Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Nvidia Kepler GK104: More Leaks, Rumors on Specifications
STRANA 1 OD 2  
mixer93 Nvidia Kepler GK104: More Leaks, Rumors on Specifications 19.02.2012. 13:25 T44203

status: user
broj poruka: 4187
Nije najsvezije, stare vesti par dana, ali mene interesuje sta vi mislite da li je istina ovo? :)
http://goo.gl/3iGlB
http://goo.gl/iiTbc
Takodje sam citao negde izjavu, vec su poceli da se pravdaju sa cenama, izgleda da ce papreno kostati zadovoljstvo imati Keplera.

PCBerza u srcu!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Sprema nam se kita ali ne cveća... 19.02.2012. 14:51 #400098

broj poruka: 6650
Pa ako ti Kuplung bude skup, pazariš lepo tripleseven sa nulom od amd-eke po 150€ i lupaš se nogom u dupe.
Ako je neka budala pomislila kako će nevidija udariti na amd nižim cenama, voleo bi da je u pravu.

Budale veruju u sreću.

Miskonius Tjah... 19.02.2012. 15:23 #400105

broj poruka: 4420
Briga me, ionako ce kitu da primi onaj koji se zesce otvori.
Zao me (ma da) funboyeva koji glodju nokte non stop u iscekivanju tog keplera.
Ali Nvidija je poznata po slobodnijim prezentacijama pa se neka maketa (vibrator) smesi i ovog puta...
Samo da se dzankiji smire...

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

mixer93 Re: Tjah... 19.02.2012. 15:44 #400115

Koji bre spominjes funboy-eve kad su ovo vesti, niko nije pre tebe spominjao nikakve fanove. Smorio si ga vise sa glupim spamovima, da si bar dorecen, nego si nedorecen sav. Barem se tako moze zakljuciti po tvojim postovima, blabla kao kazes nesto pametno, napavis se pametan, nalozis ljude i to je sve... Tebe izgleda boli ******* za it vesti, sto je bas bez veze s obzirom da posecujes takav forum. Jeste da s vremena na vreme bacis koju korisnu vest, ali brate, prvo sto ti je na spisku- nabijati na nos nekome da je funboy.

PCBerza u srcu!

:: Briga me, ionako ce kitu da primi onaj koji se zesce otvori.
:: Zao me (ma da) funboyeva koji glodju nokte non stop u iscekivanju tog keplera
:: Ali Nvidija je poznata po slobodnijim prezentacijama pa se neka maketa (vibrator) smesi i ovog puta..
:: Samo da se dzankiji smire...
::
:: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
Miskonius re 19.02.2012. 15:54 #400118

Kako si od rumours odjednom napravio vest, aj mi objasni molim te?
Izvor toga uopste nije validan izvor, drugo sve i da je Nvidija stvarno to objavila, nista im
ne verujem (narocito za potrosnju) dok se to ne testira od strane relavantnih subjekata.
Rumours su rumours i tu sta god da se kaze spada u spam (kao i ova tema, btw)

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

Bobi4ever Inace pise se fanboy. :) 19.02.2012. 15:58 #400120

broj poruka: 4879
Citao sam i ja svakakve glasine za Keplera po stranim forumima, ali dok ne izadje neka validna informacija, sve je ovo rekla-kazala.
Hvala Mix na linkovima, ali ipak cekam izlazak i neki zvanican test.

NZXT Hades modded
Asus M4A88T-V EVO
Gemini II Coolink 120Px2
Phenom II X6 1600T
Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz
Powercolor 6850 1GB DDR5 @ 850/4400MHz
WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB
Cooler Master M520
http://tinyurl.com/cj

mixer93 Re: re 19.02.2012. 16:03 #400123

Haha, koji si ti lik...Ja sam pitao za vase misljenje, ako je neko citao ove tekstove moze dosta toga da izvuce iz teksta i malo razmisli i pretpostavi... Tema nije spam, ako svugde u svetu ljudi polemisu oko ovog rumour-a, sto ne bi mi? Samo, uvek dodju takvi likovi, pa okrenu ovo kao fanboysanje...

PCBerza u srcu!

:: Kako si od rumours odjednom napravio vest, aj mi objasni molim te
:: Izvor toga uopste nije validan izvor, drugo sve i da je Nvidija stvarno to objavila, nista i
:: ne verujem (narocito za potrosnju) dok se to ne testira od strane relavantnih subjekata
:: Rumours su rumours i tu sta god da se kaze spada u spam (kao i ova tema, btw
:: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
mixer93 Re: 19.02.2012. 16:07 #400125

Jos jedan jako interesantan link.
http://goo.gl/VqX0k

PCBerza u srcu!
Tristram Re: Inace pise se fanboy. :) 19.02.2012. 16:07 #400126

broj poruka: 1872
Pišemo funboy jer nas zabavljaju postovi takvih.

