Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
overklok potencijal
STRANA 1 OD 1
Ispicutura overklok potencijal 21.05.2007. 04:02 T4443

status: user
broj poruka: 268

Konfiguracija je sledeca:

MB Gigabyte K8NE
Sempron 2600
2x512MB Kingston DDR 400
INNO 3D 7300GT 128mb DDR3(500/1400)
Frontier 400W

Sve igre (Stalker,Oblivion,itd) mi idu super na 1024x768 na medium detaljima i sa 2x Antialiasing -om.E sad,nemam para ni za kakav upgrade,a ne verujem ni da cu imati u skorije vreme, pa me zanima koliko mogu da podignem procesor i graficku, i sta bih realno dobio sa tim.Nisam nikad u zivotu klokovao bilo sta pa molim za savet koji softver da koristim za graficku, i dal moram da stavljam neko dodatno hladjenje u kuciste.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Re: overklok potencijal 21.05.2007. 04:36 #19811

broj poruka: 9428
Taj procesor, na toj ploci, moze mnoooogo da ide.
Uradi sledece:
Obori HT na 3
Obaraj memoriju u odnosu da se vrti negde oko 333MHz i manje
Zakucaj PCIe magistralu na 100MHz
Ne diraj voltaze, nema potrebe.

Mislim da ta ploca ima ogranicenje na 300MHz FSB, Ja sam takvog Semprona 2800+ na toj ploci vozio opusteno o njenog limita a onda sam uzeo DFI Infinity i poterao ga na 2.7GHz. Dakle, nemas neke filozofije. obori HT, obori memoriju na odnos oko 333MHz (brzina memorije kod takvih masina nije od presudnog znacaja, vec brzina procesora). Nikakvo dodatno hladjenje ti nece biti potrebno.

E sad, za detalje me ne pitaj, to sam radio pre skoro dve godine i od tada promenio par masina.

Pozdrav.

::
:: Konfiguracija je sledeca
:: MB Gigabyte K8N
:: Sempron 260
:: 2x512MB Kingston DDR 40
:: INNO 3D 7300GT 128mb DDR3(500/1400
:: Frontier 400
:: Sve igre (Stalker,Oblivion,itd) mi idu super na 1024x768 na medium detaljima i sa 2x Antialiasing -om.E sad,nemam para ni za kakav upgrade,a ne verujem ni da cu imati u skorije vreme, pa me zanima koliko mogu da podignem procesor i graficku, i sta bih realno dobio sa tim.Nisam nikad u zivotu klokovao bilo sta pa molim za savet koji softver da koristim za graficku, i dal moram da stavljam neko dodatno hladjenje u kuciste.
vuk125 RE overklok potencija 21.05.2007. 10:36 #19816

broj poruka: 2929
Pored dobre ploce i memorije jako je vazno da imas dobar primerak procesora.
Ne clockuju se svi proc isto.
Dobar primerak proc je mozda cak i najvazniji.

Obradui paznju na stepping, kada saznas ovu informaciju(prepisi oznake sa njega to je njegov cod ili stepping), odes na net sa tim oznakama i saznaces koji su mu limiti.
Imaces neku predstavu koliki mu je overclock potencijal odnosno sta mozes da cekujes.

evo linka na kome se mozes informisti
//www.amdgeeks.net/steppings

pozz Vuk
Anonymous !!!!!!!!!! 21.05.2007. 21:14 #19836

broj poruka: 340
ja imam tu plocu i sempron 2800+ kojeg sam kloknuo na 2480MHz. imam 2x512MB Kingmax memorije koju sam kloknuo na 450MHz manuelnim popustanjem latencija na 3-6-6-10. najvaznije je da popustis latencije da dozvolis memoriji da `dise` kad dignes frekvenciju procesora.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs