Nije normalno zato sto je to svarno visoka temperatura,ali primetio sam da u nazivu kartice stoji SILENT pa predpostavljam da ima pasivan hladnjak e onda je normalno u tom slucaju.Moj ti je savet da dodas neki ventilator koji che da odvodi topao vazduh sa pasivnog hladnjaka od graficke,ocigledno da nije dovoljno efikasan hladnjak,odnosno protok vazduha u kucistu ti je minimalan pa topao vazduh sa pasivnog kulera nema gde da ode. Cisto primera radi reci cu ti da na svojoj grafickoj imam aktivan hladnjak i temp mi je izmedju 55 i 60 stepeni.
koliko kostaju ti pasivni hladnjaci i kako se postavljaju?
:: :: Nije normalno zato sto je to svarno visoka temperatura,ali primetio sam da u naziv :: kartice stoji SILENT pa predpostavljam da ima pasivan hladnjak e onda je normalno u tom slucaju.Moj ti je savet da dodas neki ventilator koji che da odvodi topao vazduh sa :: pasivnog hladnjaka od graficke,ocigledno da nije dovoljno efikasan hladnjak,odnosno protok vazduha u kucistu ti je minimalan pa topao vazduh sa pasivnog kulera nema gde da ode :: Cisto primera radi reci cu ti da na svojoj grafickoj imam aktivan hladnjak i temp mi j :: izmedju 55 i 60 stepeni :: :: B ::
Ja sam napisao da ti verovatno imas pasivan hladnjak i da je to problem.Pasivan hladnjak je onaj koji nema ventilator na sebi,pa je samim tim i otezano odvodjenje toplote,t.j. treba mu pomoci dodatnim ventilatorom koji bi odvodio tu toplotu i tako bi smanjio temperaturu...
ma razumeo sam te, nego sam lose napisao, koliko otprilike kostaju hladnjaci za graficke? :: :: :: Ja sam napisao da ti verovatno imas pasivan hladnjak i da je to problem.Pasivan hladnjak je onaj koji nema ventilator na sebi,pa je samim tim i otezano odvodjenje toplote,t.j. treba mu pomoci dodatnim ventilatorom koji bi odvodio tu toplotu i tako bi smanjio temperaturu.. ::
Ako bas svi mislite da je do programa onda lepo neka skine SpeedFan 4.32 pa neka ischita sa njim ali ponavljam : SILENT u oznaci graficke znachi pasivan hladnjak a to znachi da ima svoje limite sto se tiche hladjenja,uostalom zasto se ja raspravljam,imam i pametnija posla,ko je shvatio razumeche....
:: :: Nije normalno,ali ja bih pokusao da izmjerim temperaturu nekim drugim programom.Moguce je da je ocitavanje pogresno :: ::
:: Ako bas svi mislite da je do programa onda lepo neka skine SpeedFan 4.32 pa neka ischita sa njim ali ponavljam : SILENT u oznaci graficke znachi pasivan hladnjak a to znachi da ima svoje limite sto se tiche hladjenja,uostalom zasto se ja raspravljam,imam i pametnija posla,ko je shvatio razumeche... :: :: :: :: :: :: Nije normalno,ali ja bih pokusao da izmjerim temperaturu nekim drugim programom.Moguce je da je ocitavanje pogresno
Odmah se ljutite,moj post je bio odgovor namijenjen autoru teme,a ne replika tebi.Pogresno si razumio...
Za kartice sa pasivnim hladnjakom (Silent verzije) vazi pravilo da se mora osigurati protok vazduha u kucistu sa dodatnim ventilatorima, kako je ovo malo teze izvesti kako valja, najbolje je montirati dodatni ventilator na sam hladnjak kartice. Kad sve ovo saberes i oduzmes, najbolje je da covek odmah kupi karticu sa aktivnim tihim hladjenjem. Secam se Gigabyteovih 6600GT u nekom opisu da su dostizale i preko 85 stepeni ako ne i celih 100 (maksimum dozvoljen je 125 po NVidiji). Davno sam citao pa se ne secam a mrzi me da trazim casopise.
Hladnjaci idu od 1170 dinara(CoolViva G1), pa navise ali moras da vidis na sajtu proizvodjacha hladnjaka da li je tvoj model graficke podrzan,prvo proveri sa speedfan-om da li su ista ocitavanja temperature...
:: :: :: ma razumeo sam te, nego sam lose napisao, koliko otprilike kostaju hladnjaci za graficke :: :: :: :: :: :: Ja sam napisao da ti verovatno imas pasivan hladnjak i da je to problem.Pasivan hladnjak je onaj koji nema ventilator na sebi,pa je samim tim i otezano odvodjenje toplote,t.j. treba mu pomoci dodatnim ventilatorom koji bi odvodio tu toplotu i tako bi smanjio temperaturu.. :: ::
Sta je u smart fanu GPU temperatura imam Temp1 26c Temp2 -18c Temp 3 38c HD0 42c ovo je hard, valjda Core 26c ovo je proc
:: Ako bas svi mislite da je do programa onda lepo neka skine SpeedFan 4.32 pa neka ischita sa njim ali ponavljam : SILENT u oznaci graficke znachi pasivan hladnjak a to znachi da ima svoje limite sto se tiche hladjenja,uostalom zasto se ja raspravljam,imam i pametnija posla,ko je shvatio razumeche... :: :: :: :: :: :: Nije normalno,ali ja bih pokusao da izmjerim temperaturu nekim drugim programom.Moguce je da je ocitavanje pogresno :: :: :: ::
Iznad CPU usage imas jedan prozor u kojem probaj da pronadjes neshto slichno ovome(imas strelice za gore i dole):
Found nVidia GeForce Linked nVidiaI2C0 SMBUS at D403E3F Linked nVidiaI2C1 SMBUS at D403637 Linked nVidiaI2C2 SMBUS at D405051
Ako toga ima onda ti je nasao grafichku,a ako ne onda sorry ne podrzava tvoju grafichku... Ako ima onda ides na configure i pogledas pod temperatures,zanemari winbond i HDx oznake,ono shto ostane je temp grafichke...
BR
:: :: Sta je u smart fanu GPU temperatur :: imam :: Temp1 26 :: Temp2 -18 :: Temp 3 38 :: HD0 42c ovo je hard, valjd :: Core 26c ovo je pro :: :: :: :: Ako bas svi mislite da je do programa onda lepo neka skine SpeedFan 4.32 pa neka ischita sa njim ali ponavljam : SILENT u oznaci graficke znachi pasivan hladnjak a to znachi da ima svoje limite sto se tiche hladjenja,uostalom zasto se ja raspravljam,imam i pametnija posla,ko je shvatio razumeche... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Nije normalno,ali ja bih pokusao da izmjerim temperaturu nekim drugim programom.Moguce je da je ocitavanje pogresno :: :: :: :: :: ::
Nisam se naljutio,kao sto vidis nema VELIKIH slova a ja sam za zdravu raspravu uvek i svuda,mozda si se ti naljutio? :)
:: :: :: :: :: Ako bas svi mislite da je do programa onda lepo neka skine SpeedFan 4.32 pa neka ischita sa njim ali ponavljam : SILENT u oznaci graficke znachi pasivan hladnjak a to znachi da ima svoje limite sto se tiche hladjenja,uostalom zasto se ja raspravljam,imam i pametnija posla,ko je shvatio razumeche... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Nije normalno,ali ja bih pokusao da izmjerim temperaturu nekim drugim programom.Moguce je da je ocitavanje pogresno :: :: Odmah se ljutite,moj post je bio odgovor namijenjen autoru teme,a ne replika tebi.Pogresno si razumio...
nije nasao graficku... :: Iznad CPU usage imas jedan prozor u kojem probaj da pronadjes neshto slichno ovome(imas strelice za gore i dole) :: :: Found nVidia GeForce :: Linked nVidiaI2C0 SMBUS at D403E3 :: Linked nVidiaI2C1 SMBUS at D40363 :: Linked nVidiaI2C2 SMBUS at D40505 :: :: Ako toga ima onda ti je nasao grafichku,a ako ne onda sorry ne podrzava tvoju grafichku.. :: Ako ima onda ides na configure i pogledas pod temperatures,zanemari winbond i HDx oznake,ono shto ostane je temp grafichke.. :: :: B :: :: :: :: :: Sta je u smart fanu GPU temperatur :: :: imam :: :: Temp1 26 :: :: Temp2 -18 :: :: Temp 3 38 :: :: HD0 42c ovo je hard, valjd :: :: Core 26c ovo je pro :: :: :: :: :: :: :: Ako bas svi mislite da je do programa onda lepo neka skine SpeedFan 4.32 pa neka ischita sa njim ali ponavljam : SILENT u oznaci graficke znachi pasivan hladnjak a to znachi da ima svoje limite sto se tiche hladjenja,uostalom zasto se ja raspravljam,imam i pametnija posla,ko je shvatio razumeche... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Nije normalno,ali ja bih pokusao da izmjerim temperaturu nekim drugim programom.Moguce je da je ocitavanje pogresno :: :: :: :: :: :: :: ::
I dalje mislim da nije normalno.Cinjenica je da je to pasivni hladnjak,medjutim,ti si temperaturu mjerio u `idle` periodu,tj. nista kompleksno nijesi radio? Dobro bi ti dosao Titanov Double blower (koristim ga) ili varijanta sa nekim Zalmanovim kulerom (ovaj proizvodjac ima najvise iskustva sa ovakvim vrstama hladjenja),koji bi montirao na graficku. Ili,da ti lijepo prodas tu karticu i kupis nesto bolje...:))
Prvo kupite graficku sa pasivnim hladjenjem (`silent`) a onda razmisljate kako da na nju nakacite ventilator koji ce da pravi buku. Fabricko aktivno hladjenje je normalno, i bolje, i tise. Nikad, ali nikad ne kupuj graficku karticu sa pasivnim hladjenjem. Takvo hladjenje su proizvodjaci poceli da napustaju jos u vreme TNT2 kartica, kada su se one zagrevale daleko manje nego ove danasnje. Za to je sigurno postojalo razloga. Ne znam samo kom `genijalcu` je palo na pamet da danasnje graficke procesore, koji trose i po 100 i vise W, hladi pasivnim hladnjakom. Cista nebuloza.
