Poz svim korisnicima ovog foruma. Naime doslo je vreme da probam overclock g.karte.Ovi novi naslovi mi nesto zapinju bez obzira sti mi masina nije losa.naravno problem je u grafi. Ovo mi je komp otprilike 3200+athlon 2gb ram geil 7300le 400w chieftec itd. Ne vredi nemam para trenutno za 8800GTX a bas nju hocu da kupim.To cu po svoj prilici sledece godine a do tada treba da mi dobro radi postojeca grafa.Dakle jel moze neko onako step by step da mi obajsni kako da je klokujem.Znam da imaju neke fore pomocu coolbitsa i atitoola ali neka mi neko(neko iskusan) ipak objasni kako da izvucem dobre performanse a da ne skratim radni vek grafe. Hvala unapred
Kartica ti je toliko slaba da svaki overclocking nema nikakvog smisla, nista nesces dobiti. Ako milis da 8800 GTS ili GTX stavis u tu konfiguraciju nemoj je kupovati, jer procesor ti je spor. Tako da bi ti najnovije igrice ili one koje dolaze za dx10 i pored toga sto ces staviiti 8800GTS ili GTX seckale. Drugo sigurno ce se situacija do godine popraviti. Trenutno su kartice 8 serije precenjene, prvo moras promeniti konfiguraciju, ja bi na tvom mestu kupio neku jacu iz serije 7 recimo 7900GS ima ih vec za 140e ma i 7600GT ti je dovoljan ali pre svega promena procesora ploce i memorije, ako ti je to s939 platforma ima nade ako nadjes neki x2 proc. , tj ne bi morao bas sve da zamenis.
Kao sto ti je Vuk reka,standardnim overklokovanjem (podizanjem frekvencije procesora i memorije kartice) neces gotovo nista dobiti.Mozes pokusati delta modifikacijom (pisao sam negdje o tome),ali ti preporucujem da prodas karticu (ako nijesi zadovoljan),kupis 7300 GT (oko 75 e) i strpis se do kupovine neke naprednije kartice (sept -okt).
Druze reci mi o cemu se tu zapravo radi ukratko, ili mozda znas za neki link na internetu gde bih mogao da procitam nesto o tome. Nisam do sada cuo za delta modifikaciju. Znam da se neki modeli kartica sa sufixsom GS mogu modovati otkljucavanjem pipe-ova u GT modele recimo 7900GS u 7900GT, mogu se odraditi i volt modovanja kako bi radile na visim radnim taktovima, ali za ovo nisam cuo.
Pa ako si voljan da mi objasnis stvarno bih zeleo da saznam nesto vise o tome.
Primenio sam standardan clock i woala zadovoljan sam.Ovaj novi rpg two worlds radi na 17 fps tako da sam zadovoljan.A necu da menjam nista dok ne skupim pare za sve nove komponente -na kraju krajeva uvek mogu da dignem magistralu procesora. Hvala na pomoci i da reci mi nesto o delta modifikaciji.
Ova metoda podrazumijeva smanjivanje frekvencije rada vertex jedinica,uz istovremeno povecavanje vrijednosti (fekvencije) raster operatora i sejdera.Sve ovo podrazumijeva flesovanje BIOS-a kartice (nvflash) i postojanje jedne diskete :)
U nvflashu imas sekciju `Performance` i tu podesavas vrijednosti.
kako sam se smejao kad sam sinoc video da neki lik prodaje 7300 le koji mu `svakodnevno radi clokovan na 600 mhz / 1600 ` !!!Boze dragi dokle sve ide ljudska glupost bezobrazluk,to nije normalno
:: :: :: :: kako sam se smejao kad sam sinoc video da neki lik prodaje 7300 le koji mu `svakodnevno radi clokovan na 600 mhz / 1600 ` !!!Boze dragi dokle sve ide ljudska glupost bezobrazluk,to nije normalno
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.