Dakle, treba mi navedeno, koristim računar uglavnom za grafički dizajn (amaterski) i pisanje u word-u, ali sam i nepopravljivi gejmer (isto newbie :P) i volim odgledati koji film, seriju i sl. Trenutno na umu imam `Dell U2412M`, čitao/gledao sam bezbroj testova i koliko mogu da primetim solidan je. Mada pre nego što kupim voleo bih da čujem nečije mišljenje da li ima bolja ponuda i sl.
Ja bih samo dodao da razmisliš koliko rastojanje možeš da obezbediš između sebe i monitora, pa da veličinu monitora ili TV-a što Dexter013 predlaže, takođe uzmeš u obzir. Veći monitor baca više svetlosti, pa ćeš da mu smanjuješ osvetljaj da te nebi bolele oči, ako si mu mnogo blizu. A onda bela neće da izgleda tako belo.
Samo sam potvrdio ovo premišljanje i definitivno kupujem ovaj dell.
@Dexter013 Hvala na predlogu ali ipak mislim da će mi to biti preveliko, trenutno sam na 17 inča, i prelazak na 24 će biti ogromno, mogu zamisliti to tek 32 :D Ubuduće mislim uzeti još jedan 24 inča pa se nadam da će to biti bolja opcija.
Definitivno neces pogresiti sa 2412M, imam ga par meseci i jednostavno mislim da za te pare kolko kosta tesko da ima bolje... Sto se tice 24 inca, mislim, ponekad volim da se zavalim u krevet malo dalje od monitora da gledam neki film i onda je 24 inca malo, ali posto 99% vremena sedim za radnim stolom, onda bi bilo sta vise od toga bilo zaista preveliko... Jednostavno, za filmove treba da uzmem tv za dnevnu sobu a monitor je monitor i ne treba da zamenjuje tv...
P.S. Meni bi recimo od vece dijagonale mozda pre trebao jos jedan 2412M, pa da ga zarotiram za 90 stepeni, jer cesto imam potrebu da imam AutoCad i word ili eksel otvorene u istom trenutku...
Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Asus 6870, Kingston 96GB V100+, WD 1002FAEX + WD 1001FALS + WD 10EARS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Dell 2412M
:: :: Samo sam potvrdio ovo premišljanje i definitivno kupujem ovaj dell :: :: @Dexter01 :: Hvala na predlogu ali ipak mislim da će mi to biti preveliko, trenutno sam na 17 inča, i prelazak na 24 će biti ogromno, mogu zamisliti to tek 32 : :: Ubuduće mislim uzeti još jedan 24 inča pa se nadam da će to biti bolja opcija.
Nije 32 nista prevelik da ti stoji za stolom kao obcan monitor gde si planirao monitor mozes i taj tv i prostorno da stavis sigurno a i sto ce izdrzati jer nije to 42 inca ili slicno.
Probaj cisto kod nekoga ako mozes, nemoj odmah da odbacis ovu ideju pre nego sto je isprobas. Meni ni iz zepa ni u dzep, pa ti vidi.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
32`` je prevelik da bi se koristio kao monitor, imam LCD 32`` u istoj sobi gde mi je racunar, njega koristim iskljucivo za filmove i FIFU ponekad kada igram sa ortacima. Jednostavno, nije predvidjeno da se koristi kao monitor.
@Dexter013 Imam rođaka sa 32 inča tv ili tako slično, na njemu je prikačen pc i konzola, kada igramo zavalimo se u fotelju 2 metra od njega I deluje taman, ali pošto mu je miš na stolu gde i monitor kad priđem da uradim nešto ono je više nego preveliko brate :D Tako da neću ići za 32 ali hvala na predlogu, možda smislim nešto i za njega :)
Evo pre neki dan sam probao, nesto slicno, s tim sto je TV HDReady, pa nije nesto. Jako preveliko deluje, stim sto dusu dalo za PES, i Alan Wake izgleda jako dobro na 32inca... :) http://www.dodaj.rs/f/q/8g/8lFbfKV/imag0048.jpg
Ma i ovih 32incha je veliko, ali iskustvo vise... Izgleda da ce mi sutra neka lova uleteti, pa cu da se ponovim nekim monitorom i ja...
PCBerza u srcu!
:: Tooo majstore, moj covek, tako se bre uziva :: :: Ovo moje je preveliko za na astal umesto monitora :: ali za igre dusu dalo! http://goo.gl/wvmR :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.