:: Gk 110 jos nije izasao,nadam se da amd nece zavrsiti trku sa nvidijom kao sa intelom ... -. :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: ::
pa ovo je gk104 koji je ocigledno dosta snazan single gpu. Mada valja sacekati zvanicno pojavljivanje,test i naravno drajvere...
A spominjem gk110 koji treba da bude vodeci single gpu i jedno 30-40% jaci od ove karte.
Nebih da konkurentski AMD koji je sad ionako preskup izgubi trku sa nvidijom koja je takodje znala kad nema konkurenciju da nabije cene, i onda ne daj boze karte od nvidije budu jos skuplje, i onda se priblizimo single gpu kartama od 1000 evra...
Realno gledano umesto da karte i SVE bude sve jeftinije,poput ddr3 memorije,ono sve skuplje i skuplje...
aj razumem HDD zbog nestasice da je onolika cena ali umesto sad da ocekujemo da padne dosta cena gtx 570/580 kao i 6950 / 6970 te karte ocigledno nece imati konkurenta,i jos gore zamenice je gore a skuplje karte -.-
Umesto da dozivimo danas jedno divno vreme kao kada su izlazile amd 5xxx i gtx 4xx mi sad cekamo crne dane kada karte iz te top klase kostaju duplo skuplje nego danas...
Nikad necu zaboraviti cenu 5850 19000 i 5870 29000 dinara. a pri tom nisu postojale gtx 470 i 480... sad kad nije postojao gtx 6xx oni izbacuju karte od 400 i 500 evra. a dinar samo skace svaki dan,a plata opada,ili je nema.
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: kako sad Gk110 a ovamo pise Gk104.. :: :: :: :: Gk 110 jos nije izasao,nadam se da amd nece zavrsiti trku sa nvidijom kao sa intelom ... -. :: :: :: :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: :: :: ::
Mada zaboravih, ti NELJUDI ce u dilu sigurno trljati dlanove, i za materijal koji ih kosta 5 evra izrade uredjaje koje ce prodavati za 500 i 1000 evra...
I dok mi zamisljamo rivalstvo nvidije i AMD oni su sve samo ne rivali...
Sve je ovo maska i ZAJEBANCIJA da bi nas IZMUZLI, jer naravno u svetu imaju ljudi plate vece DESET PUTA 10 X VECE OD NAS,i BOLE NJIH UVO dali ZA KARTU daju 100 300 ili 500 evra, kada mesecno ima barem 3000-5000 evra ...
Bas se oni da misle na nas koji imamo mesecno 200 evra primanja...
Al polako kad stigne `nova` vlast ZALICU JA i za OVIM usranim vremenima...
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: pa ovo je gk104 koji je ocigledno dosta snazan single gpu. Mada valja sacekati zvanicno pojavljivanje,test i naravno drajvere.. :: :: A spominjem gk110 koji treba da bude vodeci single gpu i jedno 30-40% jaci od ove karte :: :: Nebih da konkurentski AMD koji je sad ionako preskup izgubi trku sa nvidijom koja je takodje znala kad nema konkurenciju da nabije cene, i onda ne daj boze karte od nvidije budu jos skuplje, i onda se priblizimo single gpu kartama od 1000 evra.. :: :: Realno gledano umesto da karte i SVE bude sve jeftinije,poput ddr3 memorije,ono sve skuplje i skuplje.. :: :: aj razumem HDD zbog nestasice da je onolika cena ali umesto sad da ocekujemo da padne dosta cena gtx 570/580 kao i 6950 / 6970 te karte ocigledno nece imati konkurenta,i jos gore zamenice je gore a skuplje karte -. :: :: :: Umesto da dozivimo danas jedno divno vreme kao kada su izlazile amd 5xxx i gtx 4xx mi sad cekamo crne dane kada karte iz te top klase kostaju duplo skuplje nego danas.. :: :: Nikad necu zaboraviti cenu 5850 19000 i 5870 29000 dinara. a pri tom nisu postojale gtx 470 i 480... sad kad nije postojao gtx 6xx oni izbacuju karte od 400 i 500 evra. a dinar samo skace svaki dan,a plata opada,ili je nema. :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: :: :: kako sad Gk110 a ovamo pise Gk104.. :: :: :: :: :: :: :: Gk 110 jos nije izasao,nadam se da amd nece zavrsiti trku sa nvidijom kao sa intelom ... -. :: :: :: :: :: :: :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: :: :: :: :: ::
Ma jasna je situacija u kojoj je ko poziciji da napravi napredniji chip. To je jasno svakom ko poznaje dovoljno materiju i ko ima zdravog razuma da to prihvati.
GK110 se nece skoro pojaviti iz razloga jer GK104 ima mnogo vise da ponudi (veza zarada/profit) ,ma koliko ljudi mislili da je interes samo nadmetanje u performansama sad vam je bar jasno da niko nije zlatan i da se biznis vodi glavom a ne srcem!nVidia nije problem da postavi standarde nedostizne za konkurenciju ali da li im se to isplati>?To je pravo pitanje!Samo malo ukljucite mozak.
P.S.Kao sto rekoh,GK104 ce ici cenom nize,nece biti toliko agresivna,kod nas ce biti 400 eur +
Od svega ce mi biti najsmesnije kad se GTX685 pojavi,bice po onom starom sablonu,fanbojevi ce reci `nVidia je imala vremena da usavrsi chip,nije ni cudo sto je toliko brzi` :D Ali ne shvataju da je taj isti chip vec odavno spreman ali je na stand by zbog razvoja situacije ,plodno tle da se profitira na pametan nacin..
Savremena psihologija (od Frojda&Junga, na ovamo) barata ovim terminima cija su osnovna znacenja (krajnje pojednostavljeno):
-kiselo grozdje=ono sto volimo i sto bi smo hteli da imamo, a ne mozemo da imamo i zato ga omalovazavamo (uveravamo sebe da je grozdje kiselo)... -slatki limun=ono sto mozemo sebi da priustimo, a cije smo inferiornosti svesni, pa se `pravimo` da smo time zadovoljniji nego sto zaista jesmo (uveravamo sebe da je limun sladak)...
To ce reci: jedan prosecni Dekin vernik dozivljava NV kartu kao nesto `nedostizno` (za njega je to - grozdje, ali, kibajagi kiselo). Ono sto mu se nalazi u masini (AMD karta), za njega je limun, ali, kibajagi sladak).
Sve mi je nesto cudno sto taj ortak nema problema sa GTX580..
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Ortak evo sa GTX580 pika BF3 na ultra sa 2xAA u 1080p bez problema. Ne znam kome treba GTX680 danas stvarno.. :: :: Ja moram GTX560Ti da zamenim sa nekom drugom grafikom konačno.. :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Tesko ces se ti kao jedan nVidia vernik najesti tog zeljenog grozda...
A ti sad trubi o tome kako i koliko ti volja, ima samo da remplujes u mestu i `bacas farove` na predmet svoje pozude ali ce cak i za tebe PRAVOVERNIKA ostati nedostizan...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Savremena psihologija (od Frojda&Junga, na ovamo) barata ovim terminima cija su osnovna znacenja (krajnje pojednostavljeno) :: :: -kiselo grozdje=ono sto volimo i sto bi smo hteli da imamo, a ne mozemo da imamo i zato ga omalovazavamo (uveravamo sebe da je grozdje kiselo).. :: -slatki limun=ono sto mozemo sebi da priustimo, a cije smo inferiornosti svesni, pa se `pravimo` da smo time zadovoljniji nego sto zaista jesmo (uveravamo sebe da je limun sladak).. :: :: To ce reci: jedan prosecni Dekin vernik dozivljava NV kartu kao nesto `nedostizno` (za njega je to - grozdje, ali, kibajagi kiselo). Ono sto mu se nalazi u masini (AMD karta), za njega je limun, ali, kibajagi sladak) :: :: ::
Što ti je čudno? Pa karta ima 1.5GB video memorije, nema mučenja. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Sve mi je nesto cudno sto taj ortak nema problema sa GTX580. :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Ortak evo sa GTX580 pika BF3 na ultra sa 2xAA u 1080p bez problema. Ne znam kome treba GTX680 danas stvarno.. :: :: :: :: Ja moram GTX560Ti da zamenim sa nekom drugom grafikom konačno.. :: :: __________________ :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: ::
mislim da je pokusao blagi iznos ironije, ako ne onda je debelo pogresio.. nema drugog objasnjenja.
PS ne treba `danas` nikom ni 580.. pa ni 570.
:: Što ti je čudno? Pa karta ima 1.5GB video memorije, nema mučenja :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: Sve mi je nesto cudno sto taj ortak nema problema sa GTX580. :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: Ortak evo sa GTX580 pika BF3 na ultra sa 2xAA u 1080p bez problema. Ne znam kome treba GTX680 danas stvarno.. :: :: :: :: :: :: Ja moram GTX560Ti da zamenim sa nekom drugom grafikom konačno.. :: :: :: __________________ :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.