Danas sam poceo da radim servis kompa jednom drugaru,testiranjem sam utvrdio da ne radi graficka kartica
Posto lik nije neki gejmer preporuco sam mu kupovinu Nove grafike ( niska cena,garancija...)
Odoh u radnju i pazarim MSI RS 450,medjutim kad sam je ubacio u njegovu plocu ECS 945PL-A ( s 775,Pci Express 16X...) komp ne baca sliku,s
U prvi mah sam pomislio da je kartica,iako nova neispravna,zatim sam je ubacio u moju plocu ASUS P5GD1 ( s 775,Pci 16x... ) i na moje zaprepascenje kartica proradila,bacila sliku na monitor
Zatim sam karticu sa mog kompa ( Pci Express 512 mb )ubacio u ECS drugarovu plocu i sve radi OK
Interesuje me dali je moguce da ECS ploca nije kompatibilna sa novom grafikom MSI RS 450
Postoji mogucnost da nije kompatibilna, ali postoji mogucnost da nije lepo legla, kontakti u slotu zaprljani, bios u trenutnim podesavanjima nece da je vidi pa ga treba vratiti na default ili mozda update-ovati. Sve se prvo to pretrese i pregleda pa ondak. Postoji mogucnost i dotrajalog napajanja. PCI-E slot koristi ona cetiri dodatna pina na atx konektoru, pa ako je neki od tih napona slabiji, zna da brljavi pci-e i da se to manifestuje kao kvar karte. Ubacis, nece da rdi, svtavis u drugu masinu, ona proradi - prividno neispravna, ali ustvari besni napajanje. proveri i njega.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
:: Pozdrav svim :: :: Danas sam poceo da radim servis kompa jednom drugaru,testiranjem sam utvrdio da ne radi graficka kartic :: :: Posto lik nije neki gejmer preporuco sam mu kupovinu Nove grafike ( niska cena,garancija... :: :: Odoh u radnju i pazarim MSI RS 450,medjutim kad sam je ubacio u njegovu plocu ECS 945PL-A ( s 775,Pci Express 16X...) komp ne baca sliku, :: :: U prvi mah sam pomislio da je kartica,iako nova neispravna,zatim sam je ubacio u moju plocu ASUS P5GD1 ( s 775,Pci 16x... ) i na moje zaprepascenje kartica proradila,bacila sliku na monito :: :: Zatim sam karticu sa mog kompa ( Pci Express 512 mb )ubacio u ECS drugarovu plocu i sve radi O :: :: Interesuje me dali je moguce da ECS ploca nije kompatibilna sa novom grafikom MSI RS 450 :: :: Ako znate pomagajt :: :: somborac
Naime drugarova ploca ECS ima dva Pcie slota ( narandzasti 16x i plavi 4x)- nisam naveo u postu da ne bi bio preobiman
Ja sam novu grafiku po logici stvari ubacio u 16x slot ali nije htela da radi,a zatim sam je ubacio u drugi 4x slot i grafika je proradila
Izgleda da je problem u samom slotu 16x,verovatno su mu osteceni kontakti (mada sam ih ocistio cetkom od prasine ) pa neke kartice na njemu rade a neke ne
Ovo mi se jos nije desavalo ali valjda za sve postoji prvi put
:: Malopre sam konacno dobio sliku sa graf :: :: Naime drugarova ploca ECS ima dva Pcie slota ( narandzasti 16x i plavi 4x)- nisam naveo u postu da ne bi bio preobima :: :: Ja sam novu grafiku po logici stvari ubacio u 16x slot ali nije htela da radi,a zatim sam je ubacio u drugi 4x slot i grafika je proradila :: :: Izgleda da je problem u samom slotu 16x,verovatno su mu osteceni kontakti (mada sam ih ocistio cetkom od prasine ) pa neke kartice na njemu rade a neke n :: :: Ovo mi se jos nije desavalo ali valjda za sve postoji prvi pu :: :: Hvala svima na savetim :: :: :: :: :: :: sombora :: ::
Svaka im je zlatna u ovoj temi. Male su razlike x4 vs x16, ali napajanje posudi neko malo jace, dovoljan je i ubogii Blueberry 520w, pa ako i tada x16 slot ne daje sliku, a svi kontakti su ocisceni( ja naprimer koristim hidrogen 9% za ciscenje i domstos, ako alkohol ne rijesi problem), onda je najvjerovatnije NB chip, ko sto rece codeus. Pogledaj pod lupom da li kontakti u slotu x16 su na svom mjestu. Desava se i da hladan lem pravi problem na PCI-E slotu. operator
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.