Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Problem sa plocom Matsonic ms 8167c
STRANA 1 OD 1
Gremlin Problem sa plocom Matsonic ms 8167c 14.05.2007. 08:59 T4368

status: user
broj poruka: 10
posedujem racunar xp 2000+, matsonic ms 8167 (via kt 400), 256 ddr 333 ncp, grafika g force4 sa 64mb, hard maxtor 80gb, dvd rw nec. Desava se sledece: sve radi ok, medjutim racunar se resetuje i to samo i iskljucivo pri izlasku bilo koje igrice u desktop. Igrao sam call of duty 5 sati, sve radi ok, izlazim iz igre u desktop i onda restart. Apsolutno svaki put. Win reinstaliran 100 puta, originalni drajveri, uvek isto.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pajdo Isti problem 14.05.2007. 10:09 #19180

broj poruka: 75

sam i ja imao i ortak mi ga je resio sa novjim driverima za zvucnu, skini i instaliraj
Meni je nakon toga sve radilo normalno
Oglasnik Restart 14.05.2007. 10:12 #19181

broj poruka: 726

Djeluje mi da je memorija problem.Kad `izlazi` iz igre,prepozna gresku u nekoj od adresa, koja izaziva restartovanje.Probaj,ako imas,neki drugi modul ili pozajmi od nekog.Ako ne bude problema,vjerovatno je memorija.
Do tada,iz igrice izlazi preko `Windows` dugmeta ili `Alt + Tab` i onda je prekini u taskbaru.

Stripy Re: Isti problem 14.05.2007. 10:13 #19182

broj poruka: 4163
:: sam i ja imao i ortak mi ga je resio sa novjim driverima za zvucnu, skini i instalira
:: Meni je nakon toga sve radilo normalno

Upravo tako. Matsonic ms 8167c je kt 333 a ne kt400. Skini nov drv C Media zvucnu. Problem je sto si dobio cd sa drajverima za matsonic ploce na kojoj je los doticni drajver (cd je verzija 5.4). cmi 9637 bi trebalo da je oznaka cipa
MACHINE Re: Problem sa plocom Matsonic ms 8167c 14.05.2007. 13:28 #19189

broj poruka: 5710
Kako to servispc voli da kaze, zalivadi plocu...pored ECS, Mercury to su ploce sklepane od odpadaka ostalih jacih firme, ono sto je za bacanje to pokupe djubretari...retko se vidjaju one koje nemaju problema...ovde ce to mozda resiti novi driveri ali ce se javiti uskoro neki drugi ozbiljniji kvar, npr. bad caps

M i G

:: posedujem racunar xp 2000+, matsonic ms 8167 (via kt 400), 256 ddr 333 ncp, grafika g force4 sa 64mb, hard maxtor 80gb, dvd rw nec. Desava se sledece: sve radi ok, medjutim racunar se resetuje i to samo i iskljucivo pri izlasku bilo koje igrice u desktop. Igrao sam call of duty 5 sati, sve radi ok, izlazim iz igre u desktop i onda restart. Apsolutno svaki put. Win reinstaliran 100 puta, originalni drajveri, uvek isto
::
Gremlin RADI!!! 14.05.2007. 18:04 #19199

broj poruka: 10
Problem je bio drajver za zvuk.
HVALA NA POMOCI

Stripy Re: Re: Problem sa plocom Matsonic ms 8167c 14.05.2007. 20:39 #19211

broj poruka: 4163
:: Kako to servispc voli da kaze, zalivadi plocu...pored ECS, Mercury to su ploce sklepane od odpadaka ostalih jacih firme, ono sto je za bacanje to pokupe djubretari...retko se vidjaju one koje nemaju problema...ovde ce to mozda resiti novi driveri ali ce se javiti uskoro neki drugi ozbiljniji kvar, npr. bad cap

Ploce pod nazivom Matsonic, PC Chips, Mercuty i ECS su ploce koje izlaze iz iste fabrike. Imaju veliki broj modela ploca koje su apsolutno identicne a razlikuju se po serijskom broju, imenu i boji.

Da su djubre, nisu, da su extra, nisu, medjutim rade posao. Za obicne korisnike to je super stvar (ne mogu da se igraju sa overklokovanjem, naponima itd). To sto ima to mu je i kraj price.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs