCTUA NH-D1 :: Mushkin Redline 2x4gb 1866MHz 1.5 :: ASUS GTX 580 DC I :: SSD Crucial M4 128g :: Seasonic X-Series 660 :: CM 912+ :: Dell U2312H :: :: :: fina cena mogu ti rec :: :: :: :: :: :: :: Stigla je u prodaju. : :: :: :: :: :: :: http://tinyurl.com/d3u6uf9
Ma neka bude i naslednik 6750, ako je za nijansu jaca od 6950 i gtx560ti za isti novac, sto ne uzeti onda ovaj proizvod... Pricas kao da su ti vazne oznake i da imas nesto od toga ?
u nekim igrama cak i 7850 je na nivou 6970 a u nekima cak i 7870 je na nivou 6950...
sve zavisi od igre do igre.... PO meni ove karte su PRECENJENE...
7770 i 7750 su stvarno precenjene, ali danasnji nastavci 6850 i 6870 su stvarno PRESKUPI ...
Ovde se ne radi o 40 nm vec o 28 nm... Zbog cega cene nisu ko ranije,zbog cega nije usledila smena generacija,u cemu je problem ovde ja ne vidim stvarno...
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: Zna li se za koliko je to brzi od 6950 1gb. ili gtx560ti :: :: ::
Ovo je 28 nm, toliko ide sporo smena generacije sada, i toliko smo cekali da izadju karte koje u sustini nista specijalno nisu, a kostaju papreno...
Oznake su tu naravno,iste ko i ranije,ali su cene BEZOBRaZNO velike !
:: Ma neka bude i naslednik 6750, ako je za nijansu jaca od 6950 i gtx560ti za isti novac, sto ne uzeti onda ovaj proizvod.. :: Pricas kao da su ti vazne oznake i da imas nesto od toga :: :: ::
Slažem se, dobar je XFX ali me HIS više vuče...godinama ih nema kod nas...imao sam HIS-ov Radeon X1950 Pro...to je bila zver :) Ovaj model razmatram http://bit.ly/GYmL1d Fiat iustitia, et pereat mundus
:: .....ali HiS je HIS:) :: :: :: :: @imarkovic, slazem se za cenu. :: :: :: :: @Sub-Z, uzmi u razmatranje i XFX, imaju takodje nereferentno hladjenje :: :: :: :: :: Planirao sam da uzmem HIS-ov model sledeće nedelje, kad idem u DE...oko 230 je...moraću još da razmislim, zbog garancije, pre svega.. :: :: :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: :: :: :: :: :: ::
560-ica dere 7850-icu u BF3 i Portal-u, u Starcraft-u na nizim...
28.03.2012. 18:12
status: user broj poruka: 10999
rezolucijama i za nijansu je tiša... Gde je ubedljivo slabija? U Skyrim-u (kompletan serijal je pravljen kao REKLAMA za RadeOn - bukvalno je `krojen` tako da maksimalno iskoristi Dekinu arhitekturu a `zaobidje` eNVidijinu).
Re: 560-ica dere 7850-icu u BF3 i Portal-u, u Starcraft-u na nizim...
28.03.2012. 18:42
status: user broj poruka: 1624
Bilo sta ispod 1920 x 1080 mislim da ne treba ni gledati,i glupo je i sramotno sa ovim novim kartama da i komentarisemo o tome...
Mene samo nervira skok cena.... POgotovo sto performanse uopste nisu ko ocekivane...
:: rezolucijama i za nijansu je tiša... Gde je ubedljivo slabija? U Skyrim-u (kompletan serijal je pravljen kao REKLAMA za RadeOn - bukvalno je `krojen` tako da maksimalno iskoristi Dekinu arhitekturu a `zaobidje` eNVidijinu) :: ::
Cekaj, ti ocekujes da 7850 kosta kao i 6850 a uz to je karta u rangu 6950/70 uz overclock? Pritom ja stvarno ne znam ko daje 200e za kartu da bi igrao u nizim rezolucijama od HD? Kakve veze ima oznaka karte? Gledaju se performanse, a s obzirom da je ovo prva cena, bice ovo lepa kupovina kroz neki mesec a do tad cemo imati i nereferentne modele za kupovinu.
A zasto da ne ocekuje? Prvo zanosite se tu nekim ciframa a sve ukupno odvajate od usta nebi li sebi obezbedili zeljeno parce hardvera a sad se tu gadjate nekim ciframa! Sad vam cena odgovara?!
Da napravimo presek situacije posto vidim da mozak niko ne ukljucuje!
28nm proces tehnologije donosi napredak u odnosu na vecu mogucnost prosirenja i razvijanja grafickog chipa ali je proces kao proces JEFTINIJI u izradi i samim tim zavrsni proizvod ima manju vrednost nego sto je to predstavljeno! Svaki sledeci nm proces bice jeftiniji za izradu a po svemu sudeci karte ce biti sve skuplje!
Zato ne treba mesati babe i zabe i sasvim je normalno da nova serija nizeg segmenta kosta kao prethodna pa mozda i jeftinije i Milunka je sasvim u pravu! Nova tehnologija,nizi nm i donosi napredak to je logicno,to sto je 7850 + OC na nivou 6950 to je totalno nebitno!
Stvar je u tome da nas svi ZAJEDNO klepaju po usima,bilo Intel,nVidia,AMD i ATI koji je prvi plasirao ovako visoke cene ocigledno da se iscupa iz krize u koju je AMD upao!
Gleda se rang karte ,7850 je srednja niza klasa a cena mu je sad kao GTX 560 Ti koji je u svoje doba davao daleko vise nego sto to sad nudi ova karta!
:: Cekaj, ti ocekujes da 7850 kosta kao i 6850 a uz to je karta u rangu 6950/70 uz overclock :: Pritom ja stvarno ne znam ko daje 200e za kartu da bi igrao u nizim rezolucijama od HD :: Kakve veze ima oznaka karte? :: Gledaju se performanse, a s obzirom da je ovo prva cena, bice ovo lepa kupovina kroz neki mesec a do tad cemo imati i nereferentne modele za kupovinu :: :: ::
Ok slazem se, samim ti i gtx680 treba da bude osetno jeftiniji, nego sto jeste ? Znaci udaranje po usima, kao sto si i sam naveo... Sto se tice proizvodnje i izrade u 28nm procesu, stvarno se ne razumem, ali ako je stvarno tako kao sto kazes, onda je ovo bezobrazluk i nista vise...
:: A zasto da ne ocekuje :: Prvo zanosite se tu nekim ciframa a sve ukupno odvajate od usta nebi li sebi obezbedili zeljeno parce hardvera a sad se tu gadjate nekim ciframa :: Sad vam cena odgovara? :: :: Da napravimo presek situacije posto vidim da mozak niko ne ukljucuje :: :: 28nm proces tehnologije donosi napredak u odnosu na vecu mogucnost prosirenja i razvijanja grafickog chipa ali je proces kao proces JEFTINIJI u izradi i samim tim zavrsni proizvod ima manju vrednost nego sto je to predstavljeno :: Svaki sledeci nm proces bice jeftiniji za izradu a po svemu sudeci karte ce biti sve skuplje :: :: Zato ne treba mesati babe i zabe i sasvim je normalno da nova serija nizeg segmenta kosta kao prethodna pa mozda i jeftinije i Milunka je sasvim u pravu :: Nova tehnologija,nizi nm i donosi napredak to je logicno,to sto je 7850 + OC na nivou 6950 to je totalno nebitno :: :: Stvar je u tome da nas svi ZAJEDNO klepaju po usima,bilo Intel,nVidia,AMD i ATI koji je prvi plasirao ovako visoke cene ocigledno da se iscupa iz krize u koju je AMD upao :: :: Gleda se rang karte ,7850 je srednja niza klasa a cena mu je sad kao GTX 560 Ti koji je u svoje doba davao daleko vise nego sto to sad nudi ova karta
Kepec dolazi sledeci mesec do pocetka maja. Kodno ime GK106,GTX660,ocekuje se da ce biti na nivou 7870 karte,mozda cak i brzi. Za sad se performanse samo analiziraju na osnovu mogucih specifikacija chipa u poredjenju sa GK104. Toliko za sad. P.S.Svakako nVidia treba da kompletira svoju ponudu i u narednim mesecima ce izlaziti kartice..
Mislim da ce tebi GTX660 da legne k`o budali samar :)
:: Ova karta u BF3 radi losije od 560ti? WT :: :: ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★ :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.