Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
gtx 295 po drugi put međ Srbima za kratko vreme...
STRANA 1 OD 1
dragojlo2 gtx 295 po drugi put međ Srbima za kratko vreme... 20.02.2012. 19:38 T44232

status: user
broj poruka: 718

... Elem, zanima me da li je neko uspeo da od gtx295 ,naravno neispravnog,napravi hendikepirani gtx275(zbog klokova)? Ukoliko je kvar na jednom pcb-u da li je moguće da se on isključi,otkači interni sli i da radi sa samo jednim pcb-om tj samo sa jednim procesorom i svime što ide uz njega...praktično sa pola snage? Dobro ,demalo više od pola snage?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dragojlo2 `Ajde ,bre doktori... 20.02.2012. 19:45 #400523

... ovo pitanje se odnosi i na druge kartice sa dva procesora,tako da i AMD/ATI fanovi imaju korist od diskusije...

nemanja21 Re: ... 20.02.2012. 19:59 #400529

broj poruka: 1227
mislim da to nije izvodljivo...

Daum ... 20.02.2012. 20:22 #400531

broj poruka: 12796
Prvo ne znam da li je izvodljivo, drugo to nisu dve GTX275...

dragojlo2 jesu ,jesu... 20.02.2012. 20:26 #400533

... samo su klokovi slabiji...

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-275-review-test/2
mixer93 Re: jesu ,jesu... 20.02.2012. 20:34 #400534

broj poruka: 4187
Zar GTX295 nisu dva cipa GTX285?

PCBerza u srcu!

:: ... samo su klokovi slabiji..
::
:: http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-275-review-test/
dragojlo2 jok ,more... 20.02.2012. 21:02 #400548

... memorijski delovi se razlikuju...tj.isti je broj shadera(240) kod 275,280,285 i 295(2x240),ali 280 i 285 komuniciraju sa memorijom preko 512-to bitne magistrale,a ovi ostali sa po 448 bita...275 i 295 imaju istu magistralu kao 260 ,ali procesori imaju 240 umesto 216 shader-a...Kod 295 su niži klokovi u odnosu na 275 ,ali je ostalo isto...

acosuper hmmm 20.02.2012. 21:14 #400556

broj poruka: 1207
probaj da otkacis jednu pa da ubodes u pcie slot pa vidi pali li ..ako ne pali moraces da skines sa neke pokvarene gtx 285 eeprom i zalemis umjesto tog od 295 jer koliko sam ja shvatio u nvflash ne mozes da flesujes nvidia kartu sa drugim biosom, dok je to kod atiflash moguce, ili da nosis taj postojeci eerpom na reprogramiranje ali to se ne isplati jer ne znas ni da li ce tada raditi karta

http://www.youtube.com/watch?v=RFfq3hDc7Lw

CPU: AMD Athlon II 445
GPU: Gigabyte 5870 SOC
RAM: Kingston HiperX 2x2GB 1066mhz
MBO: Gigabyte 770-DS3
PSU: GX-550W
HDD: 2xSamsung F3 Spinpoint RAID0
CPU COOLER: CM V8
HP CASE

dragojlo2 e ovo je već nešto... 20.02.2012. 21:27 #400563

... HVALA Aco...ako neko ima još ideja ili nekih detalja nek iznese ,bio bih zahvalan...

Daum ... 20.02.2012. 21:34 #400568

broj poruka: 12796
Ja se ne bih zajebavao sa time, sem ako te stvarno ne izadje jeftino karta pa da se i zajebavaš, tipa 20 evra ne više...

Pisko S obzirom na nasu cenjenu strucnost 20.02.2012. 21:34 #400569

broj poruka: 6650
...jedan odmereni udarac cekicem na pravo mesto bi razresio gordijev cvor.
Vazda lajem protiv kupovine dvoglavih kartica, zbog potrosnje, gubitka u ceni, teskoce preprodaje i, sjeba kad nesto crkne kao sad, a 80% je valjda ispravno. Ne znam, tako nesto bi mogao da odradi neki od bezimenih servisa koji stancuju reparirane karte... ali tesko da sada ima racuna - to je za price sa garancijom. Ako ti funsky to ne otkupi jer veruje da se superiorna vanzemaljska tehnika ne kvari, ja ne znam ko ce i sta ces.
codeus Re: hmmm 20.02.2012. 21:49 #400574

broj poruka: 4054

aco bas sam i ja hte da stavim anonimusa na ovog mog avatara :)

treba da moze na silu da se flesuje .. ako se koristi -f u sintaksi

:: probaj da otkacis jednu pa da ubodes u pcie slot pa vidi pali li ..ako ne pali moraces da skines sa neke pokvarene gtx 285 eeprom i zalemis umjesto tog od 295 jer koliko sam ja shvatio u nvflash ne mozes da flesujes nvidia kartu sa drugim biosom, dok je to kod atiflash moguce, ili da nosis taj postojeci eerpom na reprogramiranje ali to se ne isplati jer ne znas ni da li ce tada raditi kart
:: http://www.youtube.com/watch?v=RFfq3hDc7L
:: CPU: AMD Athlon II 44
:: GPU: Gigabyte 5870 SO
:: RAM: Kingston HiperX 2x2GB 1066mh
:: MBO: Gigabyte 770-DS
:: PSU: GX-550
:: HDD: 2xSamsung F3 Spinpoint RAID
:: CPU COOLER: CM V
:: HP CAS
dragojlo2 uh,uh... 20.02.2012. 21:51 #400576

re: Daum
...pa u tome i jeste fazon...nije mnogo skuplja ,a ako za te pare izvučem gtx275 to je ok...a nekome će možda da treba odgovor...

re :Pisko
... sve čekiće sam pokvario udarajući se o glavu...ostao mi je samo jedan plazma dezintegrator koji ne mogu da izkalibrišem na tako malu metu kao što je moj mozak...zato sam opet postovao ovakav tip pitanja...ko ima vremena i ne mrzi ga nek daje predloge...

acosuper Re: Re: hmmm codeus 20.02.2012. 21:54 #400578

broj poruka: 1207
u nvflash ne postoji opcija -f to samo ima u `atiflash za amd karte` kod nvflash za nvidiu se samo kuca npr. `nvflash bios.rom` i jos da kazem ovome gore da ako misli da moze da flashje neka pokusa ali sve biose sto skines sa techpowerup.com su u .bin fajlu sa tim da imas program NiBiTor ucitas u njega bios i onda ides na save as i snjimis ga kao `.rom`

evo ovdje imas sve biose za nv i amd-ati http://www.techpowerup.com/vgabios/

http://www.youtube.com/watch?v=RFfq3hDc7Lw

CPU: AMD Athlon II 445
GPU: Gigabyte 5870 SOC
RAM: Kingston HiperX 2x2GB 1066mhz
MBO: Gigabyte 770-DS3
PSU: GX-550W
HDD: 2xSamsung F3 Spinpoint RAID0
CPU COOLER: CM V8
HP CASE

:: aco bas sam i ja hte da stavim anonimusa na ovog mog avatara :
:: treba da moze na silu da se flesuje .. ako se koristi -f u sintaks
:: :: probaj da otkacis jednu pa da ubodes u pcie slot pa vidi pali li ..ako ne pali moraces da skines sa neke pokvarene gtx 285 eeprom i zalemis umjesto tog od 295 jer koliko sam ja shvatio u nvflash ne mozes da flesujes nvidia kartu sa drugim biosom, dok je to kod atiflash moguce, ili da nosis taj postojeci eerpom na reprogramiranje ali to se ne isplati jer ne znas ni da li ce tada raditi kart
:: ::
:: :: http://www.youtube.com/watch?v=RFfq3hDc7L
:: :: CPU: AMD Athlon II 44
:: :: GPU: Gigabyte 5870 SO
:: :: RAM: Kingston HiperX 2x2GB 1066mh
:: :: MBO: Gigabyte 770-DS
:: :: PSU: GX-550
:: :: HDD: 2xSamsung F3 Spinpoint RAID
:: :: CPU COOLER: CM V
:: :: HP CAS
codeus ... 20.02.2012. 22:08 #400580

broj poruka: 4054

dragojlo ti hoces da dual pcb kartu .. raskacis jednu plocu i nadas se da ce druga ploca da radi ? .. jos nikom nije palo na pamet ko je imao tu kartu da tako nesto pokusa .. nije jeftina zajebancija ..

e sad zasto mislis da je bac crkao drugi gpu na ploci gde je HDMI konektor a ne gpu na prvom pcb-u na kojem se nalazi pcie konektor ? to je pitanje na mestu

gtx295 su znale *kako koja* da izgube 1 gpu posle updejta drajvera na 280 i 290 verziju !!! ako imas takav slucaj mozda ce flesovanje svih eeproma na plocama vratiti drugi gpu u zivot

MilosNBG ... 20.02.2012. 22:40 #400594

broj poruka: 1586
Ako zanemariv sve oko fleshovanja, trt mrt i slicnih zezalica, imam samo jedan, po meni sasvim dovoljan, razlog da se ne gubi vreme sa tim - te dve ploce se isuvise fizicki razlikuju da bi mogle da rade razdvojene, raspodela snage i struje po plocama mi se cini takodje da nije ista, tako da... lepo ih rasklopi i stavi u vitrinu, lepa je to karta za videti :)

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

MaliAbner Re: ... 21.02.2012. 01:48 #400656

broj poruka: 7769
Ovo je vise nego zanimljivo analiziranje problema...

U startu sam skapirao sta covek zeli samo je stvarno pitaje da li je to ostvarivo...

Neki su verovatno pomislili na novije GTX295 gde su oba cipa na jednom PCB ali prve verzije kartice su bile dva PCB nekim vudu magijama spojena u jedan... ko testisi da ne kazem tetris...

Bas me interesuje kako se na takvu sandzamu ubacuje novi BIOS i da li je to uopste moguce?

Ono kao on odvadi jednu karticu i kao sto je codeus naveo nada se da je ona koja ostaje u stvari ta koja nije geknula... hmmm... sta ti je rbistanac...

E sad koji BIOS `metnuti` na ostatak sklopocije a da to radi... opet naravno ako je ta polovina ona koja je ispravna...

U svakom slucaju drzimo ti palceve...

@codeus
Nemoj molim te da spominjes ovo sa DRIVER-ima za zelene proizvode jer ce ti predsednik i `moj do mojega` odmah spustiti kreditni index na `XYZ` otkud ti to da zeleni DRVER-i ne valjaju samo crveni su ti koji smeju da ne valjaju...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: dragojlo ti hoces da dual pcb kartu .. raskacis jednu plocu i nadas se da ce druga ploca da radi ? .. jos nikom nije palo na pamet ko je imao tu kartu da tako nesto pokusa .. nije jeftina zajebancija .
:: e sad zasto mislis da je bac crkao drugi gpu na ploci gde je HDMI konektor a ne gpu na prvom pcb-u na kojem se nalazi pcie konektor ? to je pitanje na mest
:: gtx295 su znale *kako koja* da izgube 1 gpu posle updejta drajvera na 280 i 290 verziju !!! ako imas takav slucaj mozda ce flesovanje svih eeproma na plocama vratiti drugi gpu u zivo
philaemos Koja akrobacija... bas me zanima da li ce uspeti... 21.02.2012. 10:51 #400698

broj poruka: 2743
Pa mozda bi moglo, ukoliko radi GPU na PCB-u sa DVI konektorima, i ako nisu crkle neke bitne stvari koje se nalaze na onom prvom PCB-u na kojem je PCI konektor, racunajuci da cipovi za SLI i bios rade (mozda je neki od njih rikavela... lupam sada).
Ako je sve tako, onda bi morao i da se uflesuje bios od GTX275, ili ne znam ni ja kako bi ``obavestio`` SLI cip da ne postoji druga graficka...

Da sam na tvom mestu kupio bih neku graficku sa oglasa koja radi... ne znam sta dobijas sa ovim cudovistem ako ga osposobis? Krsinu od gtx275 koja ce raditi pitaj Boga kako i trosice ko zna koliko i grejace se... i verovatno opet riknuti posle 2 meseca...

Javi sta si uradio. Srecno.

f0rever Re: Koja akrobacija... bas me zanima da li ce uspeti... 21.02.2012. 11:38 #400713

broj poruka: 3821
GTS275 bas i nije krsina... :)

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: Pa mozda bi moglo, ukoliko radi GPU na PCB-u sa DVI konektorima, i ako nisu crkle neke bitne stvari koje se nalaze na onom prvom PCB-u na kojem je PCI konektor, racunajuci da cipovi za SLI i bios rade (mozda je neki od njih rikavela... lupam sada)
:: Ako je sve tako, onda bi morao i da se uflesuje bios od GTX275, ili ne znam ni ja kako bi ``obavestio`` SLI cip da ne postoji druga graficka..
:: Da sam na tvom mestu kupio bih neku graficku sa oglasa koja radi... ne znam sta dobijas sa ovim cudovistem ako ga osposobis? Krsinu od gtx275 koja ce raditi pitaj Boga kako i trosice ko zna koliko i grejace se... i verovatno opet riknuti posle 2 meseca...
:: Javi sta si uradio. Srecno.
philaemos @f0rever 21.02.2012. 12:11 #400724

broj poruka: 2743
Mislio sam na produkt razdvajanja simbioze zvane gtx295.

A opet je matora karta, za nekog ko sada pazari neku novu generaciju gtx5xx i Radeon 6xxx, a kamoli Radeon 7xxx ili gtx6xx

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs