Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
AMD GPU Cheater!
STRANA 1 OD 3  
mixer93 AMD GPU Cheater! 21.03.2012. 02:13 T44841

status: user
broj poruka: 4187
http://goo.gl/LVUmu
http://goo.gl/QTEjr
Jel moze neko da objasni ovo? Mislim, uopste postoji li neko racionalno objasnjenje za ovo?
Na prvom linku imate Heaven Benchmark poredjenja(slike), gde se vidi interesantna stvar, naime, AMD je maaaalko varao po pitanju nekih testova, samim tim i jacine ili Vam brzine svog GPU-a.
Dakle, AMD ce vam nasladiti, namamiti da kupite njihovu graficku, ali onda kad je kupite, pa kad malo poredite testove, nesto tu smrdi zar ne? E onda shvatite da ste pojeli nesto kao g****.

PCBerza u srcu!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed To je samo jedna sitna, mala laž, u poredjenju sa KRUPNIM... 21.03.2012. 03:56 #407498

broj poruka: 10999
`sistemskim`, `strategijskim` lažima, kojima, na nivou `marketinga` AMD obmanjuje tržište već deceniju+.

Kratka rekapitulacija (kosim crtama sam `ogradio` uvodne cinjenice):

Laž br. 1
-/Pojava Intel-ovog Pentium2 (i `osiromasene` verzije zvane Celeron)/. AMD tvrdi da Intel NAMERNO, NEPOTREBNO menja podnozje procesora (uvodi Slot1 i socket 370) i izjavljuje da ostaje `veran` starom socket-u (Pentium sa 321-im kontaktom, socket 7).

rezultat: procesor k6 II i III (dvojka i trojka) su UBEDLJIVO INFERIORNI cak i u odnosu na Celeron (Mendocino). AMD je PRIMORAN da (precutno, kriomice, `da se Vlasi ne dosete`) menja socket (prelazi na socket 462) da bi `u drugom poluvremenu`, procesorima Duron/Thunderbird koliko-toliko parirao Pentium dvojci i trojci, odnosno Celeronu prve i druge generacije.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Laž br. 2
-AMD tvrdi da je `izumeo` genijalne instrukcije za svoje K62/3 procesore, tkz. 3D Now!, koje ce znatno nadmasiti Intel-ove MM/SSE instrukcije.

rezultat: prdež u čabar! AMD kasnije (kada je dobio PRAVA na koriscenje istih, Intel-ovih patenata) uvodi SSE instrukcije u svoje novije procesore.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Laž br. 3
-/Intel u procesore Pentium 2 uvodi zastitnu termalnu diodu, ciji je zadatak da natera CPU na `trotlovanje` (pad frekvencije i pad napona napajanja) ako i kada, usled pregrevanja, CPU dospe u `opasnu zonu`/. AMD na sav glas kritikuje ovu novinu kao NEPOTREBNU stavku koja ce samo `naduvati` cenu CPU-a. NA SAV GLAS, a onda TIHO, VRLO TIHO!!! i sam uvodi ovu `novinu` u generaciju AthlonXP!

rezultat: Duron i Thunderbird MASOVNO pregorevaju, narocito ako su overklokovani, dok `puni` Intel P2 i P3, odnosno njihova `Celeron izdanja` izdrzavaju sva iskusenja.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Laž br. 4
-/NVidia, pocevsi sa prvim GeForce kartama favorizuje `sirinu protoka grafickih podataka na relaciji GPU - memorija`, odnosno akcenat stavlja na `sirinu memory bus-a` (memory bus width)/. AMD (nakon sto je kupio ATi-ja) tvrdi da je takva strategija POGRESNA, te da se, kad se radi o video-memoriji, treba ograniciti na upotrebu sto brže memorije i sto je moguce vise podizati frekvenciju GPU-a.

primedba: Time ustvari MASKIRA svoju NEINVENTIVNOST u oblasti ARHITEKTURE GPU-a i prebacuje posao povecavanja efikasnosti karti na proizvodjace memorije (ovi naprave memoriju `bržu samu po sebi` pa takva memorija `nadoknadjuje` slabosti proizasle iz neefikasnosti GPU-a).

rezultat: Sa serijom RadeOn 29xx, AMD pokusava da poveca memory bus i NE USPEVA u tome - karta dozivljava FIJASKO - pregreva se i PREGOREVA!. AMD, posramljen, brže-bolje lansira seriju 3xxx i NAPUSTA ideju o podizanju memory bus-a iznad 256Bit-a, sve do serije koja se evo, nedavno pojavila (7xxx).

primedba: NVidia, zahvaljujuci superiornim GPU-ovima uspeva da se dugo odrzi na vrhu uprkos cinjenici da je DUGO u svoje karte (`high performance` klasa) ugradjivala DDR3, dok je AMD u samo par generacija svojih `proizvoda` presao sa DDR3 na DDR4 pa zatim, u NEVEROVATNO KRATKOM roku presao na upotrebu DDR5! Razlog: kako malopre napisah - brzinom memorije `nadoknadjivao` je slabu efikasnost GPU-a. Tudjim kvalitetom (Samsung-ove memorije) `izvlacio` je SVOJE fleke...

AMD=Agencija Mrsimuda i Duduka
DmasteRNo1 Da li varaju ili ne 21.03.2012. 07:09 #407503

broj poruka: 6102
nije bitno, jer retko ko će kupiti kartu od 500 evra, a pošto se radi još o AMD-u, vas dvojica nećete sigurno. Zato, ne berite brigu.

i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2×4GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS

TheBear ... 21.03.2012. 08:03 #407509

broj poruka: 6502
Ajde pre otvaranja teme malo informisanja, nije u pitanju cheat, vec AMD ima u Catalyst Control centru slajder za teselaciju koji moze da se podesava. Moze da se poveca tessellation factor, ali ako se to ne dira nego ostavi na default-u `use application settings`, onda ce teselacija raditi onako kako je podeseo u aplikaciji.

Dakle ne cheat-uje AMD ovde, nego onaj ko cacka podesavanja i radi sa manjim teselacionim faktorom a to precuti.

Ovo postoji mesecima unazad, podesavanje teselacije, ja uvek kada testiram u drajverima je sve na default-u i tako nema nikakvog cheatovanja, nego je faktor teselacije kako je u aplikaciji odredjeno.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
kuglice A da mozda nije bumbina komsija 21.03.2012. 08:33 #407512

broj poruka: 391
1.Promena soketa jeste cista marketinska gloopost,AMD se borio za promenu soketa samo u slucaju bitnijeg pomaka performansi sto je i logicno,cega se AMD i danas drzi

2.SSE instrukcije AMD je preuzeo pre svega zbog rada samog procesora u Win.Ma da se oko toga dosta polemisalo.

3.U to vreme nama je PC bio cist luksuz kakav god on bio,dodatno povecanje cena sto se tice CPU-a je uvek u AMD dobilo losu kritiku.

4.Ne znam mnogo oko ovoga ali znam da ortak i danas danju ima neku 2900 i prezadovoljan je.

A isto tako Micrkosoft i dalje nece da podrzi inicijativu AMD-a da izda directx koji ce za obradu grafike koristi direct 3D i napravi novu revoluciju u pitanju grafike ali jbg Nvidia nije u mogucnosti da se suprostavi AMD-u na takvom trzistu posto direct 3D daje dosta bolje rezultate ali su potrebniji dosta jaci matematicki procesori gde AMD vlada vec duze vreme.
Dok isto tako nvidia lansira navodno neku fiziku za grafiku i odmah se svi prihvate jebene fizike koja je u stvari samo sviranje qrcu....

Sve u svemu Intel i Nvidi su skotovi najjednostavniji a AMD mora da se ponasa slicno kako bi se izborio na nepostenom trzistu kakvo je sad ALI qrc!!!
ATI je toliko los da ide u novi SONY!!!

Sve u svemu svi su oni jedni veiki lopovi ali AMD su ako nista drugo jeftiniji lopovi `_
Daum Re: A da mozda nije bumbina komsija 21.03.2012. 09:40 #407518

broj poruka: 12796
:: 1.Promena soketa jeste cista marketinska gloopost,AMD se borio za promenu soketa samo u slucaju bitnijeg pomaka performansi sto je i logicno,cega se AMD i danas drz

Promena socketa nema veze sa marketingom, već sa drugačijim tehničkim potrebama procesora. Uskačeš sebi u usta jer i AMD menja sockete opet, odakle onda AM1, AM2, AM3+? Što nisu ostali na socketu 7?

::
:: 2.SSE instrukcije AMD je preuzeo pre svega zbog rada samog procesora u Win.Ma da se oko toga dosta polemisalo

Preuzeo je SSE zbog inferiornosti svojih instrukcija koje je potpuno obustavio. Isto kao što je morao da licencira Turbo Boost procesora od Intela.
:: 3.U to vreme nama je PC bio cist luksuz kakav god on bio,dodatno povecanje cena sto se tice CPU-a je uvek u AMD dobilo losu kritiku

Kako kome...
:: 4.Ne znam mnogo oko ovoga ali znam da ortak i danas danju ima neku 2900 i prezadovoljan je

Nemaju svi niske standarde, ovo nema veze sa mozgom.
:: A isto tako Micrkosoft i dalje nece da podrzi inicijativu AMD-a da izda directx koji ce za obradu grafike koristi direct 3D i napravi novu revoluciju u pitanju grafike ali jbg Nvidia nije u mogucnosti da se suprostavi AMD-u na takvom trzistu posto direct 3D daje dosta bolje rezultate ali su potrebniji dosta jaci matematicki procesori gde AMD vlada vec duze vreme
:: Dok isto tako nvidia lansira navodno neku fiziku za grafiku i odmah se svi prihvate jebene fizike koja je u stvari samo sviranje qrcu...

PhysX ne koristi mnogo igara ali zato dodatno podiže atmosferu u igri i to poprilično. Ne prihvataju se svi kako vidiš...

:: Sve u svemu Intel i Nvidi su skotovi najjednostavniji a AMD mora da se ponasa slicno kako bi se izborio na nepostenom trzistu kakvo je sad ALI qrc!!

Gde su onda inovacije? Gde su pravi OctaCore procesori? Gde su nove tehnologije?

:: ATI je toliko los da ide u novi SONY!!
:: Sve u svemu svi su oni jedni veiki lopovi ali AMD su ako nista drugo jeftiniji lopovi `

Jeftiniji su jer su uvek nudili slabiji proizvod i kao takav ne mogu ni da budu prvi.
mixer93 Re: 21.03.2012. 09:53 #407522

@dmaster ako je to jedino sto imas da kazes, nemamo sta vise da pricamo. Otkud ti znas da ja bas necu pazariti graficku od 500e ili pak AMD? Dobro necu za AMD sigurno da dam 500e, zna se sta se kupuje za vece pare, ali onaj ko planira da se zezne, sto se ne bi malo uputili ljudi?
@Medo, tu je rezultat za kojim je AMD stajao, jasno je...

Interesantna slika, za offtopic> http://i.imgur.com/S3tQ3.jpg

PCBerza u srcu!
TheBear Re: Re: 21.03.2012. 10:09 #407524

broj poruka: 6502
Ne kapiram kako tu moze AMD da cheatuje ako user menja podesavanja u drajveru, ti u drajveru mozes da forsiras veci antialiasing, da forsiras vsync i slicno isto tako mozes da podesavas tessellation factor, ali ako nista od toga ne diras nego ostavis kako je AMD po default-u podesio, onda nista od toga nece biti promenjeno vec ce raditi kako je predvidjeno po samoj aplikaciji/igri i podesavanjima koja su u njoj podesena.