:: Prvo kupite graficku sa pasivnim hladjenjem (`silent`) a onda razmisljate kako da na nju nakacite ventilator koji ce da pravi buku. Fabricko aktivno hladjenje je normalno, i bolje, i tise. Nikad, ali nikad ne kupuj graficku karticu sa pasivnim hladjenjem. Takvo hladjenje su proizvodjaci poceli da napustaju jos u vreme TNT2 kartica, kada su se one zagrevale daleko manje nego ove danasnje. Za to je sigurno postojalo razloga. Ne znam samo kom `genijalcu` je palo na pamet da danasnje graficke procesore, koji trose i po 100 i vise W, hladi pasivnim hladnjakom. Cista nebuloza
Imas ljude koji ne znaju sta kupuju vec kad vide silent na nazivu kartice odmah pomisle da je to nesto specijalno i dosta tise od ostalih kartica..To je upravo ono sto i proizvodjaci zele da kupci pomisle..Da je bi pametan uzeo bi neku graficku sa svojim kulerom i ona bi daosla isto ko i ova silen sa dodatnim kulerom,a ne bi imao ove probleme..Jednostavno ljude sve vise mrzi da se raspitaju sta kupuju i da li je to kvalitetno.
:: :: Prvo kupite graficku sa pasivnim hladjenjem (`silent`) a onda razmisljate kako da na nju nakacite ventilator koji ce da pravi buku
Nebulozno zaista....
:: Fabricko aktivno hladjenje je normalno, i bolje, i tise. Nikad, ali nikad ne kupuj graficku karticu sa pasivnim hladjenjem
Trebao si mi ranije reci.. pre nego sto sam kupio bash takvu grafichku, koja mi bez problema radi vec duze vremena...
:: Takvo hladjenje su proizvodjaci poceli da napustaju jos u vreme TNT2 kartica, kada su se one zagrevale daleko manje nego ove danasnje. Za to je sigurno postojalo razloga. Ne znam samo kom `genijalcu` je palo na pamet da danasnje graficke procesore, koji trose i po 100 i vise W, hladi pasivnim hladnjakom. Cista nebuloza
Izgleda da to jo uvek niko nije rekao nekim proizvodjachima... moracemo im poslati mail upozorenja ovde kolektivno sa PC berze!!!
:: Imas ljude koji ne znaju sta kupuju vec kad vide silent na nazivu kartice odmah pomisle da je to nesto specijalno i dosta tise od ostalih kartica.
To jeste `nesto tishe`, ebi ga malo se uopste ne chuje...ako imash sve tihe fanove, kao sto ja imam, ponekad se sagnesh da upalish rachunar i skontash da je vec upaljen (ostavish ga naveche da skida, a ujutro bi da upalish komp... bunovan sam 2-3 puta ugasio komp do sada - pritisnuvshi da se upali)...
::To je upravo ono sto i proizvodjaci zele da kupci pomisle..Da je bi pametan uzeo bi neku graficku sa svojim kulerom i ona bi daosla isto ko i ova silen sa dodatnim kulerom,a ne bi imao ove probleme..Jednostavno ljude sve vise mrzi da se raspitaju sta kupuju i da li je to kvalitetno
Eto vidim da sam izuzetno neobaveshten, i da uopste nisam pametan... Hvala Dyco, ochi si mi otvorio...
zatim ....
merenje temperature pomocu speedfan i PCwizard-a???
evo meni komp sigurno sprzen (ili mi crklo napajanje zavisi od programa)... pomenuti programi izuzetno precizno ochitavaju vrednosti...
PC wizard verzija 1.73... CPU , plocha -192 stepena (naravno celziusa)... grafichka 71 C (GPU FAN 100% 0 a nema ga - silent bwe)... HDD 36 C... inache SVI Fan-ovi mi rade (prema PC wizardu na 8640 obrtaja - a ne chuju se uopste.. zanimljivo zar ne???) CPU - 2.21V
Speedfan verzija 4.32... CPU 19 C... system 31C... Core 26 C...AUX 35... HDD 36 C (oko ovog su postigli konsenzus...) ... i +12V - 6,02V ... cpu 1,42V
U isto vreme ABIT EQ (ABITova mi plocha) tvrdi sledece ... cpu 21C ... system 31 C ... PWM 36 C +12 mi je 12,2V ... cpu 1,42V dakle .. speedfan na mojoj plochi to bolje radi temperaturno, ali je ochitavanje napona 12V katastrofalno...
a sada da se vrnemo na temu... za pasivno hladjenje grafichke moralo bi da se ima dobro kuciste i da bude dobar protok vazduha kroz isto (kuciste) kako bi na pasivno hladjenje mogao da dolazi hladan vazduh (a time i da ohladi grafichku).. tu je u pitanju kolichina vazduha koja prolazi kroz kuciste... eventualno dodatni Fan za kuciste da stavish neki tih (proveri da li mozdash da stavish fan 12cm na kuciste pa njega kupi jer oni su tihi)...
Ma sta naprica, pre ovoh sam imao 7300GT silent i odlicno je radila, ne zna covek sta kupuje, naravno da znam sta kupujem, meni i ne smeta sto mi speedfan ili pc wizard pokazuju oko 80-90 stepeni, vazno da graficka dobro radi, a pitao sam cisto da vidim na kolikim temperaturama bi ove graficke stvarno trebale da rade.
:: Prvo kupite graficku sa pasivnim hladjenjem (`silent`) a onda razmisljate kako da na nju nakacite ventilator koji ce da pravi buku. Fabricko aktivno hladjenje je normalno, i bolje, i tise. Nikad, ali nikad ne kupuj graficku karticu sa pasivnim hladjenjem. Takvo hladjenje su proizvodjaci poceli da napustaju jos u vreme TNT2 kartica, kada su se one zagrevale daleko manje nego ove danasnje. Za to je sigurno postojalo razloga. Ne znam samo kom `genijalcu` je palo na pamet da danasnje graficke procesore, koji trose i po 100 i vise W, hladi pasivnim hladnjakom. Cista nebuloza.
Nisam rekao da ti ne znas sta kupujes vec da su ti nazivi tipa silent,samo jedna vrsta trika da bi se povecao broj kupaca..npr. covek koj se ne razume u ovo bi ovako pomislio`,,Zasto da ne kupim nesto sto je tise za manje para??`.Izvini jos jednom ako mislis da sam te uvredio..
Ma sta naprica, pre ovoh sam imao 7300GT silent i odlicno je radila, ne zna covek sta kupuje, naravno da znam sta kupujem, meni i ne smeta sto mi speedfan ili pc wizard pokazuju oko 80-90 stepeni, vazno da graficka dobro radi, a pitao sam cisto da vidim na kolikim temperaturama bi ove graficke stvarno trebale da rade.
:: Prvo kupite graficku sa pasivnim hladjenjem (`silent`) a onda razmisljate kako da na nju nakacite ventilator koji ce da pravi buku. Fabricko aktivno hladjenje je normalno, i bolje, i tise. Nikad, ali nikad ne kupuj graficku karticu sa pasivnim hladjenjem. Takvo hladjenje su proizvodjaci poceli da napustaju jos u vreme TNT2 kartica, kada su se one zagrevale daleko manje nego ove danasnje. Za to je sigurno postojalo razloga. Ne znam samo kom `genijalcu` je palo na pamet da danasnje graficke procesore, koji trose i po 100 i vise W, hladi pasivnim hladnjakom. Cista nebuloza.
Pa sad bas, moje je misljenje da valjada oni u fabrici znaju bolje nego mi na forumu, ako nista drugo zive od pravljenja tih proizvoda i to prilicno dobro. E sad sto nas covek kupi silent grafiku koje ne treba da se klokuje jer nije ni predvidnjena za to pa posle krenu u tezak klok iste pa budze silne cincilatore i slicno da bi tako nasviranu kartu ohladili to je njihova stvar.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
ako sve lepo radi bez zakucavanja, temp je ok... mislim nije da je sjajna ali funkcionise... guraj koliko imas garanciju, posle je prodaj... ako bas hoces ventilator, stavi neku kvalitetniju 12-cu da duva direkt u hladnjak i neces imati buku....
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.