Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
puno pitanja pa da srocim u jednu temu
STRANA 1 OD 1
repsi puno pitanja pa da srocim u jednu temu 25.03.2012. 21:01 T44899

status: user
broj poruka: 1276
pa da krenemo..

1. kojim programom mogu pratiti temp gpu-a i cpu-a za vreme igranja recimo?

2. koju niskobudzetnu tastaturu uzeti da je malo meksha.. ova me hebe kontakt neka trust.. ili neka jeftinija wifi varijanta ?

3. Pojavila mi se zelena vertikalna shtrafta na Dell u2312hm na sred ekrana na svetlim pozadinama (nov monitor).. nakon sto sam ga iskljucio na 5-10 min i ponovno upalio - strafte nema ali se bojim da ce mi se vratiti uskoro... sta bi to moglo biti? kontam da nije zrelo sad za zamenu jer je trenutno nema (od tada se nije pojavljivala) ali da li to mogu ocekivati da mi se pojavi uskoro opet?

4. u eyefinity-u, 3. dell koji mi je na display portu mi blinkuje na pola sekunde se ugasi pa se upali svakih par minuta - ne smeta mi jako ali bocne ochi nekad.. Zamenio sam monitore i uvek taj koji je povezan display portom mi blinkuje... znaci da se ne radi o monitoru nego o grafici.. da li je ovo dovoljno da bi trazio novu grafiku jer je pod garancijom?

5. ne radi mi ni usb sa gore pomenutih dell monitora, o cemu je rec? mora se instalirati neshto ili?

6. predlog za kvalitetan i udoban racing seat do 400-500e?

7. procena: amd 6950 2gb otkljucana u 6970 i radi stabilno na njenim klokovima bez ikakvih problema, stara godinu dana sa jos godinom garancije, mozda mesec-dva manje?

8. procena: Hp pavilion dv6-6070es - i7-2630QM, 4gb rama, 750gb hdd, ati hd 6770 1gb ddr5, uz njega windows 7 orginal, 17.10.2011. kupljeno, 3 meseca koristen, kupljen u spaniji sa spanskom tastaturom i winom (nisam ga reinstalirao), 1 godina garancije world wide. Izuzetno očuvan, folija sa tastature jos nije skinuta.. kupovao sam ga znajuci da cu ga prodati jer mi je trebao samo u ta tri meseca, a sad skuplja prasinu vec evo 3. mesec ga nisam ukljucio..

9. da li mogu svoju p8p67 pro plochu sada zameniti za b3 reviziju? Na zadnjoj strani neki usb-ovi ne rade, mis/tastatura/volan pa se bojim da me nije poceo hvatati onaj pad performansi o kome je bilo rech kao greshci, ma da koliko se secam to je bilo za sata protok ali nisam siguran. Svejedno, ploca je pod garancijom.

10. koji cpu kuler preporucujete, posto cujem da nema kod nas noctue nh-d14? nesto u tom rangu, tj kvalitetni vazduh me zanima.

11. imam jos pitanja ali i ovo je dosta.. za pocetak :)

hvala svim dobrim ljudima koji imaju vremena i volje za pomoci!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ilicstefan Odgovor 25.03.2012. 21:09 #408475

broj poruka: 1577
Odgovor na prvo pitanje ti je GPU i CPU z. Odlični programi. Imaš i HW monitor.

Probaj da se ne nasmeješ

http://www.youtube.com/watch?v=p32OC97aNqc

Miskonius Koliko ja pratim ovaj forum.. 25.03.2012. 21:33 #408488

broj poruka: 4420
da ne budem pristrasan, ali mislim da si postavio rekord po broju postavljenih pitanja u jednoj temi
ali ja ne mogu da postavljam slican rekord u postovanim odgovorima...

7. 180-200 evra

8, Ako Usb portovi ne rade to ti je dovoljan razlog za reklamaciju.
Inace ta kobna greska se odnosila na crkavanje Sata II konektora, ako se ne varam,
To nema veze sa usb..

9.Ako hoces kao Noctuu (ili cak bolje) onda uzmi ovo
http://goo.gl/VgLuL
Ako ti je to mnogo uzmi Cooler Master 612s.

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

SkyFire ... 25.03.2012. 22:26 #408493

broj poruka: 18472
1.MSI Afterburner live monitoring
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=35285&forid=25&katid=6
3.Problem sa grafikom
4.Problem sa grafikom
5.Da bi ti USB radio moras USB kablom da povezes monitor i komp!

6.Zaobilazim :)
7.160-170,nova je 200 eur!

9.Ako je prva revizija ploce mozes,imas pravo!

10..Thermalright Silver Arrow

Stripy Re 25.03.2012. 22:43 #408495

broj poruka: 4163
1. CPU-Z i GPU-Z
2. Lodžitek bi bio moj izbor
3. Ako ti se to ponovi teraj ga na reklamaciju, ali napomenu tuljanima da se to ne ddešava uvek, već povremeno jer će ga uključiti na milisekundu, konstatovati ispravnost i vratiće ti ga nazad za 44 dana
4. Nije.
9. Koliko sam upućen Asus P8P67 PRO ploče su sa 3.0 ili 3.1 verzijom i mislim da nisu bili defektni modeli (nisam siguran), a što se tiče USB-ova, podigli Live XP sa CD-a i probaj tast/pacova preko USB-a, moraju da rade. Ovo ne važi za USB3 za koji mora da se ubaci drajver. Samo nefunkcionisanje USB portova je dovoljno za reklamaciju.

repsi re 26.03.2012. 00:52 #408504

broj poruka: 1276
okej, po stavkama opet :)

1. resheno - hvala

2. i ja sam za logi uvek, neko konkretan model

3. zasto sky mislis da je tu grafika? dok nisam iskljucio monitor sam imao tu crtu, tek kad sam ga iskljuchio (nisam iskljuchio komp nego samo taj jedan monitor) crta je nestala nakon 5-10 min.. meni to ne vuce na grafiku ali naravno da ostavljam i tu mogucnost. Najpre bih rekao da je to monitor, jer sam isto to imao sa shamsunz monitorom pa me ovo odma bacilo u pusta razmishljanja..

4. tu vec i ja sumnjam na grafiku sasvim je logicno.. samo mi nije jasno Stripy zasto mislis da nemam pravo zameniti graficku koja je u garanciji a blinkuje mi monitor na njoj? Kolko sam ja upucen ne bi smeo niti jedan monitor da blinkuje u eyefinity-u, bar nisam video da je amd naglasio da ce blinkovati jedan ukoliko se zakace 3 monitora na njihov gpu. Zamisli da tebi/vama blinkuje monitor nonstop... ne bi reklamirao gpu? kako resiti ovaj problem?

5. vidish to mi nije palo na pamet, thx!

6.

7. gde ima nova za 200e? nisam uspeo naci.. mozda bi u tom slucaju uzeo jos jednu, ali me kepler vise vuce za sada jer ne bi da se ukopavam sa starim gen karticama..

8.

9. prva recenzija je ploce, kupljena prve nedelje kad se pojavila kod nas. Onda je menjam svakako, samo jedno pod pitanje, ukoliko mi dozvole doplatu da li mi se isplati uzimati nesto jace za bolji oc? ili je pro verzija sasvim zadovoljavajuca po tom pitanju?

10. cuo sam za taj phanteks, nisam znao da ga ima kod nas.. verovatno cu njega pazariti jer vidim da je leader trenutno.. jedino na tom sajtu ne pise da podrzava 1155 ali vidim da inace podrzava, ovi nasi verovatno nisu napisali ali eto cisto da pitam da budem siguran (da nije neka druga verzija u pitanju kod nas na trzistu). Sky gde ima silver arrow, nisam nasao? koja cena?

hvala svima na odgovorima, ima tu josh par rupa pa eto cekam i to da resimo, ako se da resit :)

pozz

SkyFire repsi 26.03.2012. 01:16 #408508

broj poruka: 18472
Ne znam kakva je to kod tebe linija na monitoru ali imao sam slucajeva gde se javlja ili vodoravna ili uspravna linija i bez obzira sto gasis monitor ili resetujes komp pa nestane kasnije se javi.
Svi slucajevi su bili do graficke karte.
Ne tvrdim da je to tvoj slucaj ali bi ipak probao i sa drugom karticom cisto da to iskljucim !

Ovo sto te zeza sa DP-om i Eyefinity su bubice koje se ticu i grafike i drivera.
Necu da kazem ATI je to pa da ispadnem hejter .)

Na pcberzi imas modele od 1GB za 200 eur i modele od 2GB za 210-220 eur a po oglasima imas jos jeftinije.
Ako si pratio kako danas ide prodaja pogotovu za NE popularne karte onda znas da cenu moras da oboris.

Slazem se da je bolje da menjas kartu nego da se i dalje `patis` sa istom pogotovu u CF modu uz dodatne bubice koje on nudi!

Najbolje je resenje da uzmes Kepler ali da sacekas malo pad cena,vec se polako nivelisu!

Svaka prva recenzija ploce moze da se vrati.
PRO verzija B3 koju ces da dobijes je odlicna ploca,mozes eventualno da ides na Z68 a overklok i kod jednog i drugog slucaja ce biti super.Ne treba da bacas pare i da doplacujes (Skupljaj za Kepler :D )

Thermalright Silver Arrow je do skoro cini mi se bio i Digitronu,procackaj malo mozda ga negde ima.
Ako nema nek ti neko iz inostranstva donese jer je trenutno najbolji cooler,bolji je i od Noctua NHD14 a jefitniji je!

Nema na cemu.
Mortificat Re: 26.03.2012. 02:08 #408509

broj poruka: 3519
I On screen display u MSI Afterburneru ili EVGA Precision Tool.
II Bilo koju u bilo kom hipermarketu :)
III Proveri grafiku, ukoliko je isti manifest na drugoj, reklamiraj monitor.
IV Definitivno port na grafici, što implicira krivca i pod III stavkom.
V Imaš sve u read me fajlu na disku koji si dobio uz monitor, za Win7:

1. Click Start -> Control Panel -> Appearance and Personalization -> Display -> Change Display Settings.
2. Click Advanced Settings.
3. In the Generic PnP Properties window, click the Monitor tab, and then click Properties.
4. Click the Driver tab and then click update Driver.
5. In the update Driver Software window, select `Browse my computer for driver software`.
6. Click Browse, select `drivers\Win7` folder from the CD -> OK -> Next.
7. Click Close.
I ne zaboravi da ga povežeš kablom(dobio uz monitor) sa usb portom na ploči :)

VII Oko 180e obzirom da nisi naveo `čiju` kartu imaš.
VIII Oko 350-400e, bojim se da nećeš dobiti više, upravo zbog garancije.
IX Naravno, odradi to što pre.
X Ako nema Noctua-e, onda Prolimatech Megahalems/Megashadow/Super Mega. Razlike su zanemarljive: http://goo.gl/Uu3BN
XI ?

http://goo.gl/1h9Wl

TheBear ... 26.03.2012. 08:54 #408517

broj poruka: 6502
Proveri kabl dal je ispravan kojim povezujes monitore, meni se desilo jednom da mi je neispravni HDMI kabl napravio zelene kockice po ekranu...

Graficka nova 6950 2GB je 230 evra, ti mozes da trazis oko 180 evra. Ako hoces CF bi te izasao, ako imas dobro napajanje i dobro provetreno kuciste, dosta jeftinije nego bilo koja nova High End karta, sad CF ima svojih nedostataka, ali sto se cene tice u velikoj je prednosti nad precenjenim kartama nove generacije.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Ajde da probamo bar nesto... 28.03.2012. 11:10 #408979

broj poruka: 7769
1. Zanimljivo i nikad me nije interesovalo ali GPU-z i CPU-z prate senzore i beleze temperature pa kasnije mozes da ocitas najvisu i najnizu ocitanu vrednost...

2. Pored ove ostali nema sta da traze budget a dobra:
http://www.itsvet.com/proizvod/microsoft-comfort-curve-keyboard-2000-7fh-00007/comp_comp_keyboard/43/160
Cena je malo jaca, nekad je bila samo 12-13E, ima i varijanta sa misonjom...

3, 4, 5, to ti je odgovorio Sky...

6. MOMO je uvek bio vrhunski i po izgledu i po ceni...

7. 160-170E...

8. Isti takav DELL XPS-15z sa nesto slabijom grafikom i duplo vise memorije + Full HD kosta nov oko 1000E tako da ja za taj HP ne bih dao vise od 700E (a mozda je i to mnogo) da jebe oca ocinjega, no dobro to je samo moje misljenje...

9. Ako sve to sto si naveo ne radi a imas garanciju na istu bez problema ces dobiti novu, mozda i bolju od te...

10. U ovo se ne razumem a mislim da definitivno ne treba preterivati posto ces sa onim hiper skupim dobiti svega par stepeni nizu temperaturu CPU-a koji vise propada od OC nego od temperature... ono kad ga OC ode mu potrosnja ponekad vise nego duplo...

11. Samo ti cepaj a mi cemo da ti dajemo konfuzne odgovore ali to je jedini nacin da i mi ponesto naucimo...

Tomato Republic Of Serbia !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs