Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Eksterna grafička kartica
STRANA 1 OD 1
BojanR Eksterna grafička kartica 04.03.2012. 21:43 T44533

status: user
broj poruka: 4
Ima li neko iskustva sa grafičkim karticama koje rade na usb 2.0?

Nešto poput ovoga
http://www.manhattan-products.com/en-US/products/8797-hi-speed-usb-2-0-svga-converter

Hoću da povežem i treći monitor na računar i taj monitor mi je potreban za obično korišćenje računara, dakle ne za igranje.

Odmah da pojasnim situaciju, imam dva monitora koji imaju d-sub, tako da mi kupovina neke grafičke tipa 5770 koja ume da radi sa tri monitora, ne radi radnju, pošto je takva varijanta grafičke koja ima 2 DualDvi + D-sub izuzetno retka, a takođe hoću da mi svi monitori budu identični.

I da dodam i ovo, moja ploča nema 2 pci-e x16 slota, a takođe nije moguća ni kombinacija da postoje dve grafičke jedna pci-e x16 i jedna pci-e x1, to sam probao, ne ume da inicijalizuje dva nezavisna grafička interfejsa... :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mortificat Re: 04.03.2012. 22:29 #403908

broj poruka: 3519
Prvo, da ostavimo po strani propusne moći portova, jer usb ima daleko manju od analognog (D-Sub) porta, jer je zamišljen kao magistrala ka sporijim perifernim uređajima. Drugo, ovakav adapter ćeš veoma teško naći kod nas, a i neće te izaći sitno(neka me neko ispravi ukoliko se varam). Treće, uzmi u obzir bilo koju 5770(dao si je za primer) koja ima dva dual DVI +D-sub i sa njom ćeš preko adaptera (DVI to VGA) veoma lako rešiti problem, jer ćeš prilikom redukcije u propusnoj moći između digitalnog i analognog signala imati istu sliku na sva tri(identična, koliko sam shvatio) monitora, nevezano za izlaz na grafičkoj, tako da te baš briga, uzmi neku 5770 za 55-60e i uživaj.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2259423

tortojed Nedavno smo imali temu koja se bavila razlikama u efikasnosti... 05.03.2012. 19:44 #404103

broj poruka: 10999
grafickih karti u zavisnosti od toga jesu li ove u slotu PCIe x4 ili PCIe x16. Tom prilikom sam iskopao (na Internetu) jedan test u kojem je covek `kacio` graf. kartu na PRODUZETAK PCIe slota (kablom je vezivao taj produzetak za PCIe x4 ili x1 na mat. ploci) i tako je, fakticki, dobio externu kartu. Ovaj `adapter` bi mogao da ti uradi posao...
- - - - - - - - - - - - -
edit: sad sam primetio da se zalis kako ti ploca NE podrzava rad sa dve karte odjednom... Ipak, evo linka za onaj adapter (ako nekome zatreba)...

http://goo.gl/5eI0A

BojanR ... 06.03.2012. 02:02 #404178

Hvala momci, mada mom problemu nema rešenja.

1. Naći grafičku koja ima 3 analogna izlaza je nemoguć posao, nažalost. Postoji kombinacija da kupim adapter displayPort -> D-sub, i da iskotistim neku grafičku koja ima dual dvi + display port. Vidim da ga ima u Americi, mada kod nas, teško.

2. Eksterne grafičke kartice, na usb, koliko sam pručio, sve samo ne ono što trebaju. Ona koju sam naveo u linku iznad, ne podržava DirectX, tako da samim tim, i W7 Aero okruženje, teško da će da radi. Neki se žale da imaju kašnjenje slike itd.

3. Ja sam entuzijasta, tako da prvo što sam probao je da uzmem jednu grafičku pcie x16 i da je pretvorim u pcie x1, kao što sam naveo iznad, i naravno ona radi, ali me može da radi paralelno sa postojećom, kao što sam naveo...
http://imageshack.us/photo/my-images/442/29022012160.jpg/

Vidim da postoji i caka da se dve grafičke vežu u sli i da se time dobije 3 dvi porta, ali opet to zahteva zamenu ploče u mom slučaju...

Sve u svemu, upao sam u beskonačnu petlju, dižem ruke.
Hvala na savetima.
BojanR Zaključak 10.03.2012. 18:47 #405300

Napravio sam jednu ozbiljunu grešku, pa bih da to podelim sa ostalima, možda će nekome da bude korisno.

Dakle ovaj kratež od grafičke koji sam napravio bi ubacio u u pci-e x1 slot ipak radi, napravio sam zez, pošto sam odmah odustao jer sam video da kada upalim računar, ne postoji slika na trećem monitoru.
Grafička kartica se inicijalizuje tek kada se podigne windows i naravno onda radi bez greške.

Tako da ukoliko neko hoće da povezuje više monitora na jedan računar može slobodno da računa da će dve različite grafičke raditi nezavisno, stim da se druga neće odmah inicijalizovati.

Pozdrav.

gilopile @BojanR 11.03.2012. 07:43 #405403

broj poruka: 9459
Cekaj malo, da li treba jos nesto da se odradi na tom kratezu da bi radila u PCI-e x1 ili je dovoljno samo odpiliti konektor? Imam cest slucaj da mi donesu plocu na kojoj je otkazao PCI-e x16, pa bi ova varijanta bila odlicna, bar za nezahtevno koriscenje racunara, svi znamo da PCI kartice danas ne mogu kvalitetno pustiti ni Divx, osim Ljubisinog Radeona:)

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs