Slika odlicna na CRT, ali na LCD monitoru mutna? Probao kalibraciju, Clear tipe, tj. slika je plavicasto-crvena na ekranu. Na Xp-u je sve bilo ok. Predao racunar, ali rdio na 15 inca CRTu. Auto calibration ne radi. operator
isti je monitor u pitanju .. na xp slika OK .. na 7ci nevalja ... neka proba druge grajvere .. starije ako je stavi zadnje .. ili bilo kakve ako ih nije stavio
Kako moze biti felericna grafika, kada na CRT-u ima normalnu sliku, a kod LCD-a nema !? Uspeo sam da uklonim crvenilo, ali onda slika postane malo mutnija, a coveku smeta. Ovakve probleme sam imao sa NVdia karticama, ali nikada sa ATI. Ako je do ATI grafika, ovo je prva takva. Sve ostalo je ok. Ako na CRT-u radi besprekorno, zasto ne radi na LCD-u !? Nema veze sa DX-om. Ako je nesto felericno, onda samo moze da bude decoder movement u cipu. Uostalom videcu sutra, kako se ponasa grafika na HDMI i DVI ulazu, pa cu da kazem svoje misljenje. operator
:: AMD i njegov DX. Imao sam slične probleme i to baš na AMD grafikama, pod XP-om rade, win 7 zajebavaju na sličan način. Felerična grafika
Probao sam 8 drajvera i sa svakim je efekat isti. :: :: ::
Kalife, nije to problem nego na dsub konektoru mu je potrebno jer je monitor LG 2243S.
Odgovor na probleme: - Ja nisam razumio čovjeka u čemu je problem. Dakle, stvari stoje ovako. Uklonio sam sve efekte pod win7 koje znam da su prisutni, a to su: - clear type - pogaseni svi efekti na slovima pod visual effects u performance options - ugaseni svi efekti pod DX-om 11, 10, 9 - ugaseni svi efekti pod AMD DX-om.
Čovjeku smetaju efekti koji sluze da se ne zamaraju oci !!! Njegova percepcija doživljaja efekata izaziva suzenje očiju, tako da ne može da radi pod Win7 !!! MAx. par minuta i dobija glavobolju.
Sigurno ima ljudi, kojima smeta isti efekti pod Win7, pa eto da znate. Prvo sam mislio da me čovjek zajebava, ali njemu odgovaraju default slova bez ijednog efekta na njima, dakle dok su slova krzava, njemu nema problema sa gledanjem u ista.
Potrošio sam skoro 7 sati dok sam saznao šta mu tačno sve ne odgovara, a to je u njegovom slucaju bukvalno sve od efekata. operator
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.