:: Citao sam i ja svakakve glasine za Keplera po stranim forumima, ali dok ne izadje neka validna informacija, sve je ovo rekla-kazala
:: Hvala Mix na linkovima, ali ipak cekam izlazak i neki zvanican test
Bobi4ever Tristram hvala. 19.02.2012. 17:06 #400140

Nisam u trendu ocigledno. :)

NZXT Hades modded
Asus M4A88T-V EVO
Gemini II Coolink 120Px2
Phenom II X6 1600T
Cooler Master M520

Pisko Re: Re: IF TAČNO THAN GOTO 19.02.2012. 17:47 #400143

1. Kuplung je ogroman i komplikovan do bola, zato su problemi sa waferima pogodili proizvodnju Kuplunga više od sasvim zadovoljavajućih (ili se bar ne žale) kod Qualcomma i ATI-ja...
2. Matori kenja kao rovac, kao predigra visokim cenama kojima će nas oklempaviti, nikakvih pravih problema nema (neuobičajenih za početnu proizvodnju).
3. Ovo nije goer od Termija, što i sami kažu, pa time i nije neki problem - kad su termi prebrodili, onda im ni pakao neće teško pasti...
4. Najjača je izjava kako je Kuplung `najbolji GPU koji su od sada napravili...`, za ovakvu izjavu čovek stvarno mora biti kompletan IT moron.

Budale veruju u sreću.

:: Jos jedan jako interesantan link
:: http://goo.gl/VqX0
:: PCBerza u srcu!
nemanja21 Re: Re: Re: IF TAČNO THAN GOTO 19.02.2012. 17:59 #400144

broj poruka: 1227

:: 1. Kuplung je ogroman i komplikovan do bola, zato su problemi sa waferima pogodili proizvodnju Kuplunga više od sasvim zadovoljavajućih (ili se bar ne žale) kod Qualcomma i ATI-ja..
:: 2. Matori kenja kao rovac, kao predigra visokim cenama kojima će nas oklempaviti, nikakvih pravih problema nema (neuobičajenih za početnu proizvodnju)
:: 3. Ovo nije goer od Termija, što i sami kažu, pa time i nije neki problem - kad su termi prebrodili, onda im ni pakao neće teško pasti..
:: 4. Najjača je izjava kako je Kuplung `najbolji GPU koji su od sada napravili...`, za ovakvu izjavu čovek stvarno mora biti kompletan IT moron

Taj covek je nVidia CEO, kao i ko-osnivač. Sto je jos zanimljivije karijeru je zapoceo u AMD-u.
:: Budale veruju u sreću.
:: :: Jos jedan jako interesantan link
:: :: http://goo.gl/VqX0
:: ::
:: :: PCBerza u srcu!

Miskonius Apsolutno tacno nemanja 21 19.02.2012. 18:29 #400146

Ali vidis funboysi imaju drugu legendu:
Nvidijia je nastala kao kao nekakva US vladina agencija koja radi za NASU sve i svasta.
Bez sumnje pravi i space shuttle-ove, a proizvodnja GPU-a je kod njih zadnja rupa na svirali.
Sitnis, hobi, etc. Nesto tipa: `Sta jos nismo uradili, pa ajde da se bavimo i time?`
Nvidijini inzenjeri su uznapredovana rasa koja nije sa ove planete (little green men, to valjda odatle potice) koja je nekoliko stotinu miliona godina otisla dalje u evoluciji, i koja se GPU-ovima bavi samo za vreme coffee breaks kad se rese da nesto zvrljaju po papiru.

Smejte se vi koliko hocete, ali nije Jovan tu da vam sve to objasni.
Svojevremeno kad sam cuo to dobro da nisam pao sa stolice

Bobi4ever Re: Apsolutno tacno nemanja 21 19.02.2012. 19:11 #400148

I jednog dana za vreme Coffee Time-a u lokalnoj menzi, mali zeleni je slucajno prosuo kafu na jednom crtezu, razmazao doticni projekat koji je kasnije pretvoren u (ne)delo. Tako je nastalo globalno zagrevanje poznatije kao Termi!
The rest is history...

NZXT Hades modded
Asus M4A88T-V EVO
Gemini II Coolink 120Px2
Phenom II X6 1600T
Cooler Master M520

:: Ali vidis funboysi imaju drugu legendu
:: Nvidijia je nastala kao kao nekakva US vladina agencija koja radi za NASU sve i svasta
:: Bez sumnje pravi i space shuttle-ove, a proizvodnja GPU-a je kod njih zadnja rupa na svirali
:: Sitnis, hobi, etc. Nesto tipa: `Sta jos nismo uradili, pa ajde da se bavimo i time?
:: Nvidijini inzenjeri su uznapredovana rasa koja nije sa ove planete (little green men, to valjda odatle potice) koja je nekoliko stotinu miliona godina otisla dalje u evoluciji, i koja se GPU-ovima bavi samo za vreme coffee breaks kad se rese da nesto zvrljaju po papiru
:: Smejte se vi koliko hocete, ali nije Jovan tu da vam sve to objasni
:: Svojevremeno kad sam cuo to dobro da nisam pao sa stolic
DmasteRNo1 Lako je vama da se sprdate sa Kuplungom i Termijem 19.02.2012. 19:32 #400157

broj poruka: 6102
kad nema predsednika da vam objasni šta je superiorna arhitektura.

i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2×4GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS

philaemos ... 19.02.2012. 19:45 #400165

broj poruka: 2743
Pricajte vi sta hocete, ali dere AMD, pa ce i NVidia da mu se pridruzi.
Precutni dogovor, sta da se radi, ne mozes im nista.

Pogledajte cene:
HD 7950... 45.000 do 50.000 din
HD 7970... 55.000 do 60.000 din

NVidia serije 6xx?

Pisko Re: ... 19.02.2012. 20:00 #400169

Upravo tako. Ceo jebeni svet se zaverio da skenja sirotinju.
A to što je čiča CEO, i što je bio u AMD-u, ne spašava ga od toga da izjavi vrhunsku, neverovatnu glupost, da im je novi čip bolji od starog, a i onih pre njega.... takvu istinu čovek dokuči tek nakon godina i godina bavljenja... ma moron.

Budale veruju u sreću.

:: Pricajte vi sta hocete, ali dere AMD, pa ce i NVidia da mu se pridruzi
:: Precutni dogovor, sta da se radi, ne mozes im nista
:: Pogledajte cene
:: HD 7950... 45.000 do 50.000 di
:: HD 7970... 55.000 do 60.000 di
:: NVidia serije 6xx
Bobi4ever Jbga, kad je bal nek je maskenbal. 19.02.2012. 20:05 #400174

7950/70 jesu skupe ali i valjaju necemu, dok je 7770 preskupa za ono sto nudi.
Smirice se cene, samo ko zna kad.

NZXT Hades modded
Asus M4A88T-V EVO
Gemini II Coolink 120Px2
Phenom II X6 1600T
Cooler Master M520

obradmi Kasne ,dok izadju sa tim eto vec II generacija GCN 19.02.2012. 20:27 #400184

broj poruka: 7723
a i zale se na dosta skartova u TMSC-u ,sto ce svakako uticati na cenu.

http://www.xbitlabs.com/news/graphics/display/20120216125300_Nvidia_Kepler_Yields_Lower_Than_Expected_Chief_Executive_Officer.html

Pisko Re: Kasne ,dok izadju sa tim eto vec II generacija GCN 19.02.2012. 20:42 #400187

Obrade, nikad se nisu ovako žalili javno, to se krilo kao zmija noge, bili su drveni i papirni launche-vi, lažne najave, ali nikad se nisu ovako unapred nakanjivali i udarali žalopojke. Hoće da nas oderu u dogovoru dva jedina proizvođača, i tačka. Eno ga i Intel odložio ivu s ćuprije, dok se ne rasporodaju sadašnji čipovi po sadašnjim cenama... neće jajare da ih puste pa da padnu cene peskovima, jok... udri po džepu.

Budale veruju u sreću.

:: a i zale se na dosta skartova u TMSC-u ,sto ce svakako uticati na cenu
:: http://www.xbitlabs.com/news/graphics/display/20120216125300_Nvidia_Kepler_Yields_Lower_Than_Expected_Chief_Executive_Officer.htm
Miskonius Problem je u tome... 19.02.2012. 21:08 #400191

Sto je AMD odmaglio godinu dana ispred, on je ove chipove imao razvijene vec kad je
predstavljao Caymana i lagano je mogao i moze da se zeza.
Ovom ranom predstavljanju 7XXX serije doprinelo je to sto je Nvidija najavila Keplera za Q1.
Uvek, ali uvek je Nvidija do sad imala problema pri prelasku u nizi proizvodni proces+ insistiranje
na najvecem=najbrzem chipu, sto je rezultovalo katastofalnim yieldom.
Daj Boze da nesto naprave sa tim Keplerom, inace smo ga svi najebali...

mixer93 Re: Problem je u tome... 19.02.2012. 23:11 #400240

Daj boze! A mnogi i kazu da ce se ponoviti kao sa 4xx serijom. Nadajmo se da nece uflekati gace...

PCBerza u srcu!

:: Sto je AMD odmaglio godinu dana ispred, on je ove chipove imao razvijene vec kad je
:: predstavljao Caymana i lagano je mogao i moze da se zeza
:: Ovom ranom predstavljanju 7XXX serije doprinelo je to sto je Nvidija najavila Keplera za Q1
:: Uvek, ali uvek je Nvidija do sad imala problema pri prelasku u nizi proizvodni proces+ insistiranj
:: na najvecem=najbrzem chipu, sto je rezultovalo katastofalnim yieldom
:: Daj Boze da nesto naprave sa tim Keplerom, inace smo ga svi najebali..
TheBear Re: ... 19.02.2012. 23:19 #400245

broj poruka: 6502
HD 7950 ima za 400 evra, i za te pare nema bolje i isplativije karte, dere GTX 580 (koja kosta isto) uz overklok, a potencijal je ogroman.

:: Pricajte vi sta hocete, ali dere AMD, pa ce i NVidia da mu se pridruzi
:: Precutni dogovor, sta da se radi, ne mozes im nista
:: Pogledajte cene
:: HD 7950... 45.000 do 50.000 di
:: HD 7970... 55.000 do 60.000 di
:: NVidia serije 6xx
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Re: Re: Kasne ,dok izadju sa tim eto vec II generacija GCN 20.02.2012. 00:03 #400263

broj poruka: 7723
Zabrinjava me malo cena 7770 sto kaze medo ne sluti na dobro,Kepler navodno tek izlazi u aprilu.Sto se tice Intela ,oni imaju hiperprodukciju pa moraju preko agenata na forumima da prodaju zalihe.

:: Obrade, nikad se nisu ovako žalili javno, to se krilo kao zmija noge, bili su drveni i papirni launche-vi, lažne najave, ali nikad se nisu ovako unapred nakanjivali i udarali žalopojke. Hoće da nas oderu u dogovoru dva jedina proizvođača, i tačka. Eno ga i Intel odložio ivu s ćuprije, dok se ne rasporodaju sadašnji čipovi po sadašnjim cenama... neće jajare da ih puste pa da padnu cene peskovima, jok... udri po džepu
:: Budale veruju u sreću.
:: :: a i zale se na dosta skartova u TMSC-u ,sto ce svakako uticati na cenu
:: :: http://www.xbitlabs.com/news/graphics/display/20120216125300_Nvidia_Kepler_Yields_Lower_Than_Expected_Chief_Executive_Officer.htm
MaliAbner Re: Kasne ,dok izadju sa tim eto vec II generacija GCN 20.02.2012. 00:48 #400269

broj poruka: 7769
Eh Obrade izgleda da se jedino Intel ne zali...

Zasto?

Pa nema na koga posto sami stancuju ono sto projektuju, a to sto projektuju projektuju prema onome sto imaju...

Dok je AMD imao svoj FAB36 sve je bilo OK, ali nisu ulagali u unapredjenje pa su na kraju celu proizvodnu liniju prodali rusima... ili se bar tako pricalo u ono vreme...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: a i zale se na dosta skartova u TMSC-u ,sto ce svakako uticati na cenu
:: http://www.xbitlabs.com/news/graphics/display/20120216125300_Nvidia_Kepler_Yields_Lower_Than_Expected_Chief_Executive_Officer.htm
gliga79 Nvidia Kepler GK104: More Leaks, Rumors on Specifications 20.02.2012. 02:36 #400286

broj poruka: 4641
Sto se tice n vidije, nisam optimista kad su u pitanju graficke kartice. Sto se tice Intela stvar je jasna.
Nema premca.
N vidia vuce probleme jos od Fermi-ja i mislim da se tu gubi na vremenu. Potrosnja prevelika, kao i zagrevanje,takodje neplanirani LGU na starijim platformama. Jednostavno potrebne su promene.
Problem je evidentan i ne dopada mi se.
Videcemo sta ce Kepler da donese, ja bih voleo da bude sto bolji kako bi cene bile nize i kako bih mogao da biram izmedju monopolista.
Fanboy-evi pisu svasta, gledam i smejem se i mnogo mi je drago sto nisam toliko uskouman.
Jednostavno lepo se osecam kao neko ko nije fanboy i ko ima siroke poglede.
Imam lose iskustvo sa Nvidiom, ali nikad necu da budem ljubitelj samo jednog proizvodjaca !

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs