Ali tacno sam zanao da ce odvaliti cenu, bice one u rasponu od 500-600 e u zavisnosti od modela i hladjenja :) mada kako je ovde pocetna za referentni Gaiward 685e ici ce one i preko 700E samo da ne odu u 800 e :D
Asus Maximus Extreme-Z Intel ® Core™ i7-2700K NOCTUA NH-D14 Mushkin Redline 2x4gb 1866MHz 1.5v ASUS GTX 580 DC II SSD Crucial M4 128gb Seasonic X-Series 660W CM 912+ Dell U2312HM
pa sta oces, graficka je tek izasla u prodaju, sta ocekujete, polako, pasce cene kad za to dodje pravo vreme, kao da cete sad svi da pohitate da je kupite ma da..
:: Ali tacno sam zanao da ce odvaliti cenu, bice one u rasponu od 500-600 e u zavisnosti od modela i hladjenja :) mada kako je ovde pocetna za referentni Gaiward 685e ici ce one i preko 700E samo da ne odu u 800 e : :: :: Asus Maximus Extreme-Z :: Intel ® Core™ i7-2700K NOCTUA NH-D1 :: Mushkin Redline 2x4gb 1866MHz 1.5 :: ASUS GTX 580 DC I :: SSD Crucial M4 128g :: Seasonic X-Series 660 :: CM 912+ :: Dell U2312H :: ::
Ja konkretno ne planiram upgrejd u skorije vreme, ali kazem da kako su krenuli sa referentnim modelom , cene mogu da odu pm :) Verujem da ce cene ici na odele, samo da prodje ovaj prvi nalet .) \ Asus Maximus Extreme-Z Intel ® Core™ i7-2700K NOCTUA NH-D14 Mushkin Redline 2x4gb 1866MHz 1.5v ASUS GTX 580 DC II SSD Crucial M4 128gb Seasonic X-Series 660W CM 912+ Dell U2312HM
:: pa sta oces, graficka je tek izasla u prodaju, sta ocekujete, polako, pasce cene kad za to dodje pravo vreme, kao da cete sad svi da pohitate da je kupite ma da. :: :: :: :: Ali tacno sam zanao da ce odvaliti cenu, bice one u rasponu od 500-600 e u zavisnosti od modela i hladjenja :) mada kako je ovde pocetna za referentni Gaiward 685e ici ce one i preko 700E samo da ne odu u 800 e : :: :: :: :: Asus Maximus Extreme-Z :: :: Intel ® Core™ i7-2700K NOCTUA NH-D1 :: :: Mushkin Redline 2x4gb 1866MHz 1.5 :: :: ASUS GTX 580 DC I :: :: SSD Crucial M4 128g :: :: Seasonic X-Series 660 :: :: CM 912+ :: :: Dell U2312H :: :: :: ::
Cim se razidje guzva ispred radnje i padne promet u milionima evra spustice oni cenu...
Cujem da penzosi zauzmaju busiju u redu ispred radnje tu negde odmah iza ponoci... ...a onda prodaju brojeve da popune kucni budzet...
I sve ovo tek kad se uredno ustekaju i odstekaju na BUS+
Naravno i kad Sky kao predsednik i njegov potpredsednik uzmu svoje primerke `objekta divljenja` pada cena bar 20%...
A najnovija vest je da je cak i predsednik Tadic preko javnog servisa zamolio gradjane za strpljenje i da su vec naruceni dvonedeljni priozvodni kapaciteti nVidije koji ce se prodavati sirom srbistana po beneficiranim cenama uz poslednji cek od penzije...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ja konkretno ne planiram upgrejd u skorije vreme, ali kazem da kako su krenuli sa referentnim modelom , cene mogu da odu pm :) Verujem da ce cene ici na odele, samo da prodje ovaj prvi nalet . :: :: Asus Maximus Extreme-Z :: Intel ® Core™ i7-2700K NOCTUA NH-D1 :: Mushkin Redline 2x4gb 1866MHz 1.5 :: ASUS GTX 580 DC I :: SSD Crucial M4 128g :: Seasonic X-Series 660 :: CM 912+ :: Dell U2312H :: :: :: pa sta oces, graficka je tek izasla u prodaju, sta ocekujete, polako, pasce cene kad za to dodje pravo vreme, kao da cete sad svi da pohitate da je kupite ma da. :: :: :: :: :: :: :: Ali tacno sam zanao da ce odvaliti cenu, bice one u rasponu od 500-600 e u zavisnosti od modela i hladjenja :) mada kako je ovde pocetna za referentni Gaiward 685e ici ce one i preko 700E samo da ne odu u 800 e : :: :: :: :: :: :: Asus Maximus Extreme-Z :: :: :: Intel ® Core™ i7-2700K NOCTUA NH-D1 :: :: :: Mushkin Redline 2x4gb 1866MHz 1.5 :: :: :: ASUS GTX 580 DC I :: :: :: SSD Crucial M4 128g :: :: :: Seasonic X-Series 660 :: :: :: CM 912+ :: :: :: Dell U2312H :: :: :: :: :: ::
ako se secas iz doba 8800 GTX Ultra, kada je izasla bila je 500eu ravno. Posle mesec-dva joj pada cena na 350.. pa jos manje.. sada se ceka mnogo duze od mesec-dva, a cene vise ne padaju kao kod Alfa Romea.
:: I da kosta 350e ili da kosta 3500e koga relano odavde zabole :: :: Ko ima para da kupuje poslednju kartu koja je tek izasla :: njega tako zabole da li kosta 500e ili 600 ili 700.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Dexter je u pravu... Sta se lozite?!?!Gledam ovde vec danima kako placu pojedinci i drve koliko treba da kosta ati i nvidia i sta je mainstream a sta ne... Sto se mene tice nek bude cena i milion evra...Dok god bude pacenika koji ce svoj zivot i svoje slobodno vreme da trose na to,ovi ce da drze te cene i imace ovce za sisanje....
Cenu formira trziste a ne ati i nvidia.Kada se ljudi budu unormalili i kupovali ono sto im zaista treba onda ce i ta graficka biti do 100e po izlasku na trziste.Al posto zivimo u potrosackom dobu gde se ljudi vode prema reklami a ne prema potrebama tako i treba da stoje stvari i treba da bude cena i veca,i bas me zanima dokle moze da ide...
:: I da kosta 350e ili da kosta 3500e koga relano odavde zabole :: :: Ko ima para da kupuje poslednju kartu koja je tek izasla :: njega tako zabole da li kosta 500e ili 600 ili 700.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
pa pazi, slazem se i ja za to da trebaju da kostaju milion kad se pojave, a znam i da ih tada masovno kupuju, a ja idem po filozofiji da prodje koliko god treba vremena dok fino kulturno padne cena koja je ili povoljna ili pristupacna.
:: Dexter je u pravu.. :: Sta se lozite?!?!Gledam ovde vec danima kako placu pojedinci i drve koliko treba da kosta ati i nvidia i sta je mainstream a sta ne.. :: Sto se mene tice nek bude cena i milion evra...Dok god bude pacenika koji ce svoj zivot i svoje slobodno vreme da trose na to,ovi ce da drze te cene i imace ovce za sisanje... :: :: Cenu formira trziste a ne ati i nvidia.Kada se ljudi budu unormalili i kupovali ono sto im zaista treba onda ce i ta graficka biti do 100e po izlasku na trziste.Al posto zivimo u potrosackom dobu gde se ljudi vode prema reklami a ne prema potrebama tako i treba da stoje stvari i treba da bude cena i veca,i bas me zanima dokle moze da ide.. :: :: :: :: I da kosta 350e ili da kosta 3500e koga relano odavde zabole :: :: :: :: Ko ima para da kupuje poslednju kartu koja je tek izasla :: :: njega tako zabole da li kosta 500e ili 600 ili 700.. :: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: :: Case:CoolerMasterElite43 :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: CpuCooler:TitanVanes :: :: Mis: Mx51 :: :: Dell 22 :: :: :: ::
Sad pomnozite tu cenu, 400e, sa carinom, PDV, minimalnom zaradom od 3% i sta ispadne? I to je veleprodaja, a gde je maloprodaja jos recimo 3% minimum + prvi je imaju u zemlji, pa nemojte molim vas.
Plus ja neznam da li se PDV 2x placa pa se posle molite za povracaj ako ste u sistemu PDV.
400 * 1.20 * 1.03 * 1.03 * 1.08 = ~549,9 e
Po meni se nisu bas ni ugradili nesto puno onda...
malo sutra ces da nadjes po toj ceni u veleprodaji
:: 500$ je oko 400e koji evro manje :: :: Sad pomnozite tu cenu, 400e, sa carinom, PDV, minimalnom zaradom od 3% i sta ispadne :: I to je veleprodaja, a gde je maloprodaja jos recimo 3% minimum + prvi je imaju u zemlji, pa nemojte molim vas :: :: Plus ja neznam da li se PDV 2x placa pa se posle molite za povracaj ako ste u sistemu PDV :: :: 400 * 1.20 * 1.03 * 1.03 * 1.08 = ~549,9 :: :: Po meni se nisu bas ni ugradili nesto puno onda.. :: :: najidealnije :: idealno :: ::
delimicnio si u pravu, a evo i zasto, cisto sumnjam da se karte uvoze u Srbiju po ceni od 500$, ako se ne placa pdv 2x i po tvojoj racunici su se ugradili 36e po komadu, a cena slozices se sigurno nije 500$ ipak je nabavlja preprodavac po nizoj ceni, ovo je cena za siroke narodne mase.
:: 500$ je oko 400e koji evro manje :: :: Sad pomnozite tu cenu, 400e, sa carinom, PDV, minimalnom zaradom od 3% i sta ispadne :: I to je veleprodaja, a gde je maloprodaja jos recimo 3% minimum + prvi je imaju u zemlji, pa nemojte molim vas :: :: Plus ja neznam da li se PDV 2x placa pa se posle molite za povracaj ako ste u sistemu PDV :: :: 400 * 1.20 * 1.03 * 1.03 * 1.08 = ~549,9 :: :: Po meni se nisu bas ni ugradili nesto puno onda.. :: :: najidealnije :: idealno :: ::
Robu uvozi par velikih za Evropu, onda ovi sitniji komadaju to. Onda misevi od sitnijih, tako je za svu robu. Kojih crnih 500$ za nabavnu cenu. Samo ako smo Evropa, onda neka bude 500e, kojih ~600e, to je zdrav razum. Pasce cena naravno, niko nije lud da placa hirove, osim likova koji nemaju nista pametnije.
Formiranje cene je malo neverovatno za uši. Za formiranje cene koriste nekakav fiktivni kurs evra, koji je do 20din veći od stvarnog. tako da ako uvoznik uveze po ajde recimo 400€ on to množi sa 130din (možda je manje ne znam koliko je trenutno) a ne sa 111din i odatle je uvek skuplje kod nas. Štite se od pada dinara, ali je tu i naravno veći profit (mufte).
@kalifns Ne možeš da računaš nabavnu cenu od 500$, jer to nije nabavna, to je maloprodajna. Tako da su ga preterali.
Zašto se toliko kuka na cene, kad je karta superiorna??? I zašto u tome prednjače predsednik i njegov zeleni lobi??? Zato što će moći, kao i ja, da gleda Keplera samo na slikama (plus što ja nemam ni želje, ni potrebe za takvom kartom). Zajebana je ta ekonomska kriza.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.