:: @dmaster ako je to jedino sto imas da kazes, nemamo sta vise da pricamo. Otkud ti znas da ja bas necu pazariti graficku od 500e ili pak AMD? Dobro necu za AMD sigurno da dam 500e, zna se sta se kupuje za vece pare, ali onaj ko planira da se zezne, sto se ne bi malo uputili ljudi?
:: @Medo, tu je rezultat za kojim je AMD stajao, jasno je..
:: PCBerza u srcu!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 Korisnik laze ocigledno... 21.03.2012. 10:17 #407527

broj poruka: 17093
Podesavanja dajvera, ocigledno je,

isto mozes da odradis i sa nvidijinim drajverima
ne application controled za sve, nego podesis sve na max ili minimum
pa ces dobiti dupe i oko rezultate sa istim podesavanjima u samoj aplikaciji koja kao radi test ( jer je podesavanje u drajveru primarno i gazi podesavanja koja su kao izabrana u aplikaciji)

texture :

high quality
quality
preformanse
high preformanse

Cackaj ovo i fps ce se dosta promeniti gde god da se testira sa texturama,
a kamoli i ostalo ako se cacka...

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mixer93 Re: 21.03.2012. 10:39 #407534

Gde vidite da je user chet-ovao? Ja ne vidim...
Po nekim testovima sto gledam sad, ovakav rezultat od strane AMD-a je moguce dobiti samo bez teselacije...

PCBerza u srcu!

Daum Re: Re: 21.03.2012. 13:03 #407545

broj poruka: 12796
A po čemu zaključuješ da je AMD cheatovao? Ne razumem. Sa kojim AMD-ovim testovima porediš to?

Ja samo vidim u prvom testu 7970 stock vs GTX680 i 7970@1Ghz vs GTX680. Šta je tu cheatovanje?

U drugom vidim dva testa sa uključenom i isključenom teselacijom. To jedino znači da može da se cheatuje sa AMD-om jer 3DMark2011 ne detektuje ugašenu teselaciju u CCC panelu.

:: Gde vidite da je user chet-ovao? Ja ne vidim...
:: Po nekim testovima sto gledam sad, ovakav rezultat od strane AMD-a je moguce dobiti samo bez teselacije..
Miskonius Bravo za ulizivacku temu 21.03.2012. 16:04 #407594

broj poruka: 4420
Jovan ce biti ponosan na tebe.

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

mixer93 Re: Bravo za ulizivacku temu 21.03.2012. 16:08 #407596

Digitalci samo prodjite pored...
Steta, da imas bar malo znanja pokusao bi da mi objasnis, ali posto ocigledno samo smaras na svim forumima, nista drugo ni ne moze da se ocekuje od tebe.
Pojma nemas... a kao da sam znao da ces se ti javiti. Evo salje ti pozdrave NVIDIA, uz poruku The way its meant to be played. A ovi tvoji iz AMD-a, mogu samo da lazu ljude, tj. takve kao sto si ti (citaj strastveni AMDeka)...
Hajde pokusaj da objasnis onda ovu stvar, a ne samo hejtovati u svakom postu.
Vidim iz drugog linka, nije im prvi put da malko lazu za rezultate, cisto da bi se pokazali malo svetlije u marketinskom smislu, ali Boze moj, zasto postoje okoreli fanbojevi kao ti Milose... :)

PCBerza u srcu!

:: Jovan ce biti ponosan na tebe
:: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
nemanja21 Re: Re: Bravo za ulizivacku temu 21.03.2012. 16:30 #407601

broj poruka: 1227

:: Digitalci samo prodjite pored..
:: Steta, da imas bar malo znanja pokusao bi da mi objasnis, ali posto ocigledno samo smaras na svim forumima, nista drugo ni ne moze da se ocekuje od tebe
:: Pojma nemas... a kao da sam znao da ces se ti javiti. Evo salje ti pozdrave NVIDIA, uz poruku The way its meant to be played. A ovi tvoji iz AMD-a, mogu samo da lazu ljude, tj. takve kao sto si ti (citaj strastveni AMDeka)...
:: Hajde pokusaj da objasnis onda ovu stvar, a ne samo hejtovati u svakom postu
:: Vidim iz drugog linka, nije im prvi put da malko lazu za rezultate, cisto da bi se pokazali malo svetlije u marketinskom smislu, ali Boze moj, zasto postoje okoreli fanbojevi kao ti Milose... :

Mislim da ste poceli da za svaki pojam za koji ne znate kako se zove, jednostavno da napisete marketing... A sve ovo sto ste napisali ne da nema veze sa AMD-om, a pogotovo ne sa marketingom.
:: :: Jovan ce biti ponosan na tebe
:: ::
:: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
mixer93 Re: Re: Re: Bravo za ulizivacku temu 21.03.2012. 16:34 #407602

@jabucar... Kako nema veze sa AMD-om? Slusam... Ja sam ti kao sundjer, lako upijam ono sto valja, samo sto mi malo vas zna objasniti zasto je tako kako vi sami tvrdite... Ne mora u marketinskom smislu, neka bude u kakvom god vama svetlu i smislu odgovara.. Uglavnom jasno je da se nesto mulja od strane AMD-a. Godinama unazad...

PCBerza u srcu!

:: :: Digitalci samo prodjite pored..
:: :: Steta, da imas bar malo znanja pokusao bi da mi objasnis, ali posto ocigledno samo smaras na svim forumima, nista drugo ni ne moze da se ocekuje od tebe
:: :: Pojma nemas... a kao da sam znao da ces se ti javiti. Evo salje ti pozdrave NVIDIA, uz poruku The way its meant to be played. A ovi tvoji iz AMD-a, mogu samo da lazu ljude, tj. takve kao sto si ti (citaj strastveni AMDeka)...
:: :: Hajde pokusaj da objasnis onda ovu stvar, a ne samo hejtovati u svakom postu
:: :: Vidim iz drugog linka, nije im prvi put da malko lazu za rezultate, cisto da bi se pokazali malo svetlije u marketinskom smislu, ali Boze moj, zasto postoje okoreli fanbojevi kao ti Milose... :
:: Mislim da ste poceli da za svaki pojam za koji ne znate kako se zove, jednostavno da napisete marketing... A sve ovo sto ste napisali ne da nema veze sa AMD-om, a pogotovo ne sa marketingom
:: :: PCBerza u srcu!
:: :: :: Jovan ce biti ponosan na tebe
:: :: ::
:: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
nemanja21 Re: Re: Re: Re: Bravo za ulizivacku temu 21.03.2012. 16:37 #407603

Kad porastes i postanes jabucar samo ce ti se kazati.. A do tada cu rado da te tovarim za sve gluposti koje izgovoris.

:: @jabucar... Kako nema veze sa AMD-om? Slusam... Ja sam ti kao sundjer, lako upijam ono sto valja, samo sto mi malo vas zna objasniti zasto je tako kako vi sami tvrdite... Ne mora u marketinskom smislu, neka bude u kakvom god vama svetlu i smislu odgovara.. Uglavnom jasno je da se nesto mulja od strane AMD-a. Godinama unazad..
mixer93 Re: Re: Re: Re: Re: Bravo za ulizivacku temu 21.03.2012. 16:40 #407605

Pa vidi, kad porastem, cisto sumnjam da ces me zanimati... Kontam da kad odrastes, imas pametnijih poslova nego visiti po forumima.

PCBerza u srcu!

:: Kad porastes i postanes jabucar samo ce ti se kazati.. A do tada cu rado da te tovarim za sve gluposti koje izgovoris
:: :: @jabucar... Kako nema veze sa AMD-om? Slusam... Ja sam ti kao sundjer, lako upijam ono sto valja, samo sto mi malo vas zna objasniti zasto je tako kako vi sami tvrdite... Ne mora u marketinskom smislu, neka bude u kakvom god vama svetlu i smislu odgovara.. Uglavnom jasno je da se nesto mulja od strane AMD-a. Godinama unazad..
mixer93 Re: 21.03.2012. 16:44 #407607

Opet, jako interesatno, opet jedan AMDeka ne zna da objasni ono cemu se klanja... I onda pocinje sa vredjanjem. O.K. nije i neka uvreda, naravno da sam mald, ali pokazujete da nemate pojma, samo ste tu da postujete, a kad se trazi da objasnite nekome nesto, onda se ogradite vredjanjem ili cutanjem. Sto kod mene npr. ne pali, jer ako mi ne ogovoris ili pocinjes da se hvatas za to sto sam `klinja`, onda jednostavno znaci da pojma nemas. The End. Tacka.

PCBerza u srcu!

SkyFire Re: Re: Re: Re: Re: Bravo za ulizivacku temu 21.03.2012. 16:45 #407610

broj poruka: 18472
Nemoj da si na kraj srca i da zameras mixeru vec zaobidji ti njihov `marketing` pa deder kad vec tovaris (znaci da si strucan ) objasni mi ovaj fenomen o kom se prica!Voleo bih da cujem,iskreno..
Ima `nas` koji mozemo `vas` da tovarimo u svako doba
Treba samo malo spustiti ego i smanjiti fanbojizam,mnogo bolje ce da bude veruj mi.

Volis mnogo jabuke a pri tom one CRVENE :)

:: Kad porastes i postanes jabucar samo ce ti se kazati.. A do tada cu rado da te tovarim za sve gluposti koje izgovoris
:: :: @jabucar... Kako nema veze sa AMD-om? Slusam... Ja sam ti kao sundjer, lako upijam ono sto valja, samo sto mi malo vas zna objasniti zasto je tako kako vi sami tvrdite... Ne mora u marketinskom smislu, neka bude u kakvom god vama svetlu i smislu odgovara.. Uglavnom jasno je da se nesto mulja od strane AMD-a. Godinama unazad..
Pisko S početkom proleća... 21.03.2012. 16:50 #407614

broj poruka: 6650
... i toplijeg vremena, počinje i pogoršanje svih mentalnih bolesti.

Budale veruju u sreću.

imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bravo za ulizivacku temu 21.03.2012. 16:50 #407615

broj poruka: 19012
sky, ali te crvene jabucice su mnogo slatke, sladze su od zelenih .)

:: Volis mnogo jabuke a pri tom one CRVENE :
SkyFire Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bravo za ulizivacku temu 21.03.2012. 16:54 #407616

Jel se to odnosi na ono vezano za percepciju ili za obrnutu psihologiju : `volimo losije i klanjajmo se losijem`
Crveno je asocijacija na nesto drugo,jabuka je u sklopu svega toga ali mislim da si to vec povezao :)

Ja samo hocu da kazem..
Znas kako,ima zenski ima sve..A vi kako te?Ce da budem na televizor?Majke mi?Pa dobro :)

P.S.Ova tema treba da bude sticky da narodu skrece paznju i probudi ih iz sna!

:: sky, ali te crvene jabucice su mnogo slatke, sladze su od zelenih .
:: :: Volis mnogo jabuke a pri tom one CRVENE :
:: :: :: ::
nemanja21 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bravo za ulizivacku temu 21.03.2012. 17:03 #407617

:: Nemoj da si na kraj srca i da zameras mixeru vec zaobidji ti njihov `marketing` pa deder kad vec tovaris (znaci da si strucan ) objasni mi ovaj fenomen o kom se prica!Voleo bih da cujem,iskreno.
:: Ima `nas` koji mozemo `vas` da tovarimo u svako dob
:: Treba samo malo spustiti ego i smanjiti fanbojizam,mnogo bolje ce da bude veruj mi
:: Volis mnogo jabuke a pri tom one CRVENE :

Od juce sam papucar-jabucar, od danas AMDeka, a ako krenem da iznosim svoje misljenje i na ovo dobicu mozda i neki treci, cetvrti epitet, vidis da momku proradila masta, ipak ne bih se upustao u to :)
SkyFire Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bravo za ulizivacku temu 21.03.2012. 17:20 #407625

Moram priznati da si me nasmejao za prvi uvod :)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sto se tice teme nazalost,tuzna istina i neoborive cinjenice.

Malo teze je percipcirati ovakve detalje,sve to povezati u celinu a pre svega prepoznati koncept kojim se vodi AMD.Za to moras da poznajes dobro istoriju hardvera i celu IT scenu kao i delom taj marketing ..

Ljudi uglavnom vide predstavu,komad koji se odvija i to prihvataju kao pravu realnost..
Sta se desava kada se zavesa spusti i svetla pogase???

Pricam generalno i ako sam se vise smorio zestoko ..

:: :: Nemoj da si na kraj srca i da zameras mixeru vec zaobidji ti njihov `marketing` pa deder kad vec tovaris (znaci da si strucan ) objasni mi ovaj fenomen o kom se prica!Voleo bih da cujem,iskreno.
:: :: Ima `nas` koji mozemo `vas` da tovarimo u svako dob
:: :: Treba samo malo spustiti ego i smanjiti fanbojizam,mnogo bolje ce da bude veruj mi
:: Od juce sam papucar-jabucar, od danas AMDeka, a ako krenem da iznosim svoje misljenje i na ovo dobicu mozda i neki treci, cetvrti epitet, vidis da momku proradila masta, ipak ne bih se upustao u to :
mixer93 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bravo za ulizivacku temu 21.03.2012. 17:49 #407634

Ma hajde, necu vise, mogu ja i nemanja da te zovem. Respect, ali samo ako mi objasnis sve ovo vezano za temu.

PCBerza u srcu!

:: :: Nemoj da si na kraj srca i da zameras mixeru vec zaobidji ti njihov `marketing` pa deder kad vec tovaris (znaci da si strucan ) objasni mi ovaj fenomen o kom se prica!Voleo bih da cujem,iskreno.
:: :: Ima `nas` koji mozemo `vas` da tovarimo u svako dob
:: :: Treba samo malo spustiti ego i smanjiti fanbojizam,mnogo bolje ce da bude veruj mi
:: Od juce sam papucar-jabucar, od danas AMDeka, a ako krenem da iznosim svoje misljenje i na ovo dobicu mozda i neki treci, cetvrti epitet, vidis da momku proradila masta, ipak ne bih se upustao u to :
ICEsd Re: Re: 21.03.2012. 18:08 #407637

broj poruka: 2158
E sad vidi se da nisi video nove drajvere koje je ati izbacio i sve opcije u njima.

Direktna odgovot imas u njegovom postu:
2.slika:

`with my 7970 @ 1005/1500 and AMD OPTIMIZED`

Sta je radio na 1 slici neznam jer nije napisao po defaultu u drajverima stoji AMD OPTIMIZED za telesaciju.Nisam puno cackao to jer nisam ni igrao neke igre koje to imaju da vidim imali neke razlike u grafici.

Mene nesto drugo buni u njegovom postu gde je slikan GPU-Z u Heaven Benchmarku za Graficku karticu mu stoji INTEL HD graphic Family, hmm zar ne bi trebalo da pise Nvidia.

Isto mislim da Intel i5 na 3.3 ghz nema sanse da izvuce max iz ovih kartica.
Podesavanja u drajverima za Nvidiju nemaju neki veliki udar na FPS ili izgled tj. grafiku, dok u AMD drajverima ima primetne razlike jos ako koristisa ATI tray tool, pa i tamo malo cacnes dobijes neverovatne rezultate, doduse moguce je nastelovati drajvere da izvuku neke nemoguce rezultate al grafika ne bi bila dobra za oci, a rezultati kad se postuje samo poslednji ekran izgeldali bi neverovatno.

Elem da me ne razumete pogresno ne drzim niciju stranu rano je za pljuvanje dok ovo softverski ne zazivi kako treba i ne udje u `narod` ostaje nam da verujemo ili neverujemo nekim postovima ili firmama.Ja licno neverujem da ove nove kartice nisu bolje o starijih modela koja je bolja vreme ce pokazati.

:: Gde vidite da je user chet-ovao? Ja ne vidim...
:: Po nekim testovima sto gledam sad, ovakav rezultat od strane AMD-a je moguce dobiti samo bez teselacije..
STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs