Pozz ljudi, da li je neko testirao ovaj drajver? Meni se desio jedan freeze tokom igranja, ali doduse na OC GPU-a, pa rekoh da li neko ima iskustva sa ovim.
Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@3.2 GHz Thermaltake MaxOrb II Kingston Hyper-x 2x2 GB@1600 Mhz MSI GTX560 Ti Twin Frozr II OC<
Skinuo sam nove,instalira,sve radi perfektno ko i sa proslim 28x.xx...
Grafika gtx 470, nikakvih problema nisam imao,niti msi afterburner brljavi...
Cim izadju novi drajveri odma neko ko nije ni probao prica e cuo sam ovo,cuo ono...
Ja do sad fala bogu nikad problem nisam imao sa kompom te vrste ...
imao sam ranije sa gtx 460 al je bilo do nje a ne do drajvera,takodje i do gtx 295,kad mi nije bio iskorisceno svako jezgro po 99,al to je i bila teska misija,ipak je to dual gpu,i nemoze uvek da baca 99 % iskoriscenost u svim igrama...
Uglavnom sam se raspitivao za drajvere,raznorazne sam probao,al nikakve razlike nisam uocio.Testovi kazu,stariji drajver,gori rezultati i jacina...
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
JEl zakljucak tvoje price da si OC grafiku a nisi digao napon ?
PItanje je koja graficka,koliki je default na kom radi , dakle standardni klok, i naravno na koliko si stavio / povecao ....
aj javi da ti pomognemo.
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: Da li je neko pokusao da poveca napon? Da li bi to mozda resilo problem? Videh na nvidia forumu da je nekima to resilo problem :: :: Pozdrav. :: :: Thermaltake Bach Vx :: PSU Chieftec 550W :: ASUS P7P55D :: Intel Core i5 750@3.2 GHz :: Thermaltake MaxOrb II :: Kingston Hyper-x 2x2 GB@1600 Mhz :: MSI GTX560 Ti Twin Frozr II OC :: ::
U proseku,ako dignes na primer frekvenciju gpu-a za 10-20 mhz,ne treba napon,ali ako je grafika neka na recimo 600 mhz,a ti dignes na 650,kao recimo gtx 280 ili slicne,morao bi da provozas testove,da vidis jel stabilna..
Al ne mislim na vantage,i 3d mark, itd, najbolje po meni OCCT stress-test,a tu je i furmark.
u occt dovoljno je do 30 minuta stresa,to je mozda i previse,nakljukas sve do kraja,i ako izdrzi to je to,ako ne dodajes napon, medjutim ako preteras sa jednim i drugim test ce puci naravno...
potrebno je naci odgovarajuc balans,kloka,napona i temperature,jer svaka graficka ima odredjenu barijeru,koja je podesena u samom biosu karte, koji obara taktove nakon odredjene temperature,i na tim taktovima ce ti puci igra / drajver ....
Vecina ljudi se zezne i smatra da ako prodje test i igru neko vreme,recimo sat - dva,da je stabilan klok... bez occt-a , furmarka i slicnog neces imati stabilan klok i napon...
:: JEl zakljucak tvoje price da si OC grafiku a nisi digao napon ? :: :: PItanje je koja graficka,koliki je default na kom radi , dakle standardni klok, i naravno na koliko si stavio / povecao ... :: :: aj javi da ti pomognemo :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: :: :: Da li je neko pokusao da poveca napon? Da li bi to mozda resilo problem? Videh na nvidia forumu da je nekima to resilo problem :: :: :: :: Pozdrav. :: :: :: :: Thermaltake Bach Vx :: :: PSU Chieftec 550W :: :: ASUS P7P55D :: :: Intel Core i5 750@3.2 GHz :: :: Thermaltake MaxOrb II :: :: Kingston Hyper-x 2x2 GB@1600 Mhz :: :: MSI GTX560 Ti Twin Frozr II OC :: :: :: ::
Jasno mi je sve to oko podizanja taktova, samo me je bunio sam drajver po sebi, jer citam po forumima da je taj power management bio prilicno rigorozan, pa je dovodio do nestabilnosti rada samih karti.
Moja verzija je OC fabricki, tj 880/1760/2100. Juce sam uradio clean install 296.10 drajvera i igrao single plazer BF3 i nije pucao. Naravno, ono sto me zanima je clock, jer se ova karta lepo klokuje, pa cu poslusati savet sa ovim test programima.
Provericu i .dmp fajove..
Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@3.2 GHz Thermaltake MaxOrb II Kingston Hyper-x 2x2 GB@1600 Mhz MSI GTX560 Ti Twin Frozr II OC<
Pa u vecini igrica koje su i ovako radile kako treba rade i sad. E sad u BF3 koji mi stoji tako za testiranje a koji prilikom instalacije kad se pojavio nije radio kako treba (seckao i kocio) a stanje se normalizovalo sa aj sad lupam jer nemogu da se setim 285.xx , sa 290.xx se ponovo javlja il sa 295.xx a sad je bas ocito (ponovo). Znaci sa ovim drajverima BF3 ne radi kako treba kao ni sa prošlim. Nema pucanja i ostalih stvari al ne radi kako treba.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.