Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Problem-Ploca ne vidi NOVU graficku
STRANA 1 OD 1
borac27 Problem-Ploca ne vidi NOVU graficku 02.03.2012. 23:06 T44497

status: user
broj poruka: 96
Pozdrav svima

Danas sam poceo da radim servis kompa jednom drugaru,testiranjem sam utvrdio da ne radi graficka kartica

Posto lik nije neki gejmer preporuco sam mu kupovinu Nove grafike ( niska cena,garancija...)

Odoh u radnju i pazarim MSI RS 450,medjutim kad sam je ubacio u njegovu plocu ECS 945PL-A ( s 775,Pci Express 16X...) komp ne baca sliku,s

U prvi mah sam pomislio da je kartica,iako nova neispravna,zatim sam je ubacio u moju plocu ASUS P5GD1 ( s 775,Pci 16x... ) i na moje zaprepascenje kartica proradila,bacila sliku na monitor

Zatim sam karticu sa mog kompa ( Pci Express 512 mb )ubacio u ECS drugarovu plocu i sve radi OK

Interesuje me dali je moguce da ECS ploca nije kompatibilna sa novom grafikom MSI RS 450

Ako znate pomagajte

somborac
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Kompatibilna je grafa sa svim plocama koje podrzavaju pcie specifiikaciju 02.03.2012. 23:19 #403585

broj poruka: 7723
Probaj da ocistis slotove .

MilosNBG ... 02.03.2012. 23:23 #403586

broj poruka: 1586
Postoji mogucnost da nije kompatibilna, ali postoji mogucnost da nije lepo legla, kontakti u slotu zaprljani, bios u trenutnim podesavanjima nece da je vidi pa ga treba vratiti na default ili mozda update-ovati. Sve se prvo to pretrese i pregleda pa ondak. Postoji mogucnost i dotrajalog napajanja. PCI-E slot koristi ona cetiri dodatna pina na atx konektoru, pa ako je neki od tih napona slabiji, zna da brljavi pci-e i da se to manifestuje kao kvar karte. Ubacis, nece da rdi, svtavis u drugu masinu, ona proradi - prividno neispravna, ali ustvari besni napajanje. proveri i njega.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

bojsane ... 02.03.2012. 23:23 #403587

broj poruka: 180
Moguće je, eventualno probaj upadte biosa, ako ne pomogne menjaj kartu...

AthlonII x2 240 @3,33GHz - ECS nforce9m-a - Sapphire 4870 512MB - Kingston 2x1GB ddr2 800MHz - WD5000AAKS + WD10EADS - Chieftec GPS550AB-A

snacke1984 re 02.03.2012. 23:30 #403588

broj poruka: 381
Koji li je PCI Express slot na ploci dal je 2.0 ? Mozda je moguce da bi resio update biosa!

Jebivetar Re: Problem-Ploca ne vidi NOVU graficku 03.03.2012. 00:12 #403593

broj poruka: 2386
Jesi probao u narandzastom pcie slotu?

:: Pozdrav svim
::
:: Danas sam poceo da radim servis kompa jednom drugaru,testiranjem sam utvrdio da ne radi graficka kartic
:: Posto lik nije neki gejmer preporuco sam mu kupovinu Nove grafike ( niska cena,garancija...
:: Odoh u radnju i pazarim MSI RS 450,medjutim kad sam je ubacio u njegovu plocu ECS 945PL-A ( s 775,Pci Express 16X...) komp ne baca sliku,
:: U prvi mah sam pomislio da je kartica,iako nova neispravna,zatim sam je ubacio u moju plocu ASUS P5GD1 ( s 775,Pci 16x... ) i na moje zaprepascenje kartica proradila,bacila sliku na monito
:: Zatim sam karticu sa mog kompa ( Pci Express 512 mb )ubacio u ECS drugarovu plocu i sve radi O
:: Interesuje me dali je moguce da ECS ploca nije kompatibilna sa novom grafikom MSI RS 450
:: Ako znate pomagajt
:: somborac
borac27 Problem resen 03.03.2012. 00:31 #403599

Malopre sam konacno dobio sliku sa grafe

Naime drugarova ploca ECS ima dva Pcie slota ( narandzasti 16x i plavi 4x)- nisam naveo u postu da ne bi bio preobiman

Ja sam novu grafiku po logici stvari ubacio u 16x slot ali nije htela da radi,a zatim sam je ubacio u drugi 4x slot i grafika je proradila

Izgleda da je problem u samom slotu 16x,verovatno su mu osteceni kontakti (mada sam ih ocistio cetkom od prasine ) pa neke kartice na njemu rade a neke ne

Ovo mi se jos nije desavalo ali valjda za sve postoji prvi put

Hvala svima na savetima

somborac

Jebivetar Re: Problem resen 03.03.2012. 00:40 #403601

broj poruka: 2386
Ako sada radi u 4x modu, to ne valja!

:: Malopre sam konacno dobio sliku sa graf
:: Naime drugarova ploca ECS ima dva Pcie slota ( narandzasti 16x i plavi 4x)- nisam naveo u postu da ne bi bio preobima
:: Ja sam novu grafiku po logici stvari ubacio u 16x slot ali nije htela da radi,a zatim sam je ubacio u drugi 4x slot i grafika je proradila
:: Izgleda da je problem u samom slotu 16x,verovatno su mu osteceni kontakti (mada sam ih ocistio cetkom od prasine ) pa neke kartice na njemu rade a neke n
:: Ovo mi se jos nije desavalo ali valjda za sve postoji prvi pu
:: Hvala svima na savetim
:: sombora
borac27 RE 03.03.2012. 00:46 #403605

Sada radi u 4x modu,pretpostavljam da ovaj mod ne moze iskoristiti svu snagu kartice

Da li postoji mogucnost da se kartica osteti zbog rada u 4x modu ili ce samo biti slabija

somborac

tortojed Nedavno su nasi drugari izneli rezultate testova x16 vs x4. Ispostavilo se da 03.03.2012. 01:14 #403611

broj poruka: 10999
su razlike zanemarljivo male (cirka 2%), kako u `sintetickim` testovima tako i u igrama... Neka vozi u cetvorci i uziva...

codeus ... 03.03.2012. 07:10 #403633

broj poruka: 4054

kada ploca pocinje da bude izbirljiva po pitanju grafike - na pomolu je crkavanje NB chipa

boljje mu promeni plocu

operator re 03.03.2012. 09:18 #403639

broj poruka: 4266
MilosNBG, tortojed, codeus

Svaka im je zlatna u ovoj temi.
Male su razlike x4 vs x16, ali napajanje posudi neko malo jace, dovoljan je i ubogii Blueberry 520w, pa ako i tada x16 slot ne daje sliku, a svi kontakti su ocisceni( ja naprimer koristim hidrogen 9% za ciscenje i domstos, ako alkohol ne rijesi problem), onda je najvjerovatnije NB chip, ko sto rece codeus. Pogledaj pod lupom da li kontakti u slotu x16 su na svom mjestu. Desava se i da hladan lem pravi problem na PCI-E slotu.
operator

borac27 Re 03.03.2012. 16:22 #403685

somborac

borac27 Re 03.03.2012. 16:26 #403686

Probacu jos malo da cistim slot pa cu videti,mada mislim da je i ovako OK,kartica ce tek malo izgubiti na snazi a nece doci do ostecenja iste.

Mislim da sama ploca polako popusta sa ispravnoscu,prema ECS-u,AsRock-u i slicnim proizvodjacima sam uvek gajio rezerve

somborac

